|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ginekološki pregled pred nosečnostjo
24.10.2006 7:11:05   
kristina304
Zdravo, punce. Mene pa zanima kako je z ginekološkim pregledom pred nosečnostjo. Redni pregled naj bi ti pripadal (če je vse ok) na vsake tri leta ali kaj? S fantom načrtujeva otroka in me zanima, če bi se bilo fino pred nosečnostjo mal pokazat pri ginekologu. Sestra mi je po telefonu rekla, da naj samo jemljem folno kislino, potem naj se pa javim, ko bom že noseča?user posted image
Aja, pa še to: zadnji pregled sem imela februarja 2004.

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo
24.10.2006 8:09:24   
mala zirafa
jaz sem se šla pokazat in mi je ugot. na podlagi brisa papIII ali II se ne spomnim več.V glavnem sem šla potem na odvzem tkiva in potem sem v 4. ciklu zanosila.tako da srečno in da imaš vse na svojem mestu.

(odgovor članu kristina304)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2006 8:50:46   
Jelenche
kristina304

najbolje je da pokličeš G in poveš, da sta se z dragim odločila imeti bebiko, ter da bi se zato rada še enkrat pregledala

saj G razumejo, in te bo tudi naročila na pregled. Folno kislino začni jemati že pred nosečnostjo. Ni nobene nevarnosti. Mogoče je bolje če v tem hladnem času jemlješ kar centramed mami. Tudi to je folna kislina, vendar vsebuje še vitamine in minerale, kar je itka da potrebno za prihajajočo zimo.

LP

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2006 8:53:21   
ANIME
Ko sva se enkrat z mojim odločila, da bova poskušala bebico naredit, sem se naročila h ginekologinji na pregled. Naredila mi je bris in pa ultrazvok (šla sem samoplačniško, ker redno bi mi pripadalo šele naslednje leto). Za enkrat še čakam rezultate in upam, da ne bom klicana nazajuser posted image
Drugače menda bris stane cca 10.000 SIT, ultrazvok pa cca 9.000 SIT. Ampak sem raje reskirala denar, kot da bi se mi kaj po nepotrebnem zakompliciralo.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2006 9:00:17   
Klarita
Z dragim načrtujemauser posted image  od avgusta. Folno jemljem od septembra, sem pa bila na pregledu in pri G in pri moji splošni zdravnici. Hotela sem, da me malo čekirajo, sam da bi bilo vse o.k., če pa ne, pa da bi čimprej zvedela in porihtala. Se mi pač mudi. Komaj čakam, da čudim novo bitje pod srčkom. user posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2006 9:04:44   
ANIME
ja jaz sem šla tudi čisto iz preventive na pregled. Istočasno me je pa še služba poslala na sistematskega, tako da tudi tu še ni nobenih rezultatov. Upam samo, da je vse ok.
Pa istočasno še čakam user posted image  oz. upam, da je ne bo (nekje do 05.11. je treba še zobke stisnit).

Ja ta mesec imam kar nekaj žogic v zraku user posted image

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2006 9:48:17   
Pupa*
Kristina304, fino je, če greš prej na pregled. Meni je moja G. že zdavnaj rekla, da ko se bova enkrat odločila za user posted image , naj pridem tri mesece prej na posvet k njej. In sem res šla, malo sva se pogovorili, če so kakšne posebnosti, težave, ipd... naredila mi je UZ (ugotovila majhno pregrado) in dala pregledati kri (test na rdečke, pa še kar na nekaj stvari, pa si nisem zapomnila)... Brisa mi ni vzela, ker mi ga je lani in je blo vse ok... čez en mesec sem imela potem kontrolo in so bli izvidi vsi ok, razen hemoglobina imam premalo (to sem pa vedela že od prej)... sedaj jemljem Elevit Pronatal in sem naročena čez tri mesece, če do takrat še ne bo nič...

Občutek je res super, če greš prej tkole na pregled... in marsikaj se lahko že ugotovi, kar bi se sicer šele dosti kasneje...

Veliko sreče in užitkov ti želim! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2006 10:09:19   
Anonimen
Jaz sem bila pred kratkim naročena na redni pregled pa sem g tudi povedala da imam namen nehat jesti tablete, ker bi rada zanosila pa mi je vzela bris, ker imam bolj pogoste poglede imam Pap II, pa UZ mi je naredila in rekla da je vse ok, ni pa mi krvi jemala al pa kaj podobnega, rekla je samo naj začnem jemati Elevit ki vsebuje folno kislino pa vitamine in minerale.

(odgovor članu Pupa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2006 10:28:27   
Pinkyca
Ravno včeraj sem se naročila na tak pregled pri G. Rekla mi je naj začnem jemali folno in naj pridem na pregled in pogovor. Naredila mi bo samoplačniški ultrazvok za morebitno pregrado, decembra lani sem pa imela delan bris tako, da mi ga sedaj ne bo delala. Aja UZ stane 5 jurjev. Tako, da svojo G kar pokliči in se naroči - prašaj za ceno UZ!

Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2006 10:33:12   
tasi81
A mogoče katera ve, če ima ginekologinja pravico zavrnit pregled če načrtuješ nosečnost, a te "mora" sprejet. Tlele v našem koncu so bolj čudne, zato se raje prej pozanimam.

"ko me iščeš me išči v svojem srcu, če imam tam prebivališče bom vedno pri tebi"

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2006 10:52:40   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: Anka23

Jaz sem bila pred kratkim naročena na redni pregled pa sem g tudi povedala da imam namen nehat jesti tablete, ker bi rada zanosila pa mi je vzela bris, ker imam bolj pogoste poglede imam Pap II, pa UZ mi je naredila in rekla da je vse ok, ni pa mi krvi jemala al pa kaj podobnega, rekla je samo naj začnem jemati Elevit ki vsebuje folno kislino pa vitamine in minerale.

pri meni je bilo enako. Sem mela redni pregled pred 1 tednom in me je vprašal, če kaj načrtujemo (je videl v kartoteki, da ne jemljem več KT), sem povedala da bomo zdaj počasi začeli načrtovat, zato me je malo bolj konkretno pregledal, pretipal, naredil bris, UZ-ja ni naredil, je rekel, da ni potrebe. Potem sva se še malo pomenila in mi je zaželel, da se čimprej spet vidimo user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2006 11:02:20   
TONČI.
Jaz hodim že od svojega 15 leta vsako leto na pregled. Plačujem in zato imam pravico biti pregledana. Nikoli nisem bila za to, da se hodi na 3 leta. Kaj pa če do česa pride in se ne opazi takoj?

Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2006 11:40:20   
Solero
A CENTRAMED MAMI se dobi brez recepta? In koliko pred načrtovano nosečnostjo se ga naj jemlje?

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2006 11:41:44   
kristina304
Najlepša hvala vsem za pomoč!user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2006 14:35:39   
cocki
Solero
Centramed mami se dobi v lekarni brez recepta, jemati je pa najbolje če začneš takoj! Vsak G ti bo rekel, da ga vsaj en mesec pred zanositvijo začneš jemati in potem še najmanj 3 mesece nosečnosti!

Srečno

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.10.2006 15:54:13   
LUNA06
Jaz bi se šla pokazat.
Tolko, da se prepirčaš, da je s tabo vse OK, da se ne bosta preveč trudla in zastojn sekirala, če ne bo nič.

(odgovor članu cocki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.10.2006 19:43:11   
mala zirafa
Ko sva midva začela prvič pri ta prvem in edinem sončku, je šel moj pod pretvaro oz. sva šla skupaj in se g. zlagala da se že 6 mes. trudiva in da bi rada naredila spermiogram.Tako je dobil brez problema napotnico in ga šel opravit.Seveda je imel veeeliiko št. plavalcev a ne vseh tako dobrih.Ni predstavljal problema pri zanositvi.In če bi blo takrat kaj narobe bi vedela da sem za to kriva jaz.Se mi zdi fajn da se tudi partnerja kaj pogledauser posted image .
Tako nama je kar hitro uspelo, glede na ostale pare oz. vas ki ste tu gor.
Pa srečno vsem.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.10.2006 9:09:37   
Klarita
mala žirafa, kdo pa vama je dal napotnico za spermiogram, G ali njegov zdravnik?

Neposredna povezava do sporočila: 18
27.10.2006 9:58:11   
Anonimen
Jaz mislim, da NI FER, da hodite pod pretvaro in z lažjo k G, še preden je sploh čas za to. Ni fer do punc, ki čakajo in čakajo in se mesece in mesece ali celo leta matrajo. Ko končno gredo po 1 letu G, ap morajo spet čakati ker je taka vrsta. Ni čudn, da je taka vrsta, če pa gredo popolnoma zdravi partnerji na pregede, ki jih sploh ne bi rabili še. Mogoče bi se manj obremenjavali  z možnostjo neplodnosti, z nosečniškimi znaki in se bolj posvetili partnerskim odnosom in sproščenosti, pa bi mogoče bil prej cilj dosežen. Po parih mesecih, pa res ni treba zagnati panike. 

(odgovor članu Klarita)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
27.10.2006 20:33:47   
mala zirafa
Ker sva iz Kopra nam je napotnico v izolski bolnici dal ginekolog dr. Ravnikar, ki ima čez pare in te zadeve z neplodnostjo.Pri tem ni nič komplciral.Tako da je vredno poskusiti.Pa pri tem nimaš kaj zgubit.

Neposredna povezava do sporočila: 20
27.10.2006 20:42:49   
mala zirafa
Oprosti anonimna, na te dolge vrste sploh nisem takrat pomislila.Ampak vrste pri nas ni bilo, je bil takoj na vrsti.Za spermiogram sem se domislila jaz in si zamislila da, če se matram celo leto in na koncu ugotovijo da je vzrok neplod. moj mož, se mi bi zdelo zguba časa.Pa brez zamere, nočem prizadeti nobene.

Želim vam vsem da vam čim prej rata!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.