|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obrat ploda v zadnjih 14-ih dnevih
15.10.2006 5:22:23   
sami_y
Kolko vas je tukaj, ki imate plod v medenični vstavi? Jaz imam rok 27.10. in se mi zdi, da se nekaj obrača. Skozi je bil na desni strani, danes pa me je sredi noči začel povkat po levi. Kake so možnosti, da se obrne na glavico, pa da ne čutiš? Ful me zanima, al je samo stran menjal ali je šel z glavo dol...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obrat ploda v zadnjih 14-ih dnevih
15.10.2006 7:50:04   
tasha23
Jutro, ne bi te rada razočarala vendar se v teh teni obrača samo okoli svoje osi (tako je bilo meni razloženo) edina možnost je, da poskusijo zunanji obrat... Želim ti čimveč sreče in čimmanj boleči porod. SREČNO - saj bo prav kmaluuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2006 9:37:04   
sami_y
Tasha23 hvala ti za odgovor.
Ja, meni je moj G rekel, da se verjetno ne bo obrnil, danes ponoči pa se je vseeno nekaj zgodilo. Prej sem ga točno čutla na desni strani, zdaj pa je trebuh povsod zapolnjen, tak da ne morem več rečt kje leži... Mi pa od danes zjutraj tak pritiska navzdol, da komaj hodim. Zgleda, da bo res kmalu...

Pa tudi tebi dosti sreče in čim hitrejši porod - vidim, da sma na približno istem datumu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2006 10:52:22   
Pingvinčica
Sama sicer nisem imela takšnih izkušenj, so mi delali zunanji obrat, ampak mi je pa moja ginekologinja rekla, da so njej delali ZO, pa ni uspel, mali se je pa potem dan predno je rodila sam obrnil v pravilni položaj.

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2006 17:07:13   
Bonnie_RR
Jaz sem imela malega v medenični vstavi. Šla sem tud na zunanji obrat, vendar ni bil uspešen. Rodila sem s CR.

Jaz sem takrat točno vedela kako je obrnjen, kje ima glavo, roko, nogo... Enkrat ga je nekaj prijelo in se je strašno pretegoval in telovadil (sej je bil že nasploh zelo živahen, ampak takrat sem pa še posebej čutila vsak premik). Pa je bila glava še vedno zgoraj, ritka pa spodaj.user posted image
Ne vem, po mojem bi mogla fejst čutit, če bi se ti res obrnil...

Brez skrbi, vse bo dobro...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2006 3:40:38   
sami_y
jaz sem tudi vedla do sobote kje točno ma kaj, ponoči je mrdal, zdaj pa ne vem več. Je  pa celo nosečnost bolj miren, 10 gibov naštejem vedno bolj zvečer, sicer zadnje dni bolj miga. Komaj čakam, da bo torek, da  vidim, kaj bo UZ pokazal. Drugače pa na ZO mene ne bodo dali, so mi takoj predlagali CR.

lp

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2006 7:57:53   
MAM05
Drugače pa na ZO mene ne bodo dali, so mi takoj predlagali CR.

V kateri porodnišnici pa so tako prijazni, da so ti takoj predlagali cr?
Jaz sem imela isti primer lani, (ljubljanska porodnišnica) in veš čez kaj sem vse morala iti, ker sem rekla, da ne grem roditi, ker je bila moja pikica v medenični vstavi. Najprej so mi povedali, kaj se ji lahko vse zgodi ampak, da se pa meni to ne bo zgodilo in še to mi je rekla g., da ima občutek, da se bom jaz full dobr in hitro odpirala.HALO????Ona ima občutek, najprej pa mi pove, kaj se ji lahko narediuser posted image Ta je samo nadomeščala mojega g, ker če bi bila moja osebna g., to sigurno ne bi bila več.
V glavnem jaz sem si izborila CR, in ker je imela pikica glavo večjo od trebuščka je sploh ne bi mogla roditi. Lahko si srečna, da so ti takoj predlagali cr in kar izkoristi to priložnost, saj bolečine hitro minejo pa še lajšajo ti jih, kar pri rojevanju verjetno ni možno. Srečno! 

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2006 8:36:04   
sami_y
To bi bla Mariborska porodnišnica.
Je blo pa tak, da sem imela zadnji UZ pri svojem G v 25. tednu (morfologija), takrat je bila glavična vstava, od takrat dalje pa več UZ-jev nisem imela. Ko sem pa začela šteti gibe in jih, to je bilo pred dobrim tednom, nisem imela 2x po 10, sem šla v bolnico, kjer so mi naredili CTG-bila je ravno nedelja. G mi je potem nardil še UZ, mi je rekel, da bo še pretoke pogledal, in takrat je ugotovil, da mali sedi v medenici. Drugače pa je bil ta G ful vredu, proti mojemu G. Rekel je takoj, da pri prvorodkah ne delajo ZO in mi je rekel, da naj mi na naslednjem CTG-ju pri mojem G ta naredi še UZ in če bo še vedno sedel, mi bodo dali datum za CR - ker baje nima smisla se matrat user posted image

(odgovor članu MAM05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2006 22:31:05   
Luskan
Moj tamali je tudi bil v medenični vstavi. G mi je predlagala ZO (sem prvorodka), pa nisem želela, ker bi lahko prišlo tudi do sprožitve poroda pa še neke druge pomisleke sem imela. Na UZ v 38. tednu sem bila prepričana, da še vedno čutim glavo zgoraj, tudi G je rekla, da je to verjetno to, pa je UZ pokazal, da je mali obrnjen prav, z glavo navzdol. Obrnil se je sam, pa ne bi mogla reči, da sem karkoli čutila. Upam, da se bo tebi zgodilo isto.

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2006 8:18:31   
sami_y
No, jaz sem imela UZ v 38 t 4/7 in je bila glavica še vedno zgoraj, rita pa spodaj, tak da grem v ponedeljek v bolnico na sprejem, v torek 24.10 pa mi bodo delali CR. Čutim pa brce odspodaj, tak kot sem jih vedno, tak da obrno se po moje ni, se mi je pa trebuh ful poveso in me vse bolj dol pritiska.
Me pa zanima, kaj v mojem primeru bodo v bolnici pred CR še edkrat delali UZ ali ne?

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2006 16:33:36   
crci06
sami_y.... kako se tvoja zgodba konča?
Se je dete samo obrnilo?

Jaz moram tudi še ugotoviti, kako v Kranju pristopajo k temu...

BTW: kdo pa ti dela ZO: tvoj G ali v porodnišnici? jaz namreč ne želim, da moja G sploh kaj pipa... V tem primeru si bom kar pripravila nek stavek, da želim v KR....

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?