riki
|
Moj mali sonček Tristan je star 16 mesecev. Pred približno mesecem dni nazaj se mu je najprej na desnem pregibu roke( komolec) naredile take tri male pikice, kot da bi ga nekaj oblezlo. Potem je to preraslo v rdeče pikice in malo suhe kože ampak srbelo ga ni nič. Potem sem pa opazila, da se mu isti lišaji delajo na obeh straneh ramenov, natančneje tam, kjer gredo naramnice od bodijev. In spet ga nič ne srbi. Pa bolj kot sem mazala, bolj rdeče je postajalo. Nakar sem imela vsega dovolj in sem šla k privat dermatologinji. Ta je malega le tiho gledala, kimala , ko sem ji razlagala, vprašala če ima predel pod plenicami čist. In sem rekla da ja. Potem pa tisto, kar mi je sumljivo. Ne da bi povedala kaj mu je, nas je najprej vprašala, če so kakšne posebnosti v družini. In jaz tepček butnem, da ima moja nečakinja atopični dermatitis-in ona kot iz topa-ja on ima tudi to. Vem pa, da to srbi kot hudič, vem da se je nečakinja spraskala do krvi in sem bila že zaradi tega bolj zmedena. No, predpisala nama je kremo TRIXERA OD AVENE in še eno na recept, ki pa naj bi jo uporabljala le en teden. No včeraj zvečer ga lepo skopam in namažem s TRIXERO. najprej pa ga par dni nisem mazala z ničemer in res mi je zdelo, da se celotna zadeva suši in prehaja iz žvordeče barve na bledo, skoraj opazno rožnato. No, ko pa sem danes večkrat namazala, pa se mi zdi, da je še huje. Po hrbtu ima čisto drobne rdeče pike, kot tiste poleti od vročine. No zdaj pa moja teorija, kjer potrebujem vašo pomoč. Ali je možno, da se mu je vse skupaj pojavilo zaradi pralnega praška in mehčalca, ki sva ga menjala ravno okrog tistega časa , ko se mu je to pojavilo. Imava namreč ARIELA -nekega iz Avstrije z milom in pa mehčalec Lenor Aromatheraphy. Je pa res, da se Tristan zelo poti in je bolj nabit fantek, tako da ima kar krepke rokice, še posebej ko jih skupaj drži se mu na pregibu rok nabira pot. Je možno, da je to od potenja in kombinacije praška. In pa moje zadnej vprašanje. Kakšna pa je razlika ( vizualno) med glivicami in drugimi izpuščaji. Mislim da tudi te izgledajo kot nekakšen rdeč izpuščaj, ki se malo lušči. Upam , da nisem zakomplicirala celotne zadeve in ...hvalal, ker ste prebrale in mi morebiti pomagale s svojimi nasveti.