Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prožnejši presredek ob porodu 10.10.2006 13:37:57
|
|
|
|
dskubin
|
Pušenjak pravi, da je to larifari. No, jaz sem vseeno masirala (Z welleda oljem, prav za presredek, imajo ga v DM) kot trčena, pa so me vseeno prerezali. Baje da je to odvisno od višine presredka (in najbrž tudi elastičnosti). Znajo pa se babice potrudit in čuvat presredek, ter masirat al kako, samo jaz sem mojo vprašala, pa je rekla, da imam tako visokega, da ni šans, da bi šlo brez rezanja. Tako da, naslednjič sigurno ne bom masirala, zguba časa. Moja mami pa ni nič masirala, pa ni bila nikoli rezana, pa sem jaz tehtala 4260 g in imela 55cm. Po drugi strani, pa tudi nimaš nič za zgubit (razen časa), če masiraš. Pri raztegovanju malo boli na začetku, pa se navadiš. Navodila najdeš na netu, pa tudi na materinski smo jih dobili.
|
|
|
|
RE: Prožnejši presredek ob porodu 10.10.2006 13:38:06
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Ja lahko mažeš z mandljevim oljem imajo pa v dm tudi eno olje za mazanje presredka. S tem pa je tako veš, jaz sem mazala skoraj 5 mesecev pa sem bila vseeno rezana. Mi je sestra v bolnici rekla, da je to lari fari, odvisno je koliko elastično imaš kožo in posebaj kako sodeluješ pri porodu.
|
|
|
|
RE: Prožnejši presredek ob porodu 10.10.2006 14:07:41
|
|
|
|
petraz
|
Jaz sem mandljevo olje kupila v lekarni in si mazala presredek od 30. tedna. Pa nisem bila nič rezana, še manj, da bi se pretrgala. Ne bom pa si 100% trdila, da pomaga masiranje presredka... nekaj je zagotovo odvisno tudi od prožnosti...
|
|
|
|
RE: Prožnejši presredek ob porodu 10.10.2006 14:43:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Se popolnoma strinjam s Pušenjakom. Zadeva je odvisna od velikosti otroka in siceršnje prožnosti presredka. Ne moremo najbrž v dveh mesecih kaj prida spremeniti strukture tkiva... Tudi moja mami je mene rodila nič prerezana (4300/58), jaz pa Ano precej natrgana (3700/55). Pa sta najina presredka v žlahti
|
|
|
|
RE: Prožnejši presredek ob porodu 10.10.2006 15:04:54
|
|
|
|
urskas
|
pravijo tudi, da je odvisno, kako hitro poteka porod. Če je prehitro potem je verjetnost za rez oz. pretrganje večja. Ne vem če to pri meni drži. Mislim da sem rojevala dovolj počasi, da bi moglo bit ok. Tudi mala je bila težka le 2980 in je imela mahjno glavico, na spodni črti krivuje (se ne spomnimkoliko), pa so me vseeno grdo razrezali, še bolj grdo pa zašili . Očitno je res vsaka drugačna tam spodaj . LP, urska
|
|
|
|
RE: Prožnejši presredek ob porodu 10.10.2006 15:51:46
|
|
|
|
snorlax
|
Prvič - nič masirala - teža otroka 3700 g - rezana, šivana (enih 10 šivov)+ vakum drugič - masirala - teža otroka 4200 g - nič rezana, 1 šiv neboleč Ne trdim, da je pomagalo olje in masaža. Kot vidiš tudi teža otroka ne igra vloge. Lahko pa trdim 100%, da je v veliki meri odvisno od babice in od zdravnika, ki je zraven. Največ pa od elastičnosti presredka. Mi je pa pri drugem porodu babica cel čas poroda masirala in razlegovala presredek.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?