|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Socialna pomoč in zavod za zaposlovanje
25.10.2006 13:53:12   
Rožica*
Živjo!

Imam eno vprašanje, ki me že kar dlje časa muči. Glede na to da sva se z dragim odločila za novega člana me zelo skrbijo finance, čeprav sem se najprej želela zaposliti,... pa nekako že 2 leti iščem zaposlitev  in sem trenutno prijavljena na zavodu za zaposlovanje, torej dobivam socialno pomoč.

Zanima me kaj  pripada  brezposelni osebi, ki ni prijavljena na zavodu za zaposlovanje.
Ravno danes sem izvedela od prijateljice, ki pričakuje (5m), da ji je svetovalka rekla, da se bo morala izpisati, ker pač v stanju kot je ni aktivna iskalka zaposlitve, kar je pogoj da si lahko prijavljen pri njih.
Pogoj za pridobitev socialne pomoči pa je, da si aktiven iskalec zaposlitve.
Tako neuradno sem izvedela, da naj bi morali zmanjšati procent brezposelnosti zaradi EU in zato bodo skenslali vse, "študente", ...., skratka vse ki niso aktivni iskalci ampak so tam samo zaradi denarnih prijemkov.

In še nekaj Prijateljica mi je omenila, da se bo zaposlila, kot gospodinjska pomočnica, zaradi porodne, kako je zdaj s tem, kako dolgo moraš biti tako zaposlen,.... Kakeršna koli informacija je dobrodošla.

Zanima me še če in kako podjemna pogodba in zaslužek s tega področja vpliva na  določitev oz. prijemanje socialne pomoči. 

Saj vem da je tema denarja že 1000x obdelana vendar vseeno prosim za pomoč.
Trenutno se trudim poiskati zaposlitev, vendar glede na območje kjer živim nimam veliko perspektive, me pa zelo skrbi v primeru da bi/sem zanosila, ta mesec še čakam user posted image   in da ne bom imela še teh minimalnih prijemkov. 

Lp, Hvala
Rožica*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Socialna pomoč in zavod za zaposlovanje
25.10.2006 21:02:42   
jazz
Jaz sem bila 5 mesecev prijavljena na zavodu,ko sem zanosila.  Ni res da so me izpisali z zavoda ampak so me dali v stanje mirovanja...hkrati sem se prijavila na socialni in od socialke vlekla 45.000starševskega nadomestila...od borze pa nič. Po preteku porodniške(socialne)sem bila spet aktivna iskalka zaposl.user posted image  !!! In sem še vedno aktivna iskalka zaposlitve in še kar,in,in,in,in.....pa je ni za dobit!!!!!!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2006 21:25:22   
2 Sraki
Kar je rekla "jazz" je držalo, kako je sedaj ne vem. Če pa ti na zavodu težijo, da nisi aktivna iskalka zaposlitve, pa jim reč, naj ti to dokažejo. Ti lako kljub temu, da veš da te verjetno ne bo nihče zaposlil, lepo naprej pošiljaš prošnje za delo in si tako obdržiš status aktivnega iskalca. Torej ti iz tega vidika ne morejo nič oporekati, vsaj pomoje. Ko pa boš šla v porodniško, pa itak ni panike, dobivaš tisto socialno podporo in še otroške doklade, ti znese cca. 60-70 jurjev, če se ne motim. Samo toliko, da boš vedela, lahko greš kljub temu, da si na zavodu v bolniško in ti tako spet  nimajo kaj težit, ker si do tega upravičena.

Pa veselo pričakovanje!!!user posted image

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2006 9:21:19   
Rožica*
Hvala za vajine izkušnje, res je držalo.
Trenutno pa so res nesramni na zavodu, od novembra dalje bodo začeli izvajati in preverjat brezposelne, pač spet neki novi ukrepi za zmanjšanje brezposelnih....
Tudi na to sem pomislila naj dokažejo da nisi sktiven, pač pošiljaš prošnje. Ampak to ni vse, kot aktivni se moraš javlat na njihove napotitve, ki vsaj v zadnjih 14 dneh niso bile nič dobrega, poleg tega pa vse za sklenitev podjemne pogodbe, zavrnit pa službe ne smeš. 
Zato prosim da mi nekdo, ki se bolj spozna na to pove kaj več na to temo, kaj mi bo pripadalo potem če se slučajno odločijo zame. Lahko izgubim podporo?

Skratka v praksi so začeli po mojem mnenju namerno izvajat tiste ukrepe, glade napotitve 3 stopnje nižje. Prijateljico uni dipl. so poslali čistit gostišče. Ko je omenila svetovalki, da misli da bi jo lahko napotili na veliko njej bolj primerna delovna mesta, so ji dali knjigo, češ da zavrača delo....
Silijo te sprejet delo za vsako ceno tudi če veš da ta delodajalec ni zanesljiv in ne plačuje,... da pogosto menja svoj delovni kader....

Ok dost jamranja. user posted image

Mogoče bi imel kdo še kakšno informacijo glede zaposlitve, kot gospodinjska pomočnica v času nosečnosti,....
Kako dolgo moraš biti, kolikšno je potem denarno izplačilo...

LP.

< Sporočilo je popravil Rožica* -- 26.10.2006 9:22:23 >

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2006 3:28:51   
Anonimen
Točka ena:
izpis iz Zavoda ni potreben, če zanosite oz. v času, ko ste na porodniškem dopustu. Dajte si to že zapomnit, no! user posted image

In za to obstaja čisto preprosta logika. Na Zavod se vpišeš, ko si aktivna iskalka zaposlitve, a ne? Pustimo tisto, ko samo blefiraš aktivno iskanje, da vmes dobivaš socialno. To nima veze. Vpišeš se večinoma ne-noseča, je tako? user posted image
No, ampak ker ženske pač seksamo (kakor moški) in ker nas je mati narava užgala s to častjo, da me nosimo in rojevamo otroke (tut kkšn dedc bi ga lahko user posted image ), slej ko prej tudi zanosimo. Na srečo zanositev ni "krivdni razlog". Vsa sprememba je to, da nas nosečih nihče ne bo vzel v službo (sej po eni strani jih še razumem), pa še potem ne bo eno leto nič od nas.
Če bi bila nosečnost krivdni razlog, potem bi veljalo tudi, da se nam prekine delovno razmerje za nedoločen čas, ko zanosimo. Pa ni tako. In ker smo tudi na Zavod vpisane za nedoločen čas (dokler ne nejademo službe), nas nima kdo izpisovat. Samo v mirovanje nas lahko dajo. Kakor v službi na porodniški dopust. user posted image

Kdorkoli vam reče karkoli drugega, mu tole, kar sem napisala, povejte nazaj. In boste videle, da boste ostale vpisane na Zavodu. Ker zanositev in izpis iz Zavoda bi vam prekinilo vse socialne pravice, kar pa bi bilo protiustavno. Torej tega NI. Ja? user posted image

Eno leto se Vam ni treba oglašati na Zavodu in nimate do njih nobenih obveznosti (razen splošnih - sporočit spremembe osebnih podatkov in taki štosi), imate pa vse pravice.

Po drugi strani pa je tudi tako, da v času porodniškega dopusta lahko na CSD-jih dobite VSE, z denarno pomočjo vred, in to brez tega, da bi bila vpisane na Zavodu. Odločba o starševskem dodatku (ali pa še to ne, če ga nočete) in otrokov rojstni list sta dovolj dobra dokaza, da otrok še ni star eno leto, torej STE DOMA PRI OTROKU.

Da ene več ne slišim, da klobasa o kakšnem izpisu, ker jo bom okrog ušes. user posted image

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2006 11:36:05   
Rožica*
Hvala!
jaz nikakor ne prepričujem nekoga da je tako. Sem le vprašala , ker se mi zdi nesprejemljivo, da bi nosečke kar skenslali.
Je pa dogodek z zavoda za zaposlovanje resničen in ker sem sama prijavljena na tem iztem zavodu me pač skrbi....
In iz tega razloga bi rada vedela kaj mi pripada, oz. kako se ravna v tem primeru.
Še enkrat hvala.

LP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?