Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 3.11.2006 12:40:35
|
|
|
|
Tada
|
OJLA! Men se zdi, da je nekje primerna cena za privat varstvo na vašem domu - 8 ur na dan, varuška otročku skuha --- 60.000 SIT al še pa več. Veliko ? Malo ni, veliko pa tudi ne. Ampak ne moreš pa pričakovat, da ti bo varuška pazila otročka za 30 000 SIT na mesec in še zraven tega kuhala. A misliš, da bo se za 30.000 tisočakov posvečala otroku? Ali bo imela voljo, da se z njim ukvarja? Menim, da bi takam varuška večino časa preživela pred tv-jem, otroček bi pa bil prepuščen sam sebi. Poznam primer, kjer so starši mislili, da se bo njihova varuška žrtvovala za otročka za borih 30.000 tisočakov. Pa se je na koncu izkazalo, da se varuška sploh ni ukvarjala z otročkom, ampak je cel čas presedala pred tv-jem. Še kuhala mu ni . O privat varstvih na domu bi jaz krepko razmislila. Ker vem, da bi težko našla varuško, ki bi ji zaupala. Raje bi dala otročka v kakšno skupino, kjer je več otrok (tudi privat varstvo). Ampak tam bi se pa spet zamislia, če bi ena varuška obvadovala 5 otrok in ob tem še kuhala? No, zame je najboljša rešitev vrtec. Sicer se pa pri teh varstvih vedno porajajo neki dvomi, so dobre in slabe strani.... Razmisli sama kaj je najboljše za tvojega otročka.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 3.11.2006 14:59:22
|
|
|
|
tinatona
|
Hej! Jaz sem svoje čase čuvala fantka za borih 40000 na mesec; tam pa sem bila od 6.30 do 17ih (dogovorjeni pa smo bili od 7-15); pa sem se mu kljub temu full posvečala. Zelo veliko sva bila zunaj, pa skupaj sva se s kockami igrala, pa brala, gledala risanke, risala,... ma ni da ni. Vse živo sva počela. Pa kosilo sem mu tud vsak dan sveže skuhala. Tako da to za mal dnarja, mal muzke ne drži čist. Je pa res odvisno od varuške. Upam da boste našli takšno ki vam bo odgovarjala. LP Tina
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 3.11.2006 16:01:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz vem za eno gospo, ki za varstvo otroka računa 38.000 SIT. Ful se mu posveča, otrok jo obožuje. Zdaj trenutno ima tri v varstvu in vse tri mamice so zadovoljne z njo. Vem pa za primer, ko je ženska ob 50.000 SIT za otroka raje vedela, da ga ni, kot pa da je. Sosedje so mi povedali, da se z njim ni ravno zgledno obnašala, drla se je nad njim, tudi otrok je jokal ob njej. Sicer pa, sprašujem se, kako to, da starši niso pogruntali, da se otrok ne počuti dobro ob njej... Cena običajno ni znak kvalitetnega varstva. Ko izbiraš varuško, izbiraj karakter, ne cene.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 3.11.2006 16:14:49
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skutica Cena običajno ni znak kvalitetnega varstva. Ko izbiraš varuško, izbiraj karakter, ne cene. Se absolutno strinjam. Jaz sem imela ta večja dva v varstvu pri eni družini, ki je imela kmetijo, čuvali so par otrok za relativno precej nizek denar, mislim da toliko, kot sem potem vrtca plačevala v 4. plačilnem razredu, se pravi današnjih cca 35.000.- Skuhali so vsak dan celo zajtrk topel, kosilo, navadili so ju na kahlico, vsak dan so lahko z njimi hodili v štalo,če so hoteli, ali pa ne, če niso, ker je bil vedno nekdo doma (gospa, gospod ali ta mlajša hčerka takrat pri 18. letih) na vrt, imeli ful placa za igrat se, pa še nekaj družbe. Tako da....niso vse varuške mlade bejbe, ki zelo cenijo svojo uro. No, saj kakšne si zaslužijo, kakšne pa tudi ne. Zdaj imam tukaj tudi varuško za občasno. Pa mi čuva za 600.- na uro, kar se mi zdi tudi ugodno. Ampak ona je doma, nima nič za delat, dolgčas ji je in uživa z malim.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 3.11.2006 20:38:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi2 plačujeva 50 000 sit/mesec. Ceno sva predlagala sama in se je varuška z njo strinjala. Ji je pa otrok najprej v veselje, nato pa vir zaslužka; vsaj tak občutek sem dobila. Naredi tudi stvari, za katere se nismo dogovorili. Skuha za partnerja, opere otrokove umazane obleke, pripravi domače sadje in zelenjavo, da jih pojemo doma. Ukvarja z otrokom se pa itak in o vsem z veseljem "poroča". Kadar Mičica ni cel mesec pri njej v varstu, nam tiste tedne odbije. Običajno nekaj zaokroživa navzgor, ker se mi tako zdi fer.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 6.11.2006 9:12:38
|
|
|
|
bini
|
definitivno ni cena tista, ki pokaže kvaliteto varuške... glede varuške se moraš na lastne oči prepričat in pa meni so veliko pomenile tudi zadovoljne mamice, ki so že imele pri njej otroke v varstvu... naša še vedno računa 25.000 na mesec (vedno dam nekaj več, pa včasih prinesem kaj sadja in kak jogurt), sama jim kuha, pazi jih 5.... glede na to, da naše veliko dete nikakor ni blazno prilagodljivo, sem ji neskončno hvaležna, da jo je uspela navadit spat, jest in ubogat...se pa tudi ukvarja z njimi zelo veliko - vidim po rezultatih in slišim, ker mala že velik pove... ne razumem, zakaj varuška ne bi mogla še skuhat zraven ... pa sej ne kuhaš enga kosila menda 3 ure?? še posebej, če že zjutraj kaj pripraviš... no ja, vsak po svoje, jaz sem noro hvaležna da smo jo najdli in čez 4 mesece gre tja še naš malček palček aljaž.
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 7.11.2006 8:50:41
|
|
|
|
malamisha
|
Mi še veselo iščemo... Mi je ravnokar ena varuška povedala ceno, ki me je vrgla na rit! 72.000,00 SIT!!!! To mi je res preveč...
|
|
[Brisano sporočilo] 7.11.2006 22:21:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 7.11.2006 22:32:28
|
|
|
|
kofetek2010
|
mi potrebujemo od januarja varuško za 4-5 ur na dan 5 dni v tednu in dobila sem ponudbo po 1000 sit/uro torej: minimalno 20 ur/teden: 20.000 sit/teden * 4 = 80.000 sit/mesec oz. maximalno 25ur/teden: 25.000 sit/teden * 4 = 100.000 sit/mesec kaj bi šele bilo, če bi bilo po 8-9 ur/dan tako, da še zmeraj iščem
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.11.2006 22:34:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 7.11.2006 22:40:40
|
|
|
|
kofetek2010
|
nalin - iščem varstvo pri njej, ne pri nas
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 8.11.2006 6:17:54
|
|
|
|
Dashenka
|
Cene privatnega varstva se po SLO močno razlikujejo in so v LJ najvišje, v predelih z visoko brezposelnostjo, malo zaposlitvenimi možnostmi za ženske ter visokim deležem kmečkega rebivalstva pa najnižje. Torej, neka povprečna cena v LJ za privat varstvo večje skupine otrok (okoli 5-7) je 80-90.000 SIT/mesec za posameznega otroka.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 20.11.2006 16:57:40
|
|
|
|
vanelija
|
Jana, če še zmeraj potrebujete varstvo me kontaktirajte. Za cel mesec računam 50.000 SIT. Za vse informacije me lahko kontaktirate na email: vanelija@hotmail.com Bi poslala na ZS vendar mi ne gre¨! Pa lep dan vsem mamicam z njihovimi sončki
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za privat varstvo? 21.11.2006 23:54:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa zanima, kdo postavi ceno? vi ali varuška? jaz jo iščem in ne vem čisto kako bi se lotila zadeve...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
imenaklara2007katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?tiana (
17%)
lana (
38%)
neža (
40%)
vanesa (
6%)
Število vseh glasov: 101Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!