|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi pregled pri g...;) : ) :) kaj pa vem
5.10.2006 8:01:56   
janapan
Moj prvi obisk pri g se je zgodil zaradi rjavega izcedka( v kapljicah), ki me spremlja od sobote ko naj bi prišla menstruacija. Naredila sem 4 teste 3 razl. Proizvajalcev in vsi so pokazali črtico, ki je bila bolj rahla kot je kontrolna. Znakov drugih nimam....ampak punce....kaj naj rečem

Slabosti: ne vem saj včasih se mi zdi da mi dela mal slabo ampak nič kaj posebnega, nič kar bi lahko rekla da to je pa to....po mojem bi morale biti te slabosti ful očitne a ne?

Prsi: Nimam majhnih prsi( pa saj ni bistveno) in vem kaj pomeni da so napete kot da bodo eksplodirale...no te moje sedaj niso tako...so,,normalne,, kar pomeni ne napete za vse soude ne prou ,,mlahave ; )

Utrujenost: ma kaki, več energije kot pred tednom dni

Edini znak...izostanek m in pozitiven test.

No pa sem šla na pregled. Glede izcedka ni komentirala..češ da ni nič kaj takega..potem je naredila vaginalni UZ ( naj še povem da sem v 4 tednu in še malo...a se takrat sploh kaj vidi?)

Videla je vse organe in so bli kot se šika, ful odebeljena sluznica mal večji eden izmed jajčnikov...nekje je videla nekaj kjer je rekla da se bo mogoče kaj razvilo ampak da vidi mogoče zgolj zaradi tega ker verjame da mora nekaj videti.

Naročila me je v petek zjutraj zopet na uz...in kaj naj bi se videlo takrat??? En dan in pol razlike??? Ma dobro ona že ve . Verjetno mi bo naredila še krvni test ker včeraj lab ni delal več.

Sploh pa je nato še ful spraševala po znakih, še posebej po prsih in ko sem rekla da pač se mi ne zdi nič posebnega je rekla da sedaj pa bi že morala imeti kakšen znak in da to najverjetneje pomeni da lahko da sploh nisem noseča....user posted image user posted image user posted image .

No bomo vidli v petek...kaj naj rečem, ne bom dramatizirala upam da mi bo v petek lahko rekla al je al ni, da vsaj vem ; ))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi pregled pri g...;) : ) :) kaj pa vem
5.10.2006 8:20:06   
blue sky
Janapan, počakaj še malo.
Tudi meni se še čisto na začetku niso kazali tisti pravi znaki nosečnosti. Tam do 7. tedna sem imela tako kot ti več energije kot prej in sem se res fajn počutila. Potem pa se je začelo - slabosti, bruhanja, boleče in napete prsi, čuden okus v ustih, celodnevna utrujenost.

No, jaz ti seveda želim, da boš imela lepo in brezskrbno nosečnost!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2006 8:34:36   
eva1
Kar pomiri sem-vse kar opisuješ je več kot normalno! Jaz v prvi nosečnosti nisem imela znakov do 7 tedna, pa še takrat le malo bolj občutljive prsi, nič slabosti, nič bruhanja, vse kot da nebi bila noseča! Sem pa prav tako zaradi izcedka ki se je začel v 4 tednu in trajal do 8 tedna skoz hodila na UZ(ker me je G skoz naročal-zaradi prejšnih težav)! No uglavnem v 4 tednu in 6 dni se ni videlo še nič, čisto nič, v 6 tednu in 1 dan se je videla le GV, šele pri 7 tednu in 1 dan se je videl plod in srček kako utripa-šele takrat sem se jaz pomirila!
V drugo, so bili sicer znaki bolj izraziti, vendar tudi ne pred 7 tednom, prej kot da nebi bila user posted image -vse isto, potem se je pa začelo bruhanje, slabosti....tako da le pozitivno naprej!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2006 9:08:08   
zrak
pozdravljena...
jaz sem danes zjutraj zagledala dve črtici user posted image  in seveda imam tudi roza izcedek user posted image .. pa kličem v ambulato in seveda se mi nihče ne javi..noro  user posted image

kdaj si pa ti imela zadnjo M?

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2006 9:11:52   
janapan
Ja ti kar pokliči, ko sem jaz prvič klicala za e naročit nisem povedala za izcedek in me je naročila v desetem tednu potem sem klicala še enkrat in povedala z izcedek in je rekla naj pridem takoj....
ne se sekirat meni so rekli tako, verjetno ni nič posebnega če pa je kaj narobe pa raje sedaj kot potem...

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2006 9:12:14   
janapan
Aja prvi dan zadnje m je bil 2.9.2006

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2006 9:22:50   
urskas
čestitkeuser posted image , noseča sigurno si, slabosti se pojavijo po kakšnem 6t, pa to ni nujno. Špikanje v jajčnikih, boleče prsi itd, pa se običajno pojavijo že ob izostanku M.

Normalno je, da G še nič ne vidi! Ravno predkratkim sem prebrala pri Pušenjaku, da je plodek šele v 7t velik komaj za jabolčno peško. Ni mi pa jasno, kako to, da te je na naslednji pregled naročila tako kmalu?!? Bolj bi bilo smiselno, da bi ti kontrolirali BHcg, če ustrezno narašča.

Sicer pa bodi predvsem prepričana da bo vse OK in tako tudi BO!

LP

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2006 9:39:37   
Anonimen
Cestitam!

Naj te ti 'tipicni' znaki nic ne skrbijo. Meni do konca ni bilo niti en dan slabo (trkam na les!), niti ni bilo ščemenja v dojkah. Edino, kar se je poznalo v približno prvih treh mesecih je bila neizmerna lakota. Sem lahko dvakrat na dan jedla zrezke, pa ornk kuhano vecerjo ob 9h zvecer... No, saj ti napadi lahkote se mi se vedno poznajo na kilah... user posted image ... ampak bo šlo že po porodu dol!

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2006 11:27:39   
bobek05
Kot prvo - NIKJER NE PIŠE, da bi se morala kazat kakšna sprememba na prsih - pri meni se na začetku tudi ni. Šele kasneje, ko so se prsi začele očitno večat, je bilo kaj opazit ali čutit, pred tem pa nič, zato se glede tega sploh ne sekiraj.

Kot drugo, jaz sem tudi imela drugo črtico KOMAJ vidno, ampak mi je G rekel, da ni pomembno, kako zelo se vidi, ampak DA SE! To je pač odvisno od tega koliko "nosečniških" hormonov imaš že v krvi...

HAHAHAHAHAHA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ej,oprosti, ampak sem se morala nasmejat....MOrala bi imet slabosti???? Nisem še slišala, da bi si jo katera "želela"... user posted image user posted image user posted image user posted image Prerokujem, da boš čez 3 tedne tu gori stokala kako ti je slabo! user posted image user posted image user posted image user posted image Meni se je slabost pojavila v 6t in je trajala do 12t - pred tem pa sem bla čist ok. Uh, v tvoje dobro upam, da je ne boš imela, ali pa da bo vsaj blage oblike...

Tudi glede utrujenosti je od nosečnice in nosečnosti različno.... Jaz sem npr. v 3t (ko še sploh nisem vedela, da sem noseča), ves teden (ampak samo 1 teden) spala po 16 ur na dan... Ko je ta teden minil, je bilo spet vse po starem... Ene so bolj utrujene, druge manj - čakaj na konec nosečnosti. Jaz sem mislila, da bom utrujenosti tja padla user posted image

Saj boš videla, vse nosečniške "radosti" se začnejo malo kasneje...

Kar pa se pregleda tiče, pa sem malo presenečena, ker meni je G rekel, da do 6-7t pa res nima smisla hodit na UZ, ker se še nič ne vidi. Takrat pa ti lahko pogleda, če je maternični vrat zaprt, če je stena odebeljena, če je zarodek v maternici (pri meni je to izgledalo tako kot ena velik balon pobarvan z belo, malo stran od sredine pa en mali delček neobarvan - in tam je bil moj sonček)... Je pa spet odvisno od tega, kako dober UZ ima G.
Je pa meni G rekel, da pred 6-7t niti nima smisla delat krvnih preiskav, ker je pač takrat bolj ziher (je verjetno že več teh nosečniških hormonov v krvi)... Tak da ne vem kaj pričakuje tvoja G že tako zgodaj v nosečnosti...

No, jaz ti na tem mestu že kar ČESTITAM!!!! Uživaj in se še kaj javi...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2006 13:29:46   
mml
Ej nič ne skrbi zaradi znakov...jaz se niem čisto nič nosečo počutila tam nekje do 8. tedna, mogoče malo tiščanja v prsih to je bilo pa vsem, potem mi je postalo pa slabo...
Jaz sem bila tudi zelo zgodaj na UZ, po svojih izračunih sem bila noseča 4T in 2/7, na UZ se je videla zadebeljena sluznica in ena senca, za katero je G rekla, da bi to lahko bilo to. No čez en teden se je tista senca spremenila v gestacijsko vrečko s plodom, utripa pa še ni bilo videti...
...danes imam pa živahno devet (no ja skoraj dese) mesčnico.

Tako da kar pogumno in brez panike

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2006 19:57:40   
ninocka
Ma ne sekiri se, men se je sele tam okrog 8 -9 tedna zacela pojavljat utrujenost, druzga pa nic. Nobenih Pamela Anderson josk, nobenih slabosti, nic.

Pa mam vseeno 14 mesecnega sincka user posted image .

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2006 22:20:29   
Anonimen
Janapan, jaz ti bom postregla z nekaj informacijami, če te bodo zanimale. Tvoj pričakovani datum poroda je 10.6. Prvi ginekološki pregled bi ti naj ginekologinja opravila v desetem tednu nosečnosti, torej od 5.-.10. novembra. UZ je možen že od 30.oktobra - 5.novembra. Pozitiven test nosečnosti bi se naj pokazal od 29. septembra. (Sem dobra, kaj? No, tako je, če imaš nosečniški koledar še iz prve nosečnosti! user posted image user posted image user posted image )

Torej, če se zdaj ni še nič videlo, se ne obremenjuj. Jaz sem bila v prvi nosečnosti v 6. tednu pri G, ker ni bilo menstruacije, pa vsi testi, ki sem jih opravila, so bili negativni in je naredila UZ, pa se ni še nič videlo. Se pa je zelo lepo videla lučka, ki je utripala (Davidov srček) šele v 9. tednu nosečnosti.

Zdaj pa čakam na 1. ginekološki pregled. Ginekologinje še niti poklicala nisem. Hotela sem naredit ponovni test, da sem bila res prepričana. In danes je še enkrat lepo pokazal dve črtici.

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2006 10:31:40   
janapan
no zjutraj sem bila zopet na uz, kjer je videla nekja kar bi lahko bilo GV in je bilo veliko 3 mm..ampak mi je rekla da verjetno sem zanosila kasnejeuser posted image user posted image user posted image ....brezmadežno spočela, glede na to da sva z mojim zadnjič fiki fiki tam okrog 20.9 ker pol je šel nekam službeno in pol pa sem že delal test in je bil pozitiven.....drugega nič. Rekla mi je da naj še enkrat nardim test mora pa biti clear blueuser posted image , da vidimo če bo črta debelejša ampak šele v ponedeljek.....ma sem si kar mislila da bom čakala do ponedeljka in sem ga nardila takoj ko sem šla iz ordinacijeuser posted image ....in črta je bila ful debela, bolj debela kot kontrolna...ma ja bomo vidli kaj bo zaenkrat kaže da je ok....zopet na pregled pa drugi petek....6 teden....kdo ve kaj bo videla???

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.10.2006 18:45:14   
atteya
Itak pa ugotovitve ginekologov niso ziher.
Pri meni je najprej ugotovila, da je premajhen plod, da se verjetno ne bo obdržal in mi je že napisala (ginekologinja) napotnico za čiščenje, čez en teden je bil pa dovolj velik.user posted image
Potem mi je pa postavla prvi rok poroda 9.9. in ko je prišel ta datum sem komaj čakala, pa nič... Pri merjenju nuhalne svetline je določila druga ginekologinja drugačen rok, 4 dni pozneje in menda se pri UZ določitvi roka lahko zmotijo za največ 3 dni. OK, pa smo se tolažili po 9.9. s 13.9. in čakali. Prišel je še ta rok, pa spet nič... In 16.9., ko naj bi se rodil (glede na UZ in zmoto 3 dni), spet nič, poleg tega pa tudi v šoli za starše zatrjujejo, da v teh časih nikoli ne čakajo več kot en teden, da po enem tednu žensko sprejmejo v porodnišnico in ji pomagajo roditi. HA, HA!user posted image Nič od tega ni res! Jaz sem hodila na preglede vsaka dva dni od 9.9. dalje, rodila pa sem šele 19.9. Govorili so, ko bo otrok pripravljen, da bo že sam hotel ven. Pa so malo zamočili, ker je mali že bil prej pripravljen, le da se jaz nisem odpirala. Bil je prenošen, kar se mu je poznalo in še vedno ima posledice prenošenosti. Namreč medicinski brat mi je povedal, da so prenošenčki kot stari ljudje, zgubani, izgledajo kot stari 70 let, pozneje pa se jim začne luščiti koža po telesu. In točno tak je moj otroček. Star sicer več ne izgleda, ampak koža se pa še vedno lušči.
Bla bla, sem malo zašla....
Hotela sem le povedat, da se ginekologi in ostali medicinci veliiiiiiko motijo in te ves čas nosečnosti na suho fiju-fiju.
Glede tega fiju-fiju imam z ljubljanskimi kar nekaj izkušenj, pa nobene prav pozitivne. Žal.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......