|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregled za prisotnost sladkorja
14.11.2006 12:29:07   
FruityTango
Ne spomnim se točno, kdaj sem imela pri prvi user posted image  pregled za sladkorno. To tisti pregled, ko piješ glukozo, in daš nekajkrat kri. Mogoče katera ve pri kolikih tednih to delajo?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregled za prisotnost sladkorja
14.11.2006 12:31:45   
draja
Jaz sem ga delala v 20. tednu, mislim pa, da ga večina g. predpiše še kakšen teden kasneje.

(odgovor članu FruityTango)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2006 12:33:48   
eva1
Jaz ga 1 nisem imela, sedaj pa mi ga je predpisal v 31 tednu-kr neki

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2006 12:40:40   
FruityTango
eva 1, kako pa to, da nisi imela prvič pregleda user posted image
Ta pregled naj bi imeli vsi... samo res ne vem pri kolikih tednih.
Draja, mislim da sem ga imela kasneje ja...
No, kot kaže bo tudi tokrat....

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2006 12:51:55   
Anonimen
Ni mi jasno zakaj vam delajo toleračni test glukoze prej ali kasneje, saj se gestacijski diabetes najbolj pokaže in se testa dela od 24. do 27. tedna. user posted image  Govorim za 50 g test, 100 g pa se dela kasneje, če je prvi pozitiven.

Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2006 12:55:58   
2 Sraki
Men ga sploh niso delaluser posted image

Sem mislila, da ta test delajo le v primeru, če v urinu zasledijo prevelik delež al kakouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2006 12:57:39   
eva1
jaz pa sem tako slišala, da se ta test dela samo ob povečanem tveganju za sladkorno-sedaj mi ga je predpisal, ker imam kao prevelik trebuh(S/F je v 30 tednu izmeril 35 cm), tako da je poslal na ta test , drug teden pa imam še UZ! Ne vem no-meni je brezveze-bi rekla, da bi najprej UZ naredil, pa potem test, če bi bilo preveč plodovnice, ali pa plod prevelik, ne pa kr tko na blef! Uglavnem v petek grem to delat, pa kar bo bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2006 13:23:02   
severnica77
Tudi mene so poslali na test pri 32T1D, S/F 30. 50ml je bil nekoliko povišan, sedaj pa so me poslali še na 100ml pri 35T1 D (S/F 36). Sem pa bila tudi na UZ, kjer so rekli, da je plod debeluškast. Sladkorja v urinu pa nisem imela nikoli. Na test (vsaj v MB oz. moj G) pošiljajo samo, če si v rizični skupini, kar pa nisem bila.

Sem bila na preiskavi v ponedeljek, zdaj pa čakam user posted image .

Ni treba govoriti, da je to čakanje user posted image .

Držim pesti za vse, da nimamo nosečniške sladkorne

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2006 13:32:25   
FruityTango
No, sama pričakujem pregled sladkorne, ker ima moj oče hudo sladkorno in je na insulinu. Zato vem, da me kontrola čaka. Pri prvi user posted image  sem jo krasno odnesla.

Ne vem če sem prav razumela ampak, a če imaš velik trebuh, je to znamenje za sladkornouser posted image  To mi ni jasno... logično je če pridelaš veliko kg., ampak velikost ... no ne vem

hothien, mislim da je v tem času pregled ja, mislim da je...

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2006 13:53:45   
bincika
Jaz sem bila na pregledu za sladkorno v 21t, po 26 letu je rekel ginekolog da je to obvezno,pred tem letom pa če sam želiš. Jaz sem imela sladkorja pred zaužitjem glukoze okoli 4,po zaužitju pa 6,6. Moram priznat,da me jemaloskrbelo,smmeja je do 8 za nosečnice.

Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2006 14:11:53   
draja
No, zgleda da res vsak g. dela po svoje. Meni je namreč tako razložila, da ona test priporoča vsaki. tako sem šla tudi jaz, čeprav ne spadam v nobeno rizično skupino in mi ne bi bilo treba iti. Mi je pa naštela, kaj se šteje za riziko:
  • če se nosečka preveč redi v nosečnosti
  • če je otrok prevelik
  • če je nosečka že prej malo predebela
  • če ima nosečka v družini diabetes.

Tako je meni razložila moja g. Sem pa po moje tudi edina, ki je dobila navodila, da mora pred testom pojesti normalen zajtrk in ne delati testa na tešče. Delala pa sem ga v ZD Šiška, sladkorja po obremenitvi pa sem imela 4,7, tako da je bilo vse OK.

(odgovor članu bincika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2006 15:27:41   
eva1
meni je G rekel, da prevelik trebuh je znak-ali da je preveč plodovnice;kar je pri diabetesu pogosto, ali pa da je otrok večji-kar je tudi lahko znak sladkorne in me poslal na test!
Kg sem do sedaj(31 teden) pridobila nekje 7-8(v prvi nosečnosti do 38 tedna 24kg), predebela sem že vse življenje, ampak zaradi tega mi prvič ni delal tega testa, v družini nimamo siabetesa-ne vem no...upam,da  bo vs ok!
Aja so mi pa rekli, da morem biti teščauser posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.11.2006 0:05:47   
Tasika
V prvi nosečnosti se dela test nekje med 25 in 28 tednom, v drugi nosečnosti pa prej (če je bila v prvi sladkorna), že v 20. tednu. Razlika je v tem, da se v drugo sladkorna tudi prej pojavi.

Je pa fino če si pred testom 12 ur tešča, so reultati najbolj natančni (tvoja zaužita hrana ne vpliva na test).

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2006 8:56:54   
blue sky
Jaz sem delala ta test v 21. tednu.

Lp

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.11.2006 18:42:23   
ajči
jaz sem delala v 28 tednu še čakam kalšni bodo rezultati.....

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.11.2006 20:49:34   
sabini
Jaz sem delala test v 28t tistega enournega ko moraš čakat izvide!Ker pa je rekla da je otrok velik mi ga je tehtala in ima 3.800 g  14 dni pred PDP in me je dala še enkrat na tri urni test tik pred porodom za vsak slučaj. Nisem ga še šla delat čeprav mam v petek rok poroda. Grem ga delat v sredo sicer res ne vem kaj rešim , če slučajno imam sladkorno.user posted image

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.11.2006 21:26:53   
Tekica
Jaz imam presejalni test v ponedeljek. In pri nas gremo vse od A do Ž. Sem pa govorila z zdravnico, tako da je vseeno ali ješ ali ne ješ prej, ker imajo itak dve lestvici za ugotavljanje sladkorja, tako da jaz ne mislim spremeniti svojih navad in oditi od doma brez zajtrka.

Upam pa, da bo v redu. mi je pa toliko sladkorja enostavno bljak.

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.11.2006 10:37:48   
Tasika
Sabini,. gre za to, da ti v primeru potrjene noseč. sladkorne otročka po porodu budno spremljajo, predvsem njegovo produciranje insulina. Ampak verjetno bi pri tebi to lahko naredili tudi brez testiranja. user posted image

Pa še moje poročilo. Druga nosečnost, 50g test v 20. tednu negativen, ponovno testiranje v 28. tednu.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2006 16:56:14   
FruityTango
Tasika,  zakaj pa kar 2x test?

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.11.2006 10:43:28   
Tasika
V prvi nos. sem imela sladkorno, kar pomeni da bo zelo verjetno v drugo tudi. In ker je bil prvi test neg, ga bom morala ponoviti v 28. tednu, tisti bo pa skoraj sigurno pozitiven (v drugi nos. se sladkorna pojavi prej, zato tudi teste prej delajo - tako mi je razložila gin.)

Lep pozdrav
tasika

Neposredna povezava do sporočila: 20
28.11.2006 19:59:44   
FruityTango
Aja, no upam, da tokrat ne boš imela sladkorne !

Lp

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?