|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premlada za umetno oploditev
6.12.2006 13:43:46   
sayuri
Punce, najprej mi oprostite, ker ne pišem pod svojim pravim imenom. user posted image  Sem že stara znanka Ringaraje, vendar trenutno nisem pripravljena svoje identitete še razkriti oz. nisem pripravljena razkriti svojih težav "na glas". Vsaj zaenkrat še ne, zato bom pisala pod drugim imenom.

V čem je moj problem?
Oba sva stara 30 let, imava enega otročka (kmalu bo 3 leta), že dve leti pa delamo na drugem user posted image . Tudi za prvega sva se trudila 2 leti, pa je potem končno uspelo.

Pred tremi leti in sedaj je bil moj izvid HSG enkraten. Pri možu, pa je bil spermiogram pred 3 leti povprečen, sedaj katastofalen user posted image . Moj ginekolog naju je poslal k dr. Rešu, kjer smo ponovno naredili spermiogram, ki je bil tudi porazen user posted image  - samo nekaj semenčec je priplavalo. Čez en mesec naju je ponovno naročil-da spermiogram ponovimo. Pričakovala sva vsaj kakšno koristno informacijo, če se da s čem zboljšat kakovost sperme, kakšni vitamini, hrana...ma karkoli. Dobila nisva nič user posted image

Poleg tega pa me je najbolj zabolelo to, da nama je dr. dal nekako vedeti, da saj enega otroka itak imava, pa oba sva še zelo mlada (30), da bova v približno 10 letih lahko zanosila user posted image  ali pa tudi ne....da je prehitro razmišljat o umetni oploditvi, da te tudi niso vedno uspešne user posted image

Res sem bila žalostna,ko sem to slišala. Vem, da ne prideš takoj na vrsto za umetno oploditev. Čakalne dobe se vlečejo eno leto ali še več...raze seveda če plačaš. In dobila sem občutek, da sva midva tam nekje "zadaj", ker sva prišla preko napotnice, ker sva mlada in ker že imava enega otroka.

Se je kateremu paru že zgodilo kaj v tem smislu....

Sem se mogla izpovedat, ker me kar tišči pri srcu. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premlada za umetno oploditev
6.12.2006 13:59:20   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Res sem bila žalostna,ko sem to slišala. Vem, da ne prideš takoj na vrsto za umetno oploditev. Čakalne dobe se vlečejo eno leto ali še več...raze seveda če plačaš. In dobila sem občutek, da sva midva tam nekje "zadaj", ker sva prišla preko napotnice, ker sva mlada in ker že imava enega otroka.

čakalne vrste so res dolge in predstavljaj si, da si stara čez 35, in čakaš prvega otroka - kdo misliš da je bolje da je prvi. pa umetna oploditev ni ravno lahka. in če obstaja možnost, da bo šlo po naravni poti.

želim vama, da čimprej dobite drugo bebico, za izboljšanje spermiograma pa bi vama doktor lahko veliko več povedal, saj zato je tam user posted image . še dobro da je internet.

veliko uživanja v delanju user posted image , pa user posted image za srečo in pogum

iz malega zraste veliko

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2006 14:18:45   
A-N-J-A
Pri moški neplodnosti pomaga cink.Moj ga je jemal,pa sva zanosila naravno po 4 ivf-ih.Saj ne vem če je to pomagal glavno da sva zanosila.Je pa jemal ene ameriške,ki so zelo močni in jih moraš jemat po jedi.Kupiš pa jih na stadionu Šiška.
Jaz pa sem jemala B vitamin tud ameriška zadeva,je pa pred cc.2 leti stalo 90 tablet okol 7 jurjev.Cink pa 4,5 jurje 30 tablet.
Upam da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2006 14:35:29   
pika79
sayuri - da še jaz napišem svoje mnenje,...

sem bila tudi jaz pri Rešu in po letu in pol neuspehov naju je postavil pred dejstvo, da nama glede na spermiogram ne bo uspelo po naravni poti,..da lahko rata enkrat v 10 letih ali pa tudi ne, vglavnem podobno kot tebi,...meni se je svet sesul,.., sem rabila kar nekaj časa da sem k sebi prišla,...

ampak tale drugi del me pa preseneča, da ti je rekel da si prestara pri 30 in to da že imaš enega otroka,..., ponavadi proba pare prepričati v samoplačniško varianto, ker si takoj naslednji mesec na vrsti in če v prvo ne rata, greš takoj ko je mogoče v drugi postopek preko sociale,...

vglavnem jaz ti priporočam da ne čakaš in se kar takoj v vrsto postaviš, pomojem je vseeno ali si želiš prvega ali drugega otroka,..želja je pomojem enako močna in to, da je zate na nek način nedosegljiva ti kaj dosti ne pomaga,..., lahko pa se odločiš tudi za samoplačniško,..

vem, da se ti je verjetno Reš malo zameril, no ali pa veliko,..., vendar ti vseeno priporočam, da poskusiš pri njem, je najboljši strokovnjak, malo moraš z rezervo vzeti, ker vedno vse pove direktno naravnost,...

meni je pri njem uspelo v prvo v postopku ICSI,..in tudi po punkciji ko sem zaradi predhodne živčne napetosti skoraj supaj zlezla je bil zelo prijazen in tudi kasneje, ko sem imela zaplete z nosečnostjo, prijela sta se user posted image user posted image  vendar en nažalost ni preživel (odmrl v 7 tednu) je bil vedno zelo objektiven in se je vedno zelo potrudil,.. je pa res da te včasih tudi nadere, pa tako direktno pove pa to,...to je treba z rezervo jemati,.., glede na to da ta človek dela cele dneve,...

zdej sem ti mogoče preveč napisala,..ampak to je le moje mnjenje,..jaz bi šla takoj še enkrat k njemu, ...

lp

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2006 14:36:59   
pika79
pa še to, nama je rekel, da se moške plodnosti na noben način ne da dvignit, sem pa brala od punc na forumu nekaj fint, midva nič od tega nisva poskusila,..tako da ne vem kako je s tem,...mislim pa da razn alternativ pravih zdravil res ni,..tako kot je Reš povedal,..
pa še enkrat lp

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2006 15:05:51   
Blacky30
Jaz sicer menim, da premlada ravno nisi za umetno oploditev in razlog, da enega že imaš doma, tudi ni zadosten, ko je želja za drugim otročkom velika. Zato mislim, da bi bilo najbolje iti nazaj in se še enkrat pogovoriti, da povesta svoja čustva in prosita, naj vama pomaga.

Hotela pa sem ti samo povedati, da vem, katera si in da zelo zelo držim pesti, da bi vama  končno uspelo povečati družinico. user posted image

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2006 15:59:25   
Anonimen
Meni je blazno čudno, da ti gre rečt, da si premlada za umetno oploditev.user posted image Vem za eno punco, ki je stara 23 let, še študentka, pravzaprav sta oba študenta, redna seveda, pa hodi v ambulanto za neplodne in čaka na umetno oploditev. Samo ni pa pri dr. Rešu ampak pri dr. Vlaisavljeviću (žal ne vem, kje on dela). Se pa trudita od julija 2005. Imata pa mislim da oba malo probleme. Ona je imela neke ciste na jajčnikih in je zdaj na hormonskih tabletah, brez njih sploh ne dobi M, on ima pa slab spermiograf. Mogoče probajta it k njemu.

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2006 16:03:41   
rija
Sayuri, pojdi stran. Zakaj bi ostala pri Rešu?

Jaz sem tudi šla.

...vox populi...

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2006 16:17:50   
Anonimen
Tudi Reš jemlje mlade, mlajše od 30 let. Je pa res, da vsakemu paru, ki pride, najprej pove, da imata zelo malo šans, kar je tudi res. To pri tebi ni nič drugače naredu, kot pri vseh. Mene je skoraj s stola vrglo, kako pa ne, ko pa imamo vsi v glavi, zdaj pa nam bo to pomagalo, ampak OBMP ima zelo slabo slatistiko. In ko nam to dohtar pove, nas še toliko bolj potre in še toliko bolj žalostni smo. Ne glede na šok sme vesela, da mi je povedal tako kot je in da mi ni prodajal pocukranih besed, kot so mi jih v ljgk, ki so itak bile larifari. Nekater žesnke pa potrebujejo pocukranost in da se z njimi ravna kot s porcelanom, celo ko s eznajdejo v tako delikatni zadevi. Ampak verjemi, da besede so eno, dejanja drugo, besede te ne pozdravijo, dejanja pa.
Kar se pa tiče že imeti enega otroka pa je na vseh klinikah enako. Če si že 1 dobil po naravni poti, ti prav stežka odobrijo postopek, celo če si še tako mlad. Saj je ogromno parov, ki nimajo nobenega otroka in ogromno parov, ki so starejši. To je politika, čeprav nam ni razumljiva, saj si najbrž vidva tako želita imeti še drugega  otroka, kot me prvega.

Sem prepričana, da bosta pršla na vrsto tudi vidva, tako pri REšu, kot kje drugje, ampak  se bosta načakala in možno, da vama bo spet po naravni prej uspelo. Reševe besede zvenijo realno in grozno, ampak verjemi, da nikoli niso tako grozne in vedno se z njim da vse pomenit. Me ženske, ki smo pa že itak preobčutljive, ap te realne besede pretolmačimo v nekaj najhujšega. Vem iz lastnih izkušenj in poznam tudi izkušnje drugih parov. Na koncu več ali manj vedno zaključi, da je odličen strokovnjak. So pa taki, da spakirajo takoj in grejo drugam.

Samo ne se predat, če si želita otročka, bosta vse naredila, tudi z glavo skozi zid, če bo treba. Želim vama hitro in najlažjo pot do drugega otročka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2006 16:27:01   
rija
Mišek, v večini se strinjam s tabouser posted image  Pocukranega noben ne rabi. Mislim, pa da dobiš več cukra pri Rešu kot na GKLj.....

Vendar rabimo tudi spoštovanje. Jaz ga pri Rešu nisem dobila. Žal.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2006 16:35:20   
Anonimen
pač tako je, jaz pa nisem dobila spoštovanja na ljgk. Vsak center ima slabe in dobre lastnosti in ni nujno, da glih ti pobereš dobre oz slabe.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.12.2006 16:38:12   
rija
Saj, zato pa naj gre drugam, če pri rešu ni zadovoljna.

Nezadovoljstvo z izbranim zdravnikom ni glih dobra osnova odnosa med umetno oploditvijo.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.12.2006 17:51:30   
sayuri
Zelo mi pomagajo vaša mnenja. Hvala vam punce. user posted image

Res je tako, da je predvsem mene (moški to zgleda drugače prenesejo-ali pa nočejo pokazatuser posted image ) tale pregled precej potrl. Tisoč misli se mi še vedno podi po glavi, tisoč vprašanj...že dva dni kar nekaj tavam in čutim, da sem zelo utrujena....

Vem pa, da ni juha tako vroča, kot se skuha.... Bom rabila nekaj časa, da vse premeljem, da potegnem iz tega dobre stvari in grem  v nove boje....

Tudi z možem sva razmišljala v tej smeri, da se bova borila, se postavila v vrsto, pa tud če ne vem kako dolgo čakava, vmes pa bova upala, da mogoče uspe naravno - tako kot prvič - baje je bila ta zanositev po dr. besedah pravi čudež.user posted image

Mogoče še nekaj besed o izbiri dr.
Katerikoli dr. bi mi povedal nekaj takega (direktno-brez ovinkov), bi me šokiralo. Ni zdaj to pomembno ali je to dr. Reš ali kateri drugi... Na kliniko sem bila napotena iz postojnskega ZD s priporočilom mojega ginekologa. Verjamem, da je strokovnjak in še veliko drugih je tudi....  Samo izgleda da smo ženske res zelo občutljive (al sem pa jaz) in me je to kar iz stola vrglo.
Saj poskušam misliti pozitivno, vsaj pri meni je vse ok-če že iščem pozitivne stvari.... Samo težko je sprejeti nekaj tako velikega....
Kolikor pa se poznam, bom šla kmalu z dvignjeno glavo naprej.

Počakala bova na ponoven spermiogram. In takrat se bomo pogovorili za naprej-tako sva midva odločena user posted image

Hvala punce še enkrat.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.12.2006 19:43:30   
Anonimen
 pa oba sva še zelo mlada (30)

Moram napisat svoje mnenje, čeprav teh klinik ne bom nikoli videla od blizu.

Meni se zdi totalno skregano tako z zdravniško etiko kot tudi z zakonodajo, da zdravnik vajinim letom pripisuje vrednostne sodbe glede starosti. Soditi nekoga, da je mlad ali star je zelo subjektivna kategorija in ne bi želela verjeti, da se medicinska stroka odloča o postopkih zdravljenja na podlagi kriterija mlad/star.

Kolikor si upam predpostavljati, za večino medicinskih posegov obstajajo indikacije oz. zdravstvena stanja, ki zdravniku omogočajo izbiro primernih metod. In kolikor vem, mogoče tudi narobe, je pri umetni oploditvi kriterij tudi ta, koliko časa par poskuša dobiti otroka. Starost večinoma ni potreben pogoj; "mladost" še manj. Omejitev je le pri zgornji starosti, ko verjetnost za uspešnost pada.

Pri spodnji starosti pa omejitev ni. In reči, da sta premlada, je popolnoma neprofesionalno, popolnoma neetično in skregano z marsikatero zdravo pametjo.

Zato se postavita zase. Pravico imata do umetne oploditve, pa če imata doma celo dvorišče otrok. Oprosti, da pretiravam, ampak take stvari me razp***.

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.12.2006 20:12:10   
Sisy
Sayuri,

Vem da so ti nekatere punce povedale kar nekaj krepkih čez dr.Reša,jaz pa naj ti povem mojo izkušnjo:

Ko sem šla prvič k njemu sem bila prav tako šokirana kot ti-najprej me je doletela informacija kako dolgo se pravzaprav čaka na IVF,kot drugo mi je rekel da sva pa še itak mlada in da se nama nikamor ne mudi (stara sem bila 27), ...Na vsakem pregledu me je tudi kaj ozmerjal da preveč kompliciram,pa da zakaj se vnaprej obremenjujem,naj si zadeve jemljem takšne kot so,da pač je pri OBMP uspešnost le 25% na ciklus,na koncu me je celo kregal ker sem se zredila za nekaj kil...v glavnem,kar ti hočem povedat je to..da res da se skriva za neko "strogo" masko a je velik strokovnjak,ki ne ovinkari in ti ne prodaja lažnih upov,temveč je človek dejanj....Ti svetuje tisto kar je najbolje zate-nama je svetoval 1.postopek samoplačniški-in verjamem da to ni bilo zaradi koristoljubja temveč naju je realno postavil pred dejstvo na kakšen način takoj prideva na vrsto...Žal prvi postopek ni bil uspešen-sem pa (tako kot je obljubil) prišla na drugega na koncesijo TAKOJ na vrsto in sedaj sva v 5 tednu....

In veš kaj so mi rekle enkrat sestre na GK LJ-: " A gospa,vi pa k Dr.Rešu hodite,ja slišimo da ima veliko uspešnost,kajne?" Torej,kjer je dim je tudi ogenj...Sprejmi ga takšnega kot je,res je da zna bit včasih "težek" a je velik strokovnjak! 

Sicer pa verjamem da ti več pomenijo dejanja kot sladke obljube kajne? user posted image

vso srečo vama želim!

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.12.2006 21:06:48   
Tia-na
Ja, Reš je res morda nekoliko grob in direkten. Tudi nama je na spermiogramu, ki je bil Ok, direkt pokazal name in ustrelil: gospa, v vas je problem.
Me je kar malce šokiralo, kr je tako grobo rekel ... sploh pa, kr vem, da ni nujno problem v meni. In res, po vseh preiskavh - HSG, laparo, histero ...  jst sm tud zdrava :)
Vendar pa bova šla vseeno k Rešu samplačniško, ker si zelo želiva otroka in ker se na GK preveč načakaš bova midva kar na dveh frontah dejavna ... k Rešu samoplačniško, vmes pa bova čakala v vrsti še na GK. 

Reš je strokovnjak in naj ti gredo njegove besedice v en ušesek noter, skozi drugega pa ven. Tako bom jst naredila ... pa tudi po vsem tem času sem dobila že precej "debelo kožo".

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.12.2006 5:38:14   
Anonimen
Mič, tule pa te moram popravt. Leta v postopku OBMP imajo zelo veliko vlogo. Res da si želiš otroka in za to ne igra nobene vloge ali si star 23 ali 38, ampak je kar nekaj na letih. Predvsem v primeru, če vse preiskave pokažejo, da je s paroma vse ok, če sta zdrava ali če sta imela v preteklosti že otroka. Če najdejo vzrok neplodnosti, te seveda takoj vzamejo v postopek ne glede na leta, ampak v prvih naštetih primerih te pa pacajo in prelagajo kot si dolg in širok. Zakaj, ker postopek ni mačji kašelj, ker trpita oba partnerja tako psihično kot fizično. Ker so velike nevarnosti, od takih bolečin, do hudih hiperstimulacij, ki pa vemo, da so lahko tudi usodne. Veliko parov se med postopkom razide, krega, trpi,tolk čustev kot je pa tu zajetih, si kar težko redstavljaš. Ni OBMP rešitev, prej bi rekla trpljenje in zakaj bi vse to prelagal na mlad par, ki je zdrav, ki ne kaže nobenih vzrokov neplodnosti, ki ima že otroka spočetega po natavni poti. Potem pa se v veliko primerih še zgodi, da zanosijo tik pred postopkom, ali pa po postopku. Vrste se daljšajo, čakaš že eno leto ali celo več in ti povem, da je grozna muka predvsem za tiste, ki nimajo nobenih otrok, leta jim pa tečejo in biološka ura tiktaka. Težko je razumet, kar sem zdaj napisala, celo če nisi vsega preiskusil, tudi jaz ko sem not že leta, nisem nikoli razumela, ko so me odslavljali premladi ste, ampak dejansko je veliko na temu. Še enkrat da ne bo kdo narobe razumel, govorim o mladih zdravih parih, brez vzroka neplodnosti, ki že imajo otroka po naravni poti in ne o mladih, ki jim je bil najden vzrok. Tudi ne mislim, da ti ne bi smeli it v postopek, seveda da morajo v postopek, ampak pač je reba malo dlje čakat.

Še to, kar nekaj operacij in zdravljen v medicini odsvetujejo mladim ali so celo prepovedana, če ni nujno potrebno. OBMP ni nedolžen poseg, če glih ga nekateri pari sploh ne občutijo, ampak za kar nekaj parov pa je neki najhujšega v življenju ali celo usoden tako ali drugače.

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 7.12.2006 5:39:31 >

(odgovor članu Tia-na)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.12.2006 20:29:22   
Anonimen
K sreči ne poznam vseh nians umetne oploditve...

Meni je čudno samo to, da te pravzaprav vedno naderejo. Ali si premlad ali si prestar. In te pri tako občutljivem postopku na nek način diskriminirajo in razvrednotijo že v osnovi in to samo na podlagi tvojih let. To mi je čudno in nerazumljivo.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.12.2006 23:47:33   
soncek.djukelica
ojla,
tudi jaz bi dodala svoje mnenje! Kot pri vsaki stvari,je tudi tukaj dobrih izkušenj in slabih izkušenj!
  • vidva vesta kaj hočeta! user posted image
  • vidva najbolj od vseh zdravnikov vesta,kakšno je vajino stanje user posted image
  • vidva imata možnost odločat se ali bosta vzela tega zdravnika ali kerega drugega
  • če ti paše Reš, pol pejt k njemu, povej mu,da bi rada šla na umetno in boš videla, kaj bo on na vse to rekel
  • lahko pa greš na GK v Lj  in tam nadaljuješ svojo pot
  • sej je sloboda izbire user posted image user posted image

V končni fazi, gre se zate in tvojo user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.12.2006 22:56:58   
GoYa
Reš je direkten in realen. To zna prizadeti, ker smo občutljive. Ampak s časoma dobiš trdo kožo in se na njegove opazke ne oziraš več.

Glede na rezultate spermiograma, me zelo čudi njegova izjava. Gre za vaju. Vidva vesta, kaj hočeta. Vidva odločata. Mislim, da nimata kaj čakati in gresta lahko takoj v postopek - ali se postavita v vrsto za koncesijksega (bosta malo dlje čakala) ali pa gresta na samoplačniškega in ste takoj na vrsti.

Za moško neplodnost pa nikoli ne predpiše ničesar. Tudi moj je jedel cink, selen, B12, vitamin C pa ni nič pomagalo.

LP, GoYa

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?