|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prožnejši presredek ob porodu
10.10.2006 13:25:00   
ana25
Pozdravljene,

Vem da se da malo pomagati pri porodu, da nismo prerezane. Veliko vas piše, da ste masirale presredek, mene pa zanima s čim se to masira.

S kakšnim mandljevim oljem?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prožnejši presredek ob porodu
10.10.2006 13:37:57   
dskubin
Pušenjak pravi, da je to larifari. No, jaz sem vseeno masirala (Z welleda oljem, prav za presredek, imajo ga v DM) kot trčena, pa so me vseeno prerezali. Baje da je to odvisno od višine presredka (in najbrž tudi elastičnosti). Znajo pa se babice potrudit in čuvat presredek, ter masirat al kako, samo jaz sem mojo vprašala, pa je rekla, da imam tako visokega, da ni šans, da bi šlo brez rezanja. Tako da, naslednjič sigurno ne bom masirala, zguba časa.

Moja mami pa ni nič masirala, pa ni bila nikoli rezana, pa sem jaz tehtala 4260 g in imela 55cm.

Po drugi strani, pa tudi nimaš nič za zgubit (razen časa), če masiraš. Pri raztegovanju malo boli na začetku, pa se navadiš. Navodila najdeš na netu, pa tudi na materinski smo jih dobili.

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2006 13:38:06   
BLAŽIKA
Ja lahko mažeš z mandljevim oljem imajo pa v dm tudi eno olje za mazanje presredka. S tem pa je tako veš, jaz sem mazala skoraj 5 mesecev pa sem bila vseeno rezana. Mi je sestra v bolnici rekla, da je to lari fari, odvisno je koliko elastično imaš kožo in posebaj kako sodeluješ pri porodu.

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2006 14:07:41   
petraz
Jaz sem mandljevo olje kupila v lekarni in si mazala presredek od 30. tedna. Pa nisem bila nič rezana, še manj, da bi se pretrgala. Ne bom pa si 100% trdila, da pomaga masiranje presredka... nekaj je zagotovo odvisno tudi od prožnosti...

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2006 14:07:59   
Mateja82
http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka 

En link kjer je opisano kako in kaj. Poskusiš lahko nevem pa če res pomaga ker jaz tega nisem prakticirala. Mogoče pa je kaj na tem.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2006 14:43:27   
Anonimen
Se popolnoma strinjam s Pušenjakom. Zadeva je odvisna od velikosti otroka in siceršnje prožnosti presredka. Ne moremo najbrž v dveh mesecih kaj prida spremeniti strukture tkiva...

Tudi moja mami je mene rodila nič prerezana (4300/58), jaz pa Ano precej natrgana (3700/55). Pa sta najina presredka v žlahti user posted image

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2006 15:04:54   
urskas
pravijo tudi, da je odvisno, kako hitro poteka porod. Če je prehitro potem je verjetnost za rez oz. pretrganje večja.

Ne vem če to pri meni drži. Mislim da sem rojevala dovolj počasi, da bi moglo bit ok. Tudi mala je bila težka le 2980 in je imela mahjno glavico, na spodni črti krivuje (se ne spomnimkoliko), pa so me vseeno grdo razrezali, še bolj grdo pa zašiliuser posted image .

Očitno je res vsaka drugačna tam spodajuser posted image .

LP, urska

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2006 15:51:46   
snorlax
Prvič - nič masirala - teža otroka 3700 g - rezana, šivana (enih 10 šivov)+ vakum

drugič - masirala - teža otroka 4200 g - nič rezana, 1 šiv neboleč

Ne trdim, da je pomagalo olje in masaža. Kot vidiš tudi teža otroka ne igra vloge. Lahko pa trdim 100%, da je v veliki meri odvisno od babice in od zdravnika, ki je zraven. Največ pa od elastičnosti presredka. Mi je pa pri drugem porodu babica cel čas poroda masirala in razlegovala presredek.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2006 16:37:46   
ana25
ojla,

Najlepša hvala za odgovore. Se pravi je vse odvisno od narave in babic.

LP

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?