|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   fluor tabletke in D3
25.9.2006 14:07:57   
mojca*
a jih dajete svojim user posted image ?

naš je star 9 mesecev, ne vem ali bi mu jih dajala, ali ne...nekatere mamice pravijo, da so strup in jih ne dajejo, baje tudi nekateri pediatri pravijo, da ni treba...user posted image
za D3 kapljice tudi pravijo, da baje ni treba več, mi smo še pa kar spet dobili recept...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: fluor tabletke in D3
25.9.2006 14:11:49   
Ovnica78
Stari smo 8 mesecev in pol in dajemo tako fluorove tabletke kot AD3 kapljice. Strup user posted image ??? A res misliš, da bi dajali strup našim user posted image ???

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2006 14:14:15   
mojca*
 ni iz mojega zelnika....sta mi 2 kolegici rekli, da sta brali, da so sestavine škodljive...tudi tu nekje sem brala, da ni treba ker so itak zobki, ki odpadejo...ne vem...saj zato sprašujem za mnenja.

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2006 14:49:36   
mojčika
Tudi mi smo jih dobili, a sem že brala, le kako je fluor škodljiv, res strup, ki se nabira v naših telesih, zato tudi odraslim močno priporočajo nefluorirane zobne paste,...mi še nismo začeli, a po 6. mesecu naj biuser posted image

Glede AD3 pa mene tudi zanima, koliko jih je res potrebno dodajati, če je otrok izključno na adaptiranem mleku, ki vse to že ima, potem pa še razne kašice, i so tudi polne vitaminov?????

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2006 15:08:38   
Ovnica78
Fluor je lahko škodljiv, če je v prevelikih količinah. Drugače pa ti vse razložijo, ko greš prvič s user posted image  k zobozdravniku.  Vsaj pri nas je tako. Takrat sva tudi dobila recept za tabletke. Star je pa bil takrat okoli 7 mesecev.

< Sporočilo je popravil Ovnica78 -- 25.9.2006 15:11:51 >

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2006 16:14:20   
Bonnie_RR
Glede fluorovih tabletk ne vem nič, ker mi jih ni še nihče omenil in jih ne uporabljamo. AD3 kapljice pa naj bi se menda dajale do 1 leta.
Moj tamali je tud na adaptiranem mleku, star je 7 mesecev in imava dozo 10 kapljic na dan. Sva ravno zadnjič na pregledu dobila nov recept.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2006 17:26:26   
neja
Glede fluorovih tabletk: enkrat je ena zobozdravnica povedala, da se te tabletke jemljejo dolgoročno gledano, torej z mlečnimi zobmi to nima nobene zveze in da če se hoče doseči učinek (da ima otrok potem ko je odrasel lepe in zdrave zobe) se morajo te tabletke redno uživati neprekinjeno vsaj 12 let.

Nejina zobozdravnica je pa proti temu in mi teh tabletk nimamo. Pa tudi če bi jih imeli, jih ne bi dajala. Jaz še vedno verjamem, da lahko starši sami največ naredimo za lepe zobke naših otrok z rednim in temeljitim umivanjem vsaj enkrat na dan (zvečer) in jih s tem tudi navadit, da bodo kasneje to počeli sami. Kar pa je dedno, pa itak nobena fluorova tabletka in umivanje ne bo pomagalo.

D3 jaz dajem redno, ker tukaj pa se le gre za preprečevanje rahitisa in zakaj bi tvegala? Saj ne rečem, da bodo tisti otroci, ki jim starši tega ne dajejo rahitični (po vsej verjetnosti ne bodo) ampak jaz imam mirno vest, saj si resnično ne bi odpustila, če bi katero od mojih punčk doletela ta bolezen zato, ker jaz tega niti poskusila nisem preprečit.

Pa še nekaj za tiste, ki se ne morejo odločit, če bi dajale D3 otrokom ali ne:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=4873&t=4657#reply_4873

Jaz pač pravim, da vsaka mamica dela za svojega otroka tisto, kar se ji zdi zanj najboljše. In verjetno je tako pravuser posted image .

LP

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2006 21:27:22   
sjug
Glede fluorovih tabletk, je neonatologinja mojih dveh sončkov proti jemanju. Menda je v vodi, v zobni pasti, povsod dovolj fluora. AD3 kapljice se jemljejo vsaj do enega leta oz., dokler fontanele niso zarasle. Naš user posted image je star skoraj 14 mesecev in jih na predlog pediatrinje še jemlje.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2006 21:35:45   
cebelicamaja
Meni je že pediatrinja na prvem pregledu pri enem mesecu dala poleg AD3 tablet tudi fluorove tablete zame. Malega dojim, zato vzamem vsak dan 4 tabletke. Potem pa dobi on fluor skozi moje mleko. Ko sem prebirala vaše poste, sem opazila, da tega ne počnejo nikjer. Vsi govorite samo o fluoru, ki ga pojedo otroci. A morda katera ve kaj o tem načinu?

Glede AD3 kapljic, pa jih mi jemljemo brez kakršnih koli problemov. Je pa res, da smo jih uvedli počasi. Začeli smo z eno in potem eno kapljico jemali tri dni. Nato prešli na dve... Na deset smo prišli šele v dobrem mesecu.

LP, maja

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.