|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj?
27.9.2006 13:52:26   
Bejba
Saj se ne pritožujem kaj preveč nad našim spanjem ponoči, ampak vseeno bi rada ukinila hranjenje ob 4h zjutraj, ker vem da lahko zdrži celo noč brez hrane, saj mu je že ene parkrat ratalo. Se mi zdi, da se  med 4. in 5. zbudi zgolj iz navade.
Zanima me pri katerih mesecih je otroček dovolj "zrel", da ga lahko ponoči pustiš jokati in bo "dojel" da ne bo nič dosegel?
Osebno se mi pri tej metodi trga srce, a na žalost smo morali po njej poseči tudi pri tavečjemu, da smo potem vsi trije normalno spali.
Torej kdaj?

LP

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj?
27.9.2006 14:06:20   
mily
Ja pri nas je Nika pri petih mesecih prepala že celo noč brez hrane. Tudi ona se je pe parkrat zbudla, ampak sem vedela da ne more biti lačna, ker če sem ji nardila flašo, je samo parkrat potegnala in zaspala.  Ponavadi sem jo malo pocrkljala in je blo potem ok in takoj nazaj zaspala. Ali pa če mu daš namesto mleka kr malo vode? Jaz sem jo že od začetka navadla da se ponoči pije samo voda. Je pol fajn zaradi zobkov. Tko da tut zdej s tem nimamo težavi.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2006 14:43:34   
lenika
Pravijo, da pri približno 6-ih mesecih naj bi bil otroček sposoben prespati noč brez hranjenja, se pa seveda otrok od otroka razlikuje. Če je že parkrat prespal noč, to še ne pomeni, da je sposoben preživet vsako noč brez hranjenja. Takrat je pač potreboval manj. Ti tudi verjetno včasih rabiš več in včasih manj.
Naš se še vedno ponoči doji nekje med 3.00 in 4.00, ampak resnično full je in vem da je sigurno lačen, zato ga pač nahranim in mi ni težko. Nazadnje zvečer je ob 8.00 in se mi pač zdi, da je za tako majhnega otročka kar veliko, če ponoči zdrži 7-8 ur brez hranjenja.
Tako, da jaz bi na tvojem mestu sigurno kakšna 2 meseca še počala, preden bi se lotila takšne drastične metode odvajanja hranjenja ponoči.

< Sporočilo je popravil lenika -- 27.9.2006 14:47:06 >

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2006 18:13:56   
*Uršula*
Naša bo drug teden stara 2 meseca pa že 14 dni spimo po celo noč - od 8 zvečer pa do 7 zjutraj, tko da je očitno od otroka do otroka različno.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2006 18:55:35   
lenika
Uršula, jaz bi na tvojem mestu samo potrkala, da tako tudi ostane. Naš je tudi že spal celo noč, nato pa je prišlo obdobje, ko se je zbujal na 1-2 uri. Sedaj je zopet bolje, a vseeno ne spi celo noč.

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2006 21:43:55   
*Uršula*
Ja sej se zavedam in vsakič ko me kdo vpraša kako spimo potrkam ker zaenkrat je res superuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2006 22:03:20   
ajdaN
Pravijo, da naj po 6. mesecu ne bi več potrebovali nočnega hranjenja. Pri nas je trajalo 1 mesec dlje, ko je sam zaključil. Ko je enkrat cel teden zapovrstjo prespal celo noč, sem vedela da je to-to. In od takrat ponoči ne je več. Drugače bi pa počakala nekje do 9 meseca, ko je res čez dan že 100% na gosti hrani in takrat ukinila nočno hranjenje.

Sicer se pa tolaži, da je za marsikaterega dojenčka ob petih zjutraj že dan in da nekatere mamice dejansko takrat vstajajouser posted image . Mene po mojem pobere! Mu pa že rajši dam takrat za jest pa še malo potegneva s spancem.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2006 22:09:11   
Darči76
Meni je pediatrinja že pri 4. mesecih rekla, da ne rabi jest čez noč. Je pa to odvisno od dojenčka do dojenčka - kako raste in pridobiva na teži.
Sama je rekla, da ko se začnejo zavedati (nekje po 4. mesecu), začnejo jok ponoči izkoriščat za crkljanje pri mami. V bistvu niso lačni, samo bližine si želijo in tudi to samo iz navade (ker smo jih tako naučili).
In baje, da je rešitev v tem, da jih nekaj noči pustimo jokati oz. da jim ponudimo vodo, jih božamo in probamo tako potolažit. Nikakor pa ne vzeti iz posteljice ali celo podojiti.

Nam še zdaj (skoraj 8 mesecev) ni uspelo urediti spanja. Ker pa sva oba z user posted image , začneva danes z vzgojnim prijemom user posted image . Žal, me je že kar groza - upam, da bo začutil kaj ga čaka in se sploh ne bo zbudil do jutra....

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2006 22:28:30   
smrka
Moja se je zbujala do 10 meseca in sem ji zmer sla hitr delat flasko. Potem sem pa nehala, ker sem ji dajala cez dan se ostale hrane dosti za jest da ni mogla bit lacna. Ko pa se je zbudila ponoci sem vstrajala da ji nisem dajala nic flaske, ce je tulila malo dlje sem ji dala piti vode in je zaspala... tako je blo mogoce slab teden dni, in se je manj zbujala. Zdaj se mi tudi zbudi kdaj pa kdaj, je pa razlog v zobkih, al pa kaj sanja.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2006 22:34:50   
eya
Če čez dan poje dovolj za svojo težo/starost, potem verjetno lahko poskusiš z "odvajanjem", čeprav se meni osebno zdi še malo zgodaj.

Moj user posted image  je star skoraj 6 mesecev in se ponoči doji še 1-2x. Je pa pri starosti 3 mesecev tudi en teden prespal po celo noč...joj, kje so že tisti časi...user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2006 22:42:46   
mojčika
Jaz pa ne razumem, da je eno vstajanje taka muka, jaz je ne bom nič odvajala, ko bo njen čas, bo to naredila sama, kot je hranjenje ob 1.00 odstavila sama, tako bo enkrat tudi tega ob 4.00...no meni ni tečno, se zbujam tako ali tako in res je tudi, da takoj zaspimo dalje.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.9.2006 8:16:40   
Bejba
Meni ne bi bil noben problem vstati enkrat na noč, ga nahraniti in zaspati nazaj. Vendar imamo mi težave, ker on ne more takoj zaspati nazaj in potem se joka in premetava, tako da smo potem budni vsaj še eno uro user posted image .

Imamo tudi že čez 8 kg pri še ne 5. mesecih, čez dan že dva polna gosta obroka in zvečer kašico v mleku, tako da mislim, da res ne potrebuje še hranjenja ponoči. Ali pač user posted image ?

LP

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2006 8:24:56   
eva1
jaz mislim, da ne potrebuje več hranjenja ponoči! Mislim, da nekateri pediatri pravijo da po 4 mesece otrok ne rabi več hrane ponoči! pa če ima že 2 gosta obroka, pa 8 kg, pomoje mirne duše preskočita ta obrok!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2006 8:47:39   
bobek05
Joj, bejba, ne vem.... user posted image Naš je prespal noč pri 2m in 3t, ampak od takrat smo imeli nekaj obdobij, ko se je ponoči zbujal (prehlad, zobki, zdaj uvajanje v vrtec...).. Pri vsakem izmed teh obdobij se je zbujal nekje med 2h in 4h, včasih je vztrajal tudi po uro ali več, se celo hotel igrati.. včasih pa neutolažljivo jokal in ga nič na svetu ni potolažilo razen mleka... Me je ful skrbelo, da se bo navadil spet jest ponoči, ampak je vsako obdobje minilo.

Pri nas je npr. precej pomagalo, da je kasneje spal pri nama (od enega 8 ali 9m), ker ko se je ponoči zbudil se ga je velikokrat dalo takoj uspavat z dudico, ampak za kaj takega je bilo treba TAKOJ posredovat, ker če se je preveč predramil je bilo treba vstati...
Preveri tudi, če dobi zvečer DOVOLJ hrane, da zdrži čez noč.
Jaz te krute metode tudi ne odobravam, ampak vem, da je nekaterim FUL pomagalo. Pa če si prepričana, da samo izkorišča... user posted image

Na tvoje vprašanje KDAJ pa: Nam je pediatrinja rekla, da bi naj otrok zdržal brez obroka ponoči od 7m dalje...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2006 13:28:32   
petra.horzi
ne pusti ga jokat!!!!!
kupi ali sposodi si knjigo "otroško spanje  brez joka v sanje"
ful je dobra

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?