|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SDP
2.11.2006 12:49:17   
KIKI****
Prosim za mnenja.
Denarna pomoč mi poteče 30.11. in jo bom podaljšala. V prvi odločbi ki sem jo dobila je navedeno, da prejme naša družina 45.871 sit SDP, zmanjša pa se od 79.205 za 33.333 zaradi dveh avtomobil(eden se odbije).
Ati mi je rekel da ni problema da lahko dam avto pisat na njega dokler ne dobimslužbe in bi vsak mesec dobivala 33.333 sit več.
Kaj menite je to v redu ali ne? Meni priznam bi se ogromno poznalo-brez avta pa ne moremo bit, ker ima moj karavana ker je pleskar brez zadnji zicev (tud pasi ne delajo kot naj bo in se v tistem avtu nihče ne prevaža razen njega spredaj in včasih kdo od kolegov ki delajo skupaj)

bi ve naredile tako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SDP
2.11.2006 13:08:21   
triša
Ma ja, absolutno. Ti gledaj tako da bo tebi prav. Verjemem da imaš moralne zadrške, spomni pa se, kaj država da tebi. Jaz bi sigurno tak nardila,sam glej da se ti to splača.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2006 13:23:06   
KIKI****
triša splača se mi vsekakor, ker bi leto plačala avtomobilskega zavarovanja samo 9.895,00 manj kot lani, tako bom plačala enako (sem še kr v prvem razredu), SDP bi pa že 1. mesec dobila 33.000 več, kar je 23.000 več torej plus.
bom to mogla uredit še dugi teden.
lp

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2006 13:34:13   
soncece24
kiki, če boš avto dala pisati na očeta, bodo na csd to verjetno jemali, kot da si avto prodala in lahko en čas živiš od tega denarja, ki si ga dobila od prodaje. pazi, da ne ostaneš brez pomoči.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2006 13:58:15   
KIKI****
A misliš da lahko naredijo to, kljub temu da jaz denarja ne bom imela in da bom imela le prepisno pogodbo kjer bo jasno da sem uredila le prepis lastništva. Razlog bi pa na CSD navedla da ne morem vzdrževat avtomobila, čeprav priznam, da ga komaj vzdržujem ampak ga nujno potrebujem-vreden je pa 200.000 situser posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2006 14:13:00   
dix
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

Avreden je pa 200.000 situser posted image

A vam na socialni nič ne povejo? Avto ki ni vreden vsaj 2.100.000 se sploh ne šteje. Jaz sem vpisala 2 avta, eden vreden 50.000 drugi naj bi bil 300.000 (v resnici pa je 30.000 user posted image ) pa se mi nič ne odbije.

Še tip me je sam vprašal če imam avto pa ko sem rekla ja je vprašal če vreden. Ko sem povedala da ne, je rekel da do 2.000.000 itak ne vpliva.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2006 14:18:29   
KIKI****
Moj ima avto letnik 1994 vreden cca 180.000 sit, moj je letnik 1996 vreden cca 200.000 sit
ti bom citirala iz odločbe, kaj so mi napisali, pa tud povedala sem jim zakaj imamo dva avtomobila:

Vlagateljica in zakonec posredujeta dva osebna avtomobila, upošteva se osebni avtomobil manjše vrednosti.
Glede na navedeno, znaša denarna pomoč:

79.205 DSP
33.333 ZMANJŠANJE PRIHRANKI (avtomobil
45.871 DODELJENA DSP
A naj grem tja pa ji rečem kako al kaj al kako?

pa sta poročena al kako-pa zakaj mene vedno nekaj ,...user posted image

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2006 14:30:09   
dix
TEBE PA RES VEDNO NEKAJ DOLETI

meni ne piše nič o nobenem avtu v celi 3.stranski odločbi, tokrat sem jo prvič prebrala celo. Na prvi strani lepo pišejo podatki od vseh 4 in da je denarna socialna pomoč 17104 SIt mesečno za čas od... do...

Notri v odločbi so samo katastrski dohodek, plača. To je vse. znesek se pol sešteje, deli z 4 in razlika do 110.000 je teh mojih ubogih 17.000 ki jih dobim mesečno.

piše pa to;

Ne glede na DRUGE ODLOČBE TEGA ZAKONA SE NAPODLAGI ... DSP NE DODELI OSEBI (ALI DRUŽINI) KI IMA PRIHRANKE OZ PREMOŽENJE JKI PRESEGA ALI DOSEGA VIŠINO MINIMALNIH 24 PLAČ PRI ČEMER SE KOT PREMOŽENJE NE UPOŠTEVA:
-OSEBNO VOZILO V VREDNOSTI DO VIŠINE 18 MINIMALNIH PLAČ

DALJE MI PIŠE: ker ima družina premoženje, ki se po tem zakonu ne upošteva, to v konkretnem primeru ne vpliva na dodelitev DSP.

torej naši avti ne presegajo 18 plač pa se ne štejejo. mogoče so pa tvoj avto šteli namesto 200.000 kar 2 milijona.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2006 14:40:07   
soncece24

A misliš da lahko naredijo to, kljub temu da jaz denarja ne bom imela in da bom imela le prepisno pogodbo kjer bo jasno da sem uredila le prepis lastništva. Razlog bi pa na CSD navedla da ne morem vzdrževat avtomobila, čeprav priznam, da ga komaj vzdržujem ampak ga nujno potrebujem-vreden je pa 200.000 situser posted image

Prepisa avta ne moreš narediti brez kupoprodajne ali pa darilne pogodbe. jaz tudi ne razumem, zakaj komplicirajo za avto vrednosti 200.000user posted image user posted image user posted image Kiki, ti res menda nimaš sreče user posted image A je ona na socialni kaka bivša od tvojega moža mogoče user posted image user posted image user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2006 14:52:20   
KIKI****
jaz mam celo 4. stransko odločbo. jo bom zdle še enkrat prebrala in če to piše v njej grem p akr do nje še v ponedeljekuser posted image  jezna sem ker me olupjo kjer lahko.
Bomo vidl, če so mi pa avto štel za 2.000.000 sit, mi ga naj pa takega tud kupjo če ga misljo upoštevat.
mal heca v jeziuser posted image
sončece kaj pa če naredimkupoprodajno pogodbo za 30.000 sit-a mi bojo še teh 30.000 pol abcugal al kaj???

Kaj pa prihranki? Moj sin ima knjigo ampak tisto je denar od poroke ki je za rezervo če se nam res naredi kaj da bi nujno potrebovali denar. kot da ga ni pa če nimam več kot 1.000 na računu. nam zaenkrat nč kej ne manjka. To lahkotud kje zbrskajo?

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2006 14:57:10   
KIKI****
Celo 5 stranska odločba je v njen pa niti omenjeno kajse ne šteje zraven-bom najprej formalno še jutr poklicala tja na CSD pol bomo pa vidl kaj bo rekla. grem pa hitr še njihovo stran prečekirat-groza.
sej ni čudn da grem vsak mesec v minususer posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.11.2006 14:57:40   
dix

jaz mam celo 4. stransko odločbo. jo bom zdle še enkrat prebrala in če to piše v njej

Kaj pa prihranki? Moj sin ima knjigo

Ups, tudi moja ima 4 strani. Piše pa to na moji na 3. strani v spodnjem delu.

Prihranke imata tudi naša dva mulca pa nisem to nikjer povedala, itak ima to dedi prek, sploh ne vem koliko že je gori, vem pa da se vsak mesec to veča. (imam bogata sina pa sploh to ne vem user posted image )

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.11.2006 14:59:05   
dix

Celo 5 stranska odločba je v njen pa niti omenjeno kajse ne šteje zraven-bom najprej formalno še jutr poklicala tja na CSD pol bomo pa vidl kaj bo rekla. grem pa hitr še njihovo stran prečekirat-groza.
sej ni čudn da grem vsak mesec v minususer posted image

Škoda da mi skener ne dela, bi ti poskenirala. Čakaj, grem po digitalca, mogoče mi uspe poslikat da se bo videlo. Kam naj ti pošljem če uspe?

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2006 15:04:29   
soncece24

sončece kaj pa če naredimkupoprodajno pogodbo za 30.000 sit-a mi bojo še teh 30.000 pol abcugal al kaj???

Tudi, tudi. Pa še na davčni ti ne bodo hteli take pogodbe potrdit, če je avto več vreden. So mojega zafrkavali, ko je prodajal svoj avto, jim je komaj razložil v kakem stanju je bil in zakaj je tak malo vreden (ker sva dejansko še preveč dobila za njega user posted image )

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2006 15:07:06   
KIKI****
dix kr na mail:

vlado.povalej@volja.net

men pa res ne piše (piše pa 10000 nepomembnosti kot vojaški rok, , mesečno oskrbo, omenja za 30 dnevno bivanje v bolnici,....pač dobimo zato  ker sklepajo da naši družini minimalni dohodek vsem 4 članom je zagotovljen v višini 31.338 sit mesečno. To nam od 110.543 sit odbijejo pol pa še za avto.

no pošlji me res zanima-gremn gledat še staro odločbo koše nisva bla poročena če tam kej piše-tam mi avta niso nikol šteliuser posted image

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2006 15:10:16   
KIKI****
v stari odločbi pred poroko ko sem bila kot samohranilka pa lepo piše da DSP ne dobi oseba ki ima osebno vozilo v vrednosti do višine 18 minimalnih plač. jutr jo kr pokličem grrrrrrrrrruser posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2006 15:15:28   
dix

v stari odločbi pred poroko ko sem bila kot samohranilka pa lepo piše da DSP ne dobi oseba ki ima osebno vozilo v vrednosti do višine 18 minimalnih plač. jutr jo kr pokličem grrrrrrrrrruser posted image

MIdva sva poročena pa mi to piše. user posted image  Če vpliva kaj to, da imava različne naslove. Ti povem ko bom ponovno vložila, je zdaj moj prišel "k nam živet" uradno, si je spremenil naslov.

Če pa je res to finta, pol pa si spremeni naslov. To te še najmanj stane user posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2006 15:21:41   
KIKI****
ne, spremembna naslova ni bitna ampak je avto v mojem primeru, sej bom zvrtala tist keš ni hudičauser posted image

ti sporočim kako in kaj bom opravla,
z lidlom in z CSD-jem.
in katero trgovino od lidla boš okupirala?

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.11.2006 15:26:23   
dix
Katero trgovino bom okupirala pa se mi sanja ne, saj nam nič niso povedali. Sem jih klicala pa so rekli da verjetno najbližjo domu in da bodo preverili pa me nazaj poklicali pa ne duha ne sluha o klicu. In zdaj jaz naj vem kaj naj napišem za potne stroške.

Bom pa kar za najbližjo napisala user posted image

dobro opravi na CSD! Nesi jim staro odločbo pred nos tudi!

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.11.2006 15:34:11   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: dix

Katero trgovino bom okupirala pa se mi sanja ne, saj nam nič niso povedali. Sem jih klicala pa so rekli da verjetno najbližjo domu in da bodo preverili pa me nazaj poklicali pa ne duha ne sluha o klicu. In zdaj jaz naj vem kaj naj napišem za potne stroške.

Bom pa kar za najbližjo napisala user posted image

dix ti fajn rihtaj s tem lidlom mene itak ne bodo poklical po moje ker je tale mail kisem ti ga poslala ena zanka po moje, na CSD bodo pa že vidl user posted image ,pa še za izredno SDP so mi zavrnal-še to bom zahtevala zraven-bom že vjagala en račun za plin nekjeuser posted image  nč mi ne dajo več odkar sem se poročil, prej semzmeraj kaj dobila, še socialne sem mela prej 72.000 pa 60.000 otroških, zdaj pa vsega skupaj 70.000.

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.11.2006 0:00:13   
Anonimen
Kiki... nočem ti soliti pameti... in tudi prebrala sem, za kaj gre... napaka je dejansko njihova, vsaj kar se avta tiče... ampak... iz vseh tvojih postov veje ena taka energija, kakor da ti je CSD dolžan dati DSP... oprosti, ampak - zakaj pa, če je tvoj mož zaposlen?... kako sploh kaj dobite?... DSP + še najvišje otroške dodatke?... glede na vse v zvezi s CSD-ji in glede na to, da kljub vsemu nekaj vem o teh zadevah, mi ni tole čisto jasno... pa ne razumi me narobe - privoščim vam ta denar (ali pa katerega drugega, saj je vseeno), ampak delati in istočasno zraven še zahtevati DSP... ne, tukaj pa ne vidim logike...
Moj primer, Kiki... Še pred kratkim... Jaz na porodniški in 40 jurjev starševskega dodatka... 2 najvišja otroška dodatka... nobene preživnine... Kamikaza se je šolal preko Zavoda in prejemal celih 8 jurjev štipendije... na CSD sem jih komaj prepričala, da so mi "dovolili", da med porodniško delam, ne da bi mi vzeli starševski dodatek, ampak so mi postavili pogoj, da lahko zaslužim samo toliko, kolikor je razlika med starševskim dodatkom in cenzusom za 4-člansko družino... ok, kako sem jaz to zmutila potem po svoje, je druga stvar, ampak o kakšni DSP pa ne duha ne sluha... enkratna pomoč za nakup šolskih knjig za sina mi je bila zavrnjena... ker delam!!!... od občine sem dobila 15 jurjev za sina za kolonijo... kam naj bi ga s tem poslala, mi ni čisto jasno, zato je ostal doma...
In še ene par podobnih žurk... od mene lahko prebereš, Kiki, veliko stvari, kako pizdim čez slovensko zakonodajo, ampak niti enkrat pa še nisem napisala, da bi mi morali kaj dati... pa res ne bit huda name, Kiki, ker sama veš, da med nama ni nobena finančne povezave, ampak... klinc, razumem te pa vseeno ne... pa te poskušam, ampak ne gre...

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.11.2006 12:16:28   
KIKI****
kerensa, jaz n
Kiki... nočem ti soliti pameti... in tudi prebrala sem, za kaj gre... napaka je dejansko njihova, vsaj kar se avta tiče... ampak... iz vseh tvojih postov veje ena taka energija, kakor da ti je CSD dolžan dati DSP... oprosti, ampak - zakaj pa, če je tvoj mož zaposlen?... kako sploh kaj dobite?... DSP + še najvišje otroške dodatke?... glede na vse v zvezi s CSD-ji in glede na to, da kljub vsemu nekaj vem o teh zadevah, mi ni tole čisto jasno... pa ne razumi me narobe - privoščim vam ta denar (ali pa katerega drugega, saj je vseeno), ampak delati in istočasno zraven še zahtevati DSP... ne, tukaj pa ne vidim logike...
e prejemam najvišjega dodatka mapak 32.000 za oba tretji razred.
sdp pa prejemamo ker ima moj s.p. ki je totalno v k.... raj ne omenjam in je imel lani toliko dobička da je prišli na osebo na mesec 31.000 sit vsega skupaj.
Ne  niso mi dolžni ampak če je zakon določen naj velja za vse ne pa samo za določene, nč se ne bunim, bom pa šla tja in povedala kar mislim.
Pa da ne bom mislila tud jaz sem kot samohranilka prejemala 42.000 porodniške in 13.000 otroških, pa nisem jamrala zdaj me pa jebe pa kaj naj, sej sem samo vprašala. žal. Ja pa ko si enkrat poročen te CSD pri nas gleda kot da si se razsvetlil da ti pa itak nič več ne-razen včasih. iredno SDP pa ne dobim več-zakaj p animam pojma, ker ne potrebujemo nujno žiuvljensjkih potrebščinje nazadnje pisalo v odločbi s CSD.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.11.2006 14:20:25   
KIKI****
Eto,
poročam.
Danes sem bila na CSD in vprašala kako je sedaj s temi avtomobili. Delavka na CSD mi je rekla da vloge vedno da naprej na komisijo katera odloči in potem sem ji morala na roko napisat razlog ZAKAJ imamo dva avtauser posted image  in kako je s tem. Prosila sem jo, da če komisija zopet odloči da mi zaradi avtomobila trgajo tistih 1/3-33.333 sit da me naj obvesti da uredim prepis avtomobila kar se je strinjala.
Je pa pripomnila da bo probala uredit.
upam da bo ostalo tako.
lp
Adela

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.11.2006 22:37:08   
Anonimen
Glede na to, da sta ti in tvoj mož DVE odrasli osebi, je v današnjih časih že normalno, da sta pri hiši DVA avtomobila. Tukaj nimaš komu kaj računov polagati, zakaj je tako. Lahko bi jih imela 50, ampak če vse skupaj niso v vrednosti, ki jo določa zakon, ti ne morejo nič. Saj avto ni tako kot nepremičnina. In če bi imela rent-a-car, bi imela tudi prijavljenega, kajne?
Je pa res, da gredo vse vloge na komisijo. Socialna delavka sama ne more odobriti ničesar oz. če to naredi, naredi na lastno pest in lahko riskira svojo službo. To pa zagotovo ve, da se ji ne splača.
Jaz še vedno ne vidim logike trganja % zaradi par jurjev vrednega pleha. Si pomislila, da bi pisala na MDDSZ? Gospodu je ime Uroš Pikl. Pa malo povprašaj. Jaz sem prepričana, da imam prav.

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
7.11.2006 9:30:57   
KIKI****
Jaz še vedno ne vidim logike trganja % zaradi par jurjev vrednega pleha. Si pomislila, da bi pisala na MDDSZ? Gospodu je ime Uroš Pikl. Pa malo povprašaj. Jaz sem prepričana, da imam prav.

kaj si mislila s tem, da imam prav jaz ali SCD da mi zaradi drugega avtomobila odtrga 33.333 sit?

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?