|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hoče otroka-kaj naj naredim
28.9.2006 12:00:42   
Anonimen

Lep pozdrav punce!

Odločla sm se, da vam zaupam svoj problem,ki je že nevzdržen, in upam, da mi boste znale pomagat in svetovat.Partner, s katerim skupaj živiva, nimava istega naslova, ker sem jst prijavljena še vedno na svojem domačem naslovu, in nisva poročena, sin je pa prijavljen pri njemu in ima njegov priimek, mi skos grozi, da če bom odšla od njega, da mi sina ne bo dal, in da tud možnosti nimam, da ga dobim, ker sem pač brezposelna. Ja, čist na koncu sem že z živci in s tem kreganjem, ki ga imava
s partnerjem. Pojavljajo se že tako pogosto, da ni več za vzdržat pod skupno streho.Pa sej se ne gre tok za naju, ampak bolj me skrbi za mojega14 mesečnega sina. Skratka, s partnerjem živiva 14 mesecev z njegovo mamo v isti hiši, zgoraj sva si nekako počasi uredila podstrešje,tako da sva na svojem, pri tem nam je 3/4 finančno pomagala moja mami. Ko sem rodila,sem dala sinu partnerjev priimek in prijavila sem ga na njegovem naslovu. Počasi imam usega dovolj, zato me zanima naslednje, v primeru, da se odselim od njega, poberem kaj je mojega in uzamem sina, a ga lahko potem prijavim na svojem domačem naslovu? A ima on res toliko več možnosti da ga dobi, zato ker sm jst brezposelna. Nism prijavljena kot mati samohranilka. A si lahko potem tudi to urejam na svojem CSD? Joj vem da pride do tok teh komplikacij, a use bi naredila da bi bilo sinu boljš, da mu ne bi bilo vedno treba gledat in poslušat the kreganj. Kaj naj naredim, da vem da bo otrok moj, da mi ga potem ne more uzet? Sodišče pa to?Prosim pomagajte in svetujte mi!!!
Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hoče otroka-kaj naj naredim
28.9.2006 12:04:39   
Tiamo
Čist komot ga prijaviš na drugem naslovu. Koliko pa je star? Ne more ti ga kar tako vzeti, ker si brezposelna. verjetno zdaj trpi tudi on, če se skoz kregata? Tako, da jaz bi se že zdavnaj odselila, če bi mi pa hotel vzeti sina, bi se borila do konca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2006 12:06:15   
kimba
Nikakor ni res da je služba razlog.
Moja kolegica je zapustila partnerja in odšla z dvema otrokoma od doma in tako je ostala brez stanovanja in tudi službe ni imela (on je imel stanovanje in službo) in sodišče in CSD je otroka dodelilo njej.

kimba s tremi sončki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2006 12:14:57   
natalia
zdravo,

nima veze, če nimaš službe, tako majhnega otroka še posebej - dodelijo materi, ti zdaj pojdi na socialno, se pozanimaj kaj potrebuješ, spremeni naslov bivališča in spokaj kufre! pa pusti deda! user posted image  SREČNO!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2006 12:17:57   
lelaval
Velikokrat dodelijo otroka materi, pa čeprav je brezposelna in brez lastnega stanovanja -  pa saj lahko kamot živita z otrokom pri tvoji mami, kot ste sedaj vsi trije pri njegovi.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2006 12:31:13   
Anonimen
Kok časa pa traja da spremenim priimek in naslov? Kje je najbolje začet z zadevo? Prvo da se odselim, drugo pa naj grem na socialno od otroka, tam kjer je on prijavljen, al na moj CSD?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2006 12:36:04   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kok časa pa traja da spremenim priimek in naslov?

In zakaj bi otroku spremenila priimek?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2006 12:38:02   
baguSka
Kok časa pa traja da spremenim priimek

To pa tud mene zanima.. Sej otrok je kjub vsemu se vedno tud njegov user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2006 12:38:40   
Anonimen
Kokr je men znano, ne moreš spremenit priimka, ker se mora partner s tem strinjat. Lahko kvečjem dodaš brez vsakega problema še tvojega. Ta pa se piše kot 2 priimek.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2006 12:43:41   
BLAŽIKA
nima veze, če nimaš službe, tako majhnega otroka še posebej - dodelijo materi, ti zdaj pojdi na socialno, se pozanimaj kaj potrebuješ, spremeni naslov bivališča in spokaj kufre! pa pusti deda! SREČNO!

Točno tako naredi, če res ni več za zdržat in se ne da pogovorit . In srečnouser posted image user posted image user posted image user posted image ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2006 12:55:19   
srki
Jaz bom rekla samo to, da je zelo žalostno, da se dve odrasli, psihično zdravi osebi ne moreta dogovorit o tem, kje bo otrok in si ga podajata kot žogo. A se zavedate, kakšno škodo delate otrokom?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2006 13:54:40   
Anonimen
Kar se tiče spremembe priimka in prebivališča ti ne znam povedat, lahko pa ti povem tole: če nisi prijavljena pri njemu in ker praviš da vama je tvoja mama pomagala pri stanovanju boš najbrž zahtevala delež ampak to mislim da ni mogoče če se odseliš. Imela sem prijateljico, ki je živela pri njemu prijavljena pa je bila še vedno pri svojih starših. Odvetnica ji je svetovala naj ne spakira stvari in se odseli, ker se lahko tako od svojega premoženja poslovi. Onadva pa sta se leto prej preselila v novo hišo, potem veš koliko denarja je bilo v igri.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2006 14:19:14   
puka
Jaz sem si spremenila priimek,izpolniš vlogo,plačaš okrog 12.000 sit,in dobiš odločbo po pošti čez tri tedne približno, brez problemov.Ne vem kako je pa z otrokom,pozanimaj se. veliko sreče,saj bo šlo..........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2006 14:49:22   
mojamura
če nisi psihični bolnik, ali alkoholičarka, ali narkomanka, bo vsak sodnik otroka dodelil tebi (sploh glede na otrokovo starost). res spakiraj kufre, to naredi ko njega ne bo doma, ker nikoli ne veš kako bo reagiral, ali pa pokliči nekoga s tvoje strani, da ti pri tem pomaga. še prej pa nujno na csd se pozanimat kako in kaj glede papirjev.

pa vso srečo!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2006 14:57:00   
Anonimen
- Če nisi prijavljena kot samohranilka in če nista poročena, potem se vaju obravnava kot izvenzakonska partnerja (sploh pa, ker živita na istem naslovu, ne glede na to, kje sta prijavljena, in ker imata skupnega otroka).
- Ker je izvenzakonska skupnost izenačena z zakonsko (poroko), moraš najprej na pristojno sodišče vložiti tožbo (pri vaju sporazum očitno ni mogoč) za dodelitev skrbništva nad otrokom ter za določitev preživnine in stikov. Dodaj tudi prošnjo za prioritetno obravnavo in za oprostitev sodnih stroškov (razlog: brezposelnost) ter prošnjo za izdajo začasne odločbe za dodelitev začasnega skrbništva. To lahko narediš brez njegove vednosti in tudi sedaj, ko si še pri njemu.
- Potem greš na CSD in poveš, da se razhajata. Kot dokaz predložiš kopijo oddane tožbe in poveš, kaj imaš v načrtu: odseliti se k staršem in vse ostalo.
- Ko boš o tem obvestila CSD, se preseli nazaj k staršem. Glede na to, da s partnerjem nista poročena, načeloma na UE ne bi smelo biti problema pri menjavi otrokovega bivališča. To lahko narediš tudi sama. Otroci so večinoma prijavljeni tam, kjer je prijavljena mati. Sploh pa tako majhni.
- Ko se preseliš, je že pol narejenega.
- Oba bosta dobila vabili tako na CSD kot tudi na sodišče (slej ko prej). V času čakanja na ti dve vabili je vse, kar potrebuješ, tvoja lastna moč, da zaradi njegovih groženj ne popustiš in ne odideš nazaj. In otroka imej stalno pod kontrolo - ne izpusti ga izpred oči. Če ga imaš v vrtcu, jih tudi obvesti o situaciji in naj ga ne izročijo nikomur, razen tebi, v vsakem primeru pa naj te takoj pokličejo. Ali pa ga preprosto imej doma - je bolj varno, če grozi z ugrabitvijo.
- Glede na to, da imaš zagotovljeno streho nad glavo zase in za otroka (čeprav pri starših), boš odločbo o začasnem skrbništvu dobila. Če bo potem grozil dalje, se obrni na policijo vsakič, ko se bo pojavil. Policijska posredovanja bodo posredovana tudi na sodišče. Shranjuj SMS-e, telefonske izpiske, po potrebi fotografije, priče naj bodo pripravljene pričati in vse podobno. Vse to boš odnesla na obravnavo.
- Dokler sodišče ne izda končne odločbe, mu otroka nisi dolžna dati niti za 5 minut, sploh pa, če je v igri nasilje in grožnje. To dvoje omeni že v tožbi, ki jo boš oddala - čim bolj podrobno.
- In po vsem tem gospod nima šans, da bi dobil skrbništvo. Dobil bo samo preživnino. Če je zaposlen, zahtevaj najmanj 30 jurjev. Najmanj. Na glavni obravnavi pa zaradi vseh dokazov o grožnjah in nasilju zahtevaj stike samo v tvoji prisotnosti ali pa v posebnih prostorih CSD-ja. Povej, da se boš s čimerkoli drugim strinjala šele, ko bo šel na zdravljenje zaradi nasilja. V 99%-ih odobrijo. Sploh pa pri tako majhnem otroku.
- Priimka brez njega ne moreš spremeniti, lahko pa dodaš svojega.

Če potrebuješ še kaj, smo pa tukaj. user posted image

(odgovor članu puka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2006 15:00:20   
tina a
http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/pin5.php

pa malo preberi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2006 15:16:21   
Anonimen

Lep pozdrav punce!

Odločla sm se, da vam zaupam svoj problem,ki je že nevzdržen, in upam, da mi boste znale pomagat in svetovat.Partner, s katerim skupaj živiva, nimava istega naslova, ker sem jst prijavljena še vedno na svojem domačem naslovu, in nisva poročena, sin je pa prijavljen pri njemu in ima njegov priimek, mi skos grozi, da če bom odšla od njega, da mi sina ne bo dal, in da tud možnosti nimam, da ga dobim, ker sem pač brezposelna. Ja, čist na koncu sem že z živci in s tem kreganjem, ki ga imava
s partnerjem. Pojavljajo se že tako pogosto, da ni več za vzdržat pod skupno streho.Pa sej se ne gre tok za naju, ampak bolj me skrbi za mojega14 mesečnega sina. Skratka, s partnerjem živiva 14 mesecev z njegovo mamo v isti hiši, zgoraj sva si nekako počasi uredila podstrešje,tako da sva na svojem, pri tem nam je 3/4 finančno pomagala moja mami. Ko sem rodila,sem dala sinu partnerjev priimek in prijavila sem ga na njegovem naslovu. Počasi imam usega dovolj, zato me zanima naslednje, v primeru, da se odselim od njega, poberem kaj je mojega in uzamem sina, a ga lahko potem prijavim na svojem domačem naslovu? A ima on res toliko več možnosti da ga dobi, zato ker sm jst brezposelna. Nism prijavljena kot mati samohranilka. A si lahko potem tudi to urejam na svojem CSD? Joj vem da pride do tok teh komplikacij, a use bi naredila da bi bilo sinu boljš, da mu ne bi bilo vedno treba gledat in poslušat the kreganj. Kaj naj naredim, da vem da bo otrok moj, da mi ga potem ne more uzet? Sodišče pa to?Prosim pomagajte in svetujte mi!!!
Hvala

Mene pa zanima skoraj obratna situacija in sicer ali  lahko mati samohranilka odvzame pravico do otroka ocetu, ki redno placuje prezivnino in ima tudi drugace dober in pogost stik z otrokom. Hvala!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.9.2006 15:19:31   
Anonimen
Mene pa zanima skoraj obratna situacija in sicer ali lahko mati samohranilka odvzame pravico do otroka ocetu, ki redno placuje prezivnino in ima tudi drugace dober in pogost stik z otrokom. Hvala!!

Tega pa jaz ne razumem, kaj si s tem mislila oz. mislil?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.9.2006 15:25:55   
Pupica
Oprost , to še nisem komentirala tko grdo, ampak zaboga, pa sej lahko otroka prijaviš k mami domov KADARKOLI!!!!!!!!!!!Saj ne rabiš imeti očetovega dovoljenja.
Kako se otrok piše je pa itak čisto popolnoma vseeno. Jaz namreč verjamem v numerologijo in poznam primer, ko oče otroka ni videl, pa se je pisal po njemu, ko pa mu je mama spremenila priimek, sta tako oče kot otrok doživela popolno preobrazbo, in oče je ponovno videl otroka.Jaz v tem primeru sploh ne vidim kakršen koli ovire, komu bi dodelili otroka...?Mislim zarad priimka.
Služba?Ja sej nisi edina brezposelna mama samohranilka v Sloveniji....Sej je še socialna pomoč in otr.dodatki, pa potlej le hitro uredi še na socialni, da boš še preživnino dobila, pa bo.
Pa čimmanj se sekiraj kako bo...slabš ne more bit!
Kar si vložila...požalvej, včasih je tako bolje. Se ti bo že kje druge poravnalouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.9.2006 15:37:49   
lana38
Jaz pa pri vsem tem sploh ne razumem, da mati in otrok (sploh tako majhen) nista prijavljena na istem naslovu. Meni ne bi prišlo na kraj pameti, da bi bila z otrokom na različnih naslovih, ker nikoli ne veš kaj prinese življenje in kako se nekomu lahko obrne v glavi. Tudi jaz živim v izvenzakonski skupnosti in moj otrok se piše po očetu, ampak nikoli, res nikoli ne bi naredila take neumnosti, da bi ga prijavila na njegovem naslovu ne na svojem. OTROK SODI K MATERI. K sreči nimam nobenih težav v družini.
Tudi jaz sem bila brezposelna, ko sem rodila, pa sem vseeno otroka zavarovala po sebi, kjub temu da smo že takrat živeli skupaj. Ravno zato, ker nikoli ne veš kaj življenje prinese. Previdnost je mati modrosti.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.9.2006 13:41:15   
Anonimen
Punce hvala še posebej tebi kerensa!!!

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
29.9.2006 13:46:40   
Anonimen

zgoraj sva si nekako počasi uredila podstrešje

Mislim ,da si morata še eno drugo podstrešje uredit..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.9.2006 14:02:49   
mojamura
loluser posted image user posted image user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?