|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj mi svetujete...pregled ali ne
23.10.2006 14:20:01   
janapan
čez pet dni potujem za 10 dni v New York. Počutim se dobro - nič slabosti-sem pa v 8 (7 3/7)tednu nosečnosti. Sicer me sama pot ne skrbi, sekirat pa sem se začela ker imam pregled - prvi uradni- šele po vrnitvi 10.11 v desetem tednu. Pri prejšnjem pregledu v 5 6/7 je ginekologinja videla GV v velikosti 9 mm, rekla da je vse ok in tudi velikost ustreza času nosečnosti ploda ni iskala.

Ker sem neumna in namesto da bi brezskrbno uživala v nosečnosti jaz berem raznorazne forume in zasledila sem da velikost 9 mm v 6 tednu ni glih ne vem kaj..
No in sedaj me skrbi da ne bi blo kaj narobe...in me ima da bi se naročila prej na pregled.
Ampak tukaj pa sledijo moji pomisleki:
1. če grem na pregled sedaj in je vse ok - POTEM JE ITAK OK
2. če grem sedaj in ni vse ok - POTOVANJE ODPADE ALI PA SE BOM SEKIRALA DO ONEMOGLOST
3. če ne grem na pregled - bom pač šla po potovanju in bo bodisi ok ali pa ne bo ok, bom pa v nevednosti še dva tedna.........joj joj kakšneprobleme si delam

kaj bi naredile ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj mi svetujete...pregled ali ne
23.10.2006 14:26:45   
jazz
Ti kar pojdi ker je itak vse ok. Ta sekiranja od pregleda do pregleda smo itak dale vse skozi...če je rekla gin.da je v redu je pač v redu. Nič ne skrbi. Za kakšne hujše pripetljaje pa so tudi tam doktorji...pa še boljši verjetno!!!! 

Lep pozdrav! K

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2006 14:33:11   
šnucika
Se bo našla kakšna,ki bo zavijala z očmi...češ-kakšne pišejo ene....ampak,ko si user posted image  dejansko povsod vidiš strahove,dvome,vprašanja...tista,ki bo to zanikala laže!

Zato-pokliči tvojo G,da te potolaži vsaj po telefonu!
9 mm v 6. tednu ni malo....jaz sem imela v 7. tednu po UZ vidno 4 mmuser posted image ...pa je bilo vse O.K.!Imam še slikco te 4 mm pikiceuser posted image ...
Potem pa brez skrbi na pot...kot je že predhodnica napisala...povsod so zdravniki!

Srečno!

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2006 15:09:07   
ronja
Hm, Jana, mene ne bi skrbela velikost ploda, itak če ni vse ok, potem nimaš kaj naredit... Razen, da lih s težkimi kufri ne laufaš po letališču:)
Bolj bi me skrbelo to, da je to potovanje čez ocean, torej na višji višini, kjer je količina sevanja približno taka kot pri rentgenu... To so pa zanesljivi podatki, če želiš, ti  lahko zrihtam literaturo... Baje naj nosečnice ne bi preveč letale s čezoceanskimi leti med zgodnjo nosečnostjo, kasneje baje ni tak problem... Mogoče vprašaj, kaj pa vem, samo povem svoje dvome...

Če se boš odločila kljub vsemu it, pa se ne sekiraj, sprosti se, pa kak lažji ruzak mej sabo, da ne boš preveč nosila in norela sem pa tja. Bo pa itak vse v redu in se vidimo junija:)

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2006 15:17:50   
urskas
jaz bi sigurno šla na samoplačniški UZ.

Pa absolutno pazi nase!!!

LP, Urska

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2006 15:22:37   
tinaaja
9mm v 6 tednu je OK.
jaz bi probala se cim manj obremenjevat in uzivat na potovanju, pregled v 10 tednu pa je tud OK.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2006 15:28:53   
janapan
ronja, kje si pa to sevanje staknila.....za kaj takega še nisem slišala. Če bi blo to res potem bi letenja prepovedovali, kolikor jaz vem pa ne priporočajo čezoceansko letenje po 4 mesecu nosečnosti, ampak je po mojem to iz drugih razlogov...kaj pa vem...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.10.2006 15:33:56   
šnucika
Glede letenja v nosečnosti pravi Pušenjak takole...pa tudi moj G mi je to rekel:

Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   02-06-06 21:13

Spoštovani,

glede poletov v nosečnosti iz zdrqvstvenih razlogov ni omejitev, jih pa postavljajo letalske družbe same. Sam na splošno nosečnicam odsvetujem potovati v kraje, kjer ne bi želele roditi , ker poroda že po definiciji ni mogoče predvideti niti napovedati. Takšno potovanje v nosečnosti je torej samo po sebi že avantura, če vas bodo po 30. tednu sploh pustili na letalo.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2006 16:30:45   
Luskan
Tudi jaz sem tako slišala, kot pravi Pušenjak. Glede na to, da ti niti približno še nisi blizu poroda, je stvar neproblematična. Namreč, letalske družbe se izogibajo visoko nosečih potnic, ker se bojijo poroda in to je vse. Nikoli še nisem slišala, da bi bilo prisotno kakšno nevarno sevanje (!?!), v materinski šoli so celo rekli, da je potovanje z letalom pravzaprav najvarnejše tako za nosečnico kot kasneje za dojenčka. 
Pojdi v New York (si predstavljaš, kdaj boš lahko spet potovala!?! čez 100 let!), uživaj, če boš utrujena, počivaj in bodi srečka nosečka.
Poročaj, kako je bilo!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.10.2006 19:32:56   
X 500
Plod je lahko malo manjši tudi zaradi poznejše zanositve. Razlika je začetek ali konec ovulacije.
Kar pa se potovanja tiče, jaz sem šla s 7-im tednom za dva tedna v Miami. Da sem noseča sem vedela ker sem naredila test (dan pred odhodom). Prvi pregled sem imela pa pri desetem tednu. Ni bilo nobenih problemov. Paziš se da ne delaš kakšnih bedarij. Če te pa res tako skrbi, pa pokliči in vprašaj za mnenje.
lp
X

Nia naju je osrečila 26.12.2006

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2006 21:45:57   
Anonimen
janapan... ja, to je res. Na veliki višini (kar let z letalom zagotovo je), je pač več sevanja kot na Zemlji. Vseeno mislim, da se nam, občasnim potnikom ni treba obremenjevati s tem. Problemi postanejo pri pilotih in stevardesah, ki so dnevno po 10 ur na dan temu izpostavljeni. Zato naj bi praviloma stevardese v zgodnji nosečnosti prestavili na 'lokalne' lete in naj ne bi recimo letele na relaciji na Evropa-Avstralija.

Sem našla še nekaj podatkov: dovoljena letna doza' naj bi bila okoli 2000 mrem, za nosečnice pa naj ne bi presegla 200 mrem v času nosečnosti. Stevardese, ki redno letijo na daljših progah, imajo letno dozo okoli 200-500 mrem, s čemer presežejo priporočeno omejitev za nosečnice in jih zato dajo na krajše lete. Neka splošna ocena je med letom okoli 1 mrem/1000 prepotovanih milj. Še primerjava z rentgenskim slikanjem: doza pri mamogramu recimo je 70 mrem.

Skratka: dokler ne letiš v Ameriko vsak dan, sploh ni panike, kar se tiče sevanja.

(odgovor članu X 500)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2006 7:58:16   
zrak
Ti pokliči  v ambulatno in povej tvoj namen o potovanju, pa boš videla kaj ti bodo svetovali, ali da pojdi na pregled ali pa kar mirno uživaj...

Pozdravi NY... sprosti se, uživaj in ne pretiravaj...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?