Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni ampak vrjemte, da zaradi tega niso ostali noter . Zdaj pa tega ne razumem. Jaz sem napisala, da so naši namesto da bi šli ven, notri gledali risanke. Ti pa napišeš, VERJEMITE, da zaradi tega niso ostali noter. Kaj hočeš zdaj povedat, da sem se jaz kratko malo zlagala in da ti to veš ali kako? Pa še pišeš, da naj starši omejimo nošenje risank v vrtce. Pa ti to kar na splošno ali kako? Kako pa veš, da moj otrok nosi v vrtec risanke? Si ti kakšen detektiv ali kaj? Upam, da ne, ker potem ti posel kaj prida ne laufa. Malo bolj boš morala biti pazljiva pri takih stvareh. Ne ga srat... nekatere so z levo nogo ustale najbrž (saj meni se tudi to kdaj pa kdaj zgodi ) . Dejstvo je, da otroci ( nikjer ne piše, da tvoj in tažana tega ni nikjer napisala) nosijo v vrtec s sabo razne posnetke, filmčke, risanke... če ne drugače, pa od rojstnodnevnih zabav, pa od družinskih izletov. In dejstvo je, da če to otrok prinese, pričakuje (on , predvsem pa njegovi tastari - kar je, mimogrede, meni precej smešno, ampak tako je) , da se to pogleda in da potem, ko pridejo po otroka v vrtec vprašajo : " a ste si pogledal, a ni fino?" In če vzgojiteljica parkrat reče, da ne, da niso imeli časa, da so šli ven, da...karkoli že,...se že viha nos, pa tudi otrok je užaljen, ker je ON to prinesel in ker niso vsi gledali. To je samo primer tistih, "s sabo prinešenih " posnetkov... Obstajajo pa tudi tisti, ki so priporočeni in predpisani (izobraževalne vsebine) .... pa tisti, pri katerih otroci (poleg ostalega) sedijo drug zraven drugega, trepetajo za junake iz filma , se primejo za rokice, včasih celo jokajo..in jim je lažje, če to počnejo v skupini - morda marsikdo tega doma ne počne.... To moraš vzeti v zakup, ko otroka daš v vrtec , šolo.... pripada določeni skupnosti. Ampak, saj to jem enda jasno. In ne morem razumeti primerjave "gledali so tv namesto da so šli ven" ..kajti poznam primer, ko so vzgojiteljice v juliju, v nekem vrtcu na primorskem, otroke imele vse dopoldne VEN, one so pa v senci kadile in čvekale.... mar bi revčki v bolj hladnem vrtcu gledali risanke, ne?
< Sporočilo je popravil Barbs -- 3.2.2007 15:35:52 >