|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razbiti zobki :-(
18.10.2006 22:51:34   
morskadeklica
Saj že naslov pove vseuser posted image user posted image user posted image user posted image  

Moja 19 mesečnica je danes na tleh najprej risala, potem pa jo je kar naenkrat nekaj pičilo in je začela skakat po tistih papirjih na tleh... Kaj je sledilo, je verjetno jasno. Padla je direkt na sprednje zobke in si obe zgornji enki polomila. Pri obeh zobkih manjka približno četrtinka, ni pa nobenega razbila čisto zgoraj pri dlesnih. Upam, da je tole razumljivouser posted image
Nje ne moti niti malo (je in pije tako kot zmeraj), meni je pa groznoooooouser posted image

V glavnem... Zanima me, a ima sploh kakšen smisel jo voziti k zobarju, a naj še malo počakam, če se bo kaj začelo dogajat? user posted image

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razbiti zobki :-(
18.10.2006 22:54:13   
lelaval
Če nima težav, ko je, mislim, da ni nič hudega. Pa če ni nič otečena.
Tolažiš se lahko, da so to mlečni zobki - stalne bi res bil greh, da si jih tako poškoduje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
18.10.2006 23:01:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2006 23:06:19   
morskadeklica
A pa zobar kej nardi pri tko majhnemuser posted image ? Enkrat sva že bili na prvem pregledu, pa ji je komaj usta odprlauser posted image
Matr, kr na jok mi greuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2006 7:05:27   
ivanap
Ti jo kar pelji na pregled. Če takoj pregleda zobozdravnik, poškodovane zobke premaže z neko zaščito, da potem ti zobki ne potemnijo. Po parih dneh pa je za to že prepozno.

Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2006 7:38:47   
Rožica I
Mojemu sinu je pri 13-ih mesecih v podobni situaciji, (vpričo mene-sekirala in očitala sem si še zelooo dolgo user posted image !!!), tudi padla enkica s korenino vred ven!
Tamali je že drug dan grizel jabolko. Nisva pa šla k zobozdravniku user posted image . nekateri so pravili, da bi mu morala zobek nazaj v dlesen porinit, da bi zarasel... No, jaz ga nisem hotela še dodatno mučit s takimi čudnimi poskusi, niti z zobozdravnikom. Ampak danes bi sigurno šla takoj do zobarja!!!
Je pa res, da se je vsak, ki ga je videl vpiknil v ta manjkajoči zobek user posted image ! Tako, da sem na koncu že nekaterim govorila, pa kako ne vidite, kako velik je fant, ali hiter, pameten.., ampak le tisto, kar mu manjka?!

ROŽICA

(odgovor članu ivanap)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2006 8:42:24   
Anonimen
Ja, to da se zobek, če se ga čimprej vsadi nazaj, prime, vem. Ampak to je, če se izruva s korenino vred. Svetujejo celo, da ga daš ta čas, dokler ne prideš do zobarja pod jezik, da ohrani temperaturo. Takole, ko pa ga malo manjka, pa ne vem. Daj pokliči in vprašaj, če je res tisto v premazom, da potem ne potemnijo (kar pomeni, da odmrejo).  Če je to res, potem jo res čimprej pelji. Ampak najbolje, da lepo pokličeš, razložiš, in ti bodo povedali.
Moj otrok je padel na sprednje zobe, si presekal dlesni, zobki so bili razmajani, ven pa niso pali. Smo klicali kolega, ki je zobar, pa je rekel, da nam ni treba hodit, ker itak nima kaj naredit. Zobki so se potem sami čisto poštimali.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2006 8:52:18   
mojcaziga
Pozdravljena!

Nikoli ne smeš mlečnega zoba nazaj v luknjico rinit z namenom, da bi se znova prijel (kar je možno pri stalnih), ker lahko uničiš zasnovo stalnega zoba.

Sicer pa jo pelji vseeno pokazat k zobozdravniku, da pogleda če je živec kaj poškodovan, ker ima lahko vpliv na stalnega. Dvomim, da si na morju letos opazila našga tamalega, ki je brez leve enke zgoraj in od včeraj tudi brez dvojkice. KO je bil star 2 leti je sedel v vrtcu ob mizici in ko so se ostali lovili se je eden zapletel v njegov stolček in mu ga izmakbil. Žiga pa z zobki direkt v mizico. enka je šla kar hitro ven in ni zobozdravnica niti posredovala, dvojkico pa mu je ohranila več kot dve leti, ampak zdej pa je že bila čisto majava in je šla ven, ko je ugriznil žemljico.

Zgleda hudo grdo, ampak se tolažim, da so mlečni. Še zmeraj pa me zaboli, ko se kaka pametna mamica oglasi, da bi morali za higieno bolje skrbeti, da ne bi tolk gnili zobki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp, Mojca

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2006 11:58:38   
morskadeklica
Punce hvala za odgovore! Zobarco sem klicala, je rekla, da nima nobenega smisla, da hodim, razen, če bi opazila še kakšne težave (oteklost, ali pa preoster rob zoba-da se ne bi grizla), pa zdaj ne sme jest pretrde hrane. Ni pa treba hodit, ker je zobek le odkrušen (ni pa poškodba do notranjosti) Glede premaza pa nič ni omenjalauser posted image  

Mojcaziga - pri tvojmu zigatu pa ni blo časa, da bi opazovala zobke, je preveč čvekaluser posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

imena dvojčkov
carmencita

kakšna imena bi dali enojajčnim dvojčkom?

oba kratka imena (57%)

oba dolga imena (7%)

različno dolga imena (14%)

razdružena imena (Ana Mari (3%)

izmišljena imena (1%)

vseeno (18%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!