Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 5.11.2006 10:29:58
|
|
|
|
jade1
|
Gibanje otroka pa je čisto normalno, se mi zdi, se več premika in brca kot je pri miru.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 5.11.2006 10:54:53
|
|
|
|
Maggie
|
Meni trebuh otrdeva že od 18. tedna naprej (prva nosečnost). Zdaj sem v 26. tednu. Otrdeva mi predvsem v spodnjem delu trebuha in ne boli. Trja pa kakih 20, 30 sekundin to kar nekajkrat na dan. Otrdeva pa mi predvsem ob kakšnem naporu ali če hitro hodim. Se torej skušam temu izogibat. Otroček pa je tudi pri meni ful živahen. Velikokrat na dan se zbudi in razgraja Upam, da bo malce bolj miren, ko ugleda luč sveta. Sicer pa je otrdevanja nekaj manj odkar vzamem magnesol 3x na dan in Buscopan 1x na dan. Očitno pomaga. Kolikor jaz vem, otrdevanje za otročka ni nevarno - če gre za otrdevanje, seveda. Je pa sigurno neprijetno - sploh, če boli. A si že pomislila, da gre mogoče za lažne popadke?...
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 5.11.2006 10:58:09
|
|
|
|
tatam
|
Tudi jaz sem tretjič noseča in se ne spomnim,da bi mi prej kdaj trebuh otrdeval ,sedaj pa mi že od cca.18 tedna kar precej,od nekje 23 tedna pa so prisotni še krči-občasno kar močni. Na začetku so pomagale Mg tablete in počitek,sedaj pa ponavadi ne pomaga nič več.Traja pa kake 2-3 ure,izgine,pa se spet začne...Trenutno sem v 27.tednu-pričakujem pa dvojčke!
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 6.11.2006 19:31:23
|
|
|
|
smotka lonib
|
Tud jaz pričakujem tretjega otroka. Meni je trebuh začel otrdevati pri 17 T. Od takrat naprej pijem magnezijeve tablete. Se spomnim, da sem jih pri drugem otroku tudi jemala zaradi otrdevanja trebuha, ker je pač tako rekel moj G. Po teh tabletah mi še vedno kdaj otrdi vendar manjkrat.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 6.11.2006 19:34:27
|
|
|
|
Kalina
|
Punce da ne boste zamenjale otrdevanje z popadki, kokr jst Pol pa pridem cist tko na izi v porodnisnico pokazat se, vsa pametna, kaj panicarjo, ce mi trebuh otrdeva itak ze celo nosecnost, nakar mi recejo da sm odprta 8cm Gremo puuuuuuush, pa je bla ze uzuni joj k se spomnim! komi cakam spet!
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 6.11.2006 19:49:33
|
|
|
|
TONČI.
|
Zanima me kdaj se je pri vas začelo otrdevanje trebuha? V drugem mesecu nosečnosti. Ja zelo hitro.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 7.11.2006 13:44:20
|
|
|
|
FruityTango
|
Pri prv nosečnosti sama nisem imela teh problemov oz. skrbi. Ravno včeraj pa mi otrdel trebuh, kot ena velika kepa na desni strani. Ležala sem na hrbtu. Na čimboj hiter način sem se skušala premakniti na bok, potem pa je otrdlina izginila. Noseča pa sem 19 t. Tudi mene zelo skrbi, komaj čakam da začne brcati, da imam vsaj približen občutek da je z njim vse uredu.
|
|
|
|
RE: Otrdevanje trebuha in krči v spodnjem delu 7.11.2006 14:03:21
|
|
|
|
T in J
|
Jaz sem prvič noseča, pa mi trebuh otrdeva že od 17t. Sedaj sem v 25t. Trebuh dobi čisto drugačno obliko, zaboli, otrdi in traja nekaj sekund. To se mi ponavlja kar nekajkrat na dan, pogosteje zvečer, ko se uležem. Sem šla že zaradi tega na pregled, pa mi je zdravnica rekla, da na ta način maternica vadi za porod. Lahko je pa nevarno, če bi se že začela odporati. Tako me je pregledala in izmerila maternični vrat za vsak slučaj. Pa je blo vse OK. Če vas skrbi, raje pokličite svojega ginekologa, pa vas bo, upam, pomiril.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Varčevanje za otrokajenkicaAli imate odprt varčevalni račun za otroka?da (
49%)
ne, vendar ga nameravamo odpreti (
22%)
ne (
29%)
Število vseh glasov: 376Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!