|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grobost pri enoletni punčki
11.10.2006 8:29:45   
Čiračara
Moja hčerka je stara dobro leto in je postala zelo samosvoj in grob otrok. Začelo se je s trmarjenjem. Na to pač nisem polagala velike pozornosti, ker to je pri otrocih normalno, kot ena faza v razvoju. Da pa je začela udarjati po meni oz. mi primaže klofuto, če ni kaj po njenem, mi pa ni več vseeno. Se mi zdi, da ni nič "punčkastega" v njej, njeno obnašanje je grobo in samosvoje. Nikoli ni bila cartljiva, noče se objemat in lubčkat, kar pa je za mamico, ki bi rada otroku izkazala pozornost in ljubezen, zelo hudo. Za zdaj na njene klofute še ne reagiram preveč grobo. Povem ji le en odločen NE, da se to ne dela in se obrnem proč. Če zaleže, ne vem. Mislim, da ne. Kako odreagirati in zanimajo me izkušnje mamic, katerih otročke ne interesirajo objemi in poljubčki, kako v njih prebuditi nežnost? Je to sploh mogoče ali pač so takšni kakršni so?

LP in lep dan vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Grobost pri enoletni punčki
11.10.2006 8:59:36   
sanasan
ali morda hodi v vrtec? moja je namreč začela s tem kak mesec po začetku vrtca, ko jih je ene dvakrat dobila od ene punčke...sicer pa nisem prepričana, ali je zaradi tega ali pa je to pač faza v razvojuuser posted image  jaz sem ji vedno odločno rekla ne in ji odmaknila rokico, se naredila, da me boli (no, saj parkrat me tudi je, ker me je faqjn mahnila...), kadar ni upoštevala sem jo nekaj časa ignorirala in ji dala vedeti, da sem huda nanjo...pri nas se je to kar obneslo...sicer ne takoj, ampak po kakem mesecu.
kar se pa crkljanja tiče...naša se pri tej starosti sploh ni  hotela, sedaj je pa vse nadoknadila, od 20.meseca bi se samo stiskala, lubčkala, božala....pa tudi ni ravno nežne sorteuser posted image
saj bo bolje!user posted image

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.10.2006 8:59:50   
Katrin
Naša user posted image  je stara 19 mesecev. Sicer ni groba v tem smislu, rada se crklja, objema in ljubčka. Vendar pa odkar hodi v vrtec (dober mesec), je začela tudi ona tepsti, če ji kaj ni prav ali če česa ne dobi. Vzgojiteljica je rekla, da je to normalno, saj se tudi v vrtcu "cufajo" za igrače in tega ne morejo vedno preprečiti. Njen nasvet je bil, da vsakič, ko udari, rečeš "ne, ne...tepsti se ne sme, božati" - in ji pokažeš ter jo pobožaš.

Veliko sreče in mirnih živcev!

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Čiračara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.10.2006 12:12:44   
honey
Pri našem 18-mesečniku deluje včasih odločen NE, včasih je dovolj samo grd pogled, včasih se pa naredim, da jokam, ker me zelo boli. Ne moreš verjet, kako deluje - takoj me začne božat in me lupčkat. Pa tudi ni kakšen crkljivčkek - v naročju je samo takrat, ko je zaspan. Ne vem ti svetovat, mislim, da boš mogla kar sama ugotovit, kaj najbolj zaleže pri tvoji mali razbojnici.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2006 13:32:37   
miskolinka
Tudi pri moji 16 mesecnici ne zaleze ne. Sicer ona to, da me klofne dojema bolj kot hec in ko vidi da se jaz ne smejem neha.Poskusi ji pokazati da tebe to boli in da ti je hudo, pri nas je edino to pomagalo. Kar pa se tice lubckanja in cartanja pri nas to definitivno odpade. mora biti ze cisto zmatrana da jo lahko pocrkljam, drugace me kar stran odriva. Ampak drugace je zelo navezana name, tako da mislim da ni skrbi. Ljudje smo si razlicni, otroci tudi.Eni se radi stiskajo in eni ne, tako pac je.

< Sporočilo je popravil miskolinka -- 11.10.2006 13:33:16 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?