ronja
|
Evo, kako sva midva podobno situacijo rešila: Moj lubi ima službo, kot vsi pač, od 8h do 16h, vendar pa zraven še trenira 5x na teden, plus tekme za vikend. Ko sem zanosila in sem tu brala, kako so fantje super skoz s svojimi in jih non stop crkljajo, jaz pa sem svojega videla zelo malo, mi je enkrat čisto počilo, kar na wc-ju v službi sem se ... Sem že prej razmišljala o tem, me je motilo, vendar nisem vedala kaj naj naredim, ker mu nisem hotela vzeti športa, ki ga ima zelo rad, čeprav vem, da bi ga pustil, če bi si to zelo želela. Ampak se mi ni zdelo fer in mu nisem nič rekla, dokler se nisem sesula na wcju... POtem sva bila zmenjena v mestu in sem se mu zjokala na ramah in sem mu povedala vse tako, kot vam tu, da mu nočem vzet športa, da nočem, da je zaradi mene kaj prikrajšan, sploh, ker drugo leto z verjetno ne bo mogel trenirat (ker imam jaz tudi službo in bi bil mali/a potem skoz sam)... In da ne vem, kaj naj naredim, da mi je samo hudo, ker gre, kadar mi je hudo... In sem v tistem trenutku našla kompromis: povedala sem mu, da mi ni važno, če trenira in mi je všeč, če ima kako stvar, ki mu je všeč, sploh če je to šport, ki je zdrav itd... Ampak da rabim samo to, da kadar res rabim, da je z mano, da ostane z mano. Kadar mi je hudo... Ne vedno, saj mi ni velikokrat hudo. Včasih pa pride in da če lahko takrat računam nanj, da ne bo šel na trening, ampak ostal z mano, mi to zadošča. Od takrat nimava več problemov, celo zdaj ne, ko sem jaz bolana in cele dneve doma. Mu vseeno rečem, naj gre na trening ali tekmo, ker vem, da mu veliko pomeni. On pa včasih ostane pri meni, kadar ve, da sem res zelo boga... Porbajta še vidva tako. povej mu, da ni nič hudega, če hodi popoldne fušat in seveda mora it tudi kdaj s prijatelji na kavo, ampak včasih ga ti zelo rabiš, povej mu, da ti divjajo hormoni in da je on edini, na katerega lahko 100% računaš... In če lahko kdaj pa kdaj ostane s tabo, samo takrat, ko ti je res hudo... Ti pa ne tega preveč izkoriščat
|