|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dvoletniki in skakanje
31.10.2006 20:45:34   
Pi-kica 1
Pozdravljeni!

Moj sinko bo kmalu star dve leti. Kljub hudi bolezni lepo napreduje. Govorno je čisto eksplodiral, pred slabim mesecem ni govoril več kot pet besed, sedaj pa tvori stavke tudi s petimi besedami. Me pa zanima glede motoričnega razvoja, kako kaj napredujejo vaši otroci.
Moj sinko še namreč ne zna skakati, niti hoditi po stopnicah. Ko želi poskočiti, nekako "šepa". Vsekako se ne odlepi od tal z obema nogama hkrati. Po stopnicah pa ne želi hoditi ne navzgor, ne navzdol. Navzgor še včasih gre po vseh šitrih, navzdol pa niti ne poskuša. Postavi se na vrh stopnic in me kliče, da ga nesem navzdol. Saj glede stopnic mi je zaradi varnosti ljubše, da sam ne poskuša, ampak vsaj malo poskakovati bi pa verjetno že moral?

Kako gre to pri vaših otrocih?

LP

Pi-kica

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:46:35 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dvoletniki in skakanje
31.10.2006 20:54:03   
Sibil_
Naš je bil ta mesec star dve leti in že sigurno ene tri mesece skače (z obema nogama se odrine in skoči) in hodi samostojno po stopnicah gor in dol.Zato pa še ne govori oziroma par besed in smo mi zaradi govora živčni.user posted image

Saj bo, slej ko prej-tako se jaz tolažim.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:46:54 >

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2006 21:34:05   
Mojca P.
Uhh, pri nas je pa tolko stopnic...da v bistvu niti ni imel izbire, ker sem bila noseca in sem ga res tezko nosilauser posted image , tako da v tretje nadstropje gor in dol hodi ze od pribl. 20 meseca samuser posted image  (utrdil se je pa ze prej v hoji pes, saj od 18  meseca ni bil nikoli vec v vozicku). Zdaj je ze tako zverziran, da je hitrejsi kot jaz (pa ne zaradi moje slabe formeuser posted image ...pac moram se Jaka nesti...to je namrec moj zagovoruser posted image ). Skace pa od kar je v vrtcu..torej od 14 meseca. To se vedno ne prav lepo sonozno, obe sicer dvigne nad tla, ampak ne vedno hkrati....se vedno ima pa veliko raje hopsanje. So si pa otroci res razlicni...saj je necakinja le mesec dni mlajsa (sicer je bila nedonosena, ce to kaj pomeni), pa sicer po stopnicah gre, a ne tako zanesljivo, skace pa sploh ne...tako, da Pikica vse se pride.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:47:13 >

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2006 21:42:15   
Andra
Pikica,
ne bi te rada strašila, samo glede nato, da si omenila, da je prebolel hudo bolezen, bi bilo dobro, da se malo pogovoriš z zdravnikom. Premagovanje stopnic, je mejnik pri starosti 18 mesecev. Očitno so njegove motorične spretnosti res nekoliko slabše, z dosti vaje se da veliko izboljšat.
Po stopnicah pa namesto, da ga nosiš, ga raje primi za roko in pojdita skupaj...

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:47:35 >

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2006 12:57:43   
Anonimen
Pikica, naj te potolažim-nekateri otroci še v prvem razredu ne znajo skakati.
Vsekakor pa ga spodbujaj in ga pohvali za vsak droben napredek.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:48:03 >

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2006 7:59:57   
Blink1
Pi-kica

Naša je stara 2 leti in 3 mesece, pa je pri dveh tudi skakala tako, da se ni odlepila od tal. Zdaj pa že gre. Mislim, da ji je nekoliko pomagala tudi telovadba na katero hodiva 1x na teden.

Stopnice pa že obvlada.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:48:21 >

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2006 10:34:04   
Gina
Po moje je naš zelo hitro po tem, ko je hodil po ravnem, hodil tudi po stopnicah, vsekakor pa veliko pred 2. letom. Zdaj hodi tako (2,5let), da ne polaga več samo ene in iste noge naprej pri hoji navzdol, ampak ju mnenja, pa gor hodi ne da bi se držal za ograjo, dol pa še ne. Skakati je začel pri letu in pol, in to je še zdaj njegova najljubša zabava, namreč skakati po postelji, kot bi imel trampolin pod sabo.
Je pa res, kar je Kristina napisala. Vedno se najde vsaj kakšen prvošolec, ki tega ne zna. Je pa sigurno ko, ker se zavedaš, v kateri smeri mu nudit največ "dražljajev", možnosti gibanja. Vadit mora, po moje, imeti priložnost za to. Več ti bodo pa zdravniki povedali. Za sekirat se pa ni, niso vsi otroci ravno na motoričnem področju strokovnjaki, pa kaj. Vseeno jim ne bo nič hudega v življenju.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:48:43 >

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2006 10:44:31   
Naja31
Moj bo zdaj star 19 mesecev in "pravilno" skače že kar nekaj časa. 3,4 mesece sigurno.
Po stopnicah pa hodi navzgor, če se drži ob ograjo. Navzdol pa ne.
Za vsak slučaj sem vedno zraven, ker tudi ko hodi navzgor, nogice ponavadi ne dvigne dovolj in se spotakne.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:49:02 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2006 10:59:00   
diva 4
Naš pupa je začela hoditi po stopnica pri 13ih mesecih.Ker imamo v hiši stopnice smo jo kar hitro naučili , da je po vseh štirih najbolj varno.Je pa hitro za tem obvladala tudi hojo po stopnicah z držanjem za ograjo.Kar se pa skakanja tiče , pa mislim ,da je obvladala pri 16ih mesecih.
Pobali pa je sedaj star 17m ,pa tudi pleza po stopnicah in hodi gor in dol z oporo , skoči pa že tudi tako , da se odlepi od tal.

< Sporočilo je popravil primoza -- 6.11.2006 16:49:27 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2006 8:00:28   
Anonimen
to jeful od otroka do otroka odvisn. naša je stara 2 let pa 4 mesce pa ne zna skakat sonožno, po stopnicah pa jedva da gre. vam pa lahko teoretično malo manj kot v pravilni slovenščini opiše kako se to naredi. tako da eni nekaj prej drugi pa drugo.

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

TV.
пеперутка16

Koliko časa dnevno gleda vaš otrok televizijo?

Ne gleda/je premajhen. (33%)

Do 30 min. (50%)

1 - 2 h. (17%)

Več kot 2 uri. (0%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!