|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako (ni)sem noseča
30.10.2006 17:08:39   
staška
Živjo!

Imam 11 mesecev staro bejbo. Že par mesecev si neskončno želim drugega otroka. Moj pa nad to idejo ni navdušen, zato sva sklenila še malo počakati.

Pa je ta mesec naneslo, da bi (vsaj teoretično) lahko zanosila. Tako so se mi začeli že pred 14 dnevi znaki, ki so meni pomenili nosečnost- ker zdaj pa ja vem, kdaj sem noseča, ker svoje telo tako dobro poznam!? Ja? V ponovno nosečnost sem bila 100% prepričana- tako kot prvič.  Sicer sta mi dva testa pokazala negativno, samo sem imela izgovor, da sem testirala prekmalu. Menstruacija mi je zamujala tri dni, bila sem čisto vzhičena, saj mi nikoli ne zamuja. Nato pa neznosna bolečina, krvavitve pa še vedno ne. Ker je bilo tako tudi prvič, sem v mislih že zibala novo dete. 

In naslednji dan pride menstruacija. Bolj boleča kot kdajkoli prej, zraven krči, slabost, bolečine v hrbtu, pogosto uriniranje.

In zdaj? Jaz še kar verjamem, da se nisem mogla tako zmotit. In kar mislim, da je vse to neka čudna zmota, da je ta menstruacija kr neki... in da sem noseča. In se sprašujem, ali je bila res psiha tako močno na pohodu, ali pa je bil PMS tako nenavadno nesramen. 
Hkrati pa si ne predstavljam, kaj morajovsak mesec pretrpeti tiste, ki si neskončno želijo otroke, pa jim ne uspe takoj.

V glavnem, moja izkušnja je zame dovolj nenavadna, da sem jo želela deliti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako (ni)sem noseča
30.10.2006 17:28:13   
beti 1
Nič tako zelo nenavadnega. Po tvojem opisu sodeč je možno tudi, da si imela SS, za katerega večina žensk v podobnih primerih niti ne ve, ti pa si zaradi hudega pričakovanja svojemu telesu sledila in opazila spremembe.
Pa veliko sreče pri nadaljnjem poskušanju.

(odgovor članu staška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2006 18:44:52   
Anonimen
Verjemi mi, da je to lahko psiha, ker če ti povem iz svoje izkušnje, ko si pa ravno nisem želela ponovno zanosit, da sem imela tudi vse znake nosečnosti, sililo me je na bruhanje, pa v nosečnosti nisem nikol bruhala user posted image , bolela so me prsa, prišlo je že tako daleč, da se mi je vrnilo mlekouser posted image . Pa veliko bolj si dovzeten za določene stvari, ki se ti dogajajo v organizmu, ko samo o določeni stvari tuhtaš. Halo, pa sedaj presodi, kaj lahko psiha naredi

(odgovor članu staška)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2006 19:29:40   
Blacky30
Tudi jaz se strinjam z beti1, skoraj prepričana sem, da je šlo pri tebi za zgodnji spontani splav. Sama sem doživela enako, vendar še pred tem nisem bila noseča, tako da si nisem domišljala občutkov, dejansko so bili prisotni znaki nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2006 8:33:12   
mala zirafa
Se strinjam s tabo, anonimna.

(odgovor članu staška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2006 9:26:55   
staška
Živjo!

Pa se spet malo javljam.

Nekako nadaljujem mojo začeto zgodbo, saj našteti simptomi niso izginili. Namreč še vedno mi je slabo, se mi vrti, boli me tudi glava, trebuh (ali kaj?), v ustih ogromno sline, sem brez energije...
Seveda sem ponovila test, ki pa je negativen.

Naročena sem pri splošnem zdravniku, vendar me zanima, če je imela katera podobne znake, pa se je to pokazalo kot težava s ščitnico ali pa slabokrvnost? Izvenmaternična nosečnost se pa na testu pokaže, al ne?

V glavnem, ta tema ni najbolj umestna za ta forum, vendar vseeno pričakujem vaše odgovore, ker me kar skrbi.

LPuser posted image   

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.11.2006 9:55:11   
MR99
Draga Staška, popolnoma razumem tvojo situacijo. Ne moreš si predstavljati, kaj vse psiha neredi. Naj ti povem, kako je bilo z mano. Moja nosečnost se ni dobro končala (čiščenje v 14 tednu zaradi odmrtja ploda) in ko sva nato po treh mesecih ponovno šla v akcijo sem bila tisti mesec popolnoma prepričana, da sem noseča. Imela sem vse znake, kot pred pol leta (spomini so bili še sveži), ko sem bila tudi noseča. Ko je prišla user posted image točno na dan, nisem mogla verjeti, da nisem noseča. Še vedno sem mislila, da sem in da je to pač neka krvavitev. Potem sem si zmerila BT in je bila čisto nizka (v nosečnosti jo imaš namreč povišano) in sem se nekako morala sprijazniti s tem, da nama pač ni uspelo. Prvič nama je uspelo v prvo. No potem se podobna zgodba nadaljuje že več kot pol leta. Vsak mesec me pred user posted image neznosno bolijo prsi, tako kot takrat, ko sem bila noseča. Preden sva začela delati na user posted image , me nikoli niso bolele. Potem sem se že sprijaznila s tem, da psiha dela svoje in sedaj naj bo kakršen koli znak vem, da to še ne pomeni nosečnost. No in zdaj zadnji mesec, ko sem nekje pred ovulacijo, mi je že en teden slabo čez cel dan, točno tako, kot med nosečnostjo in to mi je zoprno. Ne vem si predstavljati, zakaj mi je slabo, ker noseča zagotovo nisem (BT spet nizka, nobenih drugih znakov). Zgleda, da imam neko blago obliko črevesne gripe ali kaj za vraga.

No, toliko sem ti samo hotela povedati. Nisi sama s svojo zgodbo. Po mojem nažalost nisi noseča. Zjutraj si zmeri bazalno temperaturo in boš videla, če imaš povišano ali nizko, kot pred ovulacijo. Pa boš vedela.

Držim pesti, da se bo na koncu za vse dobro končalo.

(odgovor članu staška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.11.2006 11:23:32   
staška
Sem malo nejasno napisalauser posted image  Vem, da nisem noseča. Skrbi me le to slabo počutje, ki traja že ves mesec, ne da bi se kaj popravilo ali poslabšalo.

Ne razmšljam o tem, kaj pa če slučajno so bili vsi testi zanič, al pa ... 

Razmišljam, kaj drugega je lahko vzrok temu stanju. Načeloma sem zelo zdrava in aktivna, tole me je pa čist pokopalo. Aerobika je postala tak napor, da raje ne hodim več.

Z željo po otroku je pa tako- edini mesec, ko bi lahko zanosila so se mi pojavili vsi mogoči znaki. Prej pa 11 mesecev NIČ. Tako da imam včasih svojo psiho močno na sumu. Vendar bi do sedaj moralo bit ok (oz. znaki izginit), mar ne?

Pozdravček

(odgovor članu MR99)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.11.2006 17:28:36   
ninocka
Da nisi slabokrvna mogoce?
Pejt cimporej k zdravniku, pa naj ti pregleda kri, ti si pa ze mogoce kar takoj kupi kaksen vitaminski sirup al pa zelezo.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu staška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.11.2006 17:35:33   
florita
Pojdi do splošnega zdravnika pa bo, verjetn je ja to psiha in stres, ki naredita svoje...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Popoldanske aktivnosti
binyy

Ali vaš malček (od 4.leta dalje) obiskuje popoldanske aktivnosti,tečaje,...

da, plesne, telovadbo,... (33%)

da, pravljične urice (5%)

da, tuje jezike (7%)

ne, je se premajhen (32%)

ne, ker ni zainteresiran (7%)

ne, ker nimamo finančnih sredstev (16%)

Število vseh glasov: 178

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!