Grascakinja
|
Pa me zanima: - imajo tudi vaše vzgojiteljice to lepo navado, da na tablo sporočijo približen potek dneva, mene bi to namreč zelo zanimalo saj bi z določenimi aktivnostmi rada nadaljevala tudi doma, - kaj vam povedo sproti, tako vsak dan, ko pridete po otroka; naši je še to, da mi pove kaj je jedel, preveč, - poleg tega pa, tako med nami, imam občutek, da so otroci tam bolj v varstvu in da se z njimi kaj dosti ne ukvarjajo. - da, kadar jim čas to dopušča - kar jih VPRAŠAM. Sama si za odpremo izv vrtca vzamem vsak dan 5-10 minut in se z vzgojiteljico ali pomočnico vsak dan pomenim, če so kake težave, kako je s prehrano in prebavo, posebnostmi, pa skoraj vsak dan se malo nasmejiva naši navihanki. Ampak poudarjam, da vedno JAZ SPRAŠUJEM in tako se mi zdi prav - ker gre za mojega otroka. Nekateri starši pridejo in otroka vzamejo z vprašanjem "je blo v redu?" in na to vprašanje tudi dobijo ustrezen kratek odgovor, kar jim očitno ustreza. - Jaz pa ne, niti slučajno, odkar je v vrtcu je veliko napredovala, skoraj vsak dan jo dobim domov umazano od barvic in aktivnosti, ki jih tudi redno razstavljajo v garderobi, skratka, vidim, kaj se dogaja. Igralnica se sproti dopolnjuje po Korak za korakom metodi, mala zna že držati svinčnik, pisati in v 2m se je naučila sama jesti, besedni zaklad je obogatila in bolje spi, (15m ima, mimogrede), skratka, jaz imam res same pohvale. Vsak dan pihajo mehurčke (najljubša aktivnost), poslušajo glasbo, berejo knjige, gredo ven... skratka, kup stvari počno. Mislim, da ti predvsem manjka vključenost v vrtec in več informacij. Vendar jih moraš sama poiskati. In če se stvari ne odvijajo, kot bi si sama želela, se moraš potruditi, da bi kaj spremenila. Stopi v tesnejši stik z vzgojiteljicami, oglasi se pri svetovalni delavki ali ravnateljici, pa predstavniku skupine v svetu staršev. Mene še nikoli ni nihče zavrnil, nasprotno, večinoma so zelo zadovoljni, da prideš, vprašaš, poveš in komentiraš. Tako jim pomagaš oblikovati vrtec in predvsem pokažeš, da ti je mar za tvojega otroka in okolje ter ljudi, s katerimi biva v vrtcu.
|