|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HRANJENJE PONOČI?
22.9.2006 20:17:18   
MAREC06
Hojla!

Mene pa zanima, kaj date vašim dojenčkom ponočim ko se zbudijo. Dude nimamo, dojenje gre h koncu. Zvečer dobi riževo kašico po steklenički, spi nekje 4 ure, potem pa se zbuja na 2 uri, ko se podojiva nekje 10 minut. Misli,m, da se bolj crkljam kot da je lačen.  Rada bi ukinila nočno dojenje - crkljanje. Ne mi svetovat, da naj kdo drug hodi ponoči k njemu, ker ni nikogar, ki bi me zamenjal. a ja, stari smo 6 mesecev. Kvas pa zaenkrat še ni pomagal, dala pa sem  mu ga 2 x, danes bo tretjič.
Hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HRANJENJE PONOČI?
22.9.2006 20:22:36   
Anonimen
Nič,ker se ne zbuja že od 2 meseca.
hmm,če se zbuja zaradi crkljanja,potem ti niti hrana ne bo pomagala.saj se mogoče zbuja zaradi navade

(odgovor članu MAREC06)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HRANJENJE PONOČI?
22.9.2006 20:27:06   
TONČI.
Pa mu začni dajati po flaši toplo vodo in ne mleka. Potem boš videla, če je žejen bo pil, če se pa želi cerkljati ga boš morala pa odvadit. Drugače pa ne sili nič v otroka. Pri meni je vedno zaspal ob flaši, moral jo je pa spiti v naročju. Sedaj se je pa naprdnil, da jop mora spiti v postelji. In potem lepo leži in zaspi. Do tega je prišel sam, čez noč.

(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HRANJENJE PONOČI?
22.9.2006 22:46:15   
Mateja82
no tud naša se zbuja od tretjega meseca naprej enkrat, dvakrat včasih tudi trikrat ali več, na srečo je to redkokdaj. Zaspi samo tako da v postelji popije flaško mleka in se z njo tud carta.  Mislim da se tudi ponoči zbuja bolj iz navade kot lakote. Kako jo odvadit bi tud jaz rada vedela. mogoče res z  toplo vodo poskusit, doler ne spozna da se ne splača zbujat.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HRANJENJE PONOČI?
26.9.2006 23:22:17   
Vesnika
Mi se tudi zbujamo vsaki dve uri, pa mislim, da se tudi mi samo crkljamo user posted image
Sama še tega nisem preizkusila, ampak ravno pred kratkim mi je en gospod povedal, da sta z ženo svojega sina nekje pri treh mesecih hotela odvadit nočnega zbujanja. Zato sta ga nekaj noči zapored enostavno pustila jokat, ko se je zbudil. Po parih dneh pa se je baje nehal zbujat in je prespal celo noč.

Jaz tega najbrž ne bom mogla preizkusit, ker se mi preveč zasmili, kadar joka, tako da se bom najbrž do njegovega 20. leta zbujala z njim vsaki dve uri...dokler si ne bo našel punce, da bo to namesto mene počela ona user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Andražek je pa smeheca pojedel... :)

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HRANJENJE PONOČI?
26.9.2006 23:33:29   
kofetek2010
od kar se več čisto nič ne dojiva zdrži od 12 do 13 ur brez hrane (od 20h do 9h zjutraj), prej se je pa tud dojila ob 1h, 5h, 7h, čeprav je okrog 20h spila cca. 200 ml ful gostega grisa - zdaj spije cca. 270 - 320 ml 

se pa zbudi okrog 7h, ker moška galamita, a dobi dudo in spi dalje user posted image

(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HRANJENJE PONOČI?
27.9.2006 0:16:12   
petra81
Kot so ti že svetovale predhodnice, poskusi z vodo po flaški ali magičnem lončku!! No, tako sem jaz probala in zaenkrat je boljše kot je bilo. Se zbudi, dobi lonček z vodo, parkrat potegne in že spi nazaj!!

(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: HRANJENJE PONOČI?
30.9.2006 16:46:29   
blak
Hoj!

Sem nova klepetulja tega foruma. Do sedaj sem vas le prebirala, sedaj pa bom še sama kakšno povedala. Zdaj ko sem že izkušena...user posted image
Tudi sama imam 6m starega fantiča. Prva dva meseca sva se zbujala vsaki dve uri, sesal kot "naj sesalec leta" za 3 minute in zaspal naprej kot top. S časom se je situacija malo izboljšala, sedaj pa lahko rečem (to sicer velja le eno noč), da prespiva celo noč, to je od 21.00 do 6.30. Pred slabim mesecem sem ugotovila, da se mišek ne zbuja zaradi lakote, ampak iz navade. Nekaj časa sem še vztrajala z dojenjem, nato sem ga "varala" s čajem. V torek pa sem si rekla: "dovolj bo tega, mali mož!" Zbudil se je ob 3.20, dajala dudo, malo pobožala, malo zapela, a ni ravno pomagalo. Na začetku me je še malo poslušal, potem pa je postal zelo jezen. od 4.00 do 4.45 sem ga pustila, da se dere, potem pa je kar naenkrat zaspal in spal  do  6.45. Takrat sva se končno podojila. V sredo se je zbudil ob 4.15, spet božanje, petje, malo dretja in ob 5.00 le zaspal. V četrtek  se je možiček zbudil ob 5.00, malo postokal, dobil dudo, malo zapel in ob 5.15 je že spal. Ta zadnja noč pa je bila glavna. Zbudil se je komaj ob 6.30, dobil za papcat in spal še naprej dve urci.  Bravo fant!user posted image

Res je, da se ti para srce, ko slišiš user posted image , kako joče in se muči, vendar sama mislim, da moramo naše otročke tudi nekaj naučiti. Le zraven moramo biti, da se ne počuti zapuščenega, in močno prepričane, da je to kar počnemo pravilno. No, saj nisi vedno prepričan v to, le user posted image mora misliti, da si. Bolje nas poznajo kot si lahko sploh predstavljamo! Na začetku je hudo, ampak verjamem, da tudi tako ravnanje dobro vpliva na rast njegove samozavesti. 
Tako, to je moja izkušnja. Probaj, mogoče pa  bo tudi tebi ustrezala. Sicer pa saj veš, da je vsak  otroček nekaj posebnega in da ene finte pri enih funkcionirajo pri drugih pa si je treba kaj drugega omisliti.

...ah ja, kvasa pa nisem probala, sem malo skeptična, saj se mi zdi, da kvas + mleko + topel želodček = mala pekarna. Morda pa ni tako... Ne vem.

Lp








(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: HRANJENJE PONOČI?
30.9.2006 21:06:10   
mojčika
No mi bomo tudi stari 6 mesecev, spat gremo ob 20.30 in spimo do 4.30-5.00, potem pa na dušek spije tudi 150ml mleka in spimo do 7.30, če ji dam zredkano mleko ali čaj, se zbudimo prej, tudi ob 6.00, a to pomeni, da še vedno rabi,  sicer meni ni prv nič težko vstati, a berem, da nočno hranjenje moti spanec, zaradi prebave spanje ni trdno, ter ko bodo zobki, jih ponoči res ne moreš čistit...

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: HRANJENJE PONOČI?
1.10.2006 21:48:34   
lolipop
Kaj pa svetujete meni, ko moj niti pod razno ne bo odprl uste, če čuti dudo ali nastavek od magičnega lončka, kaj šele, da bi pil?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: HRANJENJE PONOČI?
1.10.2006 22:42:17   
petra81
lolipop; jaz ti svetujem edino, da vztrajaj!!
Moja tudi ni hotela, se ji je kar zaletavalo!! Ampak sem vztrajala z magičnim lončkom in sedaj že čisto lepo pije!!

Upam, da vam bo uspelo!!

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
2.10.2006 9:13:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra81)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: HRANJENJE PONOČI?
2.10.2006 17:21:53   
katjandraž
Naša user posted image  je bila stara 2 meseca, ko je prespala noč, tako da je zvečer jedla okoli 20h-21h in spala do 5ih, 6h. Na morju so se ure malo zamaknile, je šla pozneje spat in se kasneje kasneje zbujala. Velikokrat ni jedla tudi po 11 ali celo 13 ur skupaj. Čeprav je tako lepo spala, je imela pri 5 mesecih in 3 tednih že 8900g. No, kmalu po dopolnjem šestem mesecu, ga je začela "sračkati". Že na morju se je začela zbujati za dudico, sedaj se pa hoče ponoči dojiti. Halo??? Kaj je zdaj to, vsi so mi rekli, da pri 6ih mesecih otroček ne rabi več nočnega obroka, naša ga je pa takrat začela no novo zahtevati.user posted image  Skratka, sva poskusili s kvasom, prve tri dni je bilo dejansko boljše, smo enkrat jedli ob 5.15, enkrat okoli 6ih in enkrat ob 7h, potem pa sem ji ga pozabila dat, pa smo vseeno spali (no, za dudico se vseeno ene 3x zbudimo), potem sem spet pozabila in NISMO spali, včeraj sem ji pa spet kvas dala in NISMO spali, smo spet ob 3.30 jedli?user posted image  Skratka, meni ni nič jasno, mleka imam še dovolj, tako da ... Mogoče je včeraj malo premalo GH čez dan jedla, se je malo več dojila, pa je bila v tem težava? Bomo videli, kakšna bo današnja noč.

Lolipop, tudi pri ni šans, da bi ji dala vodo po flaški ali magičnem cuclju, bi se kvečjemu polila in bi se sredi noči preoblačili.

Marec06, je že kaj boljše z vašim nočnim crkljanjem?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: HRANJENJE PONOČI?
2.10.2006 17:49:58   
Petraa
katjandraž obrat spanja bi se lahko reklo je večinoma pri otrocih starih okrog 6 meseca.Ne prespijo cele noči,se zbujajo ipd

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: HRANJENJE PONOČI?
2.10.2006 21:01:33   
katjandraž
Patraa, a to kaj kmal mine? Naju je mala čisto razvadila, ko je začela tako zgodaj vso noč spat. Ta velik je še pri enem letu ponoči včasih mleko pil, pa mi ni bilo težko, še sedaj pri štirih k nama velikokrat ponoči prileze. Joj, sem se res malo preveč razvadila.user posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: HRANJENJE PONOČI?
3.10.2006 15:49:14   
Anonimen
Mi smo se budili na pol ure, na 15 minut, na 2 uri vse do zdaj. Ja jedli smo ponoči. Potem pa smo šli k zobozdravniku, ker so mu začeli zobki rjaveti od nočnega hranjenja, pa nam je povedal, da naj hranjenje ponoči ukinemo.
In zdaj končno spimo. Sicer je trajalo kakšna 2 tedna, da se je navadil, ampak se je.

Kako nam je uspelo? Brez joka ni šlo. Včasih sem ga morala po pol ure nositi in tolažiti, da se je pomiril. Z možem sva se večkrat spičila, ker mi je govoril, da otroka stradam in da mu naj dam že 1x za jest. Včasih sem bila ponoči že tako živčna, da bi oba najraje nekam zalimala, kričala...user posted image . Vendar nisem popustila in bila še bolj trmasta. Če je želel je dobil vodo, če ne pa dudko in ninico. 100x sem ga včasih morala dati nazaj ležat, pa je spet vstal, pa sva se nosila, pela...user posted image . Vodo je največkrat kar vame zalučal... in potem, če ni nehal sem ga malo pustila jokati cca. 5 minut in potem jovo na novo. Cel začarani krog. Ampak očitno je zdaj ugotovil, da hrane več ne bo.

Ponavadi smo mame krive, da jejo naša deca ponoči. Po 4.m. bi morali zdržati že brez hranjenja ponoči. Me pa ker vemo, da tako vsi hitreje nazaj zaspimo jim damo za jest, ko se malo zajočejo. Ali jih dojimo ali flaške. In tako jih lepo  navadimo jesti ponoči. In potem, ko jim začnejo rasti zobki, ko kaj sanjajo,...ali se drugače zbudijo, ne vejo več zaspati brez mleka. Temu sledi vse pogostejše bujenje in hranjenje, ter začarani krog....dokler nekumu ne prekipi in ima vsega zadosti.

Danes je moj MAx podrl rekord in 1. spal brez bujenja od 20.00 - 6.00.

Zdaj pa imam jaz problem, ker ne znam več spati brez šetanjauser posted image .

< Sporočilo je popravil URSKA -- 3.10.2006 15:54:40 >

(odgovor članu katjandraž)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: HRANJENJE PONOČI?
3.10.2006 15:58:28   
Petraa
Nočno hranjenje in kvaliteta dojenčkovega spanca:
Problem hranjenja v večernem in nočnem času ni le v malčkovem povezovanju
ritmičnega sesanja z uspavanjem, ampak tudi v znatni količini tekočine, ki jo
lahko malček ponoči na ta način zaužije. Velika količina popite tekočine v
nočnem času se namreč preko različnih načinov vpleta v kvaliteto otrokovega spanja.
Če malček ponoči veliko pije, bodo tudi njegove pleničke bolj premočene. Takšne
premočene pleničke so lahko tako zelo neprijetne za malčka, da ga zbudijo
večkrat, kot bi bilo to potrebno, ali pa celo preprečijo, da bi po normalnem
nočnem prebujanju hitro zaspal naprej. Malčku bo zato ponoči verjetno potrebno
pleničko večkrat zamenjati, kar ga bo le še dodatno prebudilo. Ponovno se bo
želel uspavati na prsih ali ob steklenički in krog je sklenjen.
Donošen, zdrav dojenček, ki primerno napreduje na telesni teži, je v starosti
šestih mesecev prav gotovo sposoben zadovoljiti svoje energijske potrebe s
hranjenjem izključno v dnevnem času. S stalnim hranjenjem preko noči bomo
takšnemu malčku privzgojili občutek lakote. Ponoči bo želel jesti predvsem iz
navade in želje, ne pa zaradi dejanske potrebe po hranjenju. Prav ta nezmožnost
razlikovanja med željo in potrebo po hrani je lahko v kasnejšem življenju osnova
za razvoj prave motnje hranjenja, ki dandanes žal niso redke.
Razvoj ritma budnosti in spanja z zgoščevanjem spanja preko noči je eden izmed
pomembnejših procesov zorenja v prvem letu življenja. Za ta razvoj je pomembno
usklajeno delovanje notranjih bioloških ritmov. Če bo malček stalno jedel preko
dneva in noči, bo njegova notranja biološka ura le s težavo ločila med dnevom in
nočjo. Zaradi velike količine zaužite tekočine in hranil bodo različni organski
sistemi, ki naj bi ponoči počivali, ves čas dejavni. To pa ima za posledico
porušeno usklajenost ritmičnega izločanja hormonov, bitja srca, nihanj krvnega
tlaka, temperature in drugih ritmov, ki jih usklajuje naša notranja biološka ura.

Kako prepoznamo problem?

Če naš dojenček zvečer vselej zaspi ob hranjenju po steklenički ter se zatem
ponoči še večkrat prebudi in se ponovno uspava na enak način, lahko preprosto
seštejemo vso količino vode, čaja, soka ali mleka, ki jo je na ta način zaužil.
Če skupna količina zaužite tekočine ne presega več kot kakšnih 150 do 200 ml,
verjetno naš malček potrebuje stekleničko le zato, da se ob ritmičnem sesanju
mirno zaziblje v spanec. Kadar pa te količine dosegajo 230, 250 ml in več, pa je
najbrž problem pogostih nočnih zbujanj tudi v sami količini zaužite tekočine.
Nekoliko težje to ugotovimo pri dojenem otroku. Vendar, če se želi naš
trimesečni dojenček dojiti več kot enkrat ali dvakrat ponoči, in še posebej, če
vsako hranjenje pri prsih traja dolgo, lahko že pomislimo, da mu težave morda
povzroča presežna tekočina. To nam bo potrdila tudi premočena plenička ob
vsakokratnem nočnem prebujanju.

Kaj lahko storimo?

Problem povezovanja hranjenja z uspavanjem in posledičnega prekomernega zaužitja
tekočin ponoči je lahko s svojim motečim vplivom na kvaliteto spanca ena izmed
resnejših motenj spanja, k sreči pa jo relativno lahko odpravimo. Če je naš
malček že dopolnil šest mesecev, se primerno razvija in napreduje na telesni
teži, ponoči pa se pogosto prebuja in nazaj zaspi šele, ko mu damo jesti, je čas
za ukrepanje.
Naša naloga je dvojna. Malčka moramo odvaditi nočnega hranjenja, hkrati pa ga
moramo naučiti novih povezav z uspavanjem, ki mu bodo omogočile, da bo ob
normalnih nočnih prebujanjih lahko sam brez naše pomoči zaspal naprej.
Problema se lotimo postopno. Večer za večerom, in noč za nočjo mu pričnemo po
nekaj 10 ml zniževati količino hrane, ki jo običajno zaužije ob uspavanju ali
prebujanju. Istočasno mu poskušamo tudi podaljševati obdobja med posameznimi
nočnimi obroki. Če je naš malček na nek način že postal odvisen od velikih
količin ponoči zaužite tekočine, verjetno na takšno hitro količinsko
zmanjševanje ne bo zlahka pristal. Zato lahko pri njem sprva poskusimo zniževati
le kalorično vsebnost obroka, količina pa naj ostane nespremenjena. Najlažje to
naredimo, če vsebino obrokov postopno vse bolj redčimo z vodo. Sčasoma bo tako
naš malček izgubil priučeni občutek nočne lakote. V naslednjem koraku pa mu bomo
le še postopno zmanjšali količino vode ob posameznih nočnih obrokih in jo
slednjič tudi povsem ukinili.
Nekoliko težje se takšnega načela postopnega zniževanja količine obrokov lotimo
pri dojenih malčkih. V teh primerih poskušamo zaužito količino tekočine omejiti
predvsem s postopnim skrajševanjem časa dojenčkovega sesanja pri prsih.
Ob postopnem ukinjanju nočnega hranjenja malčka hkrati pričnemo navajati tudi na
obred pred spanjem. Ta vsakodnevni ritual naj vsebuje takšne dejavnosti in
okoliščine, pri katerih naša prisotnost neposredno ob uspavanju ne bo nujno
potrebna. Vsekakor pa naj takšna rutina pred spanjem ne vključuje hranjenja. Le
to naj bo pomaknjeno v drug prostor in na zgodnejši čas večerje. Potrudimo se
tudi, da malčku večerjo in druge obroke vsak dan ponudimo ob približno isti uri.
Redni obroki hranjenja bodo namreč malčku v veliko pomoč pri utrjevanju in
usklajevanju njegovih razvijajočih se bioloških ritmov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: HRANJENJE PONOČI?
3.10.2006 16:07:49   
Anonimen
Petraa mi smo začeli tako, da smo najprej zmanjševali količino mleka potem pa smo še začeli delati bolj vodeno mleko.

Rezultat: Nič ni pomagalo. Še vedno smo bili vsakih par minut/ur pokonci. Ker je še vedno povezoval flaško s spanjem.

Moje mnenje ali narediš rez ali ga ne narediš. Par dni je potrebno potrpeti in (tudi večkrat iti ven se pomirit)user posted image  potem pa je boljše.

Če želite spati, dojenčka ne smete z ničemer navaditi, s čimer bi povezoval spanje.

Jaz mu edino pomagam z uspavanko, in to zvečer.

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?