Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen seksat s partnerjem, čeprav si umisli vedno nov položaj al pa celo več hkrati, ne uživam z njim, ne uživam ob poljubih....objemih..... kar na off ga bom dala... Kdaj se to zgodi...da ženski ni več do ljubljenja, naj povem še to on je čist nor name, skup sva pet let..... Danes zjutraj sem že itak nadrkan zdaj pa še preberem en kup postov, ki veze z vezo nimajo. Anonimen post je definitivno prekratek, da bi se iz njega dala izluščit kakšna pomembnejša diagnoza zato tukaj ne bom obsojal tistih, ki zagovarjajo metodo "rep med in pot pod noge"! Ljudje, če nista v stanju, da svoj problem malo bolj opišete potem bolje, da ne pišete. Razen, če želite prebrati to kar želite. Tukaj so bistvene okoliščine, odnos s partnerjem prej in zdaj ter vizija v prihodnosti. Če je partner izključni "krivec" za tvoj odnos do njega potem se lahko resnično vprašaš o smiselnosti vajine zveze. Recimo, da si bila prevarana, ponižana ali karkoli. Če za tvoj odnos konkretnega razloga ni, razmisli kaj je do tega privedlo. Absolutno mora obstajati razlog za tvojo nezainteresiranost. Mogoče so problemi celo biološkega izvora, kakšna psihična bolezenska stanja (depresije, nervoze,...), ki človeka pogosto paralizirajo ne samo v seksualnem, ampak tudi osebnostnem smislu. Mogoče prestajaš kakšno eksistencialno krizo, kaj podobnega... Nagle spremembe v življenju... Ljudje se na takšna neravnovesja odzivamo popolnoma drugače, zato je nemara v tvojem odnosu do partnerja vzrok potrebno iskati nekje popolnoma drugje, še najbolj v sebi. Če partnerja ljubiš je jasno, da ti najverjetneje ta problem ne bo signal, da ga zapustiš. Čeprav v takšnih situacijah druga stran načeloma trpi, še ne pomeni, da je zveze konec. Mogoče je treba stvari samo postaviti na svoje mesto, repozicionirati in redefinirati relacije. Kje sem jaz in kje moj partner in kje sva skupaj v odnosu. Nekaterim je dano, da takšne spremembe rešujejp brez večjih naporov, drugi žal te seče nimajo. Pomembno pa je, da se problema začneta zavedati in ga reševati.
|