|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregomin...sojino mleko?
18.9.2006 15:51:18   
tanyak
lep pozdrav,

pri 5 mesecih sem ugotovila da moji punčki ne paše adaptirano mleko ker je po kateremkoli takoj dobila zelo suho kožo in izpuščaje, zato smo uvedli pregomin, ki je stanje v enem tednu popravil. ko smo šli na testiranje smo dobili da lara ni alergična na nič...čeprav ji mleka sploh ne smem dati, ker reakcija nastopi takoj! zdaj pa sem jo poskusila dati sojino mleko pa je rezultat isti, a je možno da ji samo pregomin ustreza? sej je soja kao nadomestek kravjemu mleku? nič mi ni več jasno....torej nam ostane edino pregomin? čeprav ni mi jasno zakaj na testiranju ni nič pkazalo?

pa še eno vprašanje mam, kaj dajete vašim otročkom, ki imajo alergijo na mleko kot nadomestek jogurtov? ker jaz ji ne smem dati niti navadnih niti sojinih nič...ostane mi le da ji delam razne griseke in kašice z pregominom, vendar me je strah da ne bo dobila dovolj kalcija?

hvala in lp, tanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregomin...sojino mleko?
18.9.2006 17:57:19   
trdozimc
Ja naš mali ima podobno situacijo z enakimi reakcijami in nato negativnimi testi. Tudi jaz nisem smela nič sojinega, mlečnega, jajčnega, dokler sem dojila, testi negativni, Pregomin mu pa ustreza.user posted image  Očitno je možno.
Mislim, da dokler dobiva Pregomin ni skrbi, da bi imel pomanjkanje kalcija. Drugače pa obstaja še riževo mleko, celo z dodanim kalcijem in neki kao riževi jogurti in deserti.
Naš je sicer star skoraj osem mesecev, vendar z uvajanjem goste hrane še nisva tako daleč. Dobi pa še vedno tri obroke Pregomina, drugače pa sadje, zelenjavo in riževe kosmiče v Pregominu, kmalu pa še meso.
Pregomin je drugače polnovreden mlečni nadomestek. Če te še vseeno skrbi pa se posvetuj s pediatrinjo ali alergologom, boš bolj mirna.
LP!

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2006 12:58:21   
alexandra10
tud mi smo bili na kožnih testih za alergijo pa ni nič pokazalo, čeprav je bil alergičen na mleko. Kasneje sem zvedla, da pri otrocih ti testi do enega leta otrokove starosti niso zanesljivi, ker še niso razvili vseh teh protiteles

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2006 13:12:28   
Pi-kica 1
Možno je tudi, da gre za intoleranco, ki se na kožnih testih sploh ne kaže. Sta bili tudi na krvnih testih? Sicer pa ti priporočam bioresonanco. Sicer stane, je pa učinkovito.

LP

Pi-kica

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2006 22:44:48   
KODA
Našemu je do 8 meseca starosti alergijo na mleko ,pokazalo samo krvno testiranje(odvzem krvi).Prvič so mu kožno testiranje delali pri 4 mesecih,pa ni nič pokazalo,na krvi pa je.Pred tem so pa ugotovili,samo na podlagi odvzema krvi.
Če je otroček preobčutljiv tudi na sojo,mu alergolog(kolegij), lahko predpiše recept za PregominAS.To izdajajo zelo redko,ker je zelo drago mleko,ampak poskusiti ni greh.Drugače se pa dobijo riževi pudingi in deserti,pa mleko tudi.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?