|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ocetovstvo-pomoc
15.10.2006 21:24:18   
rose22
No jaz sem zadnjic dobila vabilo za podpis ocetovstva na socialni.Glede na to da se z bivsim ne razumeva(beri tezi sto na uro in men preprosto tega ni treba prenasat),predvidevam,da se vabilu ne bo odzval.Jasno mi je da dobim najprej samo jaz vabilo,ce se ne udelezi ga dobi naslednjic tudi on in ce se takrat ne udelezi gre vsa stvar na sodisce.Ni pa mi jasno kaksen je potem postopek na sodiscu,kjer je potrebno dokazovati ocetovstvo.

Kerensa ce beres prosim pomoc,ker vidim da ful obvladas te pravne zadeve

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ocetovstvo-pomoc
15.10.2006 21:32:13   
total
Če boš zahtevala preživnino,bosta itak mogla oba na sodišče.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2006 22:29:22   
Anonimen
En drek obvladam, ker so tudi mene 10 mesecev zaje*avali na sodišču za tole. user posted image user posted image user posted image  No, ampak zdaj je na srečo rešeno.
Kako je na CSD, nimam pojma, ker sem imela jaz drugačno situacijo. Jaz sem morala iti v tožbo za izpodbijanje očetovstva, kajti s Kamikazo sva rodila, še preden sem bila jaz uradno ločena. In kot očeta so potem vpisali mojega bivšega moža, meni se je pa zaradi tega kar zmeglilo pred očmi. user posted image
Če očetovstva ne bo prišel podpisat na socialno, ti ne bo preostalo drugega kot to, da vložiš tožbo za ugotavljanje očetovstva. V njej tudi navedeš, koga smatraš za očeta otroka. In tega bodo potem povabili. Odvisno je sicer od sodnika, ampak vabilo mu pošljejo največ trikrat (pri meni je bilo zaradi slabih izkušenj z bivšim samo enkrat). Če ga tretjič ni, se odloči tebi v korist. Napišejo, da je on oče.
Za preživnino moraš dati pa posebej. Še ena tožba. Ki se pa lahko vleče veliko bolj kakor ta za očetovstvo, če bo tip spet nagajal. In če nima nič, moraš potem še na Jamstveni sklad. Skratka, živa bedarija in birokracija, da znoriš.
Če bi morala iti jaz kdaj ćez kaj takega z moškim, kateremu ne bi mogla reči, da je oče, ampak samo semenodajalec, sploh ne bi priznala, da je on otrokov oče. Črtica v rojstni list, pa basta. Bolje, da je otrok brez očeta, kakor pa da mu je oče gnoj. Pa naj gre nekam še tistih par jurjev preživnine in karkoli spada zraven. In ker on ne bi bil priznan kot oče, tudi ne bi imel pravice do stikov, saj bi bil obravnavan kot tujec.
Potem se pa dajmo.

(odgovor članu rose22)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2006 0:41:36   
rose22
Ja pa sploh lahko naredis tako da navedes da nima oceta?Ker kolikor sem slisala brez tega ne mores dokumentov za otroka dobit.In verjemi da bi raje bila brez prezivnine pa da nima on nobene veze z otrokom,ker bo itaq cel zivljenje sam tezil.Kako je pa na CSD glede obiskov ce recem da za moje pojme uziva prevec alkota.Ima namrec po nosu ze popokane zilice.In vem da je to prvi znak alkoholizma.

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2006 1:02:51   
Anonimen
Alergični so na alkohol. Poudari to in zahtevaj stike v tvoji prisotnosti.

(odgovor članu rose22)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2006 17:17:18   
mama54
Ali boš urejala očetovstvo za otroka ali ne, je izključno tvoja odločitev in ne vpliva na druge pravice. Torej lahko uveljavljaš otroški dodatek in denarno socialno pomoč , seveda če izpolnjuješ pogoje (npr. če si brezposelna in brez lastnih sredstev za preživljanje). Edino kar je,nemoreš uveljavljati preživnine iz sklada.Na CSD podaš izjavo,da je oče neznan.Te bodo precej gnjavile,da poveš,ti pa vztrajaj,da je neznan.Pač enkratna avantura z neznancem.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 16.10.2006 17:18:58 >

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2006 18:13:09   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: rose22

Ja pa sploh lahko naredis tako da navedes da nima oceta?Ker kolikor sem slisala brez tega ne mores dokumentov za otroka dobit.

Seveda se da, kako da ne! Rečeš, da si na Havajih imela eno afero z enim no name domorodcem - in kaj zdaj? Naj ga oni poiščejo, če hočejo, ti pač nimaš pojma kdo je bil - blo pa je fajnuser posted image

Zdaj pa resno - zgornja zgodbica je sicer malo za hec, prav lahko pa bi bila resnična in verjetno hodi po svetu kar nekaj otrok, ki so bili spočeti na veselih uricah z neznanimi ljubimci.

Moja prijateljica oz. njen sin nima očeta (v dokumentu pod točko oče je ---), pa prijateljica prav dobro ve, kdo je oče. Ampak ker tip ni od trenutka, ko je zvedel, da bo oče, pokazal niti najmanjšega zanimanja več ne zanjo ne za otroka, se je prijateljica odločila, da mu ne bo težila. Brez veze. Njena terija je bila, da če tip dvomi v očetovstvo in se za otroka ne zanima v njegovih prvih letih življenja, potem se mu sploh nikoli ni treba. Ni si želela, da bi se tip npr. čez ene 15 let spomnil, da ima nekje enega sina, in bi se prikazal na vratih in zahteval kakšne pravice. Sploh pa, ker je tip itak en luzer, narkič, pijanec, kar neki.

In prijateljica ima ljubi mir.

Aja, na CSD so ji ful težili, da ne bo mogla urejati socialne, pa otr. dodatka, pa ne vem kaj še vse, ker otrok nima očeta, ampak ona se ni dala. Se pa ne spomnim, a je povedala podobno zgodbico, kot je zgoraj na pisana ali kaj drugega. Skratka, malo so ji težili, ampak če očeta ni ga pa NI in pika!!!!

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2006 20:03:17   
soncek&luna
jaz imam tudi trenutno na roj.listu... oce neznan... se urejava to zadevo sama...

iz CSD so mi takoj po rojstvu poslali vabilo za ureditev ocetovstva. pa sem jih lepo poklicala, jim povedala, da bova to sama urejala, brez njihove pomoci in so mi dali mir.

otroski dodatek sem dobila brez problemov pac zraven prilozis kopijo roj. lista pa tudi dokumente dobis  brez problema.

sem se pa na zacetku pozanimala na CSD kako to poteka... 3x posljejo vabilo, potem pa vlozis tozbo na sodisce, kjer moras dokazovat, da bi on naj bil oce otroka (razne price, da sta bila res v vezi... sicer mi ni cist jasn kako to dokazujes) in potem se sodnik, ce smatra, da je premalo dokazov, lahko odloci in doloci opravljanje testa DNK.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.10.2006 8:30:45   
rose22
In kdo potem placa DNK test,jaz k tozim al tozena stranka?
Sem pa sicer razmisljala da bom naredila tako.Ce se ne bo odzval na vabila iz socialne bo pac na rojstnem listu brez oceta.Ampak sranje je ce on potem mene tozi.Komplicirano je tole vse skupaj,ker nikoli ne ves a bos naredil prav ali ne.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.10.2006 11:47:20   
mama54
Preberi si RAZMERJE MED STARŠI IN OTROCI

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/zzzdr_upb.pdf

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2006 11:55:31   
mama54
Je tako,da če ti sedaj ne poveš na CSD kdo je oče,oni nemorejo nikogar klicat.Oče otroka pa lahko gre sam na CSD ali občino,da izjavo,da je on oče.Pokličejo tebe,če se s tem strinjaš.Brez tvoje privolitve ne more nič.Če se strinjaš se oče vpiše v rojstni list,če se ne strinjaš pa ima oče pravico do otrokovega petega leta,da te toži.In takrat se ugotavlja z testi.Plačnik je tisti ki toži(oče),ker pa tožbo dobi,ker je oče,mu te stroške moreš ti povrnit.

------------------------------------
Sem pa sicer razmisljala da bom naredila tako.Ce se ne bo odzval na vabila iz socialne bo pac na rojstnem listu brez oceta

----------------------------------------------------------
V tem primeru,da je na CSD oče znan in se ne javi na njihova vabila,gre tožba na sodišče.In tukaj ti tožiš.Začetni stroški so tvoji.Od situacije je odvisno kako se bo razvijala.Na koncu ti on more povrniti stroške.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 17.10.2006 12:00:51 >

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.10.2006 11:57:43   
soncek&luna
mama54, meni so na CSD rekli, da ima oce leto dni casa za tozbo... mama pa 3 leta ... potem pravica zapade

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.10.2006 12:06:42   
rose22
Saj v tem je pol tud problem ce bi slo vse skupaj na sodisce in bi mi mogel stroske vrnit,mi jih itaq ne bo ker nikjer ne dela in ocitno se dolgo ne misli.Kaj pa v tem primeru?

Neposredna povezava do sporočila: 13
17.10.2006 12:08:18   
mama54
Meja je 5 let.Bom pogledala in ti javim uradni zaznamek.Sigurno-5 let.

Neposredna povezava do sporočila: 14
17.10.2006 12:10:36   
mama54
Sonček,preberi si 90 člen zakona.

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/zzzdr_upb.pdf

Neposredna povezava do sporočila: 15
17.10.2006 12:15:29   
mama54
Saj v tem je pol tud problem ce bi slo vse skupaj na sodisce in bi mi mogel stroske vrnit,mi jih itaq ne bo ker nikjer ne dela in ocitno se dolgo ne misli.Kaj pa v tem primeru?
IZVIRNO SPOROČILO: rose22

Vidiš,tukaj so potem problemi.Denar.Zakaj misliš,da dosti mamic ne da vpisati očeta.Določijo preživnino,oče ne plačuje,mama hodi od CSD,sodišča in izgublja živce.Če veš,da od njega ni resnosti(to najboljše veš sama)se odločiš kakor misliš,da je najbolj prav.Odločitev je vsekakor tvoja.

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.10.2006 12:27:02   
nejcko
Rose,
preden se spustiš v kakršnekoli tožbe in sprehajanja od Poncija do Pilata, kar te bo BTW stalo mnogo živcev, časa, energije - posledice bo čutil tudi otrok; denarja, samospoštovanja itd. itd., si odgovori na naslednja vprašanja:

- Ali je tvoj bivši pripravljen ta hip priznati očetovstvo oz. se za otroka zanima?
- Ali se tvoj bivši od vsega začetka strinja z dejstvom, da otrok sploh JE ?
- Ali je tvoj bivši pripravljen prevzeti tako finančno kot vzgojno odgovornost do otroka?

- Zakaj si ti sploh želiš, da bi bil oče vpisan v roj. list otroka? Naštej pet + in pet -, če je oče vpisan oz. ni vpisan.
- Kaj ti osebno pričakuješ oz. si želiš od svojega bivšega kot očeta?
- Kaj ti resnično veš oz. lahko realno pričakuješ od svojega bivšega?

Ko si boš odgovorila na vsa ta vprašanja, ti bo vse jasno. Ker tvoje zgodbe ne poznam najbolje, nimam pojma, kaj tvoj bivši sploh hoče - a hoče ali noče biti očeuser posted image . Kolikor se jaz spomnim tvoje zgodbe, naj bi bil proti? In ker si se ti potem pravzaprav mimo njegove volje odločila, da otroka rodiš, se mi zdi brez veze tipa zdaj v nekaj siliti. Pravzaprav se mi ne zdi niti fer (pa ne me narobe razumeti).

Torej, tipa lepo vprašaj: Dete je rojeno - želiš ali ne želiš biti njen oče? Imaš samo eno možnost, odloči se zdaj!
Razloži mu še, kaj prinaša ena in druga odločitev in mirna bosna. Če bo cincal, naj cinca. Itak da če te bo čez pet let tožil za očetovstvo, recimo, bo moral plačati tudi vso preživnino za nazaj. Ti le skrbno shranjuj vse, kar bi ti nekoč usplelo koristiti pri dokazovanju, da se za otroka 5 let ni zanimal.

Srečno.

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.10.2006 12:38:37   
mama54
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.10.2006 8:07:19   
soncek&luna
rose, nejcko ti je zelo lepo napisala.... jaz bi ga v tvojem primeru poslala nekam... sploh ni vreden, da je oce tvojemu otrocku... ce imas moznost, se se preseli, da ne bo nic vedel o vaju...

srecno user posted image

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.10.2006 10:43:21   
rose22
Glede na to da imam danes na CSD za podpis ocetovstva mi je vceraj zvecer napisal sms da ga ne bo ker more fajn premislt v kaj se spusca,ker so to za njega odgovorne stvari in zahtevne in na kaksen nacin naj bi po nase odigral svojo vlogo ki je sploh ni.

Mislim odgovornost pa taka da na dogovorjen sestanek na CSD ne prides.

Neposredna povezava do sporočila: 20
18.10.2006 15:40:40   
Tasika
Samo še pogled na zadevo iz strani otroka, katerega 'semenodajalec' je bil vpisan v rojstni list.

Z mamo sta se dogovorila zapreživnino prvič pri mojih 8 letih. Jo je pa jo ni plačeval. Kakor se mu je luštalo. Pa se je matrala in enkrat celo bila na sodišču, gospod so pa lepo službo zamenjali, pa je spet preklo kako leto preden ga je našla. Potem sem se pa sama pri 19 odločila da ga jaz tožim. Pa je spet nekaj mencal, v glavnem efekta nobenega. Mi je vedno razlagal 'Veš, če 2 nista za skupaj ne moreš nič'.

Povzetek zgodbe, bilo bi boljše, če bi bila na rojstnem listu --- namesto njegovega imena. Bi mami in meni prihranili mnogo živcev.  

Če misliš, da ne bo oče (v polnem pomenu besede) vajinemu otroku, naj ostane neznan. Bolše za vse.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?