|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   komunikacija vrtec:starši
27.9.2006 18:33:59   
bumerang
Se navezujem na svoje spodnje vprašanje.

Pri pregledovanju foruma sem zasledila tale frutkin zapis:
"... vsak dan na oglasno desko staršem sporočamo kaj smo ta dan počeli (npr. muzicirali smo z inštrumenti, v parku smo nahranili ptičke s hrano, ki nam jo je podarila Evina mamica,  spoznali smo FIT igro "Ujemi tigrov rep")..."
"... Jaz imam tako navado, da staršem sproti sporočam tekoče zadeve (danes se je stepel, ni spal/a, ni želel/a sodelovati, sam se je obul/a, ni se polulal/a, pripovedoval/a je pravljico...). Tako da v bistvu nimamo gneče na pogovornih urah...hihihi!"

Pa me zanima:
- imajo tudi vaše vzgojiteljice to lepo navado, da na tablo sporočijo približen potek dneva, mene bi to namreč zelo zanimalo saj bi z določenimi aktivnostmi rada nadaljevala tudi doma,
- kaj vam povedo sproti, tako vsak dan, ko pridete po otroka; naši je še to, da mi pove kaj je jedel, preveč,
- poleg tega pa, tako med nami, imam občutek, da so otroci tam bolj v varstvu in da se z njimi kaj dosti ne ukvarjajo.

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: komunikacija vrtec:starši
27.9.2006 18:47:38   
daria78
Lansko leto mi niso povedali skoraj nič, čeprav mi je bila vzgojiteljica zelo všeč in vem, da se z otroci veliko ukvarja. Letos ima drugo vzgojiteljico, ki pove veliko več o tem kaj so otroci počeli, kakšen je bil tekom dneva, koliko je spal in jedel...., vendar mi je veliko manj všeč kot tista od lani. Prvi vtis pač...upam, da se motim.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2006 19:27:01   
sonjaka
Pri nas vzgojiteljica za vsak teden napiše kot en tedenski plan, kaj bodo počeli (po področjih). Tudi vse pesmice, bibarije, ki se jih učijo (besedila in aktivnosti) zapiše na liste in prav tako visijo na deski, da lahko tudi doma z njimi "treniraš", se pogovarjaš o tem, kar delajo. Meni se zdi to fino.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2006 20:36:23   
Gina
Pri nas ne zapišejo kaj dosti. Ene parkrat na leto dajo ven besedila pesmi in take reči, ampak mene to ne moti. No, likovne reči seveda razstavijo, prav lepo je. Kaj naj bi se pa en dveletnik grozno posebnega učil? Preveč osnovnih reči mu še manjka, da bi šli v neko umetno učenje ne vem česa. Tudi po kurikulumu je jasno, da toliko star otrok nima prav dolge koncentracije, pa da je bistvo, da se nauči osnovnih reči. Npr. samostojnosti pri jedi, oblačenju, obuvanju, higienskih navad, uporabi stranišča, uči se vse motorike, od tekanja, skakanja, pa do držanja voščenke, uči se prvega stika s knjigicami, sliši prve kratke zgodbice, malo poje, sliši kakšne rime, bibarije, pa sestavlja kocke, puzle, uči se govora, izrazov, pa seveda medčloveških odnosov, stikov s sovrstniki in vedenja v skupini.... Te dejavnosti so tako osnovne, da ti bodo težko napisali na tablo: danes smo se učili umivat roke, učili smo se, da drug drugega ne grizemo, uporabljali smo kahlo......, ker lahko vsak dan isto pišejo.

Kar se vsakodnevnih sporočanj tiče - moj vedno vpraša, kako je bilo, jaz pa ne, ker bi mi najbrž že povedali, če bi bilo kaj posebnega.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2006 20:57:00   
frutka_
Na eni izmed sporočilnih tabel v prvem starostnem obdobju je pisalo: " Praznovali smo  M..... rojstni dan. Imeli smo zabavo".
Včeraj je pisalo:" Ogledali smo si razstavo buč v mestu".
Namen tega sporočila je staršem prikazati delček tistega kar smo počeli preko dneva. Da morda dobijo predstavo kaj se počne, kje smo bili...

Seveda je nemogoče sporočiti na enem listku kaj vse se počne preko dneva ampak izbereš neke drobtinice dneva, ki se ti zdijo pomembne in to sporočiš. 
Glede "učenja" bi dodala le to, da otroka v taki rani starosti in ne kasneje v vrtcu ne moreš "učiti" v togem pomenu besede temveč se vse prepleta z igro, raziskovanjem, domišljijo, povezovanjem...

Hm, tvoj zadnji stavek se mi zdi malce nepremišljen...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2006 21:36:03   
jagoda
Ti si pa res fajn frutka. Pri nas tudi ni tako. Na kaka dva meseca sicer menjajo plakat, kjer piše nekaj na temo, ki jo imajo... Zdaj sptembra je bilo spoznavanje... So nam pa na roditeljskem sestanku povedali kaj delajo in kaj bodo delali ter kako poteka njihov dan.

Moram pa rečt, da bi mi bilo všeč, če bi napisali kak stavek kaj so tisti dan počeli, še posebej, ker Adam sam še ne zna povedati...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2006 21:43:09   
bskrle
Pri nas seznam dejavnosti izvemo na roditeljskem, potem posnamejo kak video, fotografirajo otroke( v živalskem vrtu, miklavževanje, velikonočni zajtrk). Na oglasni deski je osnovna shema - tema meseca. V jaslih pa dEjavnosti (hoja po stopnicah, moja družina). Za vsak dan pa ne sprašujem. pO UMAZANIH CUNJAH VEM, DA SO BILI V PESKOVNIKU!

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2006 22:46:51   
SaaS
V vrtcu kamor je hodil lani, mi je bilo všeč, ker je bilo veliko komunikacije. Vsak dan sem lahko vprašala karkoli. Brez slabe volje mi je odgovorila. Če je bilo kaj posebnega, da tisti dan ni veliko spal ali česa hotel jesti ali kaj podobnega, pa je povedala sama od sebe. Povedala, če se je zgodilo kaj zanimivega, recimo povedal kakšno novo besedo, pogruntal kakšno novo foro... Skratka brez problemov smo se pogovorili ob odhodu, res pravzaprav nisem potrebovala govorilnih ur.
Tudi osnovne dejavnosti, ki se jih nauči v vrtcu, kot so umivanje, hranjenje, tekanje, skakanje... se mi zdijo zanimiva tema pogovora z vzgojiteljico. Prav vesela sem, če mi pove, da je danes pa sam jedel juho... ali pa da je trikrat splezal na stol... Na začetku smo se pri nas ukvarjali s hojo in mi je vzgojiteljica večkrat kaj omenila, da danes se je pa že potegnil na noge, danes je pa hodil okoli mize itd.
Tudi na oglasni deski je pisalo kaj so delali. Ponavadi je okvirno napisala za cel teden. Npr.: Ta teden se bomo pogovarjali o rožicah, gledali, peli, brali knjigice o rožicah... Otroci lahko prinesejo kakšno marjetico ali kakšno podobno rožico.
Naslednji teden je napisala, da bodo tema vozila, itd. Napisala je kaj bodo obravnavali in kako lahko starši pomagamo, kaj naprimer lahko prinesemo v vrtec (kakšno rožico, knjigico o vlakcu, škatlice..)
Zdaj sva drugi teden v novem vrtcu in nisem še čisto seznanjena z vsem. Zaenkrat se mi zdi, da je komunikacije z vzgojiteljico in pomočnico dovolj. Le tu ne pišeta na desko, kaj bodo delali. Bomo videli, kako bo.
Meni se je to, da sem vedela o čem so se pogovarjali v vrtcu dopadlo. Če ne drugega sem doma lažje pogruntala, o čem govori ali katero pesmico pojeuser posted image . Potem sva se večkrat tudi doma o tem pogovarjala. 

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
27.9.2006 23:46:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2006 6:58:45   
diva 4
Pri nas to počnejo samo v drugi starostni skupini .Vzgojiteljica pa napiše na oglasno desko v ponedeljek , kaj se bo dogajalo čez cel teden.Izglaeda pa približno tako kot pri Frutki.Smo starši zelo zadovoljni .Bravo vzg. Renata in Milica user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2006 7:31:57   
Baby
Pri nas lani niso nič obveščali. Letos pa smo na prvem roditeljskem sestanku prosili, če bi lahko za vsak dan napisali par besed in se je to začelo res dogajati. Vsak dan visi na tabli listek in piše npr.:
- plesali smo na pesem...
- izdelovali smo jabolka iz papirja,
- odšli na sprehod...
To se mi zdi super!

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2006 12:17:58   
bobek05
Jaz se tako kot frutka, s tvojim zadnjim stavkom NE strinjam... Je že res, da otroka pelješ tja zaradi varstva, ampak npr. naš fant je zdaj vsega skupaj v vrtcu (jaslih) 3 tedne in ti povem, da kljub temu, da nam je vzgojiteljica že na začetku povedala, da je sept. namenjen SAMO cartanju in da bodo šele oktobra začeli z aktivnostmi in igrami, je že zdaj ogromno odnesel. Po novem mi hoče doma zalivat rože, ker to počnejo tudi v vrtcu, v 2 dnevih mi je povedal več besed kot prej v 1 letu, zdaj si bodo začeli ščetkati zobke (jih bodo učili, da je ščetkanje zanimivo in pomembno), začel se je trudit jest z žlico... vem, da bo katera rekla, da vse to počne, ker tudi drugi počnejo, ampak vzgojiteljice jih spodbujajo, jim kaj pokažejo, potem pa ponavljajo... pa se niti prav še začelo ni...

Jaz mislim, da bo v vrtcu odnesel VELIKO več kot bi pri katerikoli privat varuški... Pa če hočeš - tudi zaradi drugih otrok.

P.S.: Mi imamo tablo na kateri so valjčki iz kartona in na vsakem valjčku otrokovo ime - na tabli piše: sporočila staršem. Zaenkrat še jih niso uporabljali, ker ni bilo potrebe. Frutka mislim, da ima večje otroke in ti lahko že marsikaj delajo, ta mali pa ne znajo še vsega tega - tako me npr. ne zanima če se je danes polulal, ker ima še plenice, da je spal in jedel itak vem, za tepsti je še premajhen... Jaz na hitro izmenjam par besed z vzgojiteljico ali pomočnico vzgojiteljice, ko pridem ponj in pogovor je naravnan v smeri: če je še kaj jokal, koliko je spal (da vem, kdaj bo spet utrujen) in kako je bil sicer (če se je kaj igral ipd.)...

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 28.9.2006 12:23:52 >

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2006 12:30:33   
Anonimen
Pri nas tudi tako podrobnih informacij ni, pa priznam, da bi jih z veseljem preštudirala. Po pravici povedano, bolj malo slišim, kaj v vrtcu delajo, ampak velikokrat potem kar sama sklepam. In ker punca rada hodi in ker vidim velike spremembe pri njej, sem prepričana, da delajo dobro in korektno, čeprav ne morem čisto točno vedeti, kaj.

No, če njo vprašam, se samo igrajo, jejo pa samo juhico z nudeljčki in makarončke user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2006 12:41:31   
Anonimen
Pri nas je enkao kot dela frutka, vsak dan sproti napisano, kaj so počeli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2006 13:57:30   
kaja11
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
user posted image No, če njo vprašam, se samo igrajo, jejo pa samo juhico z nudeljčki in makarončke user posted image

Pri nas pa jejo samo makarončke, skos se igrajo, on pa skos pada in mu vzgojiteljica popiha ranouser posted image

Jaz bi bila zelo vesela, če bi imeli kje napisano kaj delajo. Ena mamica se je lansko leto nekaj pritoževala in smo potem imeli celo 3x napisano. Moram priznati, da pri naši vzgojiteljici prav pogrešam takšne podrobnosti. Z nekaterimi mamicami smo že zmenjene, da bomo par stvari ki nas motijo načele na roditeljskem.... bomo videli če bo pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2006 17:59:04   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

Jaz se tako kot frutka, s tvojim zadnjim stavkom NE strinjam... Je že res, da otroka pelješ tja zaradi varstva, ampak npr. naš fant je zdaj vsega skupaj v vrtcu (jaslih) 3 tedne

No, vidve se sicer lahko z vso pravico ne strinjata z mano ampak o situaciji verjetno lahko presojam samo jaz in tisti starši, ki otroke v to skupino vozijo. 
Glede na to, kaj vsak dan vidim, ko pridem po otroka, in glede na to, kako nam je vzgojiteljica predstavila kurikulum ("v tej skupini ne bomo počeli kaj posebnega, naš namen je, da se navadimo hoditi in jesti") in da v enem mesecu niso bili še niti enkrat zunaj, knjigice pa so vedno lepo pospravljene na policah in čisto nove (pa še kaj bi lahko napisala), je moje mnenje natanko tako kot sem zapisala.

Moj otrok pri 21 mesecih govori že zelo veliko, tudi po štiri besede naenkrat, recitira nekaj pesmi (seveda po svoje obrne besede in dodaja oz. izpušča), pleše in oponaša marsikatero dejavnost.
V celotnem mesecu sem opazila samo to, da je prišel enkrat domov obgrižen, dvakrat z buško, enkrat z odrgnino, vsak dan polit in večinokat umazan (slednje me ne moti). Kakega napredka nisem opazila. Sem pa velikokrat slišala vzgojiteljico, kako na otroke prav zverinsko tuli.
Bi lahko še malo nadaljevala ampak potem se bo lepo razbralo da je moje mnenje še veliko slabše od tega kar sem v prvotnem postu zapisala! 

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2006 20:19:19   
bobek05
bumerang, mi je res žal, da ste naleteli na takšno vzgojiteljico user posted image jaz ti svetujem, da otroka prepišeš v drugo skupino - če je to možno... je imel že lani isto?

p.s. : v vsakem poklicu so "gnila jajca" in poznam veliko zelo dobrih vzgojiteljic - zato sem tudi predlagala, da poskusita z drugo...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.9.2006 20:40:33   
bumerang
Ne, letos je prvič v vrtcu, to je njegov in moj prvi mesec.

V tej enoti ni druge skupine njegove starosti, bi ga pa lahko prepisala v drugo enoto pa ga ne bom. Prvič zato, ker mi ta že na dnevih odprtih vrat ni bila všeč, drugič pa zato, ker je poleg te vzgojiteljice poleg zlata pomočnica, na katero je zelo navezan.
Bom raje poskušala tole vzgojiteljco malo prevzgojit.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.9.2006 22:43:53   
bobek05
Potem pa se vsekakor pogovori z njo... Pa vso srečo! user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.9.2006 6:42:27   
Grascakinja

Pa me zanima:
- imajo tudi vaše vzgojiteljice to lepo navado, da na tablo sporočijo približen potek dneva, mene bi to namreč zelo zanimalo saj bi z določenimi aktivnostmi rada nadaljevala tudi doma,
- kaj vam povedo sproti, tako vsak dan, ko pridete po otroka; naši je še to, da mi pove kaj je jedel, preveč,
- poleg tega pa, tako med nami, imam občutek, da so otroci tam bolj v varstvu in da se z njimi kaj dosti ne ukvarjajo.

- da, kadar jim čas to dopušča
- kar jih VPRAŠAM. Sama si za odpremo izv vrtca vzamem vsak dan 5-10 minut in se z vzgojiteljico ali pomočnico vsak dan pomenim, če so kake težave, kako je s prehrano in prebavo, posebnostmi, pa skoraj vsak dan se malo nasmejiva naši navihanki. Ampak poudarjam, da vedno JAZ SPRAŠUJEM in tako se mi zdi prav - ker gre za mojega otroka. Nekateri starši pridejo in otroka vzamejo z vprašanjem "je blo v redu?" in na to vprašanje tudi dobijo ustrezen kratek odgovor, kar jim očitno ustreza.
- Jaz pa ne, niti slučajno, odkar je v vrtcu je veliko napredovala, skoraj vsak dan jo dobim domov umazano od barvic in aktivnosti, ki jih tudi redno razstavljajo v garderobi, skratka, vidim, kaj se dogaja. Igralnica se sproti dopolnjuje po Korak za korakom metodi, mala zna že držati svinčnik, pisati in v 2m se je naučila sama jesti, besedni zaklad je obogatila in bolje spi, (15m ima, mimogrede), skratka, jaz imam res same pohvale. Vsak dan pihajo mehurčke (najljubša aktivnost), poslušajo glasbo, berejo knjige, gredo ven... skratka, kup stvari počno.

Mislim, da ti predvsem manjka vključenost v vrtec in več informacij. Vendar jih moraš sama poiskati. In če se stvari ne odvijajo, kot bi si sama želela, se moraš potruditi, da bi kaj spremenila. Stopi v tesnejši stik z vzgojiteljicami, oglasi se pri svetovalni delavki ali ravnateljici, pa predstavniku skupine v svetu staršev. Mene še nikoli ni nihče zavrnil, nasprotno, večinoma so zelo zadovoljni, da prideš, vprašaš, poveš in komentiraš. Tako jim pomagaš oblikovati vrtec in predvsem pokažeš, da ti je mar za tvojega otroka in okolje ter ljudi, s katerimi biva v vrtcu.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.9.2006 7:30:32   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25

Mislim, da ti predvsem manjka vključenost v vrtec in več informacij. Vendar jih moraš sama poiskati. In če se stvari ne odvijajo, kot bi si sama želela, se moraš potruditi, da bi kaj spremenila ...

Pupa, sama postavljam zelo konkretna vprašanja na katera s strani vzgojiteljice ne dobim odgovorov, ker obrne temo, ali pa so njeni odgovori zelo medli.

Primer - zapisan po spominu, besede so drugačne, smisel enak:
Koliko je danes pojedel za kosilo? (bila je zelenjavno - mesna rižota)
Normalno, eno porcijo. Ne, pravzaprav smo mu dali še eno, ker ima rižoto rad.
Koliko je to normalno, en krožnik?
Toliko kolikor je ena porcija za tako majhne otroke. Veste, ti otroci jedo zelo malo.
Moj sin ima rad rižoto in poje je skoraj za obrok odraslega človeka.
Ja, jo ima rad in zato smo mu dali tudi drugo porcijo.
Je jedel tudi meso?
Ja, seveda. (potem se je verjetno spomnila, da smo vegetarijanci) No, ne dosti, tisto, kar mu je ostalo na žlici.
Je pojedel tudi kaj kruha? Ah, veste da ne vem natančno, me sva dali kruh na mizo potem ga je pa vzel tisti, ki ga je hotel.

Prideva s sinom do avta in me vprašal za bobi palčke.
Prideva domov in prosi,  da naredim pašto tudi njemu, poje cel mali krožnik pašte s paradižnikovo omako in parmezanom.

Drugi dan se zgodba nadaljuje ampak ne bi bila rada predolga.

V glavnem, katero koli konkretno vprašanje postavim, vedno dobim nazaj medel odgovor ali to, česar sploh nisem spraševala.

Na pogovor z ravnateljico se pripravljam in se odpravljam čez nekaj tednov. Še vedno upam, da so to le začetniške težave in da bo vse skupaj potekalo tako kot si jaz predstavljam.
In zato sem tudi povprašala po izkušnjah - da vidim, če so moje predstave znanstvena fantastika ali realnost.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.9.2006 13:16:04   
muška
Joj bumerang ti pa res nisi v zavidljivem položaju user posted image  . jaz bi vzgojiteljico vprašala kaj se je dogajalo, da je tako tulila na otroke in v kratkem obiskala ravnateljico.

No v naši skupini sta dve super ženski, kljub temu pa nikoli nič ne zvem kaj so delali, kaj bodo delali,....! Nikjer nikoli nič ne piše, izdelek sem do zdaj videla samo eden, vem pa, da na veliko ustvarjajo, ker pride vedno drugače umazan domov user posted image  . Ali je čisto zapacan od flomastrov, vodenih barvic, prstnih barv, lepila, blata,.... Besedni zaklad ima dosti večji, začel je pravilno izgovarjat besede, včasih celo popravi sam sebe.

Vsakodnevno zvem samo, da je jedel in da je spal! Edino včeraj zjutraj je stopila vzgojiteljica do mene in mi povedala, da je naš fant zlat fant, da se že vklapla v skupino, da ni nasilen, da je lepo vzgojen,..... To je pa bilo zelo lepo slišat user posted image user posted image user posted image

Skratka z našima vzgojiteljicama sem zadovoljna, bi bila pa zelo vesela, da bi imela vsaj ena FRUTKINO navado, da bi vedela kaj se dogaja v vrtcu in da bi se potem lahko o tem tudi doma pogovarjali.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.10.2006 7:41:26   
srki
Jaz moram rečt, da v bistvu pojma nimam, kaj na oglasni deski piše, ker ga zjutraj v vrtec pelje moja mami, pa tudi iskat ga gre. Če je kaj nujnega, mi to mami tudi pove.

Kadar pa ga sama peljem, sicer je to bolj redko, pa še nisem zasledila, da bi na oglasni deski pisali o poteku dneva.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.10.2006 8:21:28   
Mina1
No, moram povedati, da je bilo to krasno pošlihtano v starem vrtcu Vila, kamor je naš 4,5 letnik hodil, dnevno obveščanje na oglasni deski o poteku dneva in podobno, izredno komunikativne in krasne vzgojiteljice in pomočnice v skupini Duhcev,

Sedaj v novem vrtcu Mladi rod je prav tako krasno poskrbljeno za to, tudi dnevno oz. tedensko obveščanje o poteku vsakega tedna posebej. Pa izobešeni izdelki, ki jih ustvarijo, narišejo, trenutno so zbirali tihožitje (gozdne plodove) in podobno.

Meni se to zdi fino, tako vem, kaj in kako dogaja. Res sem brez pripomb, pohvale vredno:).

Zdaj mlajši je pa v jaslih, uvajala ga je babi, ker jaz zaradi službe nisem mogla in ga tudi prej dvigne, tako da niti ne vem, kako kaj tam poteka. Mogoče so še premajhni za kja takega...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.10.2006 10:32:44   
sanasan
moja je v skupini 1-3 let, na tabli sicer niso napisane aktivnosti za vsak dan posebej, so pa tematski plakati, pa vedno je kaj razstavljeno, pa kak izdelek dobimo za domov (sedaj ko so uvajali kup novih, je tega pač manj) ... pa skoraj vedno kaj več same povejo, včasih se nas nabere še par staršev pa še kaj poklepetamo, in vedno me opozorita npr.danes pa ni veliko spala, danes je bolj malo jedla, danes se je pa hecala...sem pa res vesela, če me karkoli zanima, se zelo potrudita in mi vse povesta...mi je pa všeč, da sta iskreni, ker včasih mi tudi rečeta, da pa tega in tega nista opazili, ali da se ne spomnita...pa saj imata s 14 otroki polno dela in za vsak grižljaj si tudi ne moreta zapomniti!!!
na roditeljskem smo izrazili željo, da nam na oglasno desko dajo pesmice, recitacije...in vse nas je čakalo že naslednji danuser posted image , pa se je roditeljski končal okoli pol sedmih zvečer!!!

Sicer pa je pri najmlajših itak večina časa posvečenega higieni, prehrani ipd.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?