|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
10.11.2006 15:15:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 15:42:18   
Anonimen
Jaz sem zadnjič brala en recept, kjer je bilo napisano, kako upogneš kolena, pa zapogneš vrat, še čudno, da ni kaj od gležnjev in zapestij pisalo. Me je vse minilo.
Škoda, ker nisi dopoldne tegale napisala, ti bi po arhivu časopisa lahko recept izbrskala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
10.11.2006 15:51:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 15:52:09   
Gordana-3
jaz bom delala po tem, upam, da bo ratalo, ker še nikoli v življenju nisem pekla goske.
MARTINOVA GOS Z JABOLKI
Gos (težko do 4 kg) - za 4-5 oseb,znotraj in zunaj operemo s hladno vodo in dobro osušimo. Natremo jo s soljo, poprom in majaronom. Če je le mogoče, to storimo vsaj uro pred začetkom peke. Pečico segrejemo na 200C. Pol kg jabolk olupimo in očistimo ter narežemo na majhne kocke, dodamo rozine (pašejo bele) in z zmesjo nadevamo gosko. Da masa ne bo uhajala, gos zašijemo. V pekač jo položimo s prsmi navzdol. Zalijemo z 2 dcl vode in postavimo v segreto pečico. Pečemo pribl. 2 uri, ves čas pa gosko zalivamo s sokom, ki nastane med pečenjem. Temu sredi peke dodamo še rdeče vino (2 dcl). Po eni uri gos obrnemo in jo na več mestih prebodemo s šivanko. Če sok povre, dodamo malo vode. Ko je gos pečena, z nastale omake posnamemo maščobo, prilijemo vino ter kislo smetano in umešamo jedilni škrob. Zavremo in z omako prelijemo narezano gos.
Prepisala iz mercatorjevega časopisa -Vrtiljak dogodkov za november 2006.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.11.2006 15:59:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 17:13:48   
kofetek2010
da ne boste lačni ostali... user posted image  

mi ne jemo gosi in rac - zato recept s kuro user posted image
nadev:
- bel kruh (najbolj bageto) narežeš na kocke
- preliješ z mlačnim mlekom
- 2 jajci zmešaš in dodaš k masi
- peteršilj
- majaron
- poper
- 1 malo žličko vegete
- kislo smetano (1-2 veliki žlici)

kuro:
- nasoliš zunaj in znotraj in namažeš z oljem

nadevano kuro daš v pekač kamor si dala čist malo olja in tople vode ter daš pečt v pečico na 180 st. za cca. 1,5 ure in nato še za 1/2 ure na 200 st. da dobi lepo zlato rjavo barvo

vmes je dobro, da kuro večkrat poliješ tekočino, ki se izteka user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 17:40:47   
triša
Jaz račko nafilam z jabolki, ampak ji kar cela nabašem noter, še prej jo pa fino odznotraj natrem z soljo in majeronom.Ko jo boš pekla pazi da jo pečeš toliko časa kot je težka, če ima 2kg jo pečeš cca 2 uri.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 18:10:29   
Gordana-3
triša, moja goska ima 5 kg. a to pomeni, da jo pečem 5 ur???

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 20:03:24   
triša
Ja,skoraj. Mi je dones prijateljica povedala da jo je lani pekla več kot 4 ure. Jaz še goske nisem delala.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 20:04:47   
baby baby
Bo verjetno kar držalo 1kg = 1h; pri perutnini pa raje malo več kot premalo pečeno.
Jaz imam oboje: raco in gos, ker imam povabljenih 9 ljudi. In bo pečica delala od jutra do večera. Nafilala pa ju bom samo s celimi jabolki in zelišči, bolj zaradi oblike in sočnosti omake, ker file pri nas ne jemo radi. Bodo mlinci in še popečena zimska zelenjava (peteršiljev koren, korenje, koleraba ipd).

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 21:49:34   
Barbs
Pri nas pa smo že vse sprobali in najbolj nam je všeč, če naredimo filo iz korenčka, graha, veliko kruha, peteršilja, majarona, vmes dam jajca, malo slanine na kockice narezane., pa edamec na kocke, pa.. mal še pospravim hladilnikuser posted image ....... potem to nabašemo v (ubogo) raco, gosko, kuro (največkrat kokica) , file je pa toliko, da jo kasneje, po kaki uri pečenja, dodamo še okrog v pekač, da se hrustljavo zapeče---- božansko.
ah ja...najprej pa nafilamo to perjad z eno celo olupljeno čebulo, potem pa filo čez to not....

Je pa potem problem, ker hočemo vsi filo jestuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu baby baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Martinova gos/raca
10.11.2006 23:47:08   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

MARTINOVA GOS Z JABOLKI
Gos (težko do 4 kg) - za 4-5 oseb,znotraj in zunaj operemo s hladno vodo in dobro osušimo. Natremo jo s soljo, poprom in majaronom. Če je le mogoče, to storimo vsaj uro pred začetkom peke. Pečico segrejemo na 200C. Pol kg jabolk olupimo in očistimo ter narežemo na majhne kocke, dodamo rozine (pašejo bele) in z zmesjo nadevamo gosko. Da masa ne bo uhajala, gos zašijemo. V pekač jo položimo s prsmi navzdol. Zalijemo z 2 dcl vode in postavimo v segreto pečico. Pečemo pribl. 2 uri, ves čas pa gosko zalivamo s sokom, ki nastane med pečenjem. Temu sredi peke dodamo še rdeče vino (2 dcl). Po eni uri gos obrnemo in jo na več mestih prebodemo s šivanko. Če sok povre, dodamo malo vode. .


JAz jo tudi vedno tako delam, ker mi je najbolj enostavno, ne dam majarona in jabolka narežem na krhlje, dodam pa še hruške ali pa slive. Rdeče vino dodam raci, goski je ne dodam.

Letos je pa ne bom pekla sama, ker sem povabljena. Se res veselim, pa še zanima me, za kateri nadev se bo gostiteljica odločila.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
10.11.2006 23:56:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Martinova gos/raca
11.11.2006 0:08:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

vrhunska vrsta vina - mešanice Bezenškovega rizlinga in Bezenškovega šampanjca.user posted image



Ja, zelo poznan vinorodni okoliš, hranjen v garaži, temperatura ravno pravšnjauser posted image

Pa še s somelierom sva si zelo blizu.....user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
11.11.2006 0:10:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?