Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 14.11.2006 12:08:48
|
|
|
|
Felicity
|
morda noseča? Če ne, ko prenehaš jemati KT rabi telo nekaj časa, da se normalizira. Hormoni niso več nadzorovani in tako ti tudi M zaostaja.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 14.11.2006 12:10:12
|
|
|
|
teri
|
Ne vem na koliko dni imaš ,če je na 28-29dni,ti že kar zamuja 1t -po mojih hitrih izračunih.Komot lahko narediš test pa vidiš.Če pa je test negativen pa do g,ker možno da zaradi prenehanja jemanja KT se ti je pomešala.To je moj nasvet!Pa poročaj kako se stvar razpleta!
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 16.11.2006 18:28:55
|
|
|
|
tonja
|
Ko sem jaz nehala z jemanjem tabletk, sem jo imela z eno tedensko zamudo. Drugo pa sem imela po treh mesecih (po dveh mesecih zamujanja sem imela slabosti, tako da sva že mislila, da je kaj - pa ni bilo), imela pa sem jo s pomočjo tablet za pospeševanje (predpisala mi jih je ginekologinja). morda pa je pri tebi ratalo
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 16.11.2006 18:31:58
|
|
|
|
Anitka
|
Ninočka predlagam, da počakaš še kak dan in vzameš v roke test. Morda je pa ratalo Bom držala pestke.
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 17.11.2006 16:38:09
|
|
|
|
sebastijanpolona
|
Jaz sem julija nehala jemat tabletke, prva menstruacija (avgusta) je bila še normalna, druga (septembra) je bila samo 2 dni, tretje pa ni bilo več in zdaj sem v 8 tednu nosečnosti.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 17.11.2006 22:06:18
|
|
|
|
ninočka1980
|
sebastijanpolna, ČESTITKE! Mogoče pa je nama tudi uspelo. Bom poročala. Tebi pa čim lepšo nosečnost! LP
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 17.11.2006 22:11:07
|
|
|
|
ninočka1980
|
aja, pa še nekaj. Kaj menite, je lahko kaj narobe, če zanosim tako hitro po ukunitvi KT, razen tega, da je večja možnost SS zaradi tanjše sluznice (slabše vgnezditve)? A ni kakšne druge nevarnosti?
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 20.11.2006 13:55:29
|
|
|
|
teri
|
Odvisno kolko časa si jemala KT? Zadnjič sem glih na to temo vprašala dr. Pušenjaka.Jaz sem jih jemala 2m in je rekel,da ne rabim delat pavze.Moja g mi je enako povedala.Pa še to jaz sem mela sept. ss.Tako da tudi mene je strah da bi blo kaj narobe spet.In zaradi jemanja 2m KT in zaradi ss.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 22.11.2006 18:42:36
|
|
|
|
ninočka1980
|
No, punce, jaz še vedno nisem dobila , testa še tud i nisem naredla, sem pa danes na toaletnem papirju (ko sem se obrisala), opazila madež čisto svetel, roza barve, kasneje pa ne več. Kaj pravite?
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 22.11.2006 18:44:10
|
|
|
|
ninočka1980
|
Teri, upam da čimprej ugledaš in da bo tokrat s tvojo pikico vse v najlepšem redu. LP
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 22.11.2006 19:22:41
|
|
|
|
sebastijanpolona
|
Pozdravljena ninočka1980, jaz mislim, da nebi smelo bit nič narobe, če zanosiš hitro po ukinitvi KT. Jaz sem jih jedla neprekinjeno 10 let, potem sem jih zaradi zdravstvenih razlogov nehala jest julija letos, oktobra pa sem že zanosila. Sem vprašala ginekologa, če ja lahko kaj narobe, da sem tako hitro po ukinitvi zanosila, pa mi je zagotovil, da ne. Me pa vseeno malo skrbi, zato komaj čakam na vse teste, potem bomo pa videli. Zate pa držim pesti.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 22.11.2006 19:25:06
|
|
|
|
sebastijanpolona
|
Pa čimprej naredi test, boš bolj pomirjena. za srečo!
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 22.11.2006 20:02:14
|
|
|
|
ninočka1980
|
Sebastijanpolona, držim pesti za tvojo pikico...
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 22.11.2006 20:04:19
|
|
|
|
ninočka1980
|
sem se odločila, da v soboto naredim test, sem si ga že kupila. Me zdaj res malce skrbi zaradi tistega izcedka danes...
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 23.11.2006 10:08:35
|
|
|
|
teri
|
Ninočka:upam da je ali ,sej ni važno.Važno,da je zdrav in da se ti počutiš super 9m!Držim pesti,pa sporoči čim prej!!!!Seveda tudi zate polonasebastijan...držim pesti da bo vse super!!!!Za obe:
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 25.11.2009 10:08:17
|
|
|
|
klarcy
|
Zdravo. najprej lepo pozdravljene, sem nova tukaj. Zanima me, če je bilo pri kateri podobno po prenehanju jemanja KT. in sicer januarja sem prenehala z jemanjem tabletk. potem sem imela normalno menstruacijo, torej dokaj redno, le ciklus se je podalšal za par dni. prejšnje pa kr nisem dobila. šla sem do ginekologinje. pregledala me je z ultrazvokom, rekla je da z jajčniki ni nič narobe. dala mi je tablete za sprožitev. jemala sem jih sedem dni in potem se je pojavila menstruacija. pričakovala sem bolj močno (glede na to da je skoraj 3 tedne zamujala), vendar je bila zelo šibka in je trajala le 2-3 dni. no in sedaj je mesec okoli, teče že 38. dan in še kr ni menstruacije. zgleda da je spet ne bo. No test je neg. kaj naj to pomeni?
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 28.11.2009 16:58:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem dobila prvo M po prenehanju KT šele na 45 dan cikla. Malo bolj me je bolela kot ko sem imela KT. To se zdej dogaja. Tako, da upam, da na naslednjo ne bo treba čakat tako dolgo. Meni je G rekla, da če pač zanosim v prvih treh mesecih po jemanju KT (jedla sem jih 5 let) ni nobene panike. Jaz sem se sama odločla, da zdej preneham, ker sem imela neke probleme, ki so po moje izvirali iz KT in tudi G je rekla, da po tolko časa jemanja ženske poročajo o teh stranskih učinkih. Delat na planirava šele poleti jaz se pa res želim spucat te svinjarije s sebe. Res jih ne bom jedla več. Pa tudi če sem vsako na bolniški, ko imam tako močne...
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 28.11.2009 18:33:01
|
|
|
|
klarcy
|
ja teh tabletk se je res najbolš znebit čim prej! sam meni pa ni jasno kako sem mela lahko po prenehanju tabletk 8 mesecev normalne menstruacije (redne) zdej pa kar ne pride, in to že drugič. a ima to veze tudi s kt, čeprav je bila nekaj časa po prenehanju normalna M?
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 28.11.2009 20:35:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Klarcy zadnic sem brala Pusenjaka, da G ne narocajo na pregled, če M ne zamuja vsaj 3 mesece, ker je v sodobnem času toliko "obremenitev", ki imajo rezultat v izostanku M. Potem pa različni G različno postopajo. On pravi, da če ne načrtuješ potem ti ne dajo tablet za pospešitev M, čene pa se napravi neka kura... tako da očitno, do teh izostankov lahko pride tudi kar tako ne pa zaradi prenehanja KT. Jaz sem odločena, da jih ne bom več jedla,... sam ne vem kaj pol...skoz z plasitko je pa tud za nikamor .... Tko da če si zaskrbljena pokliči G in se naroči.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 29.11.2009 10:14:29
|
|
|
|
klarcy
|
potem mi zaenkrat ne preostane nič drugega kot da čakam, da pride ... ker še enkrat tabletk za sprožitev ne bi jemala. sicer še ni ravno v planu, čeprav si ga pa že zelo želiva in bova začela v roku pol leta tudi delati na tem. zdej sva pa že odkar nimam tabletk na metodi umika (skoraj eno leto) .. kar me pa spet skrbi, ali imava pač "srečo", da ne zanosim ali pa je kaj narobe z mano ..
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 29.11.2009 16:18:58
|
|
|
|
Luna*
|
Ne vem kako G imaš. Ali te bo naročila na pregled ali ne? Kako pa je blo prejšnjič, ko si jedla tablete za sprožitev M?A tej eje naročila takoj na pregled ali si čakala te tri mesece? Ali imajo te teblete kake stranske učinke? Veš kaj, jaz bi tudi mogla nehat jest KT že kake pol leta nazaj zaradi težav, ki so mi jih povzročale, pa nisem mela "poguma". Sem hotla prvo eno zadevo rešit, ki sem si jo na glavo nakopala. Zdej pa nočem vsa kemije zanosit...pa tud planirava šele poleti začet brez plastike ;))) Sej vem, eno so plani... eno pa real life. Upam da bo šlo vse po načrtih ;) Vidim, da imava kr podobne plane ;) Držim pesti da nama rata tako kot sva si zaželeli. Kr se pa tiče metode umika, pa se jaz nebi sekirala. Poznam vsaj tri pare, ki to prakticirajo, pa jim še nič ni ratal. Tako, da če vama ni še nič ratal, se jaz nebi sekirala, da je kaj narobe s tabo/njim.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 29.11.2009 16:20:13
|
|
|
|
Luna*
|
No pa je šla anonimnost... pa sem jo označila ... bo že.
|
|
|
|
RE: prenehanje s kontracepcijskimi tabletami 30.11.2009 17:38:08
|
|
|
|
klarcy
|
jst sem na pregledu pri G že bila takoj, ko mi je zamujala menstruacija (ene 3 tedne zamude). pregledala me je, tudi z UZ in ni opazila, da bi bilo karkoli narobe. potem pa mi je predpisala tablete za sprožitev M. rekla mi je, če se M ne bo pojavila po jemanju teh tablet, da naj pridem čez en mesec nazaj. vendar takrat je M prišla, sedaj je pa spet ni nisem pa imela nobenih stranskih učinkov, te tablete so pa drugače povsem iste kot jih dobijo tiste, ki želijo prestaviti menstruacijo. mislim, da je bolš mal prej nehat jemat KT, zato ker so pogosti potem neurejeni ciklusi in podobno in je fino, da se to uredi pred zanositvijo. tako, da tudi ti razmisli in se čimprej znebi te kemije, pa magari če greš na plastiko no upam, da bova enkrat poleti pa obe srečni .
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
sindarinKako pomembna vam je cena pri nakupu igrače?zelo (
35%)
srednje (
42%)
malo (
3%)
mi ni, kupim igračo, ki se mi zdi v redu (
21%)
Število vseh glasov: 189Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!