|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preobčutljiva?
8.12.2006 22:21:27   
Anonimen
Ne vem kako naj začnem s tem.

Sem v 14t noseča, z mojim sva skupaj že 4 leta in se dobro razumeva.

Zjutraj od pol8 pa pop do 4 ali 5 ure je v službi. Zatem pride domov na kosilo in gre naprej...namreč tud delat (fušat). Kar pa mi zadnje čase povzroča prave muke. Res da mi ne laže in res dela s kolegom, vendar mi ne odgovarja da moram biti ves čas sama...sploh ne vem več kak se naj zaposlim, saj ne morem vedno težit kolegic.

Najbolj mučno mi je zadnje 3tedne saj sem v bolniški in imam predpisano mirovanje...res da ga skrbi zame in se stiska k meni, me skuša potolažit, samo kaj ko pol gre! Vedno pravi, pojdi spat in se spočit saj bo hitro minilo, denar pa nama bo sedaj še kako prav prišel. Ubija me to! On pa kot da me noče razumet! Sem mu že rekla, da nočem, da hodi, pa je kak dan doma in mu pol kolega že pravi kakšna reva je da posluša babnco. (Morem povedat, da ima ta kolega s svojo punco že otroka starega 1.5leto, in nista v kaj dobrih odnosih, ona je ves čas tud sama, ker pa živita pri njenih starših, otroka vedno da v varstvo mami in se gre potepat, po nakupih, samo da je ni doma...kar se mi pa zdi zelo slabo...ubogi otrok.) Sama se ne razumem preveč z njima, saj me ona pokliče vedno ko kaj rabi, on pa ima vedno kakšen komentar da dragega držim na kratki in da me ne sme poslušat, ni srečanja ko se ne gledama grdo, še bolj pa zadnje čase..bojim se, da je je premočan vpliv na mojega dragega in se bojim, da bova končala kot onadva.

Danes mi je bilo pa prav hudo. Včasih gre s kolegi na kavo (ta ko z njim dela je tud zravn) in mi vedno pove vnaprej, vsaj do sedaj mi je.... Danes je pa prišel prej iz službe, kr sta imela zasebno naročenih kr nekaj strank...se je najedel kakšno urco pocrkljal z mano kasneje pa odšel fušat... problem pa je v tem, da sem ob kakih 8 dobila ful neki občutek, da ga morm poklicat, kr nekaj me je sililo, ko ga ponavadi ne preverjam in kličem...dans pa sem morala...5X..ni se mi oglašal...Sem bila prav jezna in sem se vsedla v avto in odpeljala proti delavnici..na poti sem srečala drugega kolega, ki se je pripeljal od lokala kamor večinoma zahajajo in me je kar prešinilo...sem se ustavla na avtobusni in ga še enkrat poklicala...začuda se je oglasil, saj je že prišel nazaj v delavnico...sprva je trdil, da je bil ves čas tam, nakar pa je prizna....TAKO ME JE PRIZADELO, DA SEM KAR PLANILA V JOK....nikoli mi še ni nardil česa takega, kasneje  pa je rekel, da se naj pomirim in da pride kasneje domov....   NE MOREM DOJET TEGA... A mislite da upravičeno stokam?  Al me preveč dajejo hormoni in sem preveč v skrbeh? Nočem ga izgubit? Še sploh pa ne sedaj ko sem noseča z najino pikico, ki sma si jo želela...

Mal zmedeno in predolgo sem zaj to napisala, upam da bote razumele bistvo in mi lahko namenile kakšen komentar...

osamljena
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preobčutljiva?
8.12.2006 22:35:18   
Anonimen
Te čist razumem, vendar ti povem, da delaš veliko napako, da ga tako preverjaš, ker boš sama začela vajin konec. Moj tud dela od 8 zj., pa vse do 20 zvečer in na začetku me je to motilo, zdaj pa sem se navadila. moj mi je to lepo razložil, ker mu gre za napredovanje v službi in poglej, po 5 letih je res OGROMNO  napredoval user posted image user posted image user posted image ....svetujem ti, da se lepo pogovorita in iskreno povesta, kar vama gre, ker ko boš rodila, te bo to lahko še bolj motilo, ker boš še bolj pritiskala nanjga, ker bosta ti in tvoj otrok. Pa srečno in pomiri se, ker ...saj sama veš, da to škodi tebi in tvojemu user posted image .
Nati

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2006 22:49:40   
Anonimen
Prvič v živlljenju sem šla za njim, da bi preverila, kr so živci z mano takšno delal. Nikoli se mi še ni to zgodilo, zato pa mi je tolk huje, pa sem sigurna, da bi mi pol povedal, da je bil na kavi,... Samo kaj ko mi ne gre to v glavo...zadnje dni si ničesar ne pustim dopovedat, vse me moti, prav živčna sem sama doma, čeprav nardi vse da bi mi to olajšal!

Upam, da je to res sam od hormonov in me bo razumel...čeprav še v tako težki situaciji. Noro mi je vse skupaj, ker se sploh ne prepoznam več..nikoli nisem bila takšna!

osamljena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2006 8:43:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Prvič v živlljenju sem šla za njim, da bi preverila, kr so živci z mano takšno delal. Nikoli se mi še ni to zgodilo, zato pa mi je tolk huje, pa sem sigurna, da bi mi pol povedal, da je bil na kavi,... Samo kaj ko mi ne gre to v glavo...zadnje dni si ničesar ne pustim dopovedat, vse me moti, prav živčna sem sama doma, čeprav nardi vse da bi mi to olajšal!

Upam, da je to res sam od hormonov in me bo razumel...čeprav še v tako težki situaciji. Noro mi je vse skupaj, ker se sploh ne prepoznam več..nikoli nisem bila takšna!

osamljena

Povej mu vse to. Res so hormoni, veš. Jaz sem tulila celo nosečnost. Ne mu preveč težit, ker, saj veš, mora  njemu biti to ful zoprno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2006 12:53:59   
ronja
Evo, kako sva midva podobno situacijo rešila:
Moj lubi ima službo, kot vsi pač, od 8h do 16h, vendar pa zraven še trenira 5x na teden, plus tekme za vikend. Ko sem zanosila in sem tu brala, kako so fantje super skoz s svojimi user posted image in jih non stop crkljajo, jaz pa sem svojega videla zelo malo, mi je enkrat čisto počilo, kar na wc-ju v službi sem se user posted image ...

Sem že prej razmišljala o tem, me je motilo, vendar nisem vedala kaj naj naredim, ker mu nisem hotela vzeti športa, ki ga ima zelo rad, čeprav vem, da bi ga pustil, če bi si to zelo želela. Ampak se mi ni zdelo fer in mu nisem nič rekla, dokler se nisem sesula na wcju...

POtem sva bila zmenjena v mestu in sem se mu zjokala na ramah in sem mu povedala vse tako, kot vam tu, da mu nočem vzet športa, da nočem, da je zaradi mene kaj prikrajšan, sploh, ker drugo leto z user posted image verjetno ne bo mogel trenirat (ker imam jaz tudi službo in bi bil mali/a potem skoz sam)... In da ne vem, kaj naj naredim, da mi je samo hudo, ker gre, kadar mi je hudo...

In sem v tistem trenutku našla kompromis: povedala sem mu, da mi ni važno, če trenira in mi je všeč, če ima kako stvar, ki mu je všeč, sploh če je to šport, ki je zdrav itd... Ampak da rabim samo to, da kadar res rabim, da je z mano, da ostane z mano. Kadar mi je hudo... Ne vedno, saj mi ni velikokrat hudo. Včasih pa pride in da če lahko takrat računam nanj, da ne bo šel na trening, ampak ostal z mano, mi to zadošča.

Od takrat nimava več problemov, celo zdaj ne, ko sem jaz bolana in cele dneve doma. Mu vseeno rečem, naj gre na trening ali tekmo, ker vem, da mu veliko pomeni. On pa včasih ostane pri meni, kadar ve, da sem res zelo boga...

Porbajta še vidva tako. povej mu, da ni nič hudega, če hodi popoldne fušat in seveda mora it tudi kdaj s prijatelji na kavo, ampak včasih ga ti zelo rabiš, povej mu, da ti divjajo hormoni in da je on edini, na katerega lahko 100% računaš... In če lahko kdaj pa kdaj ostane s tabo, samo takrat, ko ti je res hudo... Ti pa ne tega preveč izkoriščatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2006 12:57:38   
Anonimen
 Al me preveč dajejo hormoni

Ja!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2006 14:22:32   
tulip
Hormoni naredijo hudiča, zelo pomaga tudi, ko ti kdo reče : vidim da te dajejo hormoni, ko si tako tečna!!user posted image user posted image user posted image
Moraš mu povedat, kaj občutiš, kako ti doživljaš nosečnost in da so vsa občutja potencirana. Verjamem da se kak dan počutiš, kot da se ti godi največja krivica na svetu, da si ti sama doma, on pa zunaj (pa tudi če res dela), ampak moraš sprejet, da je to normalno in se zavedat, kaj je vzrok.
Tvoj dragi pa ne more viset ob tebi cele dneve, tudi on rabi malo predaha, pa ko je šel ven na pijačo ti ni povedal samo zato, da se ti ne bi počutila izključena.

Saj drugače vse štima, ne? Vreme res ne koristi razpoloženjuuser posted image , ampak poskusi čas doma porabiti za klepetanje po telefonu s prijateljico (že to kdaj reši cel problem, preverjeno!), pa zdaj ko imaš čas se lahko friziraš, ličiš, prebiraš knjige- o dojenčkih in druge, načrtuješ prenovo stanovanja - nova barva stene?- ustvarjaš nakit, slikaš, ustvarjaš darilca za novo leto, pa povabi koga k tebi na obisk, že če moraš mirovat in ne smeš nikamor...
Predvsem pa vedi, da bo minilo, in to še zelo hitro, ko ne boš sploh imela več časa za razmišljanje, kaj ti fali!
Do takrat pa: samo pozitivno razmišljaj , zamoti se in tudi njemu pusti dihat, tako se bo vedno rad vračal k tebi domov!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2006 15:54:44   
Felicity
Jap, to so hormoni. Pa še čas ti ostaja in potem premišljaš in tuhtaš.

Skušaj se umiriti, preberi kakšno knjigo, glej TV/DVD-je. Naroči si obiske (mama/oče, sestre/bratje, kolegice,...)
Ko bo enkrat user posted image  na svetu, ti bo čas kronično primanjkoval (vsaj na začetku), tako, da si ga vzami sedaj in skušaj uživat!

Čim manj se obremenjuj in lepo user posted image  ti želim.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2006 16:44:30   
olivia
Živjo!
Veliko žensk v nosečnosti ima podobne "žalostne" misli .Svetujem,da se s partnerjem odkriti pogovorita ,kajti zadevo treba povedati in razčistiti.Sigurno si malo bolj občutljiva kot sicer,vendar vprašanje je zakaj se ti on ni oglasil na telefon.Tukaj je bistvo.Odpri mu srce ,povej mu kaj te teži boš videla,da bo obema lažje!    

olivia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2006 18:20:11   
iva01
probaj ta čas izkoristit kar se da najbolje, potem ko se bo otrok rodil bo vse manj časa za tebe samo, če imaš predpisano mirovanje, pa prosi kakšno prijateljico naj k tebi pride na kavo da se mal pogovorita,beri knjige, pojdi na sprehod ali se vpiši na kakšen tečaj naprimer tujega jezika, jaz v nosečnosti nisem imela takšnih problemov ker sem v bistvu do konca bila v pogonu ker sem imela takrat še redna predavanja na faksu, tako da mi je včasih kr mal hudo ker nisem imela v nosečnosti nič kaj preveč časa posvetit se sama sebi in otroku ki je rastel v meni.
Seveda pa se moraš o tem obvezno pogovorit z partnerjem mu povedat kaj te muči, pa tud sama sebi moraš priznat da te mal mučijo hormoni, kaj pa ni nič čudnega za to obdobje ki ga trenutno preživljaš.

(odgovor članu olivia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.12.2006 19:10:02   
domci
Ja sigurno so hormoni tudi jaz sem bila taka kar naprej v solzah meni je bilo dovolj že to, da me je kdo grdo pogledal pa sem bila v solzah. Probaj se zamotit tako kot so že napisale še prehitro bo minilo.

Njemu pa tudi povej kako ti je ko si ves čas sama malo pa poglej tudi z njegovega stališča najbrž bi rat malo več zaslužil si dal kaj na kupček pa bo potem,ko boš rodila več s tabo. Takrat ga boš bolj rabila kot zdaj.

Ne sekiraj se in čimbolj uživaj user posted image prehitro mine

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.12.2006 19:38:35   
Anonimen
Jaz te pa popolnoma razumem. Ker sem zdaj v drugi nosečnosti tudi taka. Sicer se ne vozim za njim, da bi ga preverjala, ker imam doma še enega otroka in se v času, ko je buden nekako zamotim z njim, ko pa zaspi, pa ne morem od doma. V prvi nosečnosti je šlo vse gladko. Nobenih izpadov, sploh nisem vedela, da se kaj dogaja. Moj lubi je bil ves čas z menoj in delal z mano kot s princesko. Do konca sem hodila v službo in bila veliko med ljudmi. Zdaj sem pa že več kot leto skoraj ves čas sama z enoletnim otrokom. Pa še enega pričakujem. Moj lubi je skoraj cel dan v službi, popoldne je redko doma, ker tudi fuša, če pa je, pa preleži na kavču ali pa se s tamalo ukvarja, kar je bolj redko. Aja, pa na bolniški sem. Ker se moja zdravnica boji, da bi bilo kaj narobe, ker sem imela zadnji teden v prejšnji nosečnosti težave in ker je moja hči še majhna in me še zelo potrebuje. Pa še odnosi v službi so se poslabšali. Po eni strani sem zelo vesela, da sem doma (tamala je dopoldne v vrtcu), ker se spočijem in postorim vsa gospodinjska opravila, popoldne pa se igram in podobno, po drugi strani pa mislim, da se mi bo zmešalo. Nobene družbe, vsak dan pijem sama kavo, nihče me ne razume, da mi je dolgčas, da me ne zamoti ne tv, ne knjiga, ne internet, da nimam potrpljenja za razna ročna dela. Moj dragi pa v vrtincu življenja, polno družabnih stikov, še posebej zdaj decembra, toliko zabav, da se jih kar otepa in ga drug teden skoraj ne bo nič doma in sem včasih čisto na koncu z živci. Jaz bi tudi kam šla, pa moram biti zaradi tamale doma. Nimam nikogar, da bi jo pazil ponoči ali pozno zvečer, ker vsi stari starši živijo daleč. Pa tudi ne vidim preveč rada, če ni res nujno. Včasih sem tako jezna nanj, ker enostavno gre in ker je stoprocenten vame, da bo otrok preskrbljen, zadovoljen in da mu ni treba nič zato skrbeti. Potem se vrtim v začarenem krogu jeze, sitnobe in občutka, da me nihče ne mara. In stanje se samo slabša. Pa sva se že pogovarjala o tem in se vse lepo zmenila, pa tudi poskuša me razumet, ampak si jaz včasih ne morem pomagat. Zadnjič je bil na eni napol službeni žurki, pa sem mu težila po telefonu, kdaj bo prišel domov in sva se pogajala kot se najstniki s starši in se prerekala za pol ure.  Ampak si nisem mogla pomagat. Vem, da bi bilo čisto vseeno, če bi prišel pol ure prej ali kasneje, ampak sem mu težila. Kot bi se mi utrgalo. Komaj čakam, da se bo to hormonsko neravnovesje premaknilo v pretirano dobro voljo, ker bom drugače znorela oz. bova oba. Pa si ne znam pomagat. Res ne. 

(odgovor članu domci)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.12.2006 20:17:50   
lenika
Kar se tiče prve anonimne, jo jaz kar razumem, ker meni bi bilo tudi grozno, če bi bila toliko sama.
Druge anonimne pa ne razumem. Zakaj pa ne greš kdaj s prijateljicami ven in bi takrat mož pazil na otroka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.12.2006 20:44:56   
sisi80
Veste, kaj bom rekla, pa ne me linčat. Punce, odločit se bo treba: ali skupne urice ali denar. Pretehtajte skupaj z dragim in se tega držite brez slabe volje. Tudi moj dragi ima službo in možnosti, da po njej fuša. Včasih je kar veliko delal. Ko sem zanosila, malo manj. Odkar imava otroka, je res redko, da ga ni popoldne doma. Se je tako odločil. Še zadnjič sem slišala, ko je po telefonu zavrnil rekoč: "Nočem, da mi otrokovo odraščanje uide". Sem bila tako vesela, da sem se skoraj razjokala.

Res imamo manj denarja, smo pa bolj skromni. Je pa veliko več vredno (nam), da smo skupaj.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2006 23:07:11   
Meggi
Pa saj je res velikokje tako! Vidim sedaj.

Jaz razumem punce, v tem, da vidijo takole: "On lahko gre, jaz pa ne morem od bajte!" Verjetno bi full rada šle, mal v "svet", pa seveda zaradi moralnih zadržkov do otrok si tega ne dovolite. Pa sprašuješ se: " Zakaj imava otroke?" Zato , da bo sam eden z njimi, v tej želji jih sigurno nista naročila.

Ena je resnica, ki jo verjamem. Za kariero bo še vedno čas. Pri otorku pa ne moreš časa zavrtet nazaj. Če zamujaš lepe trenutke dneve, meseca celo leta, jih ne moreš nazaj zasuknat, gotovo. Tvoj otrok je, presodi sam kaj ti pomeni.

Morda je zaradi vseh vidikov spet najbolša srednja pot- pač življenje.

ŽENSKE NE SE ŽE V NOSEČNOSTI ČISTO PODREDIT OTROKOM IN DRAGIM. Naj tudi ON KAJ STORI ZATE in otroka. Vem težko a če duša potrebuje, potrebuje,...

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.12.2006 7:53:42   
srki
Ja, po mojem si res malo preveč občutljiva, pač hormončki. Saj smo bile več ali manj vse v kakšni takšni situaciji. Povej mu svoje občutke, tako kot si to povedala nam. Predvsem pa miruj, če imaš predpisano mirovanje, ne vozi se z avtom.

Saj vem, da denar ni vse, amak če ga rabita, vedi, da to dela za vas, zate, za njega in za še nerojeno pikico. Saj potem, ko "bo nabral dovolj denarja", lahko opusti "fušanje" in se posveti vama.

user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.12.2006 8:21:18   
kalbo
Men pa vseeno ni jasno, kako si lahko na glavo naložiš fuš za čisto vsako popoldne. Jest tud marsikaj delam popoldne, pa bi se našel fuš za čisto vsak dan, pa še nedeljo zraven, pa tega nočem, ker sem raje doma z družino.
Čim enkrat začneš je konec. Zakaj pa tvoj ne gre na svoje, pa počne to kar zdaj dela na fuš od šestih do štirih?

Pogovori se z njim, pa mu povej, da delajo hormoni na polno. Za tistega kolega se pa le ne sekiraj.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.12.2006 10:10:02   
Strawberrie Cherrie
Uf, kaj naj pa potem jaz rečem user posted image ; moj dela 'no, naj bi' na 2 smeni -> od 8h do 2h ali od 2h - 8h zvečer; s tem da je to ponavadi od 8h do 4h, pa recimo od 10h-18h, potem pa še šport; nogomet, košarka, hokej -> to je tudi ob sobotah; in ja, od kar sem user posted image tut mene 'pizdi' user posted image user posted image , pa imava malo vojno, potem je pa OK. No, samo jaz mu 100% zaupam in vem, da ko reče, jaz grem na košarko je tam, ko gre pa s kolegi na pijačo pa tako tudi pove.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.12.2006 10:46:20   
srki
Ja, saj veš, Kalbo, sto ljudi, sto čudi. Enim je pač to normalno. Od moje sodelavke mož tudi še popoldne fuša, pa se ona nič ne pritožuje, otroci pa zaradi tega tudi niso nič trpeli. Mogoče so, ampak iz njenih ust nikoli ne slišim nobenega pritoževanja. Očitno ma rada dnaruser posted image .

Drugače pa, meni osebno tudi ne bi pasalo, da se vidimo samo za eno uro.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.12.2006 10:51:41   
kalbo
Srki, če bi moral delat vsako popoldne bi jaz trpel, ker bi se mi zmešalo. Če kdaj vzamem kako delo za popoldne, tko za prijatelja, al pa za svaka zdaj nazadnje, komaj čakam, da je konec, ker pol urce na dan s tamalim meni ni zadosti. Popoldne se pa itak trikrat obrneš, pa je ura 10 zvečer. Nope, to ni zame.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.12.2006 7:34:29   
srki
Ja, verjamem, Kalbo. Že tako ali tako imamo take službe, da se skoraj nič ne vidimo, da pa se res ne bi nič ali pa za eno uro, pred spanjem.....res ni fajn ta občutek.

Saj sem napisala, da upam, da bo njen može po rojstvu otroka malo opustil "fušanje" in ji stal ob strani, pa otroku seveda tudi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?