|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   patronažna sestra
9.10.2006 12:53:05   
kinder1
jaz imam en problem glede patronažne sestre. ko bom rodila, bom prve dni doma pri starših da mi bodo pomagali. starši živijo v drugi občini kot jaz. ali bo patronažna sestra hodila k meni. kje se da naročit? to ni ta problem. vem da sem na napačnem foromu glede tega ampak bom vseeno vprašala. pri 18 letih sem imela splav. starši tega ne vedo in tudi nočem da to izvedo. je kakšna možnost da to izvedo od patronažne sestre? ali potrebujem materinsko knjigo imeti pri sebi ko pride? hvala vam za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 13:10:01   
urskas
MIslim, da se glede obiska patronažne zmeniš že v porodnišnici. Če pa ne pa pokličeš v najbližji zdravstveni dom, takoj ko prideš s porodnišnice.

Glede "skrivnosti" pa si po mojem na varnem. Materinske knjižice ne rabiš kazat, le zdravniško poročilo o odpustu.

LP, urska

(odgovor članu kinder1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 13:57:53   
Petraa
v proodnišnii poveš,da boš bila pri starših in daš naslov.
ne,nič ne bodo izvedeli od patronažne.Sicer pa ne vidim problem zakaj bi skrivala,ampak to je tvoja stvar.
Ne potrebuješ materinske knjižice.Ampak zdravstveno kartico

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 15:21:11   
urskas
Patronažni sestri pa res ne rabiš kazat zdravstvene karticeuser posted image . kot sem rekla le odpustnico iz porodnišnice.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 16:54:19   
Anonimen
Mislim, da so to zaupni podatki, tako, da jih tudi patronažna ne sme govorit, če jih SPLOH VE. Vprašanje, če ji povedo take stvari.

Ko je k meni prišla pred par dnevi, nisem še rodila, tako, da sem bila prepričana, da je prišla pač zato, ker sem izgubila fanta user posted image ,....pa ona ni vedela nič o tem. Je rekla, da verjetno zato, ker so podatki zaupni, ona je vedela, samo, da mora prit k meni, ker sem nosečka. Nič druga.

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 18:16:35   
petraz
Tudi ajz nisem bila na naslovu, kjer sem drugače prijavljena. Pa ni nobenih težav, saj te bodo že v bolnici vprašali, kej boš po porodu in ti tako dali napotke. Če en boš v isti regiji, moraš sam sporočiti v zdravsteni dom, to pa je vse.

(odgovor članu kinder1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 18:45:58   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: urskas

Patronažni sestri pa res ne rabiš kazat zdravstvene karticeuser posted image . kot sem rekla le odpustnico iz porodnišnice.


Samo tukaj dodam, da jo moraš. Naša nam jo je odnesla, potem smo jo pa morali sami iti iskat v zdravstveni dom. Vzela je pa mojo izkaznico, ker bo Maks zavarovan po meni.

Drugače so pa mene v porodnišnici vprašali, če bom šla po odhodu kam drugam, da napišejo naslov za patronažno, čeprav smo potem sami morali tisti karton odnesti v ZD.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 18:58:21   
Teni_
Patronažni sestri pa res ne rabiš kazat zdravstvene kartice .


O ja, jo moraš. Jo da v tisto mašino kot pri zdravniku. Točno zdravnstveno daš od tistega po katerem bo otrok zavarovan.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 19:04:18   
Shorty_
Ja v teoriji pravijo da moraš pokazat tudi materinsko saj so noter pomembni podatki o otroku in porodu vse ki jih poznam so jo morale pokazat tudi glede zdravstven in odpustnice drži.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 20:47:01   
*Uršula*
jest nisem kazale ne zdravstvene in ne matrinske ampak samo odpustnico iz porodnišnice.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: patronažna sestra
9.10.2006 20:55:50   
eya
Zgleda, da je to različno v različnih regijah. Jaz tudi nisem rabila pokazat zdravstveno niti materinsko... Sem mogla zavarovanje itak sama uredit, oz. ga je partner.

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: patronažna sestra
10.10.2006 8:14:33   
KatjaD
Jaz sem rabila zdravstveno izkaznico od slabše polovice, ker je zavarovan po njemu in odpustnico iz porodnišnice (mojo in njegovo). Materinske ni gledala. So nam pa v porodnišnici izrecno povedali, da če bomo po porodu na drugem naslovu naj ga napišemo, da patronažna ve kam priti...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: patronažna sestra
10.10.2006 9:42:34   
diva 4
Jaz sem morala dat patronažni kartico zdravstvenega zavarovanja od tistega po katerem je oz. po katerem bo otrok zavarovan.Obenem pa je tudi želela videti materinsko knjižico , saj so noter vpisani vsi podatki o porodu in otroku.Iz tega je razvidno , če mora kateri stvari posebaj posvetit pozornost.

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?