Anonimen
|
Tole pa moram nekomu povedat. Sem se v eni uri od pol osmih, ko sem šla na bankomat, pa do zdajle presekirala za celih 10 let. Danes bi morala imeti podaljšan izredni limit, grem zjutraj na bankomat, razpoložljivo stanje -192.000. Kar slabo mi je postalo. Vlogo sem dala preko Teledoma že en teden prej, tako da bi moralo biti vse ok. Prej nisem mogla preverit, ker sem imela že prej limita 250.000 in se kao ni videlo. Pa sem cel teden spraševala in jih malo bezala, da ne bi slučajno kaj zamočili. Oba z možem sva do konca v limitih in nikjer ni nikogar od sorodnikov ali prijateljev, ki bi lahko danes nakartal 200 jurjev, da jih položim. No, ko vidim to stanje, kličem na Teledom in pravijo, naj se pozanimam v poslovalnici. Tam kličem vse mogoče številke in končno dobim šefa oddelka, ki skrbi za te stvari in mi reče, da je danes zjutraj podpisal to vlogo in da je odobrena. Jutri bo sigurno moje razpoložljivo stanje spet tistih nekaj jurjev. Kako bo pa z obrestmi, bomo pa kasneje reševali, je rekel. Odvisno, kdo je zaj.. Jaz nisem. V enem tednu bi pa to že morali urediti, če pravijo, da lahko v treh delovnih dneh. Tole s takim finančnim stanjem me muči že kar nekaj časa, ampak nič ne morem. Popolnoma isto je, ali imaš kredit ali izredni limit. Itak pa ves čas živiva na meji mogočega. Dobro, saj veva, v kaj sva vložila. V dveh letih sva popolnoma izdelala surovo mansardo in jo tudi že skoraj opremila. No, manjka še otroška soba in ena velika vgradna omara za spalnico. V tem času sva vlagala samo v "osnovna sredstva", ki so hudo draga, in morava zdaj še za nazaj plačevat. Itak pa življenje samo tudi dosti stane. Evo, izkašljala sem se. Samo za to mi je šlo. Da sem nekomu povedala, kako grozno mi je bilo videti listek iz bankomata.
|