|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bronhiolitis na pohodu
23.10.2006 20:00:21   
bskrle
Našauser posted image  je fasala bronhiolitis, ambulanta terapija ni bila dovolj, zato sva pristali na infekcijski.
Zdravili sva se  z inhalacijami (6x dnevno) in fizioterapijo, pljučka so po 3eh dneh postala čista.
Po nasvetu zdravnika in RR-jevke smo takoj kupili nebulizator in že pridno inhaliramo.
Z zdravniki pa tudi ostalim osebjem sem bila zadovoljna. Res so dobro poskrbeli za naju.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bronhiolitis na pohodu
23.10.2006 20:15:45   
jazz
Kaj pa je ta nebulizator...mi namreč še kar nabijamo...kljub uporabi ventulina....pa me zanima če bi tudi nam kaj pomagalo.

Lep pozdrav! K

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2006 20:19:45   
StBarbara
ultrazvočni razpršilec, ultrazvočni umegljevalec; Nebulizator, ki s pomočjo ultrazvoka tekočino razprši v drobne kapljice megle. Uporablja se za pripravo radiofarmaka, ki ga bolnik vdihava pri ventilacijski scintigrafiji pljuč.

direkt iz slovarjauser posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2006 17:43:52   
igralka
Po domače povedano en aparat, v katerega naliješ malo fiziološke in ta iz nje naredi hladno meglico, to pa vdihavaš.
Pri bronhiolitisu pomaga redčiti sluz, ki se dela v pljučkih, da jo otrok potem laže izkašlja.
Pomaga tudi pri kašlju zaradi drugih bolezni.

Dragi Bog, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko,
daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti,
in daj mi razum, da ločim to dvoje.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2006 20:11:32   
Metuljček Cekinček
Tudi naš user posted image  je pravkar prebolel bronhiolitis in tudi mi smo pred dvema tednoma pristali na Pediatrični kliniki. S tamkajšnjo oskrbo smo bili zeeelooo zadovoljni.

(odgovor članu igralka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2006 16:17:43   
Tia27
Kakšni so pa bili znaki bronhitisa, koliko so kašljali,ker ne vem, moj malček je star 2 meseca in ko se zbudi kašlja, vročine nima, hrope ne, diha skozi nos, sam ko pa kašlja pa kr poka,k pediatru ga nočem peljat, ker se bojim, da bi kaj še zraven staknil.Hvala

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2006 19:10:30   
Teja N
k pediatru ga nočem peljat, ker se bojim, da bi kaj še zraven staknil.Hvala

Oprosti, ampak to je pa prav trapast izgovor, pa brez zamere. Če te skrbi za zdravje otroka, valda da ga boš peljala k zdravniku.user posted image
Saj se da zmenit s sestro najbrž, da npr. počakata v sobi za izolacijo in ne skupaj z drugimi bolanimi otroki. Ali pa v čakalnici za zdrave otroke, če je takrat prazna...probaj se kaj zmenit, no. Če dobi vročino, ga pelji.

Sicer pa je moj  Nik imel bronhiolitis pri 4 mesecih.
Začelo se je z kašljem, ki je postajal vse hujši, tudi, ko je bil pokonci, ne samo, ko je ležal. Veliko je smrkal in dobil je vročino.
To je tipična bolezen za majhne otročke, ki imajo kakega starejšega bratca ali sestrico, ki hodi v vrtec ali šolo in domov prinese razne virozice in prehlade, ki zanj niso hudi, malček (dojenček) pa dobi bronholitis. Pri tej bolezni je značilno, da se v nosku in predvsem v pljučih dela veliko sluzi, ki jo je težko izkašljat. Ko bolezen par dni napreduje, dobi otrok kar pene na usta, ko kašlja, pa tudi sliši se, kako "moker" je kašelj.
Značilna je tudi sluz v blatu, ker jo otroček tudi požira. Zaradi sluzi je tudi oteženo dihanje. To se pokaže po znižani saturaciji - vsebnosti kisika v krvi, ki jo pediater izmeri tako, da na prstek ali ušesno mečico da majhno ščipalko (nič ne boli) in na aparatku se pokaže številka. Normalna je 98 - 100%, če pade pod 90, otroček potrebuje kisik in mora zato v bolnico.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2006 19:15:00   
Kalina
Hm nasa mala (5,5m) ma vse taksne znake, razen sluzi v blatu, ze kar dober teden. So mi rekli pac prehlad. Sam ona se kr kaslja, iz noska ji tece, pa glas pa hripav. Vrocine nima vec. Mislim da bom kar zatezila pediatrinji za se kaksen pregled. zdej sm mal user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2006 19:17:53   
Teja N
Ker je bronhiolitis virusna bolezen, zanjo ni zdravila - npr. antibiotikov. Zdravi se s čimbolj pogostimi inhalacijami fiziološke raztopine (z inhalatorjem), ki naredijo sluz redkejšo in zato lažjo za izkašljat, s kisikom in z respiratorno fizioterapijo - pretrkavanjem pljučk in masažo z vibratorjem. Če otrok premalo pije, je potrebna še infuzija. Moj je imel vse to, not pa sva bila en teden. Bila sva na infekcijski kliniki in sva imela lastno sobo z mojo in njegovo posteljo ter lastno kopalnico s tušem( ker sem ga dojila). S sestrami sem bila večinoma zadovoljna.

Če te še kaj zanima, pa vprašaj.

Lp,
Tejauser posted image

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2006 11:43:50   
Metuljček Cekinček
Pri nas je bil glavni znak težko in plitvo dihanje. Ko smo prišli iz bolnice, sem mu med spanjem štela število vdihov na minuto. Vse, kar je pod 35, je ok. Med 35 in 40 tudi še ni panike, nad 40 pa je že kritično. Ko sva bila v bolnici je moj pikec imel kar 47 vdihov na minuto in res se mi je srce trgalo, ko sem ga poslušala, kako težko diha. Tam so ga priklopili na kisik in na štiri ure je dobival inhalacije Ventolina. Po dveh dneh so nas spustili domov.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.10.2006 18:46:16   
sasa
tudi mi smo februarja pri dobrih 6 mesecih z diagnozo bronhiolitis pristali na pediatrični. in se potem sekirali pri vsakem prehladu (k sreči sta bila le dva) in naštudirali vso možno literaturo.

predvsem vsem mamicam, ki ne vedo, a gre le za prehlad ali res težave z dihanjem (kar je značilno za bronhiolitis) povem, da je (vsaj po mojih izkušnjah) edino natančno merilo štetje vdihov in izdihov (kot opisano zgoraj). s tem, da mora otrok vsaj pol ure pred merjenjem trdno spat in da se za vsako stopinjo povišane temperature dvigne število za pet (za tole zal nisem cist zihr, ampak tam nekje).

lp,

sa

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.10.2006 18:47:40   
sasa
hm, pa ne vem, zakaj mam lulčka v znaku ob svojem imenu. saj tole vendar ni nemčija, kjer so vse saše tipcki...

sa

(odgovor članu sasa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.10.2006 19:56:51   
XXYY
Dober večer!

Najprej TIA27: upam, da si svojga user posted image  že peljala k zdravniku. Ker ta izgovor res ni dober. Mal me je kr obrnil, kar si napisala. Ker kašelj veliko, veliko pomeni, da ga moraš peljati vsaj na pregled, da imaš mirne živce potem.

ZNAKI: kot so že predhodnice pred mano vse povedale kako in kaj. To vse lepo drži za virozo BRONHITISA. Samo bi pa še nekaj dodala. Pri virozi bronhitisa nekateri user posted image  NIMAJO VROČINE in so zelo ŽIVAHNI. Imajo pa vse kar so že druge napisale: težko diha, smrka, kašlja, ...
Tudi midve z mojo user posted image  sve bile v bolnici ko ji je bilo komaj 2 mesca zaradi te viroze bronhitisa in sve notr bile okrog 4 dni na kisiku.

(odgovor članu sasa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.10.2006 22:15:37   
Tia27
Ne smrka,ne diha težko,nima vročine sam zjutraj mal pokašlja, lepo se doji, nima težav,menim da gre za prehlad, ker je tastarejša neki kašlja, je nahodna, zato ga ne bom izpostavljala v kranjski ambulanti, kjer so razmere GROZNE!Čakaš lahko z otrokom tud po 3 ure med samimi virusi in kot mi je ena predlagala naj gremo v izolacijsko sobo, halo??Pol ure pred nami pa je npr not bil otrok z škrlatinko, pa noben ne razkužuje zagotovo ne, sem na lastne oči vidla.Sama sem v zdravstvu, vendar ne na področju pediatrije, zato sem vprašala za znake bronhitisa pri novorojenčku.Pri taprvi sem tolk paničarla pa sva jo vedno takoj k zdravniku peljala, pol smo pa v ambulanti še kaj zraven skasiral, zato da mi je pediatrinja rekla,da gre samo za prehlad, nočem napake ponovit,lp

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2006 21:13:35   
Anonimen
Tia, jz ti dam čisto prav. Mislim, da vsaka mama dobro ve, kdaj je otrok za k zdravniku. Možno je, da ima malo grlo suho od centralne kurjave?

Sem pa zadnjič mojo 9 mesečnico (en dan pred prazniki) peljala k zdravniku zaradi kašlja, vročine in smrkavosti, ter splošnega slabega počutja. Prej sem valda poklicala, pa je sestra rekla: Kaj sploh kličete? Pridite se pokazat! Pol  me je pa zdravnica skoraj nadrla (no ni me dobesedno nadrla, ampak bolj jezno povedala), da gre samo za prehlad in kaj sploh vozim "zdravega"user posted image otroka v čakalnico med bolne otroke!
Zdej pa jz ne vem, al sem jz čudna ker mislim, da je otrok ki kašlja, ima vročino (38 v ritki), se slabo počuti in smrka bolan?user posted image Naslednjič si bom ob podobnih znakih rekla: Ne bomo šli k zdravniku, saj itak nič ni. In potem bo kaj narobe, si bom pa očitala, ali pa me bodo zdravniki nadrli zakaj hudiča nisem otroka pripeljala...

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?