|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testenine
24.10.2006 9:03:00   
soncicaT
Mene pa zanima, katere testenine lahko dam 7-mesečniku?

Tiste z jajci vem da ne, kj pa navadne špagete?

Kako je z glutenom?Pa še to: kako ste ponujale zeleno solato? Naj jo zmiksam s paličnim ali kako drugače?

Hvala, vse lepo..user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testenine
24.10.2006 9:07:11   
April
A je že kruh in podobne zadeve? Jaz mislim, da mu že lahko daš testenine. Saj so itak ponavadi vse brez jajcev. Špagete sem jaz pred kuhanjem zdrobila, ali mu pa neredi najmanjše makarončke.
Solate pa ni treba nič mikstat.user posted image Počakaj še eno leto, pa jo bo že sam jedel. Do takrat je pa druga zelenjava dovolj.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2006 9:31:19   
soncicaT
Ne, kruha še ne je.

Ja vem da zelene solate ni treba miksat.user posted image  Ampak pri nas gre vseeno bolj trdo dol..kljub olivnemu..mu gre kar na bruhanje..če pa skoraj zmiksam pa papca brez problema. Zelena solata je super zaradi zeleza, jo imamo pa doma ful na vrtu in je super, ker ni spricana.

lp

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2006 14:56:18   
blak
Dokler sem se še izogibala glutenu, sem v Sparu kupila ene brezglutenske testenine neke italijanske firme (le Veneziane ali nekaj podobnega), ki so bile kar dobre. Poudarjam to, da so dobre, ker vem, da so nekateri brezglutenski izdelki res bljak.
Dala sem jih kuhat kar skupaj z zelenjavo in malo vode. Skuhala sem jih kar precej na mehko in pol vse skupaj zmiksala s paličnim mešalnikom.

Solate pa še nismo jedli.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2006 16:03:42   
natalia
jaz ji dam školjkice z okusom korenčka, skuham pa omako iz olupljenega paradižnika, pora, korenčka in bučk, dodam peteršilj in malo solim. na koncu dodam še malo kisle smetane. sem pa začela s testeninami ( gluten) nekje proti koncu 7.meseca, ko je jedla že tudi koščke kruha ali žemljico.

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2006 20:18:55   
Bonnie_RR
Jaz sem svojemu user posted image  pri 7 mesecih že dala gluten, kos kruha ali otroški piškotek za poglodat, tud testenine (majhne makarončke in špagete - sem jih pretlačila z vilico).
Solate mu pa še nisem dala za poskusit. Enkrat sem mu dala samo nekaj koščkov - nenarejene solate na mizico in se je potem eno uro z njimi ukvarjal in mogoče 2 spravil v usta (vse drugo se je kam prilepilouser posted image ).

lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2006 15:16:34   
Anonimen
jaz sem mu pri 5,5, dala keks otroški, pa ni bilo nič, zato sem mu dala tudi razne makarončke, pa špagete ima rad, jih not vleče kot velik user posted image . Probaš. Pa če je reakcija prekineš.

Testenine pa lahko probaš samo s par kapljicami olivnega olja (da boš vedela na kaj je alergija, razen če si mu dala že paradižnik za probat) oz. paradižnikovo omako, komot mu lahko daš smetansko omako s porom pa graškom, pa omako iz avokada oz. drugo zelenjavo.

Zeleno solatko sem mu pa jaz narezala, čist na tanke rezance, pa mu dala z ostalo hrano na žlico. Same solate pa drugače še zdaj noče jesti. Obvezno mora biti pomešana med drugo hrano.

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2006 21:05:28   
Anonimen
moji po 6. mesecu jesta vse testenine z jaci al pa brez, kruh in vso drugo šaro z glutenom

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2006 6:57:01   
Dashenka
Enako kot Lara, s tem da smo začeli tudi z uvajanjem mlečnih izdelkov (jogurti, skuta) ter ponudili (na začetku je bilo to bolj spoznavanje okusov seveda) tudi piščančje meso in teletino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2006 7:01:51   
Anonimen
V naših časih (otrok star 4,5 leta) še nismo slišali  za gluten ...

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2006 7:22:55   
Marogica
Testenine: mi smo dajali "normalne".
Solata: je pri 7 mesecih še nismo dajali, mi smo začeli malo kasneje, najprej z "kisekom", solate pa otrok poje kakšen košček ali dva še do 1,5 leta. Tako da se ne trudi in ne mixaj, ker je ne bo jedel.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2006 17:01:08   
PiaM
Jaz sem ji že dala testenine brez jajc.
Kaj pa rdeča pesa? Kdaj? Mislim kot solato, ne sok.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2006 20:50:53   
katjandraž
Danes je bila prijateljica s svojim 9 mesečnikom v posvetovalnici n so ji rekli, da naj z makaroni (zaradi jajc), citrusi in ne vem še čem, sem pozabla, počaka do 1 leta. Vendar itak vsak zdravnik ali sestra reče drugače, tako da ...user posted image

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2006 22:53:52   
tinca34
Tudi meni je danes pediatrinja rekla, da naj z jajci, citrusi, morskimi sadeži in gobami počakam do enega leta. A pa ni tako, da so načeloma testenine z jajci?

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.10.2006 12:40:48   
blak
Nam so v materinski rekli, da je količina jajca, ki ga otrok dobi pri obroku s testeninami minimalna. Prav tako pri kakšnih pecivih in piškotkih. Sicer pa vsak reče drugače, tako da mislim, da ima tukaj materinski čut in poznavanje svojega otročka kar veliko vlogo.

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

plenice
symba

od plenic za enkratno uporabo uporabljaš?

pampers (58%)

alana (4%)

muller (22%)

hofer (12%)

moltex (1%)

linostar (2%)

Število vseh glasov: 120

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!