|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtci in njihova pravičnost
22.9.2006 10:24:18   
miha_b
Danes me je razburila user posted image  novica, da svojega otroka ne bom mogel vpisati v vrtec ki sem si ga izbral , pri čemer
za vpis izpolnjujem vse pogoje (živim v občini v kateri je vrtec; oddal vlogo dve leti pred vpisom otroka v vrtec).

Edini pogoj ki ga ne izpolnjujem je da moj otrok nima brata ali sestre v istem vrtcu.

In ne samo to. Razlog za razburjanje so avtomobili z neljubljanskimi registracijami ki vsak dan vozijo otroke v ta
isti vrtec. Je moj otrok manj vreden od njihovih otrok? Zaradi njih bom prisiljen svojega otroka vpisati v drug 3 km
oddaljen ljubljanski vrtec (živim namreč pred vhodom vrtca ki sem si ga izbral) in to samo zato ker imajo otroci, ki
ne živijo v ljubljani (tudi v drugih občinah obstajajo vrtci) prednost. In če še malo posplošim zadevo, taisti starši
ki so mi odvzeli prostor v vrtcu imajo za zahvalo še višjo plačo (o.p. potni stroški); medtem ko davke plačujejo v
svoji občini ( ljubljana je s te strani še enkrat več nateg#$%).

Kje je tuki pravičnost, res ne vem?!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtci in njihova pravičnost
22.9.2006 10:32:57   
Naja31
A ni tako, da imajo otroci iz Ljubljanske občine prednost v ljubljanskih vrtcih?
Če je to edini razlog, potem pa se pritoži, ker po pravilih imajo Lj otroci prednost pred tistimi iz drugih občin.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2006 10:35:38   
karinka
Kaj pa ko enkrat delodajalci ne bodo več povračali stroškov prevoza ? Jim bo potem še bolje kot tebi ?

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2006 10:38:38   
jagoda
Jaz sem tudi v našem kraju izvisela, ker imajo tisti z bratci in sestricami prednost (oziroma ker nimam pravih vez). Voziti ga moram v vrtec, ki je oddaljen 13 km - bližje ga niuser posted image

In kaj zdaj? Ja, lahko jamramo, sam nam nič ne pomaga. Če imaš pa ralog za pritožbo, pa se pritoži! Upam, da ti uspe!

Pa lep dan!

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2006 10:39:52   
Anonimen
Eden od kriterijev točkovanja je ta, ali ima otrok v vrtcu že brata in sestro, in ta prinese se mi zdi da največ točk. Tako je (se mi zdi) v vseh vrtcih.
Z registracijami na attomobilih je pa tako, da tablic ni treba več menjat, torej oznaka na tablici avtomobila niti slučajno ne pomeni, od kje je voznik, ki avto vozi.

(odgovor članu karinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.9.2006 10:49:03   
miha_b
Sej bomo še mal težil, v upanju da nam uspe, vendar kot je rekla Jagoda otroci s sestricami ali bratci imajo prednost. Po eni starni to razumem a vendar.....
Obstajajo vrtci tudi v drugih občinah.

Kaj pa ko enkrat delodajalci ne bodo več povračali stroškov prevoza ? Jim bo potem še bolje kot tebi ?

Sej tuki je večji problem kot pa stroški prevoza. Koliko ljudi prihaja v ljubljano na zdravstvene preglede (ne operacije to je drugo), vpisujejo otroke v vrtce .....
Vsaka občina se financiri v dokaj velikem znesku od dohodnine pobrane od občanon in ta denar gre nazaj v "javne storitve" (bolnice,vrtci...). S tem pa se denar porablja za osebe ki plačujejo dohodnino drugim občinam.

In kaj bo ko bodo delodajalci ukinili stroške za prevoz... še vedno bodo imeli otroka v istem vrtcu in še vedno bom moral jaz voziti svojega otroka **** km stran v vrtec. Še vedno bodo na boljšem glede vrtca , kar je poanta tega pisanja (to o prevozu je bilo vrženo kot eden od vidikov, sicer pa hočeš ali nočeš, kako je lahko za isto delo nekdo plačan več kot ti samo zato ker živi 20 km dlje?)

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2006 11:18:51   
PrimožL
Važno, da si vrtec dobil. Sam se sigurno ne bi razburjal, če bi svojega otroka vozil v vrtec samo 3 km od doma.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2006 11:45:21   
miha_b
IZVIRNO SPOROČILO: PrimožL

Važno, da si vrtec dobil. Sam se sigurno ne bi razburjal, če bi svojega otroka vozil v vrtec samo 3 km od doma.

gre za princip in ne za 3 km

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.9.2006 12:10:32   
GATA
Mi nismo dobili v svoji občini vrtca (nismo iz ljubljane), pa smo dali vlogo v enega izmed lj. vrtcev in smo dobili zavrnjeno, da ne bodo niti vloge obravnavali, ker jih imajo že tako dovolj iz lj. občine.

Če se ti zdi, da se ti godi krivica, se raje obrni na vrtec in povprašaj kakšni so sploh kriteriji in v čem je problem, da ti nisi dobil prostora v vrtcu. Vsekakor se verjetno najde razumna in logična razlaga samo vprašati moraš.

In reg.tablice niso nikakršno merilo od kje si, ker jaz imam tablico GO pa sem domačinka iz okolice ljubljane. Na kakšen način bi potem mogli mene tretirati user posted image

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.9.2006 12:23:40   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: miha_b

IZVIRNO SPOROČILO: PrimožL

Ja, saj smo že ugotovili. To te muči, a ne? Da si drznejo tudi drugi vpisati otroka v isti vrtec kot ti...svašta.
Pravila so pač pravila. Vsi jih moramo upoštevati. Si pač izvisel, je velik naval. Če bi ga pa ne bilo, bi pa bili veseli tvojega otroka, tak pač je na tem svetu.
Jaz sem prej vozila otroka v vrtec 12 km, zdaj pa 4, pa se mi zdi to mušji kakec, tak da boš tudi ti preživel te tri kilometre....ah, ja....ampak tebi gre za princip.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.9.2006 13:36:31   
MH0

Danes me je razburila user posted image  novica, da svojega otroka ne bom mogel vpisati v vrtec ki sem si ga izbral , pri čemer
za vpis izpolnjujem vse pogoje (živim v občini v kateri je vrtec; oddal vlogo dve leti pred vpisom otroka v vrtec).

Edini pogoj ki ga ne izpolnjujem je da moj otrok nima brata ali sestre v istem vrtcu.

In ne samo to. Razlog za razburjanje so avtomobili z neljubljanskimi registracijami ki vsak dan vozijo otroke v ta
isti vrtec. Je moj otrok manj vreden od njihovih otrok? Zaradi njih bom prisiljen svojega otroka vpisati v drug 3 km
oddaljen ljubljanski vrtec (živim namreč pred vhodom vrtca ki sem si ga izbral) in to samo zato ker imajo otroci, ki
ne živijo v ljubljani (tudi v drugih občinah obstajajo vrtci) prednost. In če še malo posplošim zadevo, taisti starši
ki so mi odvzeli prostor v vrtcu imajo za zahvalo še višjo plačo (o.p. potni stroški); medtem ko davke plačujejo v
svoji občini ( ljubljana je s te strani še enkrat več nateg#$%).

Kje je tuki pravičnost, res ne vem?!

Manj vreden ni, več pa tudi ne. Kriteriji za sprejem so kakšni so.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.9.2006 13:58:57   
nana 27
Miha, danes lahko kupiš avto kjer koli in ni nujno, da zamenjaš tudi grb.  Tudi mi nismo iz Lj pa imamo otroka v Ljubljani. Z možem sva oddala 20 prošenj v štiri različne občine, med drugim v vse vrtce v naši občini. Tu sva se tudi pritožila in dobila odgovor, da imajo prednost otroci iz socialno ogroženih družin, otroci samohranilcev in med drugim tudi tisti, ki imajo v vrtcu bratca ali sestrico, kar se mi zdi prav. V naši občini smo 20. v čakalni vrsti.  Iz Ljubljane smo dobili tri negativne odgovore in enega pozitivnega, zato smo otroka vpisali tja, čeprav vožnja od doma do vrtca traja skoraj uro. V negativnih odgovorih je bilo navedeno, da imajo prednost ljubljanski otroci, kar se mi tudi zdi logično. V vrtcu, kjer smo, pa očitno ni bilo dosti prijav in smo bili sprejeti. Če bo drugo leto omejitev vpisa in bodo sprejeti le ljubljanski otroci in bo kdo od starše spremljal registracije user posted image , se bo tudi lahko jezil, čeprav letos v ta vrtec ni bilo navala. Za vrtec morava plačati več, kot bi zanj dala v najini občini. Če misliš, da imaš res tako prednost, če si doma izven Lj, se pa preseli iz nje in boš imel vrtec pa še potne stroške oz. višji dohodek pa še več boš vreden kot Ljubljančani potem pa napiši prošnjo za neko delovno mesto v Ljubljani, da vidiš, koliko si vreden, se malo stehtaš oz. daš v pisker pa "ornk" mešaj, da naraste user posted image  aja pa daj prošnjo za vrtec in ko ne boš sprejet, upaj, da se v Ljubljani najde še kakšen Miha, da te povpraša, zakaj vendar voziš otroka v Ljubljano, ko je pa njegovo zlato dete doma pred vrtcem. 

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.9.2006 16:59:00   
nanka
Očitno tudi ne veš kdo financira vrtec za otroka. Del stroškov krijejo starši ( odvisno od dohodkov), razliko do polne cene vrtca pa občina, kjer ima otrok stalno prebivališče. Cena za otroka, ki nima stalnega bivališča v Ljubljani je 20 % višja kot za tistega, ki ima stalno bivališče v Ljubljani. Pa še to, v našem kraju je samo en vrtec in še ta je vedno poln, tako da nimamo druge možnosti, kot da otroka vozimo v Ljubljano. Mi imamo do edinega vrtca več kot 3 km, pa bi bila vesela, če bi ga lahko peljala tja. 

< Sporočilo je popravil nanka -- 22.9.2006 17:02:16 >

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.9.2006 22:26:19   
Gina
- ljubljanski otroci imajo v ljubljanskih vrtcih prednost

- neljubljančani dobijo plačano najcenejšo karto do ljubljane (če v lj. delajo seveda), vendar to ne pokrije niti nafte, kaj šele amortizacije avtomobila, ki ga gotovo vozijo na drage servise mnogo pogosteje kot ti, pa tudi avto se jim prej iztroši in ga morajo posledično zamenjati

- neljubljančani plačujejo ljubljanski vrtec mnogo dražje kot domačini, ker jim ravno občina lj. ne krije svojega dela plačila, njihova domača občina pa jim ravno tako ne krije prispevka za vrtec, ker krije samo tistim otrokom, ki so v vrtcu v domači občini

- razumem tvojo jezo, ker si vsak želi najbližji vrtec

- ne glede na vse, ne razumem staršev, ki imajo možnost dati otroka v vrtec v svojem domačem kraju, pa ga vseeno izpostavljajo dolgim vožnjam vsak dan - tukaj ti dam prav - čeprav se vseh ne da metat v isti koš - nekatere občine ne financirajo gradnje novih vrtcev, obstoječe kapacitete pa ne zadoščajo, tukaj so starši v veliki stiski, ker sploh nimajo kam dat otroka, menda se strinjamo, da jim je treba pomagat-četudi 10m od tvojega doma

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.9.2006 7:55:49   
viv_
To, kar se tiče otroka v drugi občini...

Denimo, da sta oba starša zaposlena v Ljubljani. Iz Kranja do Ljubljane potrebuješ zjutraj minimalno 45 minut. Pa še potem za nazaj toliko. Če nimaš koga, ki bi ti vzel otroka iz vrtca, ni drugega, kot da ga daš v vrtec v Ljubljani. Žal je tako, ker je v Ljubljani na razpolago več delovnih mest.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
23.9.2006 11:14:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.9.2006 11:44:25   
Anonimen

V tvoje dobro se iz principa ne "razburjaj" user posted image .

Če ti opišem svojo logistiko, se ti bodo 3 km zdeli, kot da otroka v vrtec pelješ v copatih user posted image .

(odgovor članu miha_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.9.2006 12:16:04   
Gina
V resnici je v praksi tako, da jaz ne poznam niti enega starša, ki bi otroka vozil v lj. zato, ker nima koga, ki bi mu otroka dvignil. Vozijo iz dveh razlogov:
- ali ne dobijo vrtca v domačem kraju
- ali pa se jim enostavno zdi ljubljana bolj primerna, pojma nimam zakaj, verjetno ker so navezani na ljubljano

Jaz sem živela sama in otroci so bili odvisno samo od mene, nikogar nisem imela, da bi jih šel iskat, pa sem imela otroke v logatcu. Vedno se najde neka možnost. Ali ima starš tak delavnik, da kar gre, ali je kaka babica na razpolago, ali pa se dogovoriš s kom drugim. Včasih se samo en od staršev vozi v Lj., včasih pa se res vozita oba, pa ne hodita vsak dan skupaj domov z istim avtom....skoraj nikoli ni situacija brezizhodna - to vidim tudi po tem, da npr. v 1. razredih najprej rečejo, da nihče ne bo mogel med počitnicami imeti otrok doma, da bodo vsi v varstvu, ko pa imajo na razpolago samo plačljivo varstvo izven šolskega okraja, pa je od cele generacije ponavadi v varstvu samo eden ali celo nobeden. Še vedno trdim, da se preveč otrok vozi v lj. brez pravega vzroka. Če imaš otroka v domačem kraju (seveda če ima dovolj vrtcev), prinese to več prednosti kot pomanjkljivosti:
- otrok spozna domač kraj
- spozna otroke domačega kraja
- počuti se v kraju bolj doma
- če starš zboli, mu ni treba bolanemu imeti otroka doma, ali ga bolanemu vozit v lj.
- plačuje vrtec manj drago
- otrok ne doživlja sveta samo iz avta
- ni ga treba izpostavljati nevarnostim, ki pretijo na cesti
- starševska vloga voženja v in "pobiranja" otroka iz vrtca se porazporedi na oba starša, v primeru, da se samo en vozi v lj. (ker v tem primeru je samo on suženj razvažanja in rihtanja otroka)
- ko gre v šolo, otroka ponavadi nehajao razvažat in otrok doživi večji šok, ker ne pozna ne otrok, ne vseh ustanov in okolice, kjer bi se sicer z domačim vrtcem še kako velikokrat podal na potep......

Najbrž sem še kaj spusitila. Skratka, meni se zdi vožnja otroka v lj, upravičena samo takrat, ko ne dobiš vrtca ali ko v resnici ne moreš priti ponj iz upravičenih razlogov. Če pa si sam vezan na ljubljano čustveno, pa če ne sprejmeš domačega kraja za domačega, potem pa je to problem starša, ki nevede dela medvedjo uslugo nič krivemu otroku in mu ne omogoči pridobivanje tistih izkušenj, ki mu pripadajo in ki ga nevede izpostavlja naporom prevažanja vsak dan vsaj eno uro v avtu - to še odraslim nekaterim ne paše, otroka pa posilijo brez vprašanja. No, to je samo moje mnenje.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.9.2006 23:26:27   
nejcko
Gina, tudi tokrat se strinjam s tabouser posted image . In če verjameš ali ne, poznam primer, ko sta starša otroka vozila v Lj v vrtec iz cca 15 km oddaljenega kraja, pa noben od staršev ni bil zaposlen v LJ, in sicer samo zato, da otrok ne bo s kmetavzi hodil v vrtecuser posted image
Hvala bogu sta starša v 3 letih le prišla toliko k sebi, da nista take neumnosti naredila še s šolo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.9.2006 10:24:55   
frutka_
Nisem brala odgovorov ampak otroci iz drugih občin nimajo prednosti pred lokalnimi otroki.  To ni res!
namreč občina mora v prvi vrsti poskrbeti za svoje občane in šele nato za druge. Običajno se starši razburjajo v obratni smeri, da ne dobijo prostora ker so iz druge občine. Tvoje vpr. me je malo presenetilo.
Poglej, kot občan LJ občine ti občina "pomaga" pri financiranju vrtca. Kadar je otrok iz druge občine mu tvoja občina ne pomaga. Plačilo je odvisno od plačilnega razreda ter od pomoči "sosednje" občine.
Konkretno, v MB ti pomaga občina z  20% ekonomske cene, v LJ ti pri plačilu upoštevajo kredit za stanovanje,....Vsaka občina ureja to po svoje.
Na kriterije pri vpisu pa odločajo med drugim nasl. pogoji:
  • socialni status (samohranilka, socialna ogroženost družine, brezposelni starši)
  • bližina vrtca (ravno to kar sem napisala zgoraj)
  • bratje ali sestrice (če so bili ali še so v le-tem vrtcu)
  • ...
Mislim, da je prišlo do kakšne neljube napake in da se v dotičnem vrtcu pozanimaj za razlago ter jo tudi utemeljis svojimi "ugotovitvami".

LP

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?