Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 8:09:24
|
|
|
|
mala zirafa
|
jaz sem se šla pokazat in mi je ugot. na podlagi brisa papIII ali II se ne spomnim več.V glavnem sem šla potem na odvzem tkiva in potem sem v 4. ciklu zanosila.tako da srečno in da imaš vse na svojem mestu.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 8:50:46
|
|
|
|
Jelenche
|
kristina304 najbolje je da pokličeš G in poveš, da sta se z dragim odločila imeti bebiko, ter da bi se zato rada še enkrat pregledala saj G razumejo, in te bo tudi naročila na pregled. Folno kislino začni jemati že pred nosečnostjo. Ni nobene nevarnosti. Mogoče je bolje če v tem hladnem času jemlješ kar centramed mami. Tudi to je folna kislina, vendar vsebuje še vitamine in minerale, kar je itka da potrebno za prihajajočo zimo. LP
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 8:53:21
|
|
|
|
ANIME
|
Ko sva se enkrat z mojim odločila, da bova poskušala bebico naredit, sem se naročila h ginekologinji na pregled. Naredila mi je bris in pa ultrazvok (šla sem samoplačniško, ker redno bi mi pripadalo šele naslednje leto). Za enkrat še čakam rezultate in upam, da ne bom klicana nazaj Drugače menda bris stane cca 10.000 SIT, ultrazvok pa cca 9.000 SIT. Ampak sem raje reskirala denar, kot da bi se mi kaj po nepotrebnem zakompliciralo.
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 9:00:17
|
|
|
|
Klarita
|
Z dragim načrtujema od avgusta. Folno jemljem od septembra, sem pa bila na pregledu in pri G in pri moji splošni zdravnici. Hotela sem, da me malo čekirajo, sam da bi bilo vse o.k., če pa ne, pa da bi čimprej zvedela in porihtala. Se mi pač mudi. Komaj čakam, da čudim novo bitje pod srčkom.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 9:04:44
|
|
|
|
ANIME
|
ja jaz sem šla tudi čisto iz preventive na pregled. Istočasno me je pa še služba poslala na sistematskega, tako da tudi tu še ni nobenih rezultatov. Upam samo, da je vse ok. Pa istočasno še čakam oz. upam, da je ne bo (nekje do 05.11. je treba še zobke stisnit). Ja ta mesec imam kar nekaj žogic v zraku
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 9:48:17
|
|
|
|
Pupa*
|
Kristina304, fino je, če greš prej na pregled. Meni je moja G. že zdavnaj rekla, da ko se bova enkrat odločila za , naj pridem tri mesece prej na posvet k njej. In sem res šla, malo sva se pogovorili, če so kakšne posebnosti, težave, ipd... naredila mi je UZ (ugotovila majhno pregrado) in dala pregledati kri (test na rdečke, pa še kar na nekaj stvari, pa si nisem zapomnila)... Brisa mi ni vzela, ker mi ga je lani in je blo vse ok... čez en mesec sem imela potem kontrolo in so bli izvidi vsi ok, razen hemoglobina imam premalo (to sem pa vedela že od prej)... sedaj jemljem Elevit Pronatal in sem naročena čez tri mesece, če do takrat še ne bo nič... Občutek je res super, če greš prej tkole na pregled... in marsikaj se lahko že ugotovi, kar bi se sicer šele dosti kasneje... Veliko sreče in užitkov ti želim!
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 10:09:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila pred kratkim naročena na redni pregled pa sem g tudi povedala da imam namen nehat jesti tablete, ker bi rada zanosila pa mi je vzela bris, ker imam bolj pogoste poglede imam Pap II, pa UZ mi je naredila in rekla da je vse ok, ni pa mi krvi jemala al pa kaj podobnega, rekla je samo naj začnem jemati Elevit ki vsebuje folno kislino pa vitamine in minerale.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 10:28:27
|
|
|
|
Pinkyca
|
Ravno včeraj sem se naročila na tak pregled pri G. Rekla mi je naj začnem jemali folno in naj pridem na pregled in pogovor. Naredila mi bo samoplačniški ultrazvok za morebitno pregrado, decembra lani sem pa imela delan bris tako, da mi ga sedaj ne bo delala. Aja UZ stane 5 jurjev. Tako, da svojo G kar pokliči in se naroči - prašaj za ceno UZ!
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 10:33:12
|
|
|
|
tasi81
|
A mogoče katera ve, če ima ginekologinja pravico zavrnit pregled če načrtuješ nosečnost, a te "mora" sprejet. Tlele v našem koncu so bolj čudne, zato se raje prej pozanimam.
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 10:52:40
|
|
|
|
soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anka23 Jaz sem bila pred kratkim naročena na redni pregled pa sem g tudi povedala da imam namen nehat jesti tablete, ker bi rada zanosila pa mi je vzela bris, ker imam bolj pogoste poglede imam Pap II, pa UZ mi je naredila in rekla da je vse ok, ni pa mi krvi jemala al pa kaj podobnega, rekla je samo naj začnem jemati Elevit ki vsebuje folno kislino pa vitamine in minerale. pri meni je bilo enako. Sem mela redni pregled pred 1 tednom in me je vprašal, če kaj načrtujemo (je videl v kartoteki, da ne jemljem več KT), sem povedala da bomo zdaj počasi začeli načrtovat, zato me je malo bolj konkretno pregledal, pretipal, naredil bris, UZ-ja ni naredil, je rekel, da ni potrebe. Potem sva se še malo pomenila in mi je zaželel, da se čimprej spet vidimo
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 11:02:20
|
|
|
|
TONČI.
|
Jaz hodim že od svojega 15 leta vsako leto na pregled. Plačujem in zato imam pravico biti pregledana. Nikoli nisem bila za to, da se hodi na 3 leta. Kaj pa če do česa pride in se ne opazi takoj?
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 11:40:20
|
|
|
|
Solero
|
A CENTRAMED MAMI se dobi brez recepta? In koliko pred načrtovano nosečnostjo se ga naj jemlje?
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 11:41:44
|
|
|
|
kristina304
|
Najlepša hvala vsem za pomoč!
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 24.10.2006 14:35:39
|
|
|
|
cocki
|
Solero Centramed mami se dobi v lekarni brez recepta, jemati je pa najbolje če začneš takoj! Vsak G ti bo rekel, da ga vsaj en mesec pred zanositvijo začneš jemati in potem še najmanj 3 mesece nosečnosti! Srečno
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 26.10.2006 15:54:13
|
|
|
|
LUNA06
|
Jaz bi se šla pokazat. Tolko, da se prepirčaš, da je s tabo vse OK, da se ne bosta preveč trudla in zastojn sekirala, če ne bo nič.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 26.10.2006 19:43:11
|
|
|
|
mala zirafa
|
Ko sva midva začela prvič pri ta prvem in edinem sončku, je šel moj pod pretvaro oz. sva šla skupaj in se g. zlagala da se že 6 mes. trudiva in da bi rada naredila spermiogram.Tako je dobil brez problema napotnico in ga šel opravit.Seveda je imel veeeliiko št. plavalcev a ne vseh tako dobrih.Ni predstavljal problema pri zanositvi.In če bi blo takrat kaj narobe bi vedela da sem za to kriva jaz.Se mi zdi fajn da se tudi partnerja kaj pogleda . Tako nama je kar hitro uspelo, glede na ostale pare oz. vas ki ste tu gor. Pa srečno vsem.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 27.10.2006 9:09:37
|
|
|
|
Klarita
|
mala žirafa, kdo pa vama je dal napotnico za spermiogram, G ali njegov zdravnik?
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 27.10.2006 9:58:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz mislim, da NI FER, da hodite pod pretvaro in z lažjo k G, še preden je sploh čas za to. Ni fer do punc, ki čakajo in čakajo in se mesece in mesece ali celo leta matrajo. Ko končno gredo po 1 letu G, ap morajo spet čakati ker je taka vrsta. Ni čudn, da je taka vrsta, če pa gredo popolnoma zdravi partnerji na pregede, ki jih sploh ne bi rabili še. Mogoče bi se manj obremenjavali z možnostjo neplodnosti, z nosečniškimi znaki in se bolj posvetili partnerskim odnosom in sproščenosti, pa bi mogoče bil prej cilj dosežen. Po parih mesecih, pa res ni treba zagnati panike.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred nosečnostjo 27.10.2006 20:33:47
|
|
|
|
mala zirafa
|
Ker sva iz Kopra nam je napotnico v izolski bolnici dal ginekolog dr. Ravnikar, ki ima čez pare in te zadeve z neplodnostjo.Pri tem ni nič komplciral.Tako da je vredno poskusiti.Pa pri tem nimaš kaj zgubit.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.