|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost po konizaciji
2.10.2006 19:47:04   
janusha
pozdravljene, sem dokaj nova na tej strani (stara 25let) , a vseeno že dalj časa spremljam vaše pogovore in zato se sedaj tudi obračam na vas, saj imate ogromno izkušenj. Tudi midva sva se odločla zauser posted image  zato sedaj pridno delava na tem, me pa nekaj zanima, namreč januarja se imela konizacijo ( PAP III ) izvid - odstranitev v zdravo in pri ponovnem pregledu mi je gin. rekla naj kar pridno delam na zanositvi saj se takrat maternica najbolj obnavlja in naj bi bilo vse ok, vendar pa po opravljemnem pregledu potem dobim domov pošto naj pridem na ponovni pregled čez 6 mes. , kar verjetno pomeni slab bris, a kljub temu mislim da kaj hujšega ni, kajti če bi bil PAP III bi me takoj klicali zato ne delam panike in se trudiva naprej - ALI DELAVA PRAV? PROSIM ZA VAŠE MNENJE?!

Joj še eno kratko vprašanje po vašem mnenju: ali zobni rentgen škoduje plodu?
hvala vam
lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost po konizaciji
2.10.2006 22:02:36   
freha
Dobrodošla. Hvala za vprašanje, tudi sama sem imela konizacijo z el. zanko in sem vesela da ti lahko odgovorim, saj zato smo tu, da si delimo nasvete in da imamo občutek, da nismo same s tem problemom na svetu.
Odgovorila bi ti na vprašanje glede ponovnega odvzema brisa po 6 mesecih. To je ustaljen postopek v katerem preverjajo če je bris po konizaciji dober - najprej morata biti dva brisa v razmaku 6 mesecov brez sprememb, potem nas bodo pa kontrolirali na 1 leto. Nikoli se ne bomo vrnile v program odvzema brisa na 3 leta kot ga imajo druge brez HPVja. Več nas kontrolirajo, kar je dobro.
Imam pa tudi vprašanji za tebe. Ali si imela navadno konizacijo ali kakšne vrste (ti piše na izvidu in odpustnici)? Pa zanima me kaj ti je ginekolog svetoval v prihodnje, ali da delaš na boljšem imunskem sistemu ali da uporabljaš kondome (kar seveda itak ne, ker delata na otroku), ampak vseeno vsaka informacija je dobrodošla.
Pa želim ti vse lepo.

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2006 22:27:39   
sjug
Pozdravljena. Nimam pojma o konizaciji in podobnem. Rentgena zob se pa pri domnevno nosečih ženskah praviloma ne izvaja. Vprašaj v ZD. Meni ga niso hoteli narediti, ko sem rekla, da sem verjetno noseča, nisem pa še točno vedela.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2006 23:13:44   
lelaval
Ojla!
Tudi jaz sem imela konizacijo. Na vseh pregledih kasneje sem imela PAP I in še zdravnik ni mogel verjet izvidom. 1,5 leta po konizaciji pa sem zanosila. Po konizaciji je MV krajši, jaz sem imela še težave od prejšnjih user posted image , zato sem bila bolj pod "drobnogledom", kar pa si po konizaciji itak.
Če mislita delat, na user posted image , se ne obremenjuj zaradi predhodne konizacije, važni so sprotni PAP izvidi - če so le-ti BP, potem kar v akcijo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2006 7:15:03   
Klarita
A lahko vprašam kaj pa je konizacija?user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2006 9:34:14   
NTS
Pozdravljena,
najprej dobrodošla na RR user posted image . Jaz sem imela konizacijo junija lani, in je tako kot pravi lelaval - po posegu si pod drobnogledom.
Je pa pri nas to bilo tako, da sem bila jaz že user posted image , ko so mi delali konizacijo in to sama veš se dela v polni narkozi user posted image . Pa še delati sem šla 3 dni po posegu. Ko pa sem ugotovila da sem user posted image , me je G imel naročeno čisto vsak teden, včasih celo 2x na teden do 7m.
Rodila sem z carskim, ker sem tako močno zašita da po naravni poti ni možno, bi me preveč raztrgalo. Naša pupa se je rodila celo en teden po predvidenem datumu zdrava, glasna, pridna in lačna. Danes je stara 6 mesecev in vem da smo imeli veliko srečo da je šlo vse OK.

Tudi tebi želim da čimprej zagledaš user posted image , je pa res da mogoče ne boš mogla roditi po naravni poti ampak z carskim rezom.

user posted image user posted image

lp

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2006 19:29:23   
janusha
najprej se vsem res najlepše zahvaljujem za vaše posredovane odgovore, tako kot je že rečeno, tu gor ima človek res občutek, da ni v ničemer sam.
Naj najprej odgovorim Klariti, da je konizacija obrez dela materničnega vratu, kot z odvzemi brisa pri ginekologu le-ta ugotovi kakšen je PAP - če je PAP I je vse v najlepšem redu, PAP II pomeni da se ti lahko kaj spreminja tam dol lahko je zaradi hormonov, vnetja.... in te imajo pod drobnogledom ( sama sem bila pri gin. 3x na pol leta), nato je PAP III, meni se je zgodil po treh odvzemih, kar pomeni lahko predrakasto stanje maternice, kar je v današnjem času nekaj kar se dogaja vsaki 4. ženski, zato ti v popolni narkozi obrežejo ta oboleli del maternice, lahko je sicer laserska, a glede na to da sama še nimam otrok mi je gin. svetovala kar uno "pravo" in je bila menda uspešna, v bolnici sem bila 3 dni na bolniški pa kar 3 tedne, vse je potekalo v redu, nič nisem krvavela, mens. so normalne, popolnoma enake kot prej, zato se mi je zdelo čudno zakaj moram zdaj nazaj, a če nas imajo pod drobnogledom, za kar sem zelo vesela, potem upam da se nimam česa bati. Seveda upam da bom imela čimmanj težav zaradi konizacije, kajti gin. je rekla, da so mi odrezali zelo majhen delček, pa da naj se mi ne bi nič poznalo, a kakorkoli naj stane kar hoče za user posted image  se splača pomatrat a ne? 
Glede zobnega rentgena sem spraševala zato, ker sem bila včeraj pri zobozdravniku in mi je dal napotnico, a ker midva ravno v tem času intenzivno delava na user posted image  bom raje počakala na rezultat, sicer sva se to odločila ravno ta mesec, zato niti ne vem kaj naj pričakujem - koliko časa pa ste se kaj matrale da se je pokazala tako težko pričkavana user posted image ? Tko glede na to, da sem stara 25let je logično da grem kdaj pa kdaj tudi ven, a to pomeni naj popolnoma nič ne pijem zdaj ko se pripravljam na materinstvo, sicer sama ne pretiravam preveč, tudi glede folne kisline ne jemljem, sicer zato, ker imam blazne težave s kislino, namreč nedavno sem jemala kar močne tablete ( nehala en mesec nazaj), pa je bil ugotovljen gastritis, tako da si zdaj predvsem pomagam z mlekom pa rahlo dieto, včasih kak rupurut, ker si user posted image  res želiva, upam da bo čimprej in brez težav.
Ja cel kup težavuser posted image , ampak bo že nekako

(odgovor članu NTS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2006 7:31:49   
Klarita
Hvala za odgovor janusha. Midva delava sedaj drugi mesec na tem, da user posted image . Enim prej rata, enim kasneje, ampak vidim, da si pozitivno naravnana in tako je prav, te bo koštalo pol manj živcev. Lahko pa se ti zgodi, da kar prvič zanosiš, kaj pa veš. Glede folne se res raje posvetuj z zdravnikom, če imaš težave, drugače pa ti svetujem tudi čim manj alkohola in čimbolj zdravo prehrano.
Veliko sreče in čimprejšen user posted image .

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2006 8:56:30   
janusha
ja veliko berem, da folno začnejo jemati šele ko zanosijo, tako se bom verjetno ravnala tudi jaz, ne vem sem še kar skulirana, ker ne vem ne maram zdej načrtovati kdaj točno, ker se mi zdi to nesmiselno, verjetno je panika bolj takrat ko se že dalj časa trudiš pa ne gre, ja se absolutno strinjam z zdravim življenjem, ne absolutno se ga ne mislim opijati, ampak tko bambusek 1 ali 2 mislim da zna bit ok - ? A tudi to ne? Kaj pa aerobika pa to? Jaz kar redno hodim, sicer bi takoj ko bi izvedela user posted image  nehala, ampak pred tem je pa dovoljeno a ne?

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2006 9:25:51   
Klarita
Bambusek ali dva je kar O.K. Aerobika je po mojem kar vredu, dokler se vredu počutiš, mislim, da bi tudi v zgodnji nosečnosti bila O.K., samo ne pretiravat in se preveč lajhat. user posted image

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.