|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po steklenički.
26.10.2006 12:28:18   
mtina
Naš mali je star 12 dni in se hrani po steklenički. Ko se zbudi, začne jokat in želi TAKOJ hrano, ne da bi ga prej previla, kot bi bilo higienično. Kaj mi svetujete, na kakšen način ga naj umirim, glede na to, da moram pripravit pripravek in ga načeloma pustiti samega.

Lp

_____________________________

Sonce!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 12:34:29   
nuala
Napolni termosko s prekuhano vodo, ko se mali zbudi hitro naredi mlekca, ga daj hladit - naredi si zalogo ledenih kock da hitro ohladiš vodo ( med tem lahko nosiš otročka v naročju ), nahrani otročka, pa ga potem previjaj! Oba bosta bolj zadovoljna.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 13:14:11   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: mtina

Ko se zbudi, začne jokat in želi TAKOJ hrano...na kakšen način ga naj umirim, glede na to, da moram pripravit pripravek in ga načeloma pustiti samega.



Mtina, najprej čestitke user posted image

Drugače je pa pri meni isto, čeprav je star že 2,5 meseca. Jaz imam pripravljeno prekuhano vodo, ki mu jo segrejem (po mojem prej in manj komplicirano kot hlajenje- zame). Na to da bi ga previjala pred hranjenjem niti pomislim ne, ker se običajno pokaka po  papici user posted image Če se tisti dve minutki joka, ga tudi ne bo konec, koliko bo še jokauser posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 13:42:17   
TONČI.
Jaz sem imela in še vedno imam. Termovko z vročo vodo. Jo prekuham in nato takoj v termovko. V drugi steklenički imam pa prekuhano hladno vodo. Tako se zbudi ga vzamem v naročje. Z eno roko ga držim z drugo pa malo vroče vode, malo mrzle, mleko v prahu,. In je narejeno v manj kot minuti. To ti je najlažji in najhitrejši način.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 13:56:29   
ČebelicaMaja
Pri nas je bilo isto in smo imeli oz. še imamo enak sistem kot Tonči- vročo vodo v termovki, hladno prekuhano vodo v flaški, če je kriza in vem, da bo kmalu zahtevala svoje- dam mleko v prahu že prej notri, tako da potem samo prilijem vodo in to je to... da bi čakala, da mi grelec segreje vodo, dobi user posted image  že vročinske kapljice po čelu od dretjauser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 14:25:05   
Mateja82
Jaz sem  v termovko nalila prekuhano  vodo ravno dovolj toplo da je lahko jedla pa ni bilo treba ne segrevat pa ne ohlajat. je ostala kar nekaj ur tako topla. Previjeta se pa lahko tudi po hranjenju.

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 15:29:40   
Anonimen
Jaz sem imela pripravljeno prekuhano vodo, v dozirni posodici pa potrebovano količino mleka v prahu. Segrevala sem pa potem vse skupaj v mikrovalčovki. Vase skupaj mi je vzelo manj kot minuto.
Previjaš pa seveda po jedi. Je ni čez lakoto!

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 15:33:57   
Anonimen
Aja, še to: nič ni treba kaj pretirano hitet. Bo že malo počakal. Ker drugače se zna kaj kmalu zgoditi, da te bo imel natrenirano, da boš skakala na vsako "zahtevo" kot navita. Kar naj se navadi malo počakat. Za vsako stvar. Tega jaz takrat res nisem vedela in me danes malo tepe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 16:41:40   
Bonnie_RR
No, jaz sem pa tamalega vedno prej previla, ker je precej polival in ga po hranjenju še nekaj časa nisem smela "premetavat".

Sem imela pa grelec, v katerem sem zagrela že prekuhano vodo. Priprava flaške je trajala (pišem v pretekliku, ker zdaj samo bolj vročo vodo vlijem v flaško, pomešam s prahom in je) ene 3-4 minute.
Ponoči ga je dragi malo pomiril, če je bila kriza (tu in tam), podnevi sem pa približno vedela, kdaj bo nastopila lakota in sem bila takrat že pripravljena. Skratka, mi smo imeli tak sistem.

Se pa strinjam s Splišni glede nadresiranosti. Jaz sem se vedno trudila čim prej pripravit flaško, nisem pa doživljala travme, če je tamali medtem malo zajokal.

Lp 

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 16:54:55   
PiaM
če ima dudo, mu tačas dudo daj v usta, drugače pa sem jaz delala kot Mateja82.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Po steklenički.
26.10.2006 20:23:06   
sisi80
Jaz imam vodo prekuhano, naredim vedno dve steklenički mleka in ju dam v hladilnik. Ko je potrebno, pa 40 sekund v mikrovalovno. Pa je.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
26.10.2006 20:31:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sisi80)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Po steklenički.
1.11.2006 8:03:00   
beki24
Jaz jo včasih najprej previjem, med tem se mleko pogreje v grelcu, drugič pa se tolaživa z dudo, dokler mleko ni pogreto. Včasih pa malo jokamo, ampak se počasi navaja, da ne dobi za jesti takoj ko se zbudi!!

_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Po steklenički.
1.11.2006 8:20:20   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz sem imela pripravljeno prekuhano vodo, v dozirni posodici pa potrebovano količino mleka v prahu. Segrevala sem pa potem vse skupaj v mikrovalčovki. Vase skupaj mi je vzelo manj kot minuto.
Previjaš pa seveda po jedi. Je ni čez lakoto!


Jaz sem delala enako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Po steklenički.
2.11.2006 10:22:17   
fidko
Meni so pa v bolnici rekli (mlečna kuhinja, kamor sem bila napotena z napotnico), da naj si mleka naredim za 24 ur in naj ga nato samo pogrevam ali v grelčku ali v topli vodi. Ko je bila kriza smo pogrevali  mleko tudi v mikrovalovki pa je zrasel en velik in lep fantek. Sedaj smo stari dobrih pet mesecev.
Ne preveč komplicirat. Če imaš mleko že narejeno ga samo vzameš in grelčka in malega takoj nahraniš, pa tudi ponoči je bolje, saj lahko bolj mirno spiš in ko mali zajoka zaradi lakote ga le dvigneš iz posteljice in vzameš flaško v kateri je že narejeno in pogreto mleko.
Jaz sem vseskozi delala tako, saj smo se dojili le en mesec. Pa še več časa sem imela za malega in nekaj tudi za počitek ali pa smo šli, ker sem rodila maja, okrog 9 ali 10 ure ven in sva bila zunaj skoraj do 16. ure. Mleko sem imela s seboj v flaški, flaško pa v termovki, drugače pa sem šla do kakšnega lokala in so mi tam na paro pogreli mleko.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Po steklenički.
2.11.2006 16:00:54   
mtina
Tale zadnja ideja mi je kar všeč.

Kako je pa s sterilizacijo v mikrovalovki?



_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Po steklenički.
3.11.2006 10:57:42   
cuma
Iztisnjeno materino mleko lahko imaš pripravljeno v steklenički in v hladilniku, ter ga po potrebi samo pogreješ v grelcu in ponudiš otroku, adaptiranega mleka pa ne smeš v naprej pripravljati user posted image , saj je užitno le eno uro, potem pa ne več user posted image . Pripraviti ga moraš sproti! Verjemi in upoštevaj nasvete punc, ki so ti že zgoraj vse opisale.
Srečno in veliko veselja z otročkom!user posted image

Lp cuma

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Po steklenički.
3.11.2006 18:05:16   
Billi
A ni fidko rekla, da lahko mleko narediš 24 ur prej in ga daš v hladilnik user posted image . Proizvajalci sicer pravijo, da moraš neporabljeno mleko porabiti v 1 uri, ampak jaz ga včasih porabim tudi kasneje, kadar si user posted image premisli. Ampak se mi zdi, da so tudi v porodnišnici imeli v naprej pripravljeno mleko in da ga niso sproti mešali. Mene tudi včasih mika, da bi ga dala kar v hladilnik in potem samo poglela, ampak zdej pa ne vem, ker vsak drugače reče.
Pa proizvajalci tudi priporočajo, da vsebino porabiš v treh tednih. In če ne? jo moraš vreči stran? Če bi upoštevala vsa ta navodila bi več mleka zavrgla kot porabila user posted image . Že tako ga gre zelo veliko stran. user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Po steklenički.
3.11.2006 18:10:41   
Anonimen
Jaz jih več poznam, ki so pripravljeno mleko inmeli 24 ur v hladilniku, med njimi je moj bratranec, ki je zdravnik. Ne smeš pa hraniti mleka iz stekleničke, po kateri je otrok že pil. Tistega pa moraš zavreči. Ker v mleko pride tudi slina in s slino bakterije, ki imajo potem super pogoje, da se razvijajo naprej.

(odgovor članu Billi)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?