|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   biopsija horizonskih resic
21.11.2006 9:53:56   
bonja
Lep pozdrav!

Sem nova na vašem forumu in bi prosila, če mi lahko katera pove kako poteka biopsija horizonskih resic, če je boleče in kakšna je možnost splava.
Zaradi problemov v prejšnji nosečnosti, mi je ta pregled svetovala ginekologinja.

Hvala za odgovor!

Bonja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: biopsija horizonskih resic
21.11.2006 11:29:08   
tinaaja
MON - prednosti in slabosti HB in AC:

Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   04-05-04 23:24

Horionsko biopsijo (HB) se opravlja med 11 in 14 tedni nosečnosti, AC pa od 15 tednov dalje.Pri obeh preiskavah je potrebno čakati 2 - 3 tedne na izvid. Vsaj ena prednost HB je torej očitna, namreč ta, da daje izvid najmanj 2 tedna prej, pod določenimi pogoji celo 5 tednov prej kot AC.
Druga prednost HB je ta, da da informacijo tudi o kromosomski sestavi posteljice, čeprav to včasih pomeni potrebo po dodatni AC po že izvedeni HB (1x na 1000 primerov) V primeru, da imamo mozaik ali da je prizadeta samo večina posteljice (če je prizadeta cela, je vedno prizadet tudi plod), plod pa je slučajno normalen, potem lahko pričakujemo zelo zgodnji in hujši zastoj v plodovi rasti ipd.

Ena od slabosti HB je ta, da moramo prav zaradi zgoraj navedene "prednosti" v informaciji o sestavi posteljice opraviti še AC za preveritev stanja pri plodu posebej (le 1x na 1000 preiskav). Druga od slabosti HB je ta, da morda nekoliko bolj boli, čeprav tega ne bo potrdila večina nosečnic, ki so se odločile za HB.
Tretja slabost je ta, da mora biti za poseg izvajalec precej bolj spreten in dobro izurjen, da preiskavo po tveganju za zaplete res lahko primerjamo z AC. Četrta slabost pa je ta, da HB ni mogoče čisto vedno opraviti:
1. ker se HB dela pri manjši maternici, ki včasih še ni naslonjena na prednjo trebušno steno in jo zato lahko prekriva črevesje, tega pa nikakor ne smemo prebosti, ko gremo z iglo proti zasnovi posteljice.
2. ker je včasih posteljica na omejenem mestu zadaj in bi do nje morali skozi nosečnost, tega pa prav tako ne smemo, ker s tem premočno povečamo tveganje za splav.

AC ima torej to prednost, da je izvedljiva takorekoč vedno po 15. tednu ne glede na položaj posteljice ali ploda in da zanjo v bistvu niso potrebne tako izrazite spretnosti in izkušnje kot za HB, čeprav pa to seveda ne pomeni, da bi AC lahko izvajal vsakdo.Tudi za AC so potrebne določene spretnosti in koordinacija ter tridimenzionalna predstava o prostoru, ki ga zajamemo z UZ med posegom, a manj kot pri HB.

(odgovor članu bonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2006 11:34:57   
rija
Meni je Pušenjak svetoval biopsijo, genetik pa AC. Odločila sem se za AC, predvsem zaradi bolj zanesljivega izvida, manj boleči poseg in manjša verjetnost splava.
Poglavitni razlog pa je bil ta, da mi je genetik rekel, da ni nujno, da bo izvid po biopsiji zanesljiv in obstaja verjetnost, da bom morala še vseeno na AC.

upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu bonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2006 11:43:08   
tinaaja
Meni je geneticarka rekla takole : da v primeru sabe NS, priporoca HB. Ce bi bila NS dobra, pa AC. Sva imela fenomenalne rezultate NS z DHT, se nisva odlocila ne za HB ne za AC, ampak verjameva v dober outcome user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2006 11:45:53   
rija
Tinaaja, itak da bo doberuser posted image user posted image

Moj je over dober: divji, neubogljiv, trmast, samosvoj, ....user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?