|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SLADILA (sladkor, med, melasa in sirupi)
9.10.2006 14:08:21   
mojčika
Zanima me, a ima katera izkušnje s sladili in nadomestki.

MED- kdaj, ker naj bi bil menda zelo alergen
SLADKOR-tako ali tako nepriporočljiv (bel), kaj pa rjav, ne tisti barvan, ampak oni pravi, ki je zelo temne barve, ni trsni, ampak ???
MELASA- polna železa in naj bi bila dobro nadomestilo za odrasle, vendar zelo nenavadnega okusa, dojenčku verjetno ne bi pasal
KORUZNI SIRUP-podoben medu, sladek, dober, jaz bi se kar najbolj za tega odločila
JAVORJEV SIRUP-zelo okusen, a ne vem, če primeren

Vse to bolj iz firbca, kaj in kdaj ste začele uporabljati in seveda zakaj....

Bodite lepo in hvala za odgovore..

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SLADILA (sladkor, med, melasa in sirupi)
9.10.2006 14:14:04   
Anonimen
Edino, sladilo, ki ga uporabljam za otroka je med, pa še to samo kadar je bolan v čaju. Belega, rjavega, nevemkakšenga sladkorja pri nas doma porabimo morda 1 kilo na pet let, ker ga nimamo za kaj uporabljat. Kavo pijemo grenko ali pa z natrenom, pečem ne ravno, za kaj drugega pa ga ne uporabljam.

No, kaj pa ve toliko sladite s sladili? Me zanima, ker jaz se zdajle ničesar ne spomnim, pa ga morda potem tudi več uporabljam. Ne vem.

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2006 14:23:54   
Seven*
Mi zelo malo uporabljamo sladila..

Imamo rjavi sladkor. Je pa ful dober in primeren tudi Javorjev sirup.

Gospa sem.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2006 14:26:08   
lenika
Ja mi tudi ne uporabljamo nobenih sladil, razen pol žličke sladkorja zjutraj za v kavo in med za v čaj, tako, da imamo 1 kg sladkorja tudi zelo zelo dolgo. Moj otrok je zaenkrat še dojen, a ko bo zael piti kaj drugega, mu bom ponudila nesladkan čaj in vodo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2006 14:52:22   
mojčika
To vprašanje sem postavila bolj iz radovednosti, nekateri otroci so bolj zbirčni in imajo radi sladko, rada bi, da mi tiste mamice poveste, za kaj ste se odločile in zakaj...

No bolj me zanima za med, pri naši hiši sladkamo čaj in vsa doma pečena peciva z medom, torej KDAJ ga lahko začnemo uporabljati za user posted image , kar jaz vem je alergen...

Melasso ji bom ponudila, ker vsebuje veliko železa, to je sladilo, ma ni sladko...

TOREJ: Gre bolj za vprašanje, da kako stvar pa človek vendarle sladka, ne gre za vsakodnevno uporabo...Zato sprašujem tiste mamice, ki sladkate...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2006 15:16:22   
Marelica
Hvala, mojčika za dobro zastavljeno vprašanje! user posted image
Seveda mene zanima isto. Ker, lenika, tudi jaz sem bila trdno prepričana, da svoji hčerki ne bom ponujala nič sladkanega. Rezultat pa je bil, da mi je tudi ob zelo vročih  dneh, ob zaprtju ali driski vodo in nesladkan čaj vztrajno zavračala (takrat pa dojenček nujno potrebuje dodatno tekočino). Še zdaj ji včasih ponudim vodo ali nesladkan čaj, ker sva že pri GH, pa nikoli ne "nasede". Prej sem ji tako začela v čajek mešat beli sladkor, potem pa sem nekje prebrala, da je med dobra alternativa. Seveda niti nisem pomislila, da bi lahko bil alergen. Danes, še pred branjem te tematike, sem ji dala čajek z medom. Z veseljem ga je popila in tudi kake reakcije za zdaj ni.

Zelo pa bi bila vesela, če druge napišete svoje izkušnje s tem...
Ah ja, moja hčerka je stara 6 mesecev.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2006 15:19:28   
Seven*
Med ne samo, da je alergen, je namrec tudi ZELO NEVAREN. Pri majhnih otrocih lahko povzroci bolezen z imenom Botulizem. Nekje do 2 let je odsvetovan. Potem raje izberite javorjev sirup.

Gospa sem.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2006 15:26:55   
mojčika
Marelica zgoraj v iskalnik vpiši MED, je kar nekaj na to temo...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2006 17:10:46   
Marelica
HVALA !

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2006 17:28:28   
PiaM
Med nikakor vsaj do 1 leta!!! Za ostalo pa ne vem, žal.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2006 13:10:01   
eya
Da še jaz dodam en nasvet...pri nas tudi mali noče pit vode ali grenkega čaja. Pije pa jabolčni sok, tega bi spil, kolikor bi mu ga dala. Tako mu zdaj kupim Hippov 100% jabolčni, ni nič sladkan in mu ga razredčim z vodo...Upam, da bomo s postopnim čedalje močnejšim redčenjem prišli na pitje vode, ker vseeno sokovi vsebujejo konzervanse in umetna barvila.

Med pa res šele po 1. rojstnem dnevu.

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.10.2006 10:59:09   
Anonimen
mi ne uporabljamo skoraj nkoli sladil. ČE mu  želim skuhati npr. malo bolj sladko kašo ali žgance ali gres dam noter malo jabolčnega soka. Drugače pa nobenih drugh sladil.

MEdu pa naj do enega leta ne bi jedli zato, ker lahko med vsebuje neko bakterijo in ne zato, da b bil alergen

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2006 10:54:07   
TONČI.
Jaz ne uporabljam nobenih sladil. Čim manj zelišč in soli. skoraj nič. Pije mleko, vodo in nesladkan čaj.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2006 16:20:28   
Metuljček Cekinček
Kako lepo mamice skrbimo za svoje dojenčke, se pri kuhanju izogibamo sladkorju, soli, mleku in podobnim zadevam, potem pa otroci pridejo v vrtec.

Moj user posted image  je začel z vrtcem z enajstimi meseci - med uvajanjem sem tudi sama poskusila vrteško hrano in me je skoraj na rit vrglo, ko sem poskusila mlečni riž - tako sladek, da mi je obraz skup potegnilo, pa še s kravjim mlekom pripravljen. Groza!

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.