|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in delo
3.12.2006 10:35:45   
majci23
čau punce!
ker se s fantom počasi odločava za otroka imam kr nekej vprašanj za vas ki ste že noseče ali pa ste že rodile. doma se namreč ukvarjamo z vinarstvom in je to sezonsko delo (predvsem jesen, torej september in oktober). zanima me koliko je nosečnica sposobna še kaj delat in  do katerega mesca približno ? jeseni bi seveda jaz morala malo pomagat ampak ne bi bilo to fizicno delo, lahko bi sedela. ali je boljše da sem takrat noseča ( ne vem koliko mesecev) ali da že prej rodim. samo najbrž me takrat otrok kar potrebuje ne? prosim za kakšne odgovore da se znamo prilagoditi. z otrokom se nama ne mudi, bi pa seveda rada čim prej.
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in delo
3.12.2006 13:38:17   
barbara b
Ne se bati za trgatev. Boste pač takrat povabili še dva močna fanta več in bosta delala namesto tebe. user posted image V kuhinjo pa dobiš eno pridno žensko, ki ti bo pomagala pri težki posodi. Isto velja tudi, če bo dojenček že pri hiši.
Vem to po lastnih izkušnjah. user posted image Ostane ti še čas za user posted image s sosedo.
Važna je samo dobra organizacija dela in vse poteka kot namazano.user posted image

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2006 17:32:05   
majci23
ja, v bistvu sem mislila nekej drugega. jaz namrec ne bom delala v vinogradu ampak v kleti, kjer mam nacez tehtanje (sprejem grozdja) in analize vina (merjenje sladkorja in temperature) pa analizni laboratorij... gre za druzinsko zadevo zato moje delo skoraj ni zamenljivo. se bo pa ze nasla dodatna pomoč, to sploh ni problem. v glavnem zanima me kdaj ve mislite da bi bil najboljsi cas za nosečnost. ali bi takrat lahko kaj delala če bi bila noseča ali takrat ne mores vec nič in samo ležiš? v glavnem ne predstavljam, ker se nisem bla nikdar user posted image . ali je boljse da mam do takrat ze dojencka?user posted image

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2006 17:36:42   
Anonimen
Najlažje delaš med četrtim in sedmim mesecem nosečnosti.

Prej ti zna biti slabo, potem imaš pa že tako velik trebuh, da se težko giblješ.

(odgovor članu majci23)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2006 17:43:48   
Udb
Če je vse ok, lahko normalno delaš celo nosečnost. Vnaprej pa itak ne moreš vedeti, kako bo tvoja nosečnost potekala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2006 18:28:09   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Če je vse ok, lahko normalno delaš celo nosečnost. Vnaprej pa itak ne moreš vedeti, kako bo tvoja nosečnost potekala.

evo pod tole se pa jaz podpišem, jaz sem bila v sluzbi še 3 dni preden sem rodila, če bi imela pa kakšne probleme pa lahko ležiš (strogo) že od 15 tedna naprej, tako da ni lih pametno kaj preveč načrtovati. Potem je pa lahko še en problem, lahko da ravno takrat ne boš zanosila, ko si bosta s tvojim zamislila user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2006 20:24:25   
kapica
Ce bos tako tocno planirala kateri mesec bos noseca in koliko bo takrat star dojencek, potem se sigurno ne bo izteklo tako kot zelis. Tako da zacnita delat na tem, potem bos pa sproti videla kako se bojo zadeve odvijale in se bos temu prilagodila.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2006 7:03:16   
barbara b
Mislim, da boš noseča to delo lažje opravljala, kot pa z dojenčkom.
Si pomislila na to, da bi našla zaneslivega človeka in bi ga priučila temu delu? Vedno se najde nekdo.

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2006 8:31:42   
Pikca
Jaz sem se celo nosečnost (prvo, pa tudi zdaj v drugo dosedaj) dobro počutila in sem brez težav delala. Po porodu pa kar rabiš nekaj časa zase in predvsem za dojenčka (po mojih izkušnjah). Ne moreš pa vnaprej vedeti - če imaš rizično nosečnost, je lahko povsem drugače.
Moraš tudi upoštevati, da ni tako lahko načrtovati... midva sva nekaj poskušala; prvič sva rabila 10 mes., da sem zanosila in sva bila presrečna, da je sploh uspelo (ne glede na čas, ki zaradi moje službe oz. kariere sicer ni bil najbolj ugoden), drugič pa sva si rekla, no, recimo, da bova rabila vsaj pol leta, dajva zdaj začet, in je uspelo v prvo (prekmalu glede na najine načrte), pa sva bila vseeno presrečna. Sva pač prilagodila ostale načrte...
Srečno, Pikca

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?