Lana25
|
Tudi jaz poznam ene take ljudi. Prav tako imajo kmetijo in prav tako pije ženska, ki pa je višje izobražena in hodi v službo. Ko pride domov fizično dela, pri tem pa se odžeja z alkoholom. Takšna je navada in po mojem ti ljudje sploh več ne znajo živeti drugače oz. se sploh ne zavedajo, da obstajajo tudi drugačni načini življenja. Mislim, da je malo možnosti, da bi se pri teh tvojih sosedih kdaj kaj spremenilo. Njihovo življenje je bolj ali manj rutina in pijančevanje spada zraven. Pa saj pri teh ljudeh, ki jih poznam jaz to, da se pije sploh ne preseneča, ker je važno samo delo, delo, delo, nič drugo ni pomembno, nobene topline v odnosih, kakšni pogovori razen o tem kaj se bo delalo, kaj se mora narediti sploh ne pridejo v poštev, za kakšna praznovanja za rojstni dan, za kakšne izraze ljubezni, za cartanje pa itak, da ni varjante. Živijo bolj ali manj eden mimo drugega. In v takem primeru te potem pač lahko pogreje pijača. Pomaga ti pozabiti, da ne zmoreš vsega, da si sam, da to ni takšno življenje kot si si ga želel, ... pa še lepo se zaspi zvečer, ko si že ves utrujen. Tak, da se pijači sigurno ne bodo odrekli, ker preveč zapolnjuje vso to praznino. Upam, pa da je pri vaših sosedih več upanja, da bo kdaj drugače.