|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preblisk pred spanjem
5.12.2006 14:57:45   
Pilar
Jure bo kmalu star 2 leti in do sedaj nismo imeli večjih težav s spanjem( ne popoldne ne zvečer). Dala sva ga v posteljico, mu rekla naj zapre očke in tišina. Tudi če ni takoj zaspal, je lepo ležal v posteljici.Res so bili redki dnevi, ko sva morala( jaz ali mož) počakati pri njemu 5 minut, da se je umiril. Par dni nazaj pa taka sprememba in sanja se mi ne zakaj....ko ga položiva v posteljico, je on že na nogah in po sobi kaže različne predmete, pa ploska, ma kar neki....če pa ga pustiš v sobi samega, pa jok za znoret...pa to ni tisti ta pravi jok, to je bolj tisto " ne bom spal, ne bom sam"....govori še ne, tako da ne vem, kaj mi želi povedati...

Problem je v tem, ker imamo še enega dojenčka in si res ne morem nakpati sranja, v smislu, da bom zdaj eno uro pri njemu, preden bo zaspal...

Razmišljala sem, da mogoče ne rabi več popoldanskega spanca, da je kaj v zvezi z ljubosumnostjo....res ne vem. Če je le možno( da vreme dopušča) smo zunaj dopoldne in popoldne....resnično se ne spomnim in ne vem, kaj bi to lahko pomenilo...

Zdaj vas pa prosim za nasvet, kako naj pridem nazaj na stare tire...oziroma, a je možno, da je kaj narobe, pa tega ne opazim?????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preblisk pred spanjem
5.12.2006 16:00:08   
klepetka
Pri nas je bilo popolnoma isto in tako smo -po nasvetu pediatrinje,češ že ne rabi več popldanskega spanca-nehali čez dan hoditi spat.Nekaj časa je bil sitko ,ampak je imel vsak dan samo pol urce krizo,pol špa je bil kot nov.To je bilo,ko je bil star 2.5 let.In zvečer  od takrat ,pa tudi še zdaj ,kar teče v posteljo ob 18.30.Tako imam še kaj od večera,on se pa tudi spočije in zjutraj spi do 8 -ih.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2006 18:04:58   
bini
ojojjoj, pa kje smo mi falil pri otrocih, da nam tolk mal spijo user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2006 19:55:24   
Maxica
Hm, pri dveh letih (vsaj po mojih izkušnjah) še kar lepo rabi popoldanski spanec. Kaj pa zvečer, je ista pesem? Je morda kaj takega sanjal, da bi se zdaj morda bal iti spat sam?
Ne vem, jaz ti lahko le rečem, da, če tebe citiramuser posted image , smo si mi "nakopali sranje in moramo iti vedno spat skupaj z našim dvoletnikom. Najprej, ko je bil dojenček, ga je uspaval mož na rokah (njega sicer krivim za vse touser posted image ), potem se je začel uspavati z dojenjem, po prenehanju dojenja pa zaspi edino tako, da leži poleg mene in me drži za popek.user posted image  
Pri našem user posted image  sicer probam drugače postopati in ga dajem budnega v posteljico, ampak mož je že začel z uspavanjem na rokah tudi pri njem, tako da ne vem, kako bo. Pomembno je, da spita ponoči, pa magari če hodim z njima spat do polnoletnosti.user posted image
Pilar, probajte mu prižgati kakšno majhno lučko ali pa mu zavrteti kakšno pravljico, umirjeno glasbo morda, toliko, da se ne bo bal, če je res v tem problem.
Srečno.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2006 22:11:47   
Pilar

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Hm, pri dveh letih (vsaj po mojih izkušnjah) še kar lepo rabi popoldanski spanec. Kaj pa zvečer, je ista pesem? Je morda kaj takega sanjal, da bi se zdaj morda bal iti spat sam?  Popoldne in zvečer je isti šmorn...s tem, da pri možu se prej umiri....danes popoldne je recimo spal 3 ure, no, zdaj je pa komaj par minut nazaj zaspal.

Ne vem, jaz ti lahko le rečem, da, če tebe citiramuser posted image , smo si mi "nakopali sranje in moramo iti vedno spat skupaj z našim dvoletnikom. Najprej, ko je bil dojenček, ga je uspaval mož na rokah (njega sicer krivim za vse touser posted image ), potem se je začel uspavati z dojenjem, po prenehanju dojenja pa zaspi edino tako, da leži poleg mene in me drži za popek.user posted image
Ma pri nas nikoli ni bilo problema z uspavanjem...takoj je dal mir, sam v sobi, v svoji posteljici...res ne vem..
.

Pri našem user posted image  sicer probam drugače postopati in ga dajem budnega v posteljico, ampak mož je že začel z uspavanjem na rokah tudi pri njem, tako da ne vem, kako bo. Pomembno je, da spita ponoči, pa magari če hodim z njima spat do polnoletnosti.user posted image
Ja, saj Jure spi celo noč, Leja ga pa sračka na veliko; samo kako pa spimo: Jure in mož v eni sobi, jaz in Leja v drugi....da imata moška ponoči mir...

Pilar, probajte mu prižgati kakšno majhno lučko ali pa mu zavrteti kakšno pravljico, umirjeno glasbo morda, toliko, da se ne bo bal, če je res v tem problem.
Srečno.user posted image Hm, če mu prižgem lučko ali dam pesmico, pol pa tisto kaže in posluša...prime se vsake bilke, samo da ne bi spal....

Ja, zdaj mi je mami predlagala, da naj mu pustim popoldanski spanec, pa naj ga dam zvečer kasneje spat....ker, zdaj mi, po novem, zaspi ob 22.00- ih....mogoče bom to probala, ma ne vem....men je ful hudo zaradi tega, ker nakoncu se je pri Juretovem joku, zbudila še Leja....

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2006 22:18:14   
frutka_
Glede na to, da je naš mali tudi izredno priden kar se spanja tiče ti svetujem, da se držiš ustaljenih navad še naprej. Počitek v neki meri ali v kakšni drugi obliki po mojem še potrebuje poskusi pa s kasnejšo uro spanja.

LP

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2006 22:25:37   
Jančika_
Strinjam se s Frutko - drži se starega reda. Naš je imel tudi nekaj časa nazaj hude fore zvečer - dretje, pa ne spat, pa ne to, pa ne ono; to je sovpadalo s prihodom bratca (sicer malo z zamikom) in točno z odhodom v vrtec.

Midva sva enostavno vztrajala pri starih navadah, malenkost popustila tu in tam (pri za naju nepomembnih stvareh, njemu je pa to veliko pomenilo) in jaz sem se spet bolj vključila v večerni obred (tamanjšega dajem spat prej, tako sem potem prosta). Po kakšnih treh tednih se je unesel in naši večeri so spet prijetni.

Glede popoldanskega spanja - v vrtcu ga vedno dajo spat, zaspi v polovici primerov, doma tudi nekaj takega. Recimo v soboto ne spi, v nedeljo pa tri ure skupaj, ampak zvečer zato ne gre bistveno kasneje spat, kvečjemu kakšno uro.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2006 22:27:32   
Pilar
Ja, res ga bom probala  dati malo kasneje spat...mi je lažje, ker sem se končno odločila, kaj bom naredila...prej sem kar v temi tavala in razmišljala, kaj naj naredim...hvala za nasvete.....

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2006 22:01:46   
HuAnita
Ne vem, jaz ti lahko le rečem, da, če tebe citiram , smo si mi "nakopali sranje in moramo iti vedno spat skupaj z našim dvoletnikom. Najprej, ko je bil dojenček, ga je uspaval mož na rokah (njega sicer krivim za vse to ), potem se je začel uspavati z dojenjem, po prenehanju dojenja pa zaspi edino tako, da leži poleg mene in me drži za popek.

Mene pa hoče grabiti za ustnicouser posted image user posted image user posted image , to me je še pri dojenju, pa ji zdaj ne pusti, ker me zna zbržoliti do krvi, mali pa zvečer joškalanduser posted image

Tako da jaz sem tisto uro pečena, vendar me ponavadi ne moti, ker si malo odpočijm, pa se kaj pogovorim z našo čvekavo dvoletnico.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2006 22:36:26   
Pilar
Hm, no, dejstvo je, da mene izsiljuje...na čisto nič ne pristane, kot na to, da jaz sedim v sobi z njim in čakam....mož mu pa reče, naj zaspančka in se umiri...jaz mu pa samo omenim, da bom šla ven iz sobe, pa je že halo...res mi je hudo, ker pred tem prebliskom, je bil pri nas odhod v deželo sanj, tak prijeten dogodek, vse mirno, zdaj pa kar neki....

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?