Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 16:25:13
|
|
|
|
piščanc
|
pa sej sploh niste pozni kdaj je naša postala suha čez dan, se sploh ne spomnim, ampak vem pa da pri dveh letih še sploh ni bilo niti blizu temu. je pa potem kar en dan odrezala in šla na kahlico - res ko je sama dojela, je bilo vse OK. no, nočno lulanje je ostalo v pleničko do 4 let. ko je dobila bratca je pa nehala s plenicami tudi ponoči. nič bat, vse še pride
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 16:26:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj pri dveh letih in pol, pa niti enkrat ni šel prej sedet na kahlo ali WC. Ni hotel. Potem sva se zmenila, da ne bo več imel pleničke, parkrat se je še polulal in začudeno gledal lužo, pokakal ene dvakrat, pa je bilo.
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 16:32:17
|
|
|
|
bini
|
hm splišni - predvidevam, da sta tale dogovor sklenila poleti ko je blo toplo...al maš pa fajn razumnega fantiča doma ker jest se z našo marsikej zmenim, pa vseen ne drži
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 18:28:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, poleti je bilo, konec avgusta. Ni pa začel zato hoditi na WC, ker sva se tako zmenila. Zmenila sva se samo to, da je dovolil, da je brez plenice. No, saj ne vem koliko ga nisem spraševala, da ne bi slučajno rekel ne, ker potem ni več trte mrte pri njemu, ampak bolj tako, da sem mu lepo povedala in ni imel pripomb. Potem je šlo pa samo naprej. Vsakič, ko se je polulal v hlače in gledal tisto lužo, sem mu povedala, da se je polulal in da naj naslednjič pa raje prej pove, da bova šla na stranišče lulat. No, tako je bilo ene parkrat, potem pa je že skapiral nastajanje luže in to, kako v bistvu to nastane. Ampak pomebna je zrelost, nimaš kaj. Če po hotela, bo, če ne, pa ne.
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 19:12:11
|
|
|
|
mily
|
Ma sploh ni pozna, nč se bat. Nika je pri 2,5let točno vedla kdaj jo tišči. Celo ponoči se mi je zbudila, ker jo je lulat, ampak ni hotla na stranišče. Mogla sem ji prižgat luči, da je šla k štedilniku, počepla in lulala v planico. Potem sem jo mogla previt in smo lahko nazaj zaspali. Isto za kakat. Potem pa je bla enkrat s taščo na sprehodu in ker jo je lulat, ji je tašča rekla če bi zalili rožico. Od tistega dneva naprej ni nikoli več lulala oz. kakala v planičko. Jaz mislim da kakršno koli prepričevanje in "siljenje" ni potrebno. Naša kahle tut videt ni več mogla, ker sem ji jo skos ponujala. Je pol kr na wc prešaltala.
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 19:13:56
|
|
|
|
tinica
|
Mi smo tudi stari 2 leti in smo še zelo daleč od tega da bi naš malček bil brez pleničke. Danes sma spet poskusila pa se je lepo polulal v hlačke pa še nič ga ni motilo. Tako, da mislim dokler ni otrok pripravljen na to ne bo čist. Lp, Tina
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 21:11:52
|
|
|
|
lelaval
|
Moja je bila konec maja stara 2 leti in nekje proti koncu julija smo poskusili brez pleniče. In je kar dolgo trajalo. Sin pa je res bil hitrejši, ker je posnemal za njo (je 16 mesecev mlajši) - kadar je šla na kahlico, je za njo šel tudi on. Konec septembra je bil star 2 leti, že poleti pa je bil čez dan brez pleničke, kar hitro po RD pa tudi ponoči brez. Eni so čisti prej, drugi kasneje - ravno tako je pri hoji in govoru - ko je otrok zrel za določeno stvar, takrat jo obvlada. Ne pa prehitevat stvari, ki jih še niso zmožni opravit. Ti pa se nič ne sekiraj - naenkrat bo suha tako podnevi, kot ponoči - ima še čas.
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 5.10.2006 21:46:14
|
|
|
|
rainbow
|
Moja je zagotovo med rekordnimi, suha je postala 1 mesec pred tretjim rojstnim dnevom, nekaj časa pa je še kakala v pleničko, zdaj pa brez problema vse opravlja na wc. apriori ni hotela prej na kahlo ali wc. je nisem silila, prigovarjali pa smo ji. tak da je še čas tudi za tvojo.
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 6.10.2006 0:16:17
|
|
|
|
Olivija
|
pri nas je bila stara 2 leti in 9 mesecev, tako da res niste pozni . Je pa šlo takrat dobesedno čez noč, nekajkrat sva ji dala še plenico za ponoč in ni bila niti enkrat mokra. Pa še sredi zime je bilo. Poznam pa tudi eno zelo fletno punčko, ki se je odvadila, ko je bila stara 3 leta in 3 mesece. Enostavno se ji je zdela plenica zelo praktična.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 6.10.2006 0:20:50 >
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 6.10.2006 9:15:46
|
|
|
|
diva 4
|
Rainbow - niste rekorderji .Naša je postala suha en teden pred trejim roj.dnem.Ponoči pa še vedno ni suha (ima pa 3 leta in 4 m). Bini - še je cajt
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 6.10.2006 9:24:21
|
|
|
|
san
|
Eni prej, drugi kasnej. Nič se bat, sej okoli 2 leta in pol naj bi šele bili toliko zreli, da so sposobni kontrolirat odvajanje. Lp, S.
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 6.10.2006 9:42:53
|
|
|
|
vesna.com
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? Se slišmo takrat ko bo naša...Pri 2letih ji še na kraj pamet ne pade kaj tazga...
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 6.10.2006 9:47:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Bo,ko bo napočil njen čas. Niso vsi otroci na isto obdobje zreli za tako zahtevno nalogo. Našemu je to uspelo tri mesece pred tretjim rojstnim dnevom.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.10.2006 9:48:40 >
|
|
|
|
RE: a bo naša punca kdaj brez plenic?? 6.10.2006 10:16:22
|
|
|
|
Andra
|
Da te malo potolažim, moj sin Domen je bil star točno 3,5 leta, ko je nehal lulat in kakat v pleničke in to čez noč. Hči Tjaša, je stara 20 mesecev pa že en mesec lepo hodi na kahlico. Pride sama povedat, brez problema. Ponoči je še kdaj uide, zato ji dajem še pleničko za spanje. Mislim, da bomo lahko kmalu še to ukinili. Oba sta moja in tako zelo različna... Le brez panike.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?