|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaraščen jeziček
14.10.2006 16:01:43   
jazz
Po vsem skupaj, kar trenutno doživljam s svojim sinekom (prehlad,antibiotiki, pumpica za inhaliranje...danes še bruhanje celo noč in sedaj vročina,...)me je danes dežurni zdravnik opozoril,da ima Matic zaraščen jeziček in s tem lahko probleme z izgovorjavo itd in oh in sploh...ni mi bilo nič jasno in mi ni niti sedaj. Kolikor sem ga razumela,naj bi šel v prihodnosti v bolnišnico na kratek poseg,kjer malo prerežejo spodaj jeziček. Čudno se mi zdi,ker je mali nadpovprečno zgovoren za svojih 22 mesecev in da sama nisem nič opazila,niti prej kakšen pediater. Res pa je da smo imeli kup težav z dojenjem,ker mali ni dobro vlekel. Zanima me če je katera že bila na tem posegu s svojim škratkom in kako to sploh zgleda???!

Lep pozdrav! K
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaraščen jeziček
14.10.2006 16:12:39   
mily
Jaz ga na tvojem mestu niti slučajno ne bi peljala! Moji teti so tudi grozno težili in priganjali naj sestrično pelje na ta poseg, ko pri petih še ni izgovarjala Rja. Isto kot pri tvojem škratku, rekli so da ne izgovori, ker ima jeziček preveč zaraščen. Teta pa je bla ful trmasta in je ni peljala, pa je pol sestrična vseeno lepo začela izgovarjat R. Včasih zdravniki nardijo čist preveliko paniko, pri 22ih mesecih pač še ne more vedeti kakšne težave bo mel, zato se mi ne zdi smiselna kakršnakoli operacija. Če se bodo kdajkoli kasneje pojavili problemi, se še vse da uredit, ne pa kr takoj na rezanje.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2006 20:29:02   
AKŠ
moja biba sicer nima tega problema, poznam pa dve mamici, ki sta ta poseg opravili.

Prva je ležala z mano v porodnišnici - njena prvorojenka je imela zaraščen jeziček in so prerez naredili kar v porodnišnici (vsaj tako je pravila)

Druga pa je moja kolegica. Njen fantek je prav tako imel zaraščen jeziček in so ga prerezali tam okoli njegovega 7meseca starosti. Mamica pravi, da je razlika opazna. Lepše je hrano na žličko, poleg taga pa je sedaj veliko bolj zgovoren.
Poseg je bil kratek - še 5 minut ne. In takoj po posegu so lahko šli domov.

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2006 21:21:18   
jana26
Jaz pa tudi vem za primer, ko je mali bil star že 2 leti in pol pa ni spregovoril niti ene besede. Pošiljali so ju od ORL-ja do vseh kar jim je padlo na pamet, pa ves čas so govorili, da je otrok gluh itd.
Na koncu pa so ugotovili, da ima priraščen jeziček. Tako so se odpravili na manjši poseg in mali je v tednu, dveh spregovoril in govoril povsem lepo. Je pa sedaj ta fantič stra že 22 let.

< Sporočilo je popravil jana26 -- 14.10.2006 21:22:06 >

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2006 20:34:51   
POKPOK
Najprej se oglasi pri logopedu. Prosi osebnega pediatra za napotnico.
Poznam fanta, ki je po letu obravnave pri logopedu R obvladal brezhibno.
Lp

(odgovor članu jana26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2006 20:56:00   
Anonimen
Jaz imam priraščen jeziček že celo življenje, pa me prav nič ne ovira pri govorjenju.

(odgovor članu POKPOK)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2006 21:40:15   
doroteja23
Tudi moja hčerkica ima priraščen jeziček. Sma ble na ORL pa je reko da operativni poseg delajo pri treh letih in da je pod narkozo. Zadnjič pa sma meli kontrolo pri avdiologu in je rekla zdravnica, da nebo imela problemov z govorom, ker pri govoru ne dajemo jezika iz ust, ampak imamo  jezik v ustih med govorom.sem pa tud vprašala logopeda za nasvet in mi je pokazal par vaj za razteg kožice pod jezičkom.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?