Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 11.10.2006 10:44:58
|
|
|
|
Petraa
|
6 otroška bolezen je otroška bolezen.Za njo zbolevajo otroci
|
|
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 11.10.2006 12:12:57
|
|
|
|
mtina
|
vsaka od teh bolezni je nevarna, če je virusna.
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 11.10.2006 23:36:10
|
|
|
|
sonchica
|
mtina to kar si povedala nebo držalo ! vsaka ni neverna !!!!!!!!!!
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 12.10.2006 8:41:30
|
|
|
|
urskas
|
ja, 6. bolezen je laho nevarna tudi za nosečico, v določenem obdobju je lahko nevarna tudi za plod. Od sodelavke hči, je bila noseča dobre dva meseca, ko so njeni otroci prinesli domov tale virus. Sama je zelo dolgo čutila posledice na sebi (zelo boleči sklepi, mišice...) na nerojenem otroku pa lahko povzroču hude okvare na srčku. Malo si poglej tudi odgovore dr. Pušenjaka in se posvetuj s svojim ginekologom. LP
|
|
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 12.10.2006 8:45:56
|
|
|
|
Petraa
|
teoretično lahko omenjena bolezen povzroči tudi odmrtje ploda, če se ta z njo okuži, venar to bolezen do pubertete preboli več kot 80% ljudi in v teh primerih je verjetnost prenosa na plod ob ponovni infekciji manj kot 1% če je ženska noseča 34 tednov ali več ni hujših posledic
|
|
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 12.10.2006 11:32:31
|
|
|
|
BarbaraE
|
UrskaS - to o čemer ti pišeš je bila 5. bolezen. Načeloma 6. bolezen ni nevarna. Sem ravno prebrala članek o tem. Medtem ko je 5. bolezen, lahko nevarna za plod v zgodnji nosečnosti. In le za 5. boleznijo zbolijo tudi nekateri odrasli, pri katerih se kaže ravno kot si opisala - boleči sklepi - torej v hujši obliki kot pri otroku, kjer je le izpuščaj. Pri 6. bolezni pa je najprej vročina in nato padec vročine ter izpuščaji. Je moja hči ravno prebolela ta šesto in sem istočasno vpr. tudi njeno zdravnico, če je kaj nalezljiva tudi zame - nosečnico, pa mi je zatrdila, da ni.
|
|
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 12.10.2006 12:30:49
|
|
|
|
urskas
|
se opravičujem. Najbrž sem malo zamešala. Saj tako ali tako ne vem natančne razlike med njima LP, urska
|
|
|
|
RE: 6.bolezen-je nevarna??? 12.10.2006 13:26:54
|
|
|
|
mtina
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonchica mtina to kar si povedala nebo držalo ! vsaka ni neverna !!!!!!!!!! Kakor koli meni je tako razložila ginekologinja, ko je pri nas na šoli razhajala škrlatinka in 5. otroška. Češ da če je bakterijska je ok. Lp, Tina
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?