|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj odtehta največ?
4.10.2006 22:13:14   
AnkaM
Pozdravljene!
Zanima me kaj vam bi pri odločitvi ali otroka vpišete v privatni ali javni vrtec odtehtalo največ.
Je to nujno cena ali se starši odločate tudi po katerih drugih kriterijih? Npr. očitno manjše skupine, drugačni pedagoški pristopi, lokacija, cena, daljši delovni čas, dodatne aktivnosti,...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj odtehta največ?
4.10.2006 22:30:32   
Petraa
Tukaj recimo pri nas se nimaš kaj odločati user posted image
Sicer v privatni vrtec ga ne bi dala.

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2006 22:33:48   
AnkaM

Tega ne razumem najbolj....
Nimaš se možnosti odločati, ker privatnih vrtcev praktično ni. Ne bi ga pa v nobenem primeru dala v privatni vrtec. Zakaj pa ne?
Saj vsak privatni vrtec ima tako kot vsi ostali vrtci potrjen program in način dela s strani države. Kakšen je torej razlog, da ga ne bi dala v privatni vrtec (saj to ni privatno varstvo)?

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2006 22:41:33   
Anonimen
Meni je najbolj pomembno, da se otrok v varstvu dobro počuti.

Za razne animacije, programe,....lahko poskrbim sama, slabega počutja pa mu ne morem nadomestit.

(odgovor članu AnkaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2006 23:33:50   
lelaval
Če bi imela privatni vrtec na razpolago, bi si mislila - zakaj pa ne? Seveda, če bi mi bil všeč. Tako pa smo takorekoč prisiljeni dat otorke v državne vrtce.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2006 6:49:27   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

Tukaj recimo pri nas se nimaš kaj odločati user posted image

Sem na istem, če pa bi že imela možnost, bi seveda gledala tudi na denar, po pravici povem. Sicer pa so verjetno prednosti in slabosti enega in drugega varstva, pa se mi sedaj ne da kaj preveč možgane brusit s tem, je še prezgodajuser posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2006 7:01:13   
Anonimen
Meni je najbolj pomemna vzgojiteljica, potem pa prostor oziroma igrišče.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2006 7:50:07   
corfu
Kar se tiče varstva mi veliko pomeni okolje, prostor, igrišče in ljudje s katerimi bo moj otrok preživel večino časa, celo več kot z mano. Zato mi tukaj denar ne igra nobene vloge, če za tisti denar dobim to kar želim za svojega otroka.

Midva ga imava v varstvu pri odlični gospe, ki čuva tri otroke, skorajda iste starosti 24,21,22 mesecev in tako bi se lahko reklo, da imam otroka v privat varstvu.

Imela sem ga tudi v vrtcu, zame ni primerjave.

pogumno odločitev

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2006 8:06:51   
AnkaM
No, tudi moje mnenje je, da je potrebno dobro razmisliti s kom in na kak način otrok preživlja čas. Kot je napisal Corfu otrok v vrtcu preživi poglavitni del dneva.....več kot s starši....Glede na to se mi zdi, da je prva res vzgojiteljica....niso pa nepomembni niti ostali dejavniki....
Ampak gre za to, da če slišiš, da je nekje privat vrtec ali ga boš sploh šel pogledat, ali te bo zanimalo kakšni ljudje in prostori so tam, ali pa ste načeloma proti....
Sicer vem, da imajo vsi "privat" (pingvin, montesori, walfdor) vrtci čakalne vrste, ampak če imaste v bližini doma 3 vrtce kako se odločite kam bi vpisali otroka.....se v vsakem oglasite za eno uro?
Potem bi vzgojiteljice najbrž samo s potencialnimi starši sestankovale....Najbrž obstaja neko merilo po katerem se odločiš kateri vrtec boš obiskal in si ga osebno ogledal in se z vzgojiteljicami tudi spoznal....

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2006 8:14:23   
Marogica
Meni je zelo pomembno, kakšna je vzgoja  in izobraževanjev vrtcu(torej takšna,ki je primerna za otrokovo starost) in ne preveč ali premalo, kar starši včasih ne znamo pravilno presoditi. Pomembno mi je tudi, da ima otrok družbo sovrstnikov.
Sem zagovornica vrtca in na privat varstvo ne dam kaj dosti, ker to v večini počnejo ženske, ki se mi ne zdijo ravno kvalificirane.So tudi izjeme, vendar očitno redke.

Na lokacijo in ceno se nisem kaj dosti ozirala, ker nisem imela v bistvu nobene izbire, ali vsaj ne velike.

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2006 8:22:41   
AnkaM
Saj mene zanima mnenje o izbiri vrtca in ne varstva. Torej privatnega ali državnega vrtca...oba imasta program, izpolnjujeta prostorske in kadrovske zahteve, ker sicer ga sploh ni mogoče narediti....

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2006 8:27:31   
corfu
Saj ni pomembno kateri vrtec, ampak kakšno varstvo bo imel v tem vrtcuuser posted image

To se pa pozanimaj, pojdi na ogled in po svojem občutku se boš za otroka odločila najboljše.

srečno

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2006 8:38:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: AnkaM

Saj mene zanima mnenje o izbiri vrtca in ne varstva. Torej privatnega ali državnega vrtca...oba imasta program, izpolnjujeta prostorske in kadrovske zahteve, ker sicer ga sploh ni mogoče narediti....

Ja imaš prav. SEm malo na hitro prebrala in pač razumela vrtec in privatno varstvo.

Torej meni bi bilo vseeno, če bi bila s programom zadovoljna, ali je privatni ali pa državni vrtec. Pri meni je samo ena točka, ki bi vplivala na odločitev: ne bi smel biti "krščanski" vrtec, ker pač nismo verni.

(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2006 10:49:37   
nejcko
Meni je najbolj pomembno, da je vrtec čim bližje domu, da ga obiskujejo otroci "navadnih smrtnikov" (kakšne fensi špensi variante torej odpadejo) in da se ima otrok tam fajn.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2006 11:26:25   
Anonimen
Najbrž obstaja neko merilo po katerem se odločiš kateri vrtec boš obiskal in si ga osebno ogledal in se z vzgojiteljicami tudi spoznal....

Bolj je vse skupaj ena velika loterija, saj tudi če bi šel v vse vrtce za kakšno uro, nikakor ni nujno, da bi odnesel pravo sliko. Najbolje je, če koga piznaš, kakšno mamico ki ima ali je imela otroka pri določeni vzgojiteljici. Pa še takrat ni nujno, da ti povedo po pravici, ker nekateri vse, kar je v zvezi z njimi, samo hvalijo.

(odgovor članu AnkaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2006 11:31:16   
bobek05
v MB sta 2 privat vrtca - waldorfski in montessori... moram pa priznat, da o njuju nisem še premišljevala... mogoče kdaj v prihodnosti

zaenkrat sem z državnim vrtcem zadovoljna (zlasti zaradi vzgojiteljic)

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.10.2006 11:35:05   
Tiamo
1. bližina vrtca, da jo pridemo iskat v najkrajšem možnem času k končamo z delom.
2. Vzgojiteljica, pomočnik

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?