Anonimen
|
Mič, tule pa te moram popravt. Leta v postopku OBMP imajo zelo veliko vlogo. Res da si želiš otroka in za to ne igra nobene vloge ali si star 23 ali 38, ampak je kar nekaj na letih. Predvsem v primeru, če vse preiskave pokažejo, da je s paroma vse ok, če sta zdrava ali če sta imela v preteklosti že otroka. Če najdejo vzrok neplodnosti, te seveda takoj vzamejo v postopek ne glede na leta, ampak v prvih naštetih primerih te pa pacajo in prelagajo kot si dolg in širok. Zakaj, ker postopek ni mačji kašelj, ker trpita oba partnerja tako psihično kot fizično. Ker so velike nevarnosti, od takih bolečin, do hudih hiperstimulacij, ki pa vemo, da so lahko tudi usodne. Veliko parov se med postopkom razide, krega, trpi,tolk čustev kot je pa tu zajetih, si kar težko redstavljaš. Ni OBMP rešitev, prej bi rekla trpljenje in zakaj bi vse to prelagal na mlad par, ki je zdrav, ki ne kaže nobenih vzrokov neplodnosti, ki ima že otroka spočetega po natavni poti. Potem pa se v veliko primerih še zgodi, da zanosijo tik pred postopkom, ali pa po postopku. Vrste se daljšajo, čakaš že eno leto ali celo več in ti povem, da je grozna muka predvsem za tiste, ki nimajo nobenih otrok, leta jim pa tečejo in biološka ura tiktaka. Težko je razumet, kar sem zdaj napisala, celo če nisi vsega preiskusil, tudi jaz ko sem not že leta, nisem nikoli razumela, ko so me odslavljali premladi ste, ampak dejansko je veliko na temu. Še enkrat da ne bo kdo narobe razumel, govorim o mladih zdravih parih, brez vzroka neplodnosti, ki že imajo otroka po naravni poti in ne o mladih, ki jim je bil najden vzrok. Tudi ne mislim, da ti ne bi smeli it v postopek, seveda da morajo v postopek, ampak pač je reba malo dlje čakat. Še to, kar nekaj operacij in zdravljen v medicini odsvetujejo mladim ali so celo prepovedana, če ni nujno potrebno. OBMP ni nedolžen poseg, če glih ga nekateri pari sploh ne občutijo, ampak za kar nekaj parov pa je neki najhujšega v življenju ali celo usoden tako ali drugače.
< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 7.12.2006 5:39:31 >
|