Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 13.10.2006 23:14:36
|
|
|
|
bibabubabaja
|
Mene pa zanima kako rešujete, ko otrok zboli (predvsem tiste, ki nimate možnosti, da vam čuvajo otroka sorodniki, ki so doma) - vzamete zmerom bolniško? Saj otroka predvidevam, ne moremo dati v varstvo smrkavega, tudi če nima vročine, ali se motim? In kaj če ste že doma 1 teden, pa otrok še vedno bolan? Ali pa je zdrav in to samo za krajši čas, pa spet zboli - torej greste spet na bolniško? In kako se na vašo bolniško odzivajo v službi? Hvala vam za vaša mnenja in izkušnje in bodite zdravi!
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 9:28:10
|
|
|
|
Katrin
|
V takih primerih sva z možem izmenično na bolniški. Ena babica je namreč še vedno v službi, druge pa nimamo. Tako, da ne morem kaj veliko razmišljati. Če zboli, pač ostanem doma. Kaj na to pravijo v službi, me pravzaprav ne zanima kaj dosti. Vsak je nadomestljiv, otroka imam pa le enega. Čez 15 let mi ne bo prav nihče hvaležen, če sem imela v službi 100 % prisotnost, moja plača zaradi tega ne bo nič večja, še manj penzija. No, to je le moje skromno mnenje. Lep dan
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 16:38:40
|
|
|
|
Dadi
|
Ker sem šele en mesec zaposlena in je bilo treba že ene parkart ostati doma, je to vedno storil moj mož. Pa še tašča je potem naslednji dan prišla tako da je pomagala. Drugače pa bi verjetno tudi jaz jemala bolniško....prejšnji teden je že tako kazalo da jo bom mogla ker je bila mala v bolnici.No ampak smo vse luknje najdli da mi je ni bilo treba jemat.
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 19:31:28
|
|
|
|
nana 27
|
Smrkavi otroci v vrtcu - ko sem uvajala našega, so bili vsi smrkavi, ampak zelo dobro razpoloženi. Vzgojiteljice so jim pridno brisale noske. Meni se zdi, da svečka iz noska, če ni vročine, driske, bruhanja in je otrok razpoložen, še ne pomeni, da si z njim doma, ker bi bila potem lahko vso sezono prehladov nepretrgoma doma nekaj mesecev. Do sedaj sem bolniško za otroka koristila jaz in sem bila z njim doma, ker je imel vročino, drisko, izpuščaje in bil brez apetita. In če bo oz., ko bo spet zbolel za čim hujšim, bom spet z njim doma. V službi? Hmmm...bom videla, kaj bodo rekli te dni, ko se vrnem.
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 22:01:44
|
|
|
|
Marogica
|
Če je naš smrkav(brez vročine ali drugih znakov resnejšega obolenja), ga dam v vrtec, ker tudi jaz grem smrkava v službo. Ponavadi ostanem doma jaz, ker mi je enostavneje in si lažje zorganiziram, da me ni v službi (imam svoj sp.) V bistvu pa tudi možu ni tako problematično, da bi ostal doma, če bi bilo potrebno. Tako, da imava srečo, kar se tega tiče. Na babice se žal ne moreva "zanesti", ker ena je že pokojna, pri mojih starših pa se tudi ne morejo čuvati-iz zdravstvenih razlogov
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 22:05:53
|
|
|
|
AnkaM
|
Hja, če smrkavi otroci prihajajo v vrtec ali varstvo potem so kmalu vsi po vrsti bolani. Neizogibno na žalost....potem vaš otrok okuži drugega, ki mu kmalu to vrne....ne vem če je to res najbolj pametna izbira.... Starši imajo na žalost različna merila glede tega kdaj je otrok zdrav ali bolan. Sicer pa kako se počutite vi ko ste smrkavi in kašljate - čeprav ni vročine? Jaz velikokrat zelo slabo in z veseljem bi počivala, čeprav del dneva lahko preživim na nogah in izgledam čisto normalno. Ampak te stvari se nalagajo.... No, najbrž se starši vse preradi posvetijo službi (ker se morajo ali ker se želijo) in otroka pripeljejo v vrtec. Potem otrok v resnici kmalu bolj resno zboli, še prej pa raztrese četico bacilom na svoje vrstnike. In začaran krog je tukaj.... Morda bi res morali razmislit kako se sami počutimo v takih na-pol bolanih situacijah in bi se potem lahko bolj pravilno odločali kdaj pustimo otroka doma in kdaj ne.....
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 22:11:04
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Če je naš smrkav(brez vročine ali drugih znakov resnejšega obolenja), Ja, na žalost pa je tako, da se VEDNO kakšen najde, ki kaj v vrtec "prinese", tako, da se temu zelo težko izognemo. Dostikrat pa se zavemo, šele takrat, ko je že prepozno, saj ne smemo pozabiti inkubacijsko dobo določenih viroz. Tako, da smkravost je zame še najmanjši problem, glede na vse ostalo, kar smo že v jaslih/vrtcu pobrali..
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 14.10.2006 23:01:39
|
|
|
|
Olivija
|
se strinjam s tabo in z Nano 27. Sploh s tistim o inkubacijski dobi, pomembno je verjetno tudi v kakšnem obdobju bolezni so virusi prenosljivi. Če bi resno jemali vsak smrkel (ki je dejansko lahko v več oblikah), potem bi lahko bili praktično celo zimo na bolniški. Pri nas je drugače tako, da sem bila letos jaz dvakrat na bolniški, naslednjič gre pa oči. Imava pa obadva take službe, kjer to ni problematično (trkam na les). Jasno pa, da otroka pustim doma, če se slabo počuti, kar triletnik lahko tudi že sam pove. Pri tistih manjših je to verjetno težje ugotoviti. Ostane pa vedno eden od naju doma, čeprav imava babico na razpolago. Če bi pa bila kje drugje zaposlena, bi pa verjetno večkrat koristila varstvo pri babici.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 14.10.2006 23:06:05 >
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 15.10.2006 9:50:47
|
|
|
|
mala zirafa
|
Pri nas v vrtcu so imeti tudi vsi po vrsti zelene izcedke iz nosa nato pa še jaz za njimi.Kot tam zaposlena sem bila tudi po en mesec v letu na bolniški na račun otrok in brisanja noskov.
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 15.10.2006 12:03:08
|
|
|
|
moder
|
Moja pikica je bila en teden v vrtcu, naslednji teden pa doma. Jutri greva spet v vrtec. Ker sem bila še na dopustu po porodniški, nisem imela bolniške. Jutri bi morala iti v službo, pa je ne morem kar za cel dan v vrtcu pustit, zato sem si zrihtala bolniško zase. Svoji zdravnici sem malo zajamrala, da sem grozno utrujena in povedala, da sem 18 tednov noseča in sploh ni komplicirala. Verjetno sploh ne bom šla v službo. Moj mož dela v privat firmi, kjer so samo trije in se eden ogromno pozna. Mene so pa v službi že itak pozabili. Tašča, ki je v pokoju, živi 60 km stran, tako da si z njo ne morem pomagati. Torej bom zdaj jo februarja na bolniški, potem pa eno leto na porodniški, potem pa spet na bolniški. Sem se že sprijaznila.
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 16.10.2006 8:51:59
|
|
|
|
dana
|
Midva uporabiva najprej stare mame (če je možno ker sta še obe zaposleni), drugače pa ostanem jaz doma. Ker kot je že ena predhodnica napisala, me noben ne bo čez 15 let vprašal koliko časa sem bila na bolniški, pa tudi pri plači se ne bo poznalo. V službi pa tudi zaenkrat ni bilo problema ker smo tri v tajništvu, tako da se pokrivamo. Gre pa tudi naš s smrkavim nosom v vrtec. Ker se to vleče že tri tedne sem zadnjič v vrtcu omenila, da bi naš ostal doma toliko časa, da se pozdravi, pa reče vzgojiteljica, da nima smisla, da bo tako ali tako precej spet kaj staknil, samo da pride v vrtec.
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 16.10.2006 9:32:38
|
|
|
|
viv_
|
Ja, če je samo srkasta, potem gre v vrtec. Kar se pa tiče bolniških, sem imela srečo, do sedaj sem imela za tamalo samo 3 dni bolniške (norice), kakšne dneve vmes, mislim da je imela 2x vročino, sem pa raje dala dopust. Ga imam kar veliko...
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 16.10.2006 9:54:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj če je res bolna, itak ni debate spljoh, vzamem jaz bolniško, ni problem v službi. Bolj trapasto je bilo zadnjič. Imela je vnete oči in je dobivala antibiotike na 4 ure, samo eno kapljico v vsako oko. V vrtcu ji seveda AB niso hoteli dati, meni pa zdravnica ni hotela dati bolniške
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 16.10.2006 10:15:34
|
|
|
|
Baby
|
Zakaj pa ti ni hotela dat nege? Sej s takimi učki je bolje, da je doma, če ne nalezejo še ostali.
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 16.10.2006 10:37:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, pazi to! To sem jaz zvedela šele na forumu!!! Samo rekla je, da je vnetje, pa da gre drug dan lahko v vrtec, samo če ji bo kdo dajal na 4 ure AB. Pa sem jo seveda dala za 4 ure dopoldan v vrtec, jaz sem pa dopust vzela za cel dan. Mater! Bogve kdo se je še vse nalezel...
|
|
|
|
RE: varstvo, ko je otrok bolan oz. bolniška 16.10.2006 12:41:09
|
|
|
|
Grascakinja
|
Prvih 2x, ko je bila bolna, sem bila neumna in sem jo dala moji mami. Potem sem se zbrihtala in se zavedala, da bolan otrok rabi MAMO ali očeta in domačo nego (ne da ji je bilo pri babici kaj hudega, daleč od tega, ampak doma je le drugače). In predvsem, da nobena služba ni tako pomembna kot zdravje mojega otroka. V službi jih ni nič brigalo, ko sem vseeno ostala delat kljub bolnemu otroku, nihče ni nič rekel. Ko sem šla pa na bolniško s hudo bolnim otrokom (bolnica ipd.) je bila pa cela štala. Ampak se ne dam. Bolniška je pravica mene in mojega otroka. V vrtec gre lahko tudi, če je malo smrkav, pod pogojem, da gre za prozoren smrkeljček. Tako so mi povedali v vrtcu in tudi pediatrinja - bel ali zelen smrkelj sta kužna in pomenita vnetje, takrat je tudi dobro iti k zdravniku.
< Sporočilo je popravil pupa25 -- 16.10.2006 12:45:29 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?