Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
občutljiva na mlečne izd -kaj še za malico 19.11.2006 21:25:25
|
|
|
|
Aleksandra
|
Pozdravljene! Naša miška je še vedno občutljiva na mleko in mlečne izdelke in bi rada dobila še kako idejo, kaj ji še lahko dam za malico ali večerjo. Stari pa smo 10,5 mesecev. Zjutraj - kako urico po dojenju, dobi kosmiče (raznoliki okusi) z riževim mlekom s Ca. Za dopoldansko malico jemo raznoliko sadje s prepečencem ali Mannerjevim piškotom (v roke). Za kosilo razne kombinacije z zelenjavo, meso, testenine, riž, polento, krompir, kus kus, ajdovo kašo....... Za popoldansko malico, ki pa je pri nas precej pozna in je že skoraj večerja pa ji skuham polento, riž, gres, proseno kašo, ajdove kosmičke - vse na riževem mleku s Ca, vedno pa dodam poleg še malo sadja (vmešano ali pa v roke). Pred spanjem pa se še podojiva. Hudo se trudim, da bi imela čimbolj pester jedilnik, a ker smo imeli hude alergijske težave s kožo (in jaz posledično na dieti kar 7 mesecev), ki pa za mleko in mlečne izdelke še niso popolnoma minile (dobi nekaj pikic, kot bi jo popikal komar, k sreči pa zdaj izginejo čez nekaj ur) včasih res več ne vem, kaj naj ji še dam za popoldansko malico. Se mi zdi, da se že kar malo ponavljam. Sirčki, razni jogurti, pa skute, čokolinoti in še kaj podobnega za nas odpadejo. Ima katera s podobnimi problemi še kako idejo, recept... Hvala!
|
|
|
|
RE: občutljiva na mlečne izd -kaj še za malico 20.11.2006 7:17:50
|
|
|
|
darjatimci
|
Iz tega kar pišeš razberem,da je tvoja punčka preobčutljiva verjetno tudi na kaj drugega kot le mleko in mlečne izdelke.Ker smo tudi mi že dve leti na dieti vem,da izdelki,ki si jih omenila,večinoma skrivajo dodatke,ki so ba bazi mleka in tako je dieta lahko neučinkovita.Otroci,ki so na taki dieti imajo res precej enoličen jedilnik,ampak se izplača,ker se stvari popravijo.
|
|
|
|
RE: občutljiva na mlečne izd -kaj še za malico 20.11.2006 9:50:51
|
|
|
|
piščanc
|
se strinjam z darjatimci. tudi preprečenec ima dodano mleko. pa pazi na margarino itd. piškoti, večino kruha recept za hrano pa je čimdalj od hladilnikov v trgovinah. kuhanje pa se spet približa kuhi naših starih mam - jedi na žlico, preprosta in dolga kuha. mi za malico jemo največkrat sadje. drugače pa se najde tudi veliko sojinih izdelkov (Valsoia) - piškoti, jogurti, pudingi...
|
|
RE: občutljiva na mlečne izd -kaj še za malico 22.11.2006 21:30:16
|
|
|
|
Aleksandra
|
Hvala obema za odgovor. Vendar je preverjeno, da naša občutljiva samo še na mlečne izdelke. Bili smo občutljivi na vse živo in sem imela strogo dieto. Zdaj pa lahko jem praktično že vse (tudi mlečne izdelke) pa ji ni nič. Pikice dobi samo, če njej dam kaj mlečnega. No, tega ne počnem oz. sem samo testirala z žličko jogurta pred nekaj tedni, pa še ni minilo. Glede na to, da smo občutljivost na ostalo že prerasli, bomo najverjetneje tudi mleko. Nekako do prvega leta, bi to moralo izveneti, nam je rekla pediatrinja. Ker se res trudim in ji dajem pravo domačo zdravo hrano, sem mislila, da bi ji mogoče lahko popestrila pop. malico še s čim, kar ne poznam. Sojinih jogurtov pa ne mara, prav tako pa je po njem tudi dobila nekaj pikic in smo to tudi črtali iz jedilnika. Očitno bomo ostali pri tem, kar jemo. Hvala vseeno. Če se pa bo našla še katera s kakim predlogom glede malice, bom pa še vedno vesela. LP Sandra
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?