|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lazanja
18.10.2006 14:55:25   
Anonimen
Ze par dni se mi lusta lazanje in jutri se jo imam namen naredit.

Delte svoje recepte in skrivnosti za lazanje z mano user posted image ......Zaenkrat imam samo tiste testenine,pa se to ne vem a jih skuham prej al ne??

user posted image lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lazanja
18.10.2006 15:01:50   
dskubin
Jaz naredim približno (kaj odvzamem, kaj dodam, odvisno od okusa in napoljnjenosti hladilnika) tako:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=mesnejedi&ID=1660

s tem, da imam vedno uno testo od Barille, ki ga ni treba kuhat. Aja, pa včasih naredim zelenjavno, s špinačo in skuto ali pa z bučkami (al pa, če se mi prou lušta kombinirano, mesno-zelenjavno).

< Sporočilo je popravil dskubin -- 18.10.2006 15:02:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2006 15:57:55   
lelaval
Mi smo jo ravno včeraj imeli za kosilo. Moj user posted image  naredi tako NJAMIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2006 16:09:13   
Anonimen
Jaz pa na olju prepražim meso, dodam začimbe za lazanjo iz vrečke, in vodo ter mleko kakor piše na začimbah recept in kuham. Dodam tudi še malo svojih začimb da je bolj močan okus.
V namaščen pekač dam bešamel, čez testenine(jih ne kuham) in nato maso(meso) pa spet testenine pa.......zaključim z maso in naribanim sirom.
Pol pa sam še v pečico in....
Njami....

Pa ful simpl!

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2006 18:11:20   
Geja
jaz pa jo pripravim takole;

na olivnem olju prepražim čebulo, dodam mleto mešano meso, posolim, narezan korenček in na koncu še 1 piksno pelatov, začimbe: peteršilj, poper, origano, bazilika.. kar pač imam pri roki...

Testenine uporabljam izključno od barile, jih vržem v krop kateremu sem dodala malo olja, da se ne sprijemo.. aja polagam pa jih po eno in po eno notri in sicer za samo dobro minutko...

Bešamel: margarino stopiš, dodaš oastro moko, in mleko in vreš na ognju da se zgosti.. jaz dam zelo veliko mleka...

vzamem pomaščen pekač in naložim plast lističev (ko jih vzamem iz vrele vode jih speram pod mrzlo vodo), premažem z bešamelom, dodam meso in tako naprej spet ponovim...

pečem pa v pečici na 200C, kok časa pa res ne vem..pogledam in ko vidim da je ta prava barva gremo jest..

pa dober tek,
Geja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2006 18:14:57   
lojzika
Jst isto kot karin naredim s pomočjo magi vrečke in ne kuham predhodno lazanj

(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2006 22:16:50   
daria78
Meni je najboljša lazanja taka, da namesto testenin spečem slane palačinke in jih potem nadevam običajno kot opisujete. Po okusu pač. Parmezan pač ne sme majkati!
Za prste obliznit, vam povem!  user posted image

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2006 9:13:18   
Anonimen
Mmmmmm,mi jih imamo tudi zeloo radi.Naredim jih pa takole,no ja podobno,kot druge,ampak vsaka kuharca ima še kakšen dodaten način.
Najprej zmiksam malo čebule,korenček,in strok česna,vse to
nato popražim na olju.Nto dodam še na majhne koščke narezano kraško panceto.Na vse to vržem mleto meso.ki
ga začinim z knorr kocko,ščepcem čevapa in posolim po okusu.
Ko je meso popraženo zalijem z POmijem,pokuham.
Pekaš pomažem z margarino,položim prvoplast lazanj-brez predhodnega kuhanja.Na to plast stresem del narejene mase,pokrijem z bešamelom,
ter z lističi sira,nato naprej plast po plast.Ko zaključim po vrhu,preden
dam pečt polijem bešamel in v pečico.

(odgovor članu daria78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2006 16:57:33   
Anonimen
Prste so si oblizovali vceraj.Se sama sem bial presenecena kako dobro je izpadlouser posted image user posted image ...Sem si tudi na kulinariki pogledala par receptov in potem naredila svoj mixuser posted image . Preprazla cebulo,cesen,meso.Dodala zacimbe iz vrecke za lazanjo+baziliko+origano+vegeto+mercator paradiznikovo kaso-cel tetrapak....+kislo smetano+mleko...to malo prekuhala cirka 10min.Pekac namazala z margarino,omaka+surovo testo ( v hoferu kupla,500g za 190sit)+omaka.....To sem dala v pecico za 20min,potem vzela ven in gor polila-namazala mesungo kisle smetane-nariban sir-1jajce-malo popra in dala nazaj v pecico za ene 20min....

V glavnem fajn je ratalouser posted imageuser posted image pravi,da bi zdaj vsak teden to jedeluser posted image ...

Hvala vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.10.2006 11:59:53   
Afnica
Jaz tudi precej podobno delam. Ampak vedno dam sredno plast, plast sira. Vedno uporabljam barillo. Testenine tudi malo skuham. Za zgornjo plast pa še nikjer nisem zasledila, da bi jo kdo delal takole:

*zmešam jajček, kislo smetano, riban sir- gaudo in parmezan!!!

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2006 22:43:57   
LeGourmet
Bolonjska ali špinačna?

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.11.2006 22:55:11   
Bubamaraa
Pravijo, da je ta recept najboljši...In tudi sama kuham po tem receptu in je res super.......

MESNA LAZANJA 

KOLIČINE 

Nadev:   ½ škatle testa za lazanjo (barilla) 60 dag mletega mesa olje 1 čebula ena mala konzerva pelatov 1 dl juhe vegeta, poper, bazilika, sol   

Bešamel:   6 dag masla 4 dag moke 4 dl mleka 1 lonček kisle smetane 1 jajce 3-4 stroki česna muškatni orešček, sol

Priprava nadeva:   Na olju zarumenimo seseklano čebulo, dodamo meso in ga dobro prepražimo. Solimo, prilijemo malo juhe in pokrito dušimo 15 minut. Prilijemo še pelate, začinimo in naj dobro prevre.

Priprava bešamela:   V posodi razpustimo maslo, ga razmešamo z moko in zalijemo zhladnim mlekom. Omaka naj vre cca 4 minute. Nato jo solimo, zamešamo kislosmetano, muškatrni orešček, in česen. Ko se malo ohladi primešamo še jajce. 

Pripravimo pekač z visokimi stranicami in ga pokapamo z oljem. Začnemo z bešamelo, damo testo, nato bešamel, meso in nariban sir. Tako nadaljujemo; testo-bešamel-meso-sir..... zadnja plast je testo, ki ga prelijemo z bešamelom in naribanim sirom.....  

DOBER TEK

< Sporočilo je popravil Romana25 -- 20.11.2006 22:57:16 >

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu LeGourmet)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2006 11:06:29   
meta22
LeGourme a nam izdađ recept za đpinačno lazanjo!? proooosim!!!

lp
meta

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2006 14:58:10   
Barbs
Romana26user posted image  - sigurno si od mene prepisala - ta recept je najboljšiuser posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.11.2006 19:15:19   
Strawberrie Cherrie
Hm, jaz naredim zelo rahle palačinke (tko samo z 2jajčkama za 30palačink in zlo malo moke) in jih uporabljam namesto testenin za lazanjo - mi je tako ful bolj dobro; ostalo pa enako, kot pa je napisala Romana26...
Včasih še dodam kakšno plast zelenjave....

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.12.2006 19:39:12   
Pobalami
Najboljši recept je na škatli od Barille - rumene barve.

Jaz jo delam po občutku. 30-40 dag mesa prepražiš na čebuli, začiniš, daš notri na fino nariban majhen korenček in 1 l pasiranga paradajza (un v flaši). Kuham eno uro. Dodam še čili od kotanyi, ker mi lepo diši.

naredim bešamel: maslo, moka, sol.  L. naredim pa iz testenin za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati.

Včasih dodam še na tanko narezano bučko.

Med plasti dam še nariban sit in seveda na vrhu.

Aja še to. Tolk veliko paradajza dam zato, ker so te testenine suhe in tekočino vpijejo. Če delate iz testenin, ki jih je treba skuhati je potrebno manj paradajza, da ne boste župce dobil.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?