pinki3
|
Zelo mi je hudo, ko to berem. Res je, da so otroci razlicni, ampak vrtci pa tudi. Moj mali je tudi izredno obcutljiv in ne predstavljam si, kako bi bilo, ce bi ga dala v vrtec na hitro. Naj opisem svojo izkusnjo. Nas vrtec predvideva 3 tedensko uvajanje. Pri tem si prva 2 tedna skoraj skoz z njim!!! V tem casu se otrok navadi na prostor, otroke in vzgojitelje. Ko ostane sam, ostane v znanem okolju z ljudmi, ki jim zaupa. Ze doma sem ga pripravila na to, da bova nekaj casa skupaj, kasneje, ko se bo ze navadil, pa bom sla v sluzbo - najprej po malo in potem malo vec. Star je 3 leta. Prva dva dni se me je v vrtcu stalno drzal, potem se je odlepil od mene, ker je vedel, da ne grem nikamor. Proti koncu tedna sem lahko sla lulat (z njegovim soglasjem in res samo lulat!). Naslednji teden sem sla veckrat nahodnik na kavo - za pol urice, uro, dve. Vcasih je celo prisel pogledat, ce sem res se tam. Tretji teden, sem sla. Najprej do kosila, potem po pravljici... Malo je zavlaceval, ampak brez joka. In v vrtcu se dobro pocuti, vprasa po meni, ampak se tudi smeji. Zadnjic sem prisla, ko je vzgojiteljica brala pravljico. Vmes jo je nekaj spraseval in ji dvakrat podzavestno rekel mami. Takrat sem vedela, da se je zares navezal nanjo in sem bila presrecna. No, potem smo bili seveda prehlajeni en teden doma. Danes je sel spet v vrtec in mu je bilo tezko. Povedala sem mu, da razumem, da mu je tezko. Da je tudi meni tezko, ko moram po dopustu v sluzbo - kdo bo tam, kaj se bo dogajalo, kaj se bomo pogovarjali. Potem pa grem in je v redu in vsak dan lazje. Ko sva danes prisla v vrtec najprej ni hotel noter, vzgojiteljica me je povabila naj grem z njim. Ostala sem pol ure, da je pojedel zajtrk in pregledal ce so vse igrace se tam. Potem je skupaj z vzgoviteljico odpeljal vozicek z zajtrkom, meni je dal ljubcka in brez joka sva se zmenila, da pridem po kosilu. Vztrajaj na nacinu, ki je sprejemljiv za tvojega otroka!
|