Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 14.10.2006 18:13:09
|
|
|
|
Maxica
|
Meni se je to tudi pojavilo par tednov nazaj. Tak pekoč, zategnjen občutek pod rebri, no, sicer samo na levi strani. Sem vprašala ginekologa, pa je rekel, da je to pretegnjena mišica, da je sedaj že vse toliko pretegnjeno in da je to čisto normalno. Nima pa nobene zveze z maternico ali pa da bi otrok kam tiščal. Nič, bo treba še malo potrpeti, nimamo kaj.
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 14.10.2006 20:55:30
|
|
|
|
Enchantress
|
tudi jaz sem cutila enako/podobno kot ti. Ne se sekirat zaradi tega, je res da je malce nadležno, ampak se poskusi cimman obremenjevat s tem. Meni se je to dogajalo zato ker mi je pikica mocno z ritko pritiskala gor in takrat je pač tak občutek Je čist normalno, jaz sem pa kar zganjala neko paniko ( kaj čmo, če pa smo prvič in nas vse spremembe tako vznemirijo, hehe). Lepo nosečnost naprej!!!
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 11:14:59
|
|
|
|
krfjolca
|
Sem ugotovila, da se izboljša, če ležem. Najhuje je v sedečem položaju, sploh pred računalnikom ...
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 11:32:16
|
|
|
|
tadejat
|
"Na kratko, vsi zdravniki bi morali vedeti, da je eden od glavnih znakov sindroma HELLP bolečina v zgornjem desnem kvadrantu (pod rebri). Zdravniki, ki pregledujejo nosečnice v primarnem ali sekundarnem zdravstvu, bi morali imeti nizek prag za odločitev o laboratorijskih preiskavah: krvni sliki, analizi urina in jetrnih testih, tudi če so težave bolnic nespecifične. Kadar obstaja najmanjši sum na sindrom HELLP, mora zdravnik pogledati razmaz periferne krvi. Na koncu pa, pri vseh nosečnicah so potrebne redne, zanesljive kontrole krvnega tlaka. Krvni tlak 140/90, ki je za večino nenosečih žensk normalen, je lahko v nosečnosti znak resne bolezni. " malo več si lahko prebereš tu http://www.mf.uni-lj.si/jama/jama99-1/html/hellp.html Samo ne se preveč ustrašit. Tadeja PS Če ti bo šlo pa na bruhanje potem pa čim prej k zdravniku
|
|
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 12:06:44
|
|
|
|
krfjolca
|
No hvala Ne, ni to. V tem primeru bolečina ne bi ponehala ob spremembi položaja. Krvni tlak imam kvečjemu prenizek, običajno pa zgornjega okrog 100. So me pa prejšnji teden v porodnišnici pregledali od A do Ž, tako da bi verjetno bili pozorni na kake možne znake.
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 15:56:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Krfjolca, pri meji je bilo to kot nekakšen krč. Se je pa stopnjevalo, ja. Nazdnje sem skoraj lahko samo še ležala na levem boku, da je bil tuisti predel čimbolj raztegnjen. Je pa zanimivo, da me še sedaj pogosto zagrabi krč točno tja. Ko sem G vprašala o tem, je itak rekel samo hm, tako kot za vse drugo.
|
|
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 16:34:49
|
|
|
|
činka
|
Tud jaz mam isto. Posebno če ležim na boku, enako zategnjen občutek, občasno mal mravljinčasto. Od g. sem dobila napotnico za laboratorijske preiskave krvi, je blo vse ok. Drgač pa nisem dobila odgovora, kaj bi to loh povzročilo. Mogoče pa res raztegnjena mišica?!
|
|
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 17:15:24
|
|
|
|
Anonimen
|
V Pušenjakovi knjigi "Nosečnost od tedna do tedna" piše za 24. teden, da je med drugim znaki treba biti pozoren tudi na, citiram: ostra bolečina v trebuhu, poesbej pod desnim rebrnim lokom. Piše, da pokličite svojega ginekologa, ker gre lahko za znak prezgodnjega poroda.
|
|
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 17:49:11
|
|
|
|
Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca Sem ugotovila, da se izboljša, če ležem. Najhuje je v sedečem položaju, sploh pred računalnikom ... Ja, pri meni je isto. Najhuje je, če dlje časa sedim, tiščim v bistvu sama vase. Takrat je najhuje. Če ležim, ni panike.
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 17:50:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem zadnji dan, preden sem šla na porodniško, v stoje tipkala.
|
|
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 18:18:25
|
|
|
|
krfjolca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Krfjolca, pri meji je bilo to kot nekakšen krč. Se je pa stopnjevalo, ja. Nazdnje sem skoraj lahko samo še ležala na levem boku, da je bil tuisti predel čimbolj raztegnjen. Je pa zanimivo, da me še sedaj pogosto zagrabi krč točno tja. Ko sem G vprašala o tem, je itak rekel samo hm, tako kot za vse drugo. Mislim, da imava istega ginekologa Je znan po tem, da govori bolj sam s sabo. Če pa že kaj vprašaš, ga pa komaj razumeš/slišiš ... Sestra na oddelku je zadnjič komentirala, da ga moram kar vprašat, če me kaj zanima. Je rekla: "Saj ne grize, no, če pa že, pa ne fejst ..." hothien, bolečina sploh ni ostra. Gre bolj za neprijetno tiščanje, če pa dalj časa vztrajam v položaju, pa nekak pekoč občutek. No ja, še dober mesec.
|
|
RE: pekoča bolečina pod rebri 15.10.2006 21:19:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Jz sem imela čisto enake težave, na levi strani. In še danes, ko je mala stara 9m, imam po dolgem sedenju občutek, da me zateguje pod rebri.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?