Rožica*
|
Romana25 saj te razumem in vem za nov zakon, malo bolj mirno kri.. Sem le hotela dodati, da se ne strinjam čisto s Kernesino razlago. Pač sem povedala svoje mnenje. Mislim da na koncu sporočila tudi piše, da se nanaša na njen odgovor. A ne? IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa On lepo sedi doma, vleče 100 jurjev od države, s katerimi plačuje kredit in najemnino, istočasno pa dela preko Študentskega servisa in študira. Hotela sem povedati da ISTOČASNO TUDI DO SEDAJ NISI MOGEL KORISTITI DVEH STATUSOV Po sedajšnjem zakonu pa bi moral gospodič Janez po izgubi zaposlitve izbirati med prijavo na RZZ in nadomestilom ter med študijem in delom preko Študentskega servisa. In če prav razumem to spodnjo trditev se naj bi tudi po novem zakonu moral odločiti ali boš iskalec zaposlitve ali študent. Res pa je da si ga sama še nieme prebrala in ga še nisem naštudirala. Sem le dodala svoje izkušnje. Vem da po novem zakonu izredni študentje ne morejo biti vpisani na zavodu za zaposlovanje, ker vsaj po mojem mnenju država želi rešiti ta poroblem in podpiranje tako rekoč "rednih izrednih študentov", ki so tu le zaradi socialne podpore in dejansko ne izpolnjujejo pogojev, ki so potrebni za vpis v register brezposelnih.... (npr. Starši jim plačujejo šolnino, pomagajo pri stroških stanovanja,...) Tako je pač po teh bedastih zakonih, kruto vendar resnično. In žal mi je da je tako. Ob enem pa me je tudi strah kaj bo potem z nami, ki resno živimo od te podpore si prizadevamo najti službo ob enem pa še študiramo, in s tem boljšamo svoj socilani standard v prihdnjisti, in nismo na zavodu le zato, da imamo malo večji bužet. Nikakor ne mislim s tem nič osebnega in se mi zdijo ti novi zakoni NORI ! In se bom raje vzdržala dodatnih komentarjev, kam ti politiki peljejo našo državo.... Višajo mejo za pokoj, večji davki, nižji dohodki, manjše podpore,.... bla, bla, bla,... In ne nisem z leti zaščitena imam le srečo, da sem se v zadnjem letu študija vpisala v evidenco iskalcev, ker sem imela možnost zaposlitve na delovnem mesu, ki sem ga 3 leta oravljala preko študent. servisa. Po domače povedano so me nat*** in na to mesto preko st. servisa zaposlili eno od hčerk nadrejenih,.... Res pa je, da imam opravljene vse študijske obveznosti, da sem v bistvu v stadiju absolventa in da so me najprej šokirali na fakulteti, da se ne bom mogla več vpisati, ker da nimam statusa študenta in da evidenčnega vpisa ne bo... zdaj pa še na zavodu da nisem brezposelna, ker da sem po njihovem mnenju študent... No kot sem že rekla vpisana sem kot študent brez statusa študenta. In upam da bom čimprej diplomirala. Je pa skrajni čes, da se odločijo kaj smo če nismo nič od tega in iz tega razloga sem še vpisana na zavodu, ker se bo svetovalka še pozanimala kako v takšnem primeru. Svoje izkušnje sem napisala le zato, ker je mogoče kdo v tej lepi Slovenji v podobni situaciji in bi mogoče imel kakšno izkušnjo/podatek več, predvsem da se pomerim in neham čakat, kdaj me bodo poklicali na razgovor na to temo. Vdsekakor pa upam in držim pesti za čimboljšo rešitev vseh, ki ste/smo se znašle v podobni situaciji. Lp.
|